homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Ce fel de echo sa fac?

#1 2009-11-02 16:51:56

ana_misu
Full member
Inregistrat: 2007-10-03

ce fel de echo sa fac?

Buna seara.
Fac echo 4D la sani de cativa ani deoarece am niste noduli ce trebuiesc monitorizati.
De fiecare data am mers la Bucuresti la aceasi clinica,acelasi medic, acelasi ecograf.
Anul acesta as dori sa fac aceasta echo in orasul meu numai ca nu gasesc ecograf 4D.
La toate clinicile unde am sunat pentru ecografia sanului am gasit numai 2D, Doppler color, tisular.
Intrebarea mea este: ce inseamna echo Doppler?
Cat de performanta este?
Imi poate vedea nodulii bine la un astfel de ecograf?
Care este diferenta intre echo 4D si Doppler?
Tin sa mentionez ca nici un medic nu mi-a zis sa fac numai 4D.
Va multumesc.

#2 2009-11-05 10:45:30

Al Pacino
Administrator
Participant la intalnirea nationala
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-02-01

Re: ce fel de echo sa fac?

parerea mea e sa mergi sa vorbesti cu medicul tau(cred ca ai unul) si sa il intrebi pe el care e investigatia pe care s-ar baza pentru urmarirea afectiunii in cauza...si sa o faci pe aceea

Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop
informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot
inlocui examinarea directa de catre medic.

#3 2009-11-05 11:56:38

moniv
Full member
De la: Timisoara
Inregistrat: 2006-10-05

dopplerul ajuta la observarea fluxlui de sange (si alte fluide), banuiesc ca de aia ti l-au recomandat. tot pe baza de ultrasunete functioneaza.
se face in sarcina de multe ori sau la monitorizarea aparatului cardiovascular. permite sa vezi fluxul de sange oxigenat(in rosu) si cel neoxigenat(in albastru). probabil vor sa vada daca chisturile sunt irigate si in ce fel de sange...nu stiu rezultatul ce inseamna dar sigur are o semnificatie pentru doctori.

este exact ca un eco normal, este doar o functie speciala a ecografului obisnuit. fa linistit investigatia.

#4 2009-11-10 10:53:01

heimdall
Diamond member
Inregistrat: 2006-11-21

pana la urma care e diferenta intre ecografia 3D si 4D (la ecografie mamara ma refer) ?

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.