homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Educatia sexuala de la parinti-2

#20 2009-11-12 17:28:35

anca90
Platinum member
Inregistrat: 2008-07-16

Re: Educatia sexuala de la parinti

n-o sa te mai laud (desi meriti toata aprecierea si respectul), insa am ramas cu un fix din ce ai povestit: de ce nu are voie sa faca sex cu minore (fiind si el minor)?

#21 2009-11-12 17:38:49

wild_wind
Platinum member
De la: tara nimanui
Inregistrat: 2008-08-14

ptr ca nu vreau sa aiba probleme....

VA ROG NU MA CITATI CAND SPUN TAMPENII!!!

#22 2009-11-12 20:01:20

kathrynn
Hero member
Inregistrat: 2009-08-24

Mie nu mi-a povestit mama despre sex, doar ca la un moment dat - mai stiu cati ani aveam si cum a venit vorba - mi-a spus ca daca am orice fel de nedumerire sa o intreb. Ceva nedumeriri aveam eu, e drept, dar despre sexul oral si am cugetat ca-i mai bine sa tac  big_smile   . Bine, ca mama e o mama moderna, n-are idei incuiate, si daca o intrebam, sigur mi-ar fi raspuns da' pe vremea aia eram eu mai inchisa in mine.
Cum am aflat despre sex ? Din reviste. Cand eram eu prin clasa a 6-a, aparuse revista "Beverly Hills" si cum eram mare fan, am luat toate numerele si printre alte articole, erau si rubrici despre sex. De acolo am mai prins una alta, si apoi din revista "Bravo".

Ce ma bucur, insa, este faptul ca mama niciodata nu m-a luat cu texte de genul "sa n-aud ca faci asa ceva" sau "nu-i voie sa faci asa ceva decat dupa casatorie" sau alte minuni din-astea, pentru ca probabil m-ar fi facut sa ma ascund de ea.

Oricum, dupa ce am facut sex prima oara, nu m-am gandit ca ar trebui sa o informez. Ea nu m-a intrebat, eu n-am zis nimic. Si eu sunt curioasa daca a mai facut sex cu alticneva in afara de tata, da' mi-ar fi jena sa o intreb.
Stie ca fac sex, stie ca ma protejez, asa ca poate sta linistata.  Am "calmat-o" odata biata de ea cand i-am zis ca n-am facut niciodata un avort dar ca nici daca as face, tot nu i-as spune.  puss

Da' sa va spun o faza tare, apropo de parinti si sex. Si-a schimbat tata masina si asta noua (si destul de spatioasa) are geamurile din spate fumurii. Si zice mama: "De ce tre' sa fie geamurile alea asa inchise la culoare?" La care eu: "Ca sa puteti face prostii de bancheta din spate si sa nu va vada de afara" Si zice catre taica-meu: "Vezi mai cate mai avem de invatat de la tanara generatie"? Da au ras bine de tot amandoi.  rotfl

Shorty, we can switch positions
From the couch to the counters in my kitchen

#23 2009-11-12 21:04:00

Monica999
Hero member
Inregistrat: 2009-03-11
Site

Eu am vorbit cu mama despre sex dupa ce m-am mutat din tara ca am plecat la faculta si atunci discutia a fost mai mult de genul : stii despre boli si protectie, da? bine, ai grija!

Oricum, pe la 3-4 ani eram foarte curioasa si i.am frecat pe ai mei cu intrebari legate de sex asa ca mi.au luat o carte, daca stiti enciclopedia pentru copiii )despre corpul omenesc si cum apar copiii pe bune, si bla bla) si mi-au dat'o s-o citesc rotfl2 - da, stiam sa citesc ca m-a invatat bunica aka mama a fost prea paranoid sa ma dea la gradinita asa ca m-au facut tocilara de mica.

Ma rog, sincer, enciclopedia aia mi s.a parut foarte utila, si de mica mica am stiut ce si cum asa ca atunci cand am crescut pur si simplu am aflat mai multe detalii. Eu asa o sa fac cu copilul meu.

