Vaginita nespecifica
- rocsyka
- Full member
- Inregistrat: 2007-08-27
Vaginita nespecifica
Buna seara!Sunt f nelamurita si am nevoie de o a doua parere. Am avut sangerari intermenstruale, in special dupa contact. Cred ca s-a intamplat de vreo 2 ori.Prima data m-am dus fugutza la medic. Am facut lama. Mi-a iesit la culturi aerobe enterococcus spp si atat. Am luat tratament si am tratat. Dar problema cu sangerarea nu am lamurit-o. A doua oara cand am patit-o iar fuga la medic. Acu am facut si lama si papa. La lama a iesit flora variata in cant f redusa. La papa au isit urmatoarele: -negativ ptr. leziune intraepiteliala sau malignitate -infectii: bacterii -modificari celulare asociate cu: inflamatie, metaplazie -apect hormonal compatibil cu varsta si anamneza -modificari celulare benigne -diagnostic citologic: FCD tip inflamator Descriere citologica: frotiu constituit din celule exocervicale superficiale si intermediare, metaplazie scuamoasa de tip matur si imatur, placarde polipoide de celule endocervicale cu modificari reactive inflamator/degenerative(endocervicita cr.), nuclei liberi, mucus, exudat inflamator fibrino-leucocitar, flora coco-bacilara. Nelamuririle mele sunt cam multe..... 1. La diagnostic e trecut vaginita nespecifica ptr care mi-a dat spalaturi cu tantum rosa si ovule gynophilius, e de ajuns?????a zis ca nu ar fi indicat sa imi dea antibiotic a asta ar face rau florei vaginale .........pe net vad ca asta se trateaza neaparat cu antibiotic 2. LA control mi-a zis ca am o rana mica sangeranda care ar fi bine sa o tratam, acum a zis ca rezulatul nu spune nimic ptr care s-ar lega de rana ........Rana iese la analize sau ce sa inteleg...Care din rezultate da de inteles ca nu exista o rana care trebuie supravegheata sau tratata? 3. Am vazut ca sunt pareri impartite in cee ce priveste spalaturile intravaginale....eu personal m-am ales mai demult cu o rana in urma acestor spalaturi de la irigator..... 4. In ce clasa se incadreaza rezultatul ptr papa? ca de mult timp nu am avut parte de un rezultat in care sa am o specificatie in acest sens .........sa stiu daca sa pot sta linistita! 5. Aceasta vaginita nespecifica e posibil sa fie cauza acelor scagerari intermenstruale ? Daca analizele arata asa cum sunt prezentate mai sus, pot sa stau linistita in privinta acestor sangerari? Pot fi doar de la contact si atat fara alte cauze medicale majore sau minore?
Astept un raspuns!As fi foarte multumita daca d-na dr. Evelyn Cristescu (doctoressa) ar putea sa ma lamureasca. Va multumesc!!!
- lady in black
- Insomniac member
- Inregistrat: 2007-11-28
Re: Vaginita nespecifica
sangerarile sunt cel mai probabil de la rana pe col si ca sa te lamuresti ce e cu ea cel mai bine ar fi sa faci o colposcopie pap-ul e tip 2, e bun insa ai niste infectii pe care ar trebui sa le tratezi si dupa parerea mea(nu sunt medic) ovulele cu lactobacili nu sunt de ajuns asadar mai cere eventual parerea altui medic, trateaza infectia si fa apoi colposcopia sa vezi ce e de facut cu rana si nu te stresa, ia-le cu calm
- rocsyka
- Full member
lady in black a scris:sangerarile sunt cel mai probabil de la rana pe col si ca sa te lamuresti ce e cu ea cel mai bine ar fi sa faci o colposcopie pap-ul e tip 2, e bun insa ai niste infectii pe care ar trebui sa le tratezi si dupa parerea mea(nu sunt medic) ovulele cu lactobacili nu sunt de ajuns asadar mai cere eventual parerea altui medic, trateaza infectia si fa apoi colposcopia sa vezi ce e de facut cu rana si nu te stresa, ia-le cu calm
Ideea e ca rana a spus ca e f mica si ca de fapt e genul de rana care e posibil sa i aparut doar in urma contactului........ Cum pot lua legatura cu doctoressa sa imi dea si ea o parere???
- rocsyka
- Full member
Nu ma ajuta si pe mine nimeni ????
