Ce pot sa fac?
- vanilia
- Full member
- Inregistrat: 2007-08-01
ce pot sa fac?
ca simt nevoia sa ma descarc si nu stiu cui. sunt din bacau si am fost diagnosticata mai demult cu pcos. doctorita mi'a prescris anticonceptionale desi i-am spus ca vreau copii. nu am noroc de doctori buni. fosta doctorita a mea care m'a operat de sarcina extrauterina in loc sa vada pcos a vazut ca ovulez. am fost la alta doctorita pentru ca am vrut o alta parere si mi'a prescris tratamente naturiste. acum nu stiu ce simt in burta, parca imi fermenteaza ovarele, simt un tremurici. plang pentru ca am aflat atat de multe pe internet despre pcos si nu am sustinerea nimanui, nu sunt inteleasa nici de sotul meu care imi spune sa ma opresc o data la un singur doctor (desi foarte multi mi'au spus sa cer parerea cat mai multor doctori). am fos la foarte multi doctori, (10-15), dar nimeni nu mi'a dat nici o trimitere la endocrinolog, nimeni nu mi'a prescris metformin, asa cum am citit pe internet. singura doctorita la care am dat 3 milioane pe o ecografie si un zambet larg mi'a spus ca ar trebui sa mai slabesc. doar atat. nu am noroc de doctori buni, nu am nici bani, mi'e frica de durerea pe care o simt uneori in burta, sunt balonata foarte des si mi-e teama sa nu am cumva cancer ovarian deoarece am toate simtomele. am inteles ca in stadiul prea avansat se recunoaste la ecograf. dar ce speranta sa am eu in ecograf daca doctorii confunda pcos cu ovulatia? o doctorita chiar mi-a spus ca am din nou extrauterina. nu aveam nimic. simt o presiune in zona genitala, in dreptul ovarelor, de vreo 3 zile simt asta, dar numai seara inainte de culcare. stiu mai multe decat un doctor despre tratamentul cu pcos. imi vine sa ma operez singura daca s-ar putea. sa imi fac un "ovarian drilling", sa raman o data insarcinata, caci de 2 ani ma chinui. plang continuu, de 2 luni ma chinui sa imi achit perechea de ochelari. ce pot face decat sa imi astept moartea? in ce directie sa ma indrept? simt ca nu mai suport. de unde bani? sotul meu care ar trebui sa ma incurajeze cel mai mult, schimba subiectul cand e vorba de conceput copii si tratamente. e cu 15 ani mai in varsta ca mine si are deja un copil din prima casnicie, asta cred ca e si motivul pentru care evita si (parerea mea) se bucura de infertilitatea mea. ce pot face? mi'ar fi tare usor sa divortez si sa caut pe cineva care isi doreste o familie si copii, dar cine o sa vrea sa ia o divortata fara trompa si cu pcos? am 22 ani.
Ultima oara a fost editat de vanilia (2009-10-31 23:28:58)
- camysh
- Moderator
- Inregistrat: 2007-12-08
Re: ce pot sa fac?
vanilia, trimitere la medicul endocrinolog iti poate da medicul de familie. in legatura cu sotul tau si divortul: esti tanara, pt numele lui Dumnezeu! daca nu te intelegi cu el da-l naibii si vezi-ti de viata. va aparea si omul potrivit pt tine. si daca te va iubi cu adevarat nu-i va pasa ca nu poti face copii, exista adoptia, luarea in plasament....
multa sanatate si putere
ii las link si doctoressei
- Rose
- Hero member
- Inregistrat: 2007-08-30
Iata ce scries pe Wikipedia despre PCOS: "While the causes are unknown, insulin resistance, diabetes, and obesity are all strongly correlated with PCOS.". Inteleg ca esti mai plinuta. Eu , una, daca as fi in locul tau, inainte de metformin, ovarian drilling, endocrinolog si toate cele as face ce ti-a zis tie doctorita aia : as slabi si m-as duce la un nutritionist sa fac ceva si cu rezistenta la insulina, ca si pt asta exista o dieta speciala. Sau poti studia si pe net dieta pt rezistenta la insulina.
