homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Intrebare despre pauza la anticonceptionale

#1 2009-11-07 07:41:04

monica33
New member
Inregistrat: 2008-10-20

intrebare despre pauza la anticonceptionale

buna dimineata. Dragele mele am si eu o intrebare: inainte sa iau anti aveam ciclul tare neregulat, treceau si 6 sapt pana venea. de cand iau anti totul e frumos, vine in a 4-a sau a 5-ea zi de pauza. Luna trecuta la control, si dna doctor mi-a zis ca iau anti de mult (am inceput anul trecut in august) si ca trebuie sa fac o pauza de 3 luni daca vreau sa am bebe vreodata. Ascultatoare de felul meu, m-am conformat. Insa acu au trecut 3 saptamani de cand nu am mai luat si e, cum ar veni a 6-ea zi din sapt de pauza si inca nu mi-a venit (deci au trecut cam 27 zile de la ultimul ciclu). contacte am avut, dar cu prezervativ si sincer nu am vazut sa se fi rupt/alunecat. a mai patit cineva asa? e normal? multumesc frumos.

#2 2009-11-07 08:36:30

camysh
Moderator
Inregistrat: 2007-12-08

Re: intrebare despre pauza la anticonceptionale

in primul rand nu trebuia sa faci pauza. e o prostie asta ca nu mai poti face bebe... facand pauza la ac iti dai peste cap organismul.
dereglarile menstruale se rezolva doar cat timp iei anticonceptionale. dupa ce renunti la ele menstruatia devine iar neregulata. in plus, ea poate intarzia si pt ca le-ai intrerupt.
daca(,) contactele au fost protejate nu ai de ce sa-ti faci griji

#3 2009-11-07 08:49:04

monica33
New member

multumesc frumos. si eu ma gandeam la fel ca nu ar trebui, dar eu nu am studii medicale smile , asa ca am luat de bun ce a spus dansa. o sa astept sa vina, desi e tare aiurea.... sad

#4 2009-11-07 08:58:49

camysh
Moderator

nici eu nu am studii medicale, dar m-am documentat pe cat posibil smile ceea ce vad ca faci si tu acum si e f bine wink
banuiesc ca asta ti-a spus un medic ginecolog nu unu de planning, nu?
intreb pt ca ginecologii nu sunt specializati pe contraceptie, asa cum sunt cei de planning. deseori ginecologii recomanda pauza, cand de fapt nu e nevoie de ea smile

#5 2009-11-07 09:05:18

monica33
New member

da. am fost la un ginecolog, pentru control de 6 luni - ca stiu ca asa se face cand iei anti-  am facut papanicolau, si am luat si un tratament ca am avut o infectie urinara. si chiar am intrebat-o ca eu am ciclu neregulat, chiar e bine sa fac pauza? si a zis ca da, ca trebuie din cand in cand sa isi faca treaba si ovarele mele. asa ca mi s-a parut plauzibil. numai ca e totusi stresant sa stai sa astepti .. si incep sa ma gandesc ca cine stie ce fisura au avut prezervativele alea si eu nu am vazut smile

Publicitate

loading...

#6 2009-11-07 09:33:14

camysh
Moderator

daca prezervativele s-ar fi fisurat/rupt/spart ai fi vazut cu siguranta

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.