#24 2009-11-12 21:09:45

fallen_angel
Insomniac member
De la: MM
Inregistrat: 2007-05-07

Eu n-am vb cu mama mea despre sex...decat dupa ce m-am casatorit lol si doar asa in mare.
Am vb in schimb cu prietenele mele,asa ce imi spuneau ele ca nu m-a interesat ncd subiectul.Si apoi cand a aparut iuby meu am invatat de la el totul big_smile.

★★★ Candle light, moon light, star light,
The brightest glow is from love light ★★★   

happydance  happydance  happydance

Publicitate

loading...

#25 2009-11-12 21:12:28

calleigh
Platinum member
De la: viata
Inregistrat: 2009-01-13

ioana_4 a scris:

eu nu am vorbit cu mama despre sex si sincer nici nu am simtit nevoia, m-as fi simit aiurea,desi avem o relatie deschisa si foarte ok.. adica vorbim de toate si despre relatii in general, dar subiectul sex nu l-am abordat.

subscriu

Life isn't about finding yourself.Life is about creating yourself.
Perhaps our eyes need to be washed by our tears once in a while, so that we can see Life with a clearer view again.

#26 2009-11-12 21:13:31

wild_wind
Platinum member

eu gasesc aiurea sa nu discuti cu parintii-mama,tata,despre ce te framanta...
ne mai miram ca exista goluri intre generatii...si ca nu gasim un punct comun...

#27 2009-11-12 21:17:04

katami
Platinum member
De la: sapte coline - orasu, nu vinu
Inregistrat: 2008-01-09

misto topicul, anca tummenupp

andra... "material de studiu"? rotfl rotfl rotfl

heim rotfl cam astea si sfaturile din familia mea. nu ale parintilor mei. ei nu mi-au spus niciodata nimic... aaaabiiaaa, cu greeeeu si cu rusine, mi-au povestit cate ceva despre menstruatie pe la 11 ani... nu de alta, probabil ca sa nu ma fac de ras tipand la scoala ca mi-a aparut sange la putza lol si e jenant... ca ambii sunt profesori univ, deci se presupune ca ar tb sa stie sa comunice... jale, frate neutral

singura chestie pe care au facut-o, pe la aceeasi varsta de 11 ani... mi-au cumparat o carte intitulata "cine sunt acesti baieti - ghid practic pt fete"... era ceva cuminte, depsre relatii etc etc.... iar in final avea un capitol fffff vag si cuminte despre contraceptie (asta fiind egal cu "sex" lol ). si il tin minte si acu pe taica-meu, saracu'... mi-a dat cartea si mi-a zis: "uite, ti-am luat ceva dragut... sunt sfaturi bune, numai ce e pe la sfarsit e PENTRU VARSTE MAI MARI" rotfl rotfl

cat despre mine... daca ai mei copii ma vor intreba cum se fac copiii, am sa le spun pe scurt si fara detalii ca, atunci cand 2 oameni se iubesc mult si amandoi vor un bebe, il cer de la Doamne Doamne si mamica il primeste in burtica. big_smile iar mai tarziu... SPER sa fiu in stare sa comunic cu ei... adica inca sunt in faza idealista in care visez ca o sa am cu copiii mei o comunicare utila si deschisa (= mai mult decat: "ai mancat? SIGUR ai mancat? totusi... NU TI-E FOAME? neutral - cum se rezuma comunicarile mele cu maa, de ex neutral )

Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12)

Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/

#28 2009-11-12 21:29:04

Monica999
Hero member
Site

Vaaai, acum ca am citit cum ti-au zis tie de menstruatie, imi aduc aminmte cum nu mi-au zis mie lol M-au trimis la o vecina sa imi spuna ( vecina avea un baiat de varsta mea, asa ca tipa a explicat pentru amndoi:)) )Oricum stiam mai de mica de cand am lecturat, dar chiar mi-a priit discutia.

