Nu doresc nimanui sa treaca prin ceea ce trec eu:(((((
- stefania 23
- New member
- Inregistrat: 2008-10-23
nu doresc nimanui sa treaca prin ceea ce trec eu:(((((
buna ziua.ma numesc stefania si sunt din onesti, judetul bacau. problema mea la care as dori sa ma ajutati sa iau o decizie sau macar sa ma sfatuiti este urmatoarea.cu vreo 4 ani in urma mi-a iesit pe picior o chestie pe care primul medic mi-a zis ca este fibrom in pastila.mi-a dat crema de galbenele pentru acest lucru si a zis in cazul in care nu imi trece singura sansa este chirurgia.dl-am lasat in pace, pt ca ceea ce aveam pe picior nu ma deranjat.anul trecut m-am gandit sa merg la un alt medi dermatolog care mi-a zis ca e fibrom cutanat, ca este o tumoara benigna a pielii si ca nu se transforma in cancer si sa-l las in pace, asa am si facut. anul aceste insa, am observat ca si pe gamba stanga imi iesa ceva de genul, si m-am dus iar la acelas doctor.diagnosticul a fost acelasi si mi-a dat trimitere la chirurgie.acolo am avut surpriza suprizelor.pe biletul de trimitere scria fibroame cutanate.i-am spus chirurgului cele relatate de dermatolog, am tinut sa-i spun ca nu sunt cangerigene la care el sec mi-a zis:de unde stia ea, ti-a facut vreun test patologic, e mama omida?ma terminat raspunsul lui.pe biletul de internare,, pentru ca a considerat ca trebuie scos si pe urma trimis pentru biopsie, mi-a scris nev pigmentar. nu stiu ce sa ma fac, sunt foarte stresata 2 dermatologi zic acelas lucru iar chirurgul imi da cu bata in cap, cu nev pigmentar?ce ma fac daca e cancerigen?ziceti va rog parerea voastra.luni ar trebuie sa operez
- myaicha86
- New member
- Inregistrat: 2009-10-30
Re: nu doresc nimanui sa treaca prin ceea ce trec eu:(((((
buna, mama mea a fost operata de cancer la san acum 8-9 ani, la Iasi. la ea a fost un cancer malign si asta s-a determinat exact la biopsie. (i s-a scos de acolo numai ce era intarit, in 15 min s-a facut biopsia, dupa care i s-a administrat in continuare anestezic, si s-a continuat operatia cu extirparea completa a sanului). ei i s0au mai facut niste teste inainte pt a determina daca ce era acolo e sau nu malign, punctii tin minte ca mi-a zis, dar culmea, ii ieseau benigne.. sincer, norocul ei a fost doctorul, care nu s-a lasat cu una cu doua, si in felul asta i-a salvat viata. chiar daca ce ai tu acolo este sau nu cancerigen, eu cred ca important este sa mergi la un medic care sa iti faca operatia cum trebuie, pt in momentul in care acolo se face operatie, e posibil ca ceva necangerigen, sau benign, sau cum o fi, sa se transforme in ceva cancerigen , si spun asta pt ca am vazut din pacate un astfel de caz. o operatie de rutina pt a scoate un nodul benign, care s-a transformat un an mai tarziu in cancer malign nu vreau sa te sperii, nu cred ca este cazul, dar incearca sa fii atenta, sa cauti un medic bun, si sa cauti sfaturi de la cineva in masura sa ti le dea. pe forum vei gasi fel si fel de pareri, dar nu stiu cate dintre ele experimentate incearca sa fii calma, si sa te sfatuiesti cu cineva din familie. chirurgii, daca ai ajuns la ei, atata stiu, cutit si inca ceva, am obs ca in ultimul timp multi medici se joaca cu aceasta notiune de cancer, dau acest diagnostic, fara sa aiba o acoperire reala pt ceea ce spun, deci tu asteapta rezultatul final, al unei biopsii, sau ce vei face tu! iti urez noroc si multa sanata. ai grija de tine
- be_happy
- Platinum member
- Inregistrat: 2009-03-22
Imi cer scuze ptr offtopic! Myaicha86 imi poti spune te rog numele medicului care a operat-o pe mama ta?