21.04.2013 - Bebe Chitaila www.pisicamov.ro
- your.dream
- Insomniac member
- Inregistrat: 2008-06-06
- Site
vanilia, in primul rand eu as divorta si as gasi un barbat bun la suflet care sa ma ajute sa trec peste suferinta si sa ma iubeasca. poate ca si din cauza stresului nu poti ramane insarcinata. cunosc cupluri care dupa ce au infiat un copil, au reusit sa conceapa si ei pe al lor;gandeste-te si la adoptie...nu e capat de lume! Dumnezeu e sus si cu siguranta isi va indrepta fata si la tine! Iti doresc multa sanate si putere!!!
Iubesc si sunt iubita
- Al Pacino
- Administrator
- De la: Bucuresti
- Inregistrat: 2006-02-01
vanilia a scris:ca simt nevoia sa ma descarc si nu stiu cui. sunt din bacau si am fost diagnosticata mai demult cu pcos. doctorita mi'a prescris anticonceptionale desi i-am spus ca vreau copii. nu am noroc de doctori buni. fosta doctorita a mea care m'a operat de sarcina extrauterina in loc sa vada pcos a vazut ca ovulez. am fost la alta doctorita pentru ca am vrut o alta parere si mi'a prescris tratamente naturiste. acum nu stiu ce simt in burta, parca imi fermenteaza ovarele, simt un tremurici. plang pentru ca am aflat atat de multe pe internet despre pcos si nu am sustinerea nimanui, nu sunt inteleasa nici de sotul meu care imi spune sa ma opresc o data la un singur doctor (desi foarte multi mi'au spus sa cer parerea cat mai multor doctori). am fos la foarte multi doctori, (10-15), dar nimeni nu mi'a dat nici o trimitere la endocrinolog, nimeni nu mi'a prescris metformin, asa cum am citit pe internet. singura doctorita la care am dat 3 milioane pe o ecografie si un zambet larg mi'a spus ca ar trebui sa mai slabesc. doar atat. nu am noroc de doctori buni, nu am nici bani, mi'e frica de durerea pe care o simt uneori in burta, sunt balonata foarte des si mi-e teama sa nu am cumva cancer ovarian deoarece am toate simtomele. am inteles ca in stadiul prea avansat se recunoaste la ecograf. dar ce speranta sa am eu in ecograf daca doctorii confunda pcos cu ovulatia? o doctorita chiar mi-a spus ca am din nou extrauterina. nu aveam nimic. simt o presiune in zona genitala, in dreptul ovarelor, de vreo 3 zile simt asta, dar numai seara inainte de culcare. stiu mai multe decat un doctor despre tratamentul cu pcos. imi vine sa ma operez singura daca s-ar putea. sa imi fac un "ovarian drilling", sa raman o data insarcinata, caci de 2 ani ma chinui. plang continuu, de 2 luni ma chinui sa imi achit perechea de ochelari. ce pot face decat sa imi astept moartea? in ce directie sa ma indrept? simt ca nu mai suport. de unde bani? sotul meu care ar trebui sa ma incurajeze cel mai mult, schimba subiectul cand e vorba de conceput copii si tratamente. e cu 15 ani mai in varsta ca mine si are deja un copil din prima casnicie, asta cred ca e si motivul pentru care evita si (parerea mea) se bucura de infertilitatea mea. ce pot face? mi'ar fi tare usor sa divortez si sa caut pe cineva care isi doreste o familie si copii, dar cine o sa vrea sa ia o divortata fara trompa si cu pcos? am 22 ani.