Si vai, katami, ultima chestie, cu mancarea lol Parca am citit o discutie de.a mea cu mama. Numai ca ea termina, bine, sa inveti! rotfl2

#29 2009-11-12 21:31:51

katami
Platinum member

rotfl da, asa si a mea... desi ami putin... ea e concentrata pe "aveti ce manca?" lol

Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12)

Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/

#30 2009-11-12 21:53:14

OmniaVincitAmor
Insomniac member
Inregistrat: 2009-03-22

Ai mei nu mi-au spus niciodata nimic. De sex am aflat la 4 ani de la o vecina cu vreo 15 ani older than me. Pe la 9 ani am inceput sa ma informez despre menstruatie,si pubertate,si altele. Cand mi-a venit ciclul,totul a fost ok. Mama s-a prins din discutii ca stiu de 2,3 ori mai mult decat stie ea pe subiect,deci ma scuteste de discutii pe tema "ce vrei sa stii despre sex". Tata e complet paralel cand vine vorba despre interactiuni intre sexe,el considera ca nimeni nu o sa fie vreodata vrednic sa-i dezvirgineze fata (care nu mai e virgina de ceva timp,numa' ca el bineinteles ca nu stie asta).

Ultima oara a fost editat de ShineOfBlood (2009-11-12 21:53:54)

#31 2009-11-12 21:57:09

Monica999
Hero member
Site

ha, eu nu imi pot imagina ca as vorbi cu tata despre sex. Nici dupa ce o sa am 50 de ani nu o sa pot. pur si simplu eu pe tata il vad ca tata, omul cu care foarte rar vorbesc lol

#32 2009-11-12 22:48:20

smile_my
Banat
Inregistrat: 2007-07-25

eeheee, am 22 de ani, si mama inca nu s-a obisnuit cu ideea ca la anul ma casatoresc, si spera din rasputeri sa mai fiu virgina lol , tata insa stie...si s-a acomodat cu gandul ca singurul lui copil,singura fata, a venit negru strain,si-a bagat ... si i-o si ia de acasa big_smile

Chiar daca in al noualea cer stelele-si cauta partener sa-l tina cu miere si lapte,tu ai ales sa ramai pe pamint cu iubirea facind legamint, stiind ca in ceruri e frig si e noapte .   hjartahjartahjarta

27+

#33 2009-11-12 23:38:11

ioana_4
Diamond member
Participant la intalnirea nationala
Inregistrat: 2006-11-13

wild_wind a scris:

ne mai miram ca exista goluri intre generatii...si ca nu gasim un punct comun...

wild, asa e, comunicarea e baza si eu de exemplu, ma simt ok sa vorbesc cu mama despre orice alt subiect, in afara de viata mea sexuala.. pot citi singura, ma pot informa, discut cu prietenele daca e nevoie, cu iubitul dar NU cu mama smile

Ultima oara a fost editat de ioana_4 (2009-11-12 23:38:23)

#34 2009-11-13 09:25:06

anca90
Platinum member

kram va multumesc pt raspunsuri!
tare haioase sunteti! lol

wild_wind a scris:

tummenupp intr-adevar, parintii ar tb sa fie cei mai buni prieteni. ce e de facut cand prapastia deja exista, cand lipsa de comunicare devine acuta? se mai poate schimba ceva? cum?

katami, si eu sper ca si tine sa nu fiu o mama incuiata, sa stiu cum sa fiu apropiata de copiii mei. ma sperie insa ca inca de pe acum, cand stau de vb cu copii, nu stiu ce subiecte sa abordez in afara de "cum e la gradinita/scoala", "cum e invatatoarea/educatoarea, cum sunt colegii?" neutral am uitat complet care erau preocuparile mele la acea varsta, nu reusesc sa ma transpun in lumea lor, sa gandesc ca ei, ca sa poata vb cu mine precum cu prietenii lor. ma sperie ideea ca din cauza asta o sa fiu o mama rigida si distanta hmm

#35 2009-11-13 17:38:12

katami
Platinum member

anca90 a scris:

katami, si eu sper ca si tine sa nu fiu o mama incuiata, sa stiu cum sa fiu apropiata de copiii mei. ma sperie insa ca inca de pe acum, cand stau de vb cu copii, nu stiu ce subiecte sa abordez in afara de "cum e la gradinita/scoala", "cum e invatatoarea/educatoarea, cum sunt colegii?" neutral am uitat complet care erau preocuparile mele la acea varsta, nu reusesc sa ma transpun in lumea lor, sa gandesc ca