- Adalberta
- Full member
- Inregistrat: 2009-08-19
stefania, opereaza-le, chirurgul va sti sa-ti faca totul cu marja de siguranta si vei scapa doar cu doua cicatrici, fara stress sau altceva. nu-ti mai face probleme.
- myaicha86
- New member
doctorul Ioanid (sper ca nu gresesc) e cel care a operat-o pe mama mea, dar nu cred ca mai activeaza. mama cand a fost la control dupa 1 an, a aflat ca domnul doctor a avut un accident si era imobilizat.. din cate tin minte, nu mai avea sanse sa isi revina si inca ceva... chiar nu exista alta metoda decat biopsia ca sa afli daca tesutul e cancerigen? nu se poate face punctie, sau eventual o radigrafie/ecografie? incearca sa intrebi. oricm daca e sa faci operatie,nu te speria, dar sfatul meu este inca o data sa incerci sa mergi la un doctor cat mai bun, pt ca daca intr-adevar e ceva acolo (speram sa nu fie) trebuie sa te curete bine. din pacate tatal meu a murit acum nu mult timp dupa o operatie de scoatere a vezicii biliare si..de asta cred ca e cat mai important sa faci tot ceea ce tine de tine pt a merge la un medic bun. daca ar avea cine s ate recomande, ar fi super, pt ca ar fi mult mai atent. multa bafta!
Ultima oara a fost editat de myaicha86 (2009-10-30 22:22:55)
- Rose
- Hero member
- Inregistrat: 2007-08-30
Dermatologul a studiat si vede tot timpul dermatofibroame si nevi, chirurgul nu, asa ca eu l-as crede be dermatolog. Bineinteles, tb sa-ti faci biopsie la ce ti se scoate, dar asta nu este decat o masura de precautie. By the way, nev pigmentar inseamna "alunita", asa ca nu ai de ce sa-ti faci griji.
21.04.2013 - Bebe Chitaila www.pisicamov.ro
- Adalberta
- Full member
- Inregistrat: 2009-08-19
myaicha86 a scris:din pacate tatal meu a murit acum nu mult timp dupa o operatie de scoatere a vezicii biliare si..de asta cred ca e cat mai important sa faci tot ceea ce tine de tine pt a merge la un medic bun. daca ar avea cine s ate recomande, ar fi super, pt ca ar fi mult mai atent. multa bafta!
dar ce a patzit, myaicha? a facut sepsis dupa operatie? Operatia de bila este una din cele mai usoare... avea si alte afectiuni?
- myaicha86
- New member
Adalberta a scris:myaicha86 a scris:din pacate tatal meu a murit acum nu mult timp dupa o operatie de scoatere a vezicii biliare si..de asta cred ca e cat mai important sa faci tot ceea ce tine de tine pt a merge la un medic bun. daca ar avea cine s ate recomande, ar fi super, pt ca ar fi mult mai atent. multa bafta!
dar ce a patzit, myaicha? a facut sepsis dupa operatie? Operatia de bila este una din cele mai usoare... avea si alte afectiuni?
avea si diabet.. , ceea ce a ingreunat lucrurile, pt ca nu a ajutat operatia sa se prinda. explicatiile pe care le-am primit la final au fost in modul urmator: dupa scoaterea vezicii biliare, pe ficat s-a facut o cauterizare. ei..faptul ca tatal meu avea diabet, a favorizat desprinderea cauterului. asa ca..i s0-a scurs bila in cavitate..:9 si de aici probleme, dureri ft mari pt el a fost deschis a doua oara, doctorul l-a curatat, dar i-a cedat inima in final. asa ca.. intr-o saptamana de la prima operatie, cand el stia ca trebuie sa ajunga acasa, a ajuns, dar nu cum a plecat nu stiu daca doctorul a avut sau nu vina, si ce vina a avut,operatia avea o sansa de reusita de 75% eu prefer sa ma gandesc ca doctorul a facut tot posibilul, si nici un alt doctor nu putea face mai mult. dar avand o asemenea experienta, consider ca price operatie, cat de mica, tot operatie ramane, si singurul lucru care ne sta in putere sa=l facem este sa incercam sa alegem un medic cat mai bun, si cat mai sufletist. in rest.. Dumnezeu cu mila!
© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului
anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.
|
|
|