diagnosticul de SOPC e destul de dificil de pus.... e nevoie sa fie indeplinite mai multe conditii... mersul la 15 medici e destul de costisitor, ca timp, bani, energie, nervi si marturisesc inutil idea e sa ceri mai multe pareri, da...insa nu sa iti faci un scop in viata din a merge la cuit mai multi medici pina cind unul iti va zice ce vrei sa auzi si daca la Bacau consideri ca nu ai gasit un medic bun, de ce nu iei trenul de Iasi? acolo precis vei gasi pentru echografie vaginala care sa vada ovarele, dozari de hormoni, determinarea glicemiei si a indicelui de masa corporala nici macar nu ai nevoie de trimitere la endocrinolog. medicul de familie poate recomanda aceste analize(contra cost din pacate) dar tot el poate da si trimiterea la endocrinolog(care va recomanda analizele necesare)... povestea cu chinuitul de 2 ani suna rau....in primul rind pentru ca nu asa se fac copii...sotul trebuie sa vrea si el, altminteri te chinui inutil singura...si ca tot veni vorba de sot, faptul ca are deja un copil nu e o garantie ca poate sa mai faca....deci situatia e mai complexa si mie mi se pare ca la 22 ani ar trebui sa incerci sa traiesti nu sa plingi si sa iti imaginezi tot felul de cancere si alte minuni...asta e semn de depresie dupa parerea mea si cred sincer ca ar trebui sa incepi prin a rezolva aceasta problema(depresia fiind si ea cauza de infertilitate) si apoi sa te gindesti la restul... nu de alta dar timp ai berechet, la virsta ta.... in plus, stiu ca nu suna bine dar trebuie sa spun, un copil costa bani nu gluma...asadar, in conditia in care tu te chinui de 2 luni sa achiti o pereche de ochelari cred ca e bine sa mai astepti nitel cu copilul, sa te mai pui pe picioare financiar
Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot inlocui examinarea directa de catre medic.
- bella-yzaura
- Full member
- De la: iasi
- Inregistrat: 2009-04-06
dna doctor are dreptate in tot ceea ce spune.. daca totusi vei dispune de banuti, ia trenul catre iasi...si aici il poti gasi pe dl Doctor Onofriescu care din cate stiu are o foarte puna specializare in infertilitatea cuplurilor, plus ca se ocupa si cu fertilizarea in vitro, deci din cate am auzit este un foarte bun medik, intr-adevar cam scump, dar se merita...eu nu am fost personal la el dar o prietena foarte buna a avut prima nastere la 31 de ani si a fost mai complicat si dl doctor a avut grija de ea 9 luni si la nastere... are clinica particulara din cate am inteles si se cheama Omnicinic, poti gasi pe net are pagina web.... eu merg pe 12 noiembrie la dna dr dumitrascu irina, de la clinica de acolo...si am sa vad cum e... dar u te poti interesa , daca tii neaparat ...si incearca sa nu te mai stresezi , sa slabesti ca ai 22 de ani, si sa te ingrijesti de sanatate si apoi o sa vina si un bebe, iar cu sotul tau daca este atat de hain , da-i cu sutul, k nu se meria sa suferi si mai ales k e cu 15 ani mai mare ca tine, ar fi trebuit sa gandeasca matur si cu capul de pe umeri si cu mai multa responsabilitate, nu ca unul la 22-23 de ani...
Ultima oara a fost editat de bella-yzaura (2009-11-01 13:25:09)
Daca am fi picaturi de ploaie/N-am avea nevoie de lacrimi/Daca am fi cuvinte/N-am avea nevoie de marturisiri/Dar cum suntem oameni/Avem nevoie de dragoste!!!