As vrea sa stiu daca e ceva ingrijorator ptr ca totusi scurgerile astea sangerii care apar dupa contact si tin cam 2 zile stiu ca nu sunt in regula, desi analizele arata doar o vaginita ............nespecifica, cel putin asta a fost diagnosticul primit in urma rezultatelor de la analize. PLS O PARERE.....Cum as putea totusi sa dau de doctoressa sa aud si parerea ei ???
- camysh
- Moderator
- Inregistrat: 2007-12-08
rocsyka, sangerarile sunt de la rana pe col, nu de la vaginita. oricat de mica ar fi rana si indiferent din ce cauza a aparut, ea trebuie tratata.
ii las eu link doctoressei
- Al Pacino
- Administrator
- De la: Bucuresti
- Inregistrat: 2006-02-01
rocsyka a scris:Buna seara!Sunt f nelamurita si am nevoie de o a doua parere. Am avut sangerari intermenstruale, in special dupa contact. Cred ca s-a intamplat de vreo 2 ori.Prima data m-am dus fugutza la medic. Am facut lama. Mi-a iesit la culturi aerobe enterococcus spp si atat. Am luat tratament si am tratat. Dar problema cu sangerarea nu am lamurit-o. A doua oara cand am patit-o iar fuga la medic. Acu am facut si lama si papa. La lama a iesit flora variata in cant f redusa. La papa au isit urmatoarele: -negativ ptr. leziune intraepiteliala sau malignitate -infectii: bacterii -modificari celulare asociate cu: inflamatie, metaplazie -apect hormonal compatibil cu varsta si anamneza -modificari celulare benigne -diagnostic citologic: FCD tip inflamator Descriere citologica: frotiu constituit din celule exocervicale superficiale si intermediare, metaplazie scuamoasa de tip matur si imatur, placarde polipoide de celule endocervicale cu modificari reactive inflamator/degenerative(endocervicita cr.), nuclei liberi, mucus, exudat inflamator fibrino-leucocitar, flora coco-bacilara. Nelamuririle mele sunt cam multe..... 1. La diagnostic e trecut vaginita nespecifica ptr care mi-a dat spalaturi cu tantum rosa si ovule gynophilius, e de ajuns?????a zis ca nu ar fi indicat sa imi dea antibiotic a asta ar face rau florei vaginale .........pe net vad ca asta se trateaza neaparat cu antibiotic 2. LA control mi-a zis ca am o rana mica sangeranda care ar fi bine sa o tratam, acum a zis ca rezulatul nu spune nimic ptr care s-ar lega de rana ........Rana iese la analize sau ce sa inteleg...Care din rezultate da de inteles ca nu exista o rana care trebuie supravegheata sau tratata? 3. Am vazut ca sunt pareri impartite in cee ce priveste spalaturile intravaginale....eu personal m-am ales mai demult cu o rana in urma acestor spalaturi de la irigator..... 4. In ce clasa se incadreaza rezultatul ptr papa? ca de mult timp nu am avut parte de un rezultat in care sa am o specificatie in acest sens .........sa stiu daca sa pot sta linistita! 5. Aceasta vaginita nespecifica e posibil sa fie cauza acelor scagerari intermenstruale ? Daca analizele arata asa cum sunt prezentate mai sus, pot sa stau linistita in privinta acestor sangerari? Pot fi doar de la contact si atat fara alte cauze medicale majore sau minore?
Astept un raspuns!As fi foarte multumita daca d-na dr. Evelyn Cristescu (doctoressa) ar putea sa ma lamureasca. Va multumesc!!!
mie imi reiese ca ai o rana pe col... ranile pe col, cu precadere cele care singereaza la contact, nu trebuie ignorate si nici macar supravegheate....e musai sa fie tratate colposcopia ar fi de mare folos in clarificarea mai precisa a diagnosticului si orientarea tratamentului ...si e bine de stiut ca potui cere oricind o a doua parere, insa e bine ca ea sa fie ceruta unui medic care a avut ocazia sa te consulte, ca sa poata sa se exprime avind toate informatiile necesare
Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot inlocui examinarea directa de catre medic.
