homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

O situatie confuza :)

#1 2009-11-03 10:32:24

lalashin
New member
Inregistrat: 2008-05-15

O situatie confuza :)

Am fost diagnosticata cu SOP (Sindromul Ovarului Polichistic) acum 2 ani, avand cicluri foarte neregulate, insotite de scurgeri abundente si dureri considerabile. Mi-au fost prescrise ca tratament pastile anticonceptionale Yasmine, pe care le-am luat timp de un an si 9 luni, fara sa am probleme cu ele (efecte adverse sau sarcini nedorite). Am ales sa fac o pauza de cateva luni sa vad daca acestea imi reglasera menstruatia intre timp, dar am avut surpriza neplacuta de a descoperi ca era si mai rau:

In luna iunie am luat ultima folie, pentru ca in luna iulie sa-mi vina la 2 saptamani intarziere. Apoi in august nu mi-a venit deloc ciclul, si m-am trezit cu el in septembrie pe data de 19-20. Intre timp, pana luna aceasta, am avut contact sexual protejat cu prezervativ. Iar acum nu mi-a venit in octombrie ci am inceput de pe 1 noiembrie sa am niste scurgeri maronii foarte deschise la culoare ce eu am considerat ca fiind spotting. Ne mai avand rabdare si nestiind ca nu ar trebui sa consider prima zi de spotting ca prima zi de menstra, am luat prima pastila din folie. (deoarece medicul meu mi-a recomandat sa incep din nou tratamentul cu Yasmine)

A doua zi nu mi-a venit inca ciclul dar spottingul a continuat. Dupa administrarea celei de-a doua pastile, am avut o stare usoara de greata pe seara. Astazi este a treia zi de spotting foarte, foarte redus. Totusi am o stare de disconfort in zona ovarelor/uterului, uneori chiar si junghiuri destul de dureroase, ca atunci cand imi venea ciclul de obicei fara pastile.

Ma gandeam sa fac un test de sarcina, desi mi se pare aproape imposibil sa fie vorba despre o sarcina, dat fiind contactele protejate, utilizarea indelunga a anticonceptionalelor, SOP-ului si toate cele.

Dar as vrea si alte pareri daca se poate, sau daca ati mai intalnit asa ceva, daca absenta menstruatiei poate fi datorata pastilelor luate pana acum, de cand a inceput spottingul... etc.

Mentionez ca am 21 de ani, si am avut cicluri neregulate de cand am intrat la pubertate.

Multumesc anticipat pentru orice raspuns smile

#2 2009-11-03 19:33:31

lalashin
New member

Re: O situatie confuza :)

Nu vreau sa fiu prea pisaloaga, dar chiar nu are nimeni vreo experienta asemanatoare sau vreun sfat? sad

#3 2009-11-03 19:38:55

andreea_andy2
Moderator
Participant la intalnirea nationala
De la: Gurile Deltei
Inregistrat: 2007-12-08

Cel mai probabil menstra ta a ramas doar la stadiul de spotting din cauza ca ai inceput pastilele. Nu e nici o problema.

Fericita mamica de Aida Maria!

#4 2009-11-03 19:43:42

lalashin
New member

Multumesc mult pentru raspuns. Ma gandeam ca poate fi si asta o cauza, deoarece am citit prea tarziu despre asta pe net (cum ca nu ar trebui considerata prima zi de spotting ca o prima zi de menstra). Sper sa fie totul in regula intr-un final.

#5 2009-11-03 19:45:53

andreea_andy2
Moderator
Participant la intalnirea nationala
De la: Gurile Deltei
Inregistrat: 2007-12-08

O sa fie.

Fericita mamica de Aida Maria!

Publicitate

loading...

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.