- vanilia
- Full member
va multumesc mult pentru sfaturi. situatie financiara f buna are sotul meu, insa suntem independenti unul fata de celalalt financiar, el din banii lui a facut casa in care locuim, etc, dar cand a fost vb de ochelari nu s-a oferit deloc sa imi dea bani, a tacut ca melcul, el nu stie ce inseamna sa ai banii in comun cu nevasta, i'am spus ca pana la urma am sa fac imprumut la banca daca nu vrea sa imi dea si nu a comentat nimic.. din pacate. ma gandesc tot mai des sa divortez, dar repet, cine ma ia cu toate problemele de sanatate pe care le am? cine e dispus sa ma ia de sotie a doua oara? daca as face un copil sunt sigura ca sotul meu va suporta cheltuielile copilului, caci e si copilul lui. el e mai mult contra cheltuielilor mele "personale": doctori, ochelari, imbracaminte. sunt o fata de casa si pastratoare, totusi nu stiu de ce e atat de "ciudat" cand e vorba sa imi dea bani. ce ma sfatuiti sa fac? nu sunt atat de sociabila, iar la kg mele nu vad vreun baiat care sa ma doreasca prea curand. imi e f greu sa slabesc, fac eforturi si nu reusesc..
- wild_wind
- Platinum member
- De la: tara nimanui
- Inregistrat: 2008-08-14
in loc sa ,,te complaci,, in situatia asta,priveste-ti ,,sufletul,,in oglinda si intreaba-te daca esti cu adevarat fericita??la 22 de ani,ai toata viata inainte,mai ales ca nu ai copii...de fapt de ce te-ai maritat cu un om care traieste doar ptr el? cu ce te incalzeste ca a facut o casa?? e a ta? nu... incearca sa te regasesti,fa cum a spus d-na doctor si vezi si o opinie mai buna in alta localit decat a ta...intereseaza-te,imposibil sa nu gasesti...iar cu copilul,nu te grabi,poate ca nu e momentul sa il faci cu sotul tau...ptr ca nu il castigi sigur,,varandu-i,, un copil pe gat. ai grija in primul rand de tine si apoi de cei din jur.trebuie sa existe solutii bune si ptr tine...fii in primul rand optimista,toate au o rezolvare pe lumea asta asteptam vesti de bine!
VA ROG NU MA CITATI CAND SPUN TAMPENII!!!
- cinthya
- Full member
- Inregistrat: 2006-12-10
sa-l lasi, asta sa faci, daca el se uita ciudat ca-ti trebuiesc bani pentru imbracaminte si nu stie ce-i aia pus banii la comun intr-o casnicie, si pe deasupra nici nu te intelege cu pb medicale...ce fel de sot e asta? nu te gandi cine te ia cu pb medicale, ele se vor rezolva, imediat ce scapi de stres...asculta ce zice doctoressa, probabil esti pe cale sa faci o depresie, asa ca chill...si ia-le pe rand
- vanilia
- Full member
multumesc mult. sunteti ca o familie pentru mine. va multumesc pentru sfaturi.
- camysh
- Moderator
- Inregistrat: 2007-12-08
te asteptam cu vesti vanilia si sa stii ca mai sunt pe-aici fete care au divortat si si-au gasit apoi fericirea. nu e imposibil, mai ales ca esti foarte tanara
- tttttt
- Hero member
- Inregistrat: 2008-01-22
vanilia , tu esti pe primul loc, nu lua decizii pripite , si eu zic ca un copil acum nu reprezinta o rezolvare
hai , trebuie sa fii mai puternica si pt asta nu te poate ajuta nimeni, in afara de tine
unde e ambitia ? trebuie sa reusesti
Ultima oara a fost editat de tttttt (2009-11-02 09:06:15)
- mimi24
- New member
- Inregistrat: 2009-06-18
Vanilia, deci tu clar treci printr-o depresie. Sotul tau, greutatea, problemele de fertilitate... se aduna. Cum spun si fetele, ar trebui sa ai o discutie serioasa cu strainul de langa tine.. Cu un pic de ambitie vei scapa si de kilogramele nedorite. Totul e sa iti doresti toate acestea cu adevarat si sa nu te dai batuta la jumatate de drum.
© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului
anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.
|
|
|