- rocsyka
- Full member
doctoressa a scris:rocsyka a scris:Buna seara!Sunt f nelamurita si am nevoie de o a doua parere. Am avut sangerari intermenstruale, in special dupa contact. Cred ca s-a intamplat de vreo 2 ori.Prima data m-am dus fugutza la medic. Am facut lama. Mi-a iesit la culturi aerobe enterococcus spp si atat. Am luat tratament si am tratat. Dar problema cu sangerarea nu am lamurit-o. A doua oara cand am patit-o iar fuga la medic. Acu am facut si lama si papa. La lama a iesit flora variata in cant f redusa. La papa au isit urmatoarele: -negativ ptr. leziune intraepiteliala sau malignitate -infectii: bacterii -modificari celulare asociate cu: inflamatie, metaplazie -apect hormonal compatibil cu varsta si anamneza -modificari celulare benigne -diagnostic citologic: FCD tip inflamator Descriere citologica: frotiu constituit din celule exocervicale superficiale si intermediare, metaplazie scuamoasa de tip matur si imatur, placarde polipoide de celule endocervicale cu modificari reactive inflamator/degenerative(endocervicita cr.), nuclei liberi, mucus, exudat inflamator fibrino-leucocitar, flora coco-bacilara. Nelamuririle mele sunt cam multe..... 1. La diagnostic e trecut vaginita nespecifica ptr care mi-a dat spalaturi cu tantum rosa si ovule gynophilius, e de ajuns?????a zis ca nu ar fi indicat sa imi dea antibiotic a asta ar face rau florei vaginale .........pe net vad ca asta se trateaza neaparat cu antibiotic 2. LA control mi-a zis ca am o rana mica sangeranda care ar fi bine sa o tratam, acum a zis ca rezulatul nu spune nimic ptr care s-ar lega de rana ........Rana iese la analize sau ce sa inteleg...Care din rezultate da de inteles ca nu exista o rana care trebuie supravegheata sau tratata? 3. Am vazut ca sunt pareri impartite in cee ce priveste spalaturile intravaginale....eu personal m-am ales mai demult cu o rana in urma acestor spalaturi de la irigator..... 4. In ce clasa se incadreaza rezultatul ptr papa? ca de mult timp nu am avut parte de un rezultat in care sa am o specificatie in acest sens .........sa stiu daca sa pot sta linistita! 5. Aceasta vaginita nespecifica e posibil sa fie cauza acelor scagerari intermenstruale ? Daca analizele arata asa cum sunt prezentate mai sus, pot sa stau linistita in privinta acestor sangerari? Pot fi doar de la contact si atat fara alte cauze medicale majore sau minore?
mie imi reiese ca ai o rana pe col... ranile pe col, cu precadere cele care singereaza la contact, nu trebuie ignorate si nici macar supravegheate....e musai sa fie tratate colposcopia ar fi de mare folos in clarificarea mai precisa a diagnosticului si orientarea tratamentului ...si e bine de stiut ca potui cere oricind o a doua parere, insa e bine ca ea sa fie ceruta unui medic care a avut ocazia sa te consulte, ca sa poata sa se exprime avind toate informatiile necesare
Colposcopia este de fapt echografia interna? Ca mi-a facut asa ceva......adica echo interna dar acolo s-au vazut doar ovarele putin marite iar cauza a spus ca ar fi ovulatia.
- camysh
- Moderator
colposcopia este o analiza de tesut
- Adalberta
- Full member
- Inregistrat: 2009-08-19
analiza de tzesut este biopsia
colposcopia este inspectia colului si a zonelor inconjuratoare cu un aparat care mareste iar imaginea este redata pe un ecran. colul este cercetat pt identificarea tesutului anormal. se foloseste testul cu acid acetic apoi cu lugol pt aceleasi motive. DACA se gaseste tesut anormal se face biopsie.
- rocsyka
- Full member
Adalberta a scris:analiza de tzesut este biopsia
colposcopia este inspectia colului si a zonelor inconjuratoare cu un aparat care mareste iar imaginea este redata pe un ecran. colul este cercetat pt identificarea tesutului anormal. se foloseste testul cu acid acetic apoi cu lugol pt aceleasi motive. DACA se gaseste tesut anormal se face biopsie.
Sa inteleg ca ecografia interna este colposcopia? ca si mie imi arata doctoritza pe ecran, chit ca eu nu vedeam nik si nu intelegeam nik......plus ca mi-a dat pe hartie imaginile cu dimensiunile colului, ovarelor, cervixului, foliculi si uter.Pe foaie sus scrie ca e Ultrasound Report......ce e asta pana la urma ?
- tttttt
- Hero member
- Inregistrat: 2008-01-22
nu , aceea este ecografia transvaginala acolo se vad organele interne , ovarele si restul
colposcopia = deschide vaginul cu valvele si se uita la col cu o" lupa "sa vada daca sunt modificari
- Adalberta
- Full member
- Inregistrat: 2009-08-19
rocsyka a scris:Sa inteleg ca ecografia interna este colposcopia? ca si mie imi arata doctoritza pe ecran, chit ca eu nu vedeam nik si nu intelegeam nik......
La colposcopie vezi si tu imaginea perfect si intelegi perfect ce-i acolo.
- tttttt
- Hero member
daca are si ecran , sunt anumite colposcope mai vechi care nu au ecran , dar ca sa nu mai faci confuzie , pe ecran nu se vede ca la ecografie , organele si se vede doar extern
- rocsyka
- Full member
Pe rezultatul de la papa la recomandari era trecut si colposcopie si tipare virala insa nu e pusa bifa in sensul ca ar fi recomandat de facut, bifa era doar pe urmarire evolutie si repetare FCD dupa tratament. Oricum doctoritza mi-a zis sa fac tratamentul recomandat adica spalaturi cu tantum rosa si ovulele si sa revin dupa 2 luni la un nou control sa vada daca va fi cumva necesar sa imi dea si ceva antibiotic. Si cam atat......
Ultima oara a fost editat de rocsyka (2009-11-17 20:34:25)
- mirelap
- New member
- Inregistrat: 2009-12-09
Buna ziua, O intrebare pentru doctoressa:Am fost ieri la un control ginecologic unde mi-a facut Papanicolau, secretie si o ecografie intravaginala si mi-a spus ca am o rana foarte mare pe col.Ca tratament mi-a dat ovule Cerviron, supozitoare Voltaren si Vitamina A capsule moi timp de 10 zile pe luna -trei luni.Dupa aceste trei luni trebuie sa merg iarasi la control si daca rana tot exista trebuie cauterizata. Mai mi-a spus sa fac si spalaturi cu ceai de pelin sau galbenele din 2 in 2 zile in perioada de tratament. Intrebarile mele sunt: E bine sa fac aceste spalaturi daca exista rana pe col? Este vreo problema daca nu fac spalaturile?Tratamentul cu Cerviron, Voltaren si Vitamina A este corect? Mentionez ca mai mi-a spus ca am si foarte multe chisturi pe ovare dar care sunt mici si deocamdata nu prezinta risc din cauza ca iau anticonceptionale. Mentionez ca in urma cu un an am facut Papanicolau si scria ca sunt , printe altele si frecvente levuri Candida, Iar tratamentul de atunci a fost cu ovule Polyginax si spalaturi cu ceai de galbenele 6 zile, insa nu am mai rapetat testul sa vad daca infectia a trecut. Doctoressa, daca se poate sa imi dai un raspuns urgent ar fi foarte bine, pentru ca de maine as vrea sa incep tratamentul. O saptamana usoara si multa sanatate! Multumesc anticipat.
- andreea_andy2
- Moderator
- De la: Gurile Deltei
Mirelap ai warn pentru postare multipla. Citeste si respecta regulamentul forumului pe viitor.
Fericita mamica de Aida Maria!
- tttttt
- Hero member
eu cred ca trebuie sa faci spalaturile , pelinul si galbenelele cicatrizeaza
- mirelap
- New member
- Inregistrat: 2009-12-09
tttttt a scris:eu cred ca trebuie sa faci spalaturile , pelinul si galbenelele cicatrizeaza
Intrebarea este daca nu cumva imi pot irita si mai tare colul de la irigator?
- andreea_andy2
- Moderator
- De la: Gurile Deltei
Eu personal as renunta la spalaturi, mai ales cu irigatorul. Am eu ceva cu el. Insa, tttttt are dreptate aceste ceaiuri cicatrizeaza ... Poate daca folosesti o seringa sterila in loc de irigator ... in ideea in care seringa nu o introduci atat de adanc in vagin, deci nu ajungi sa atingi colul. Nu stiu ... zic si eu.
Fericita mamica de Aida Maria!
© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului
anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.
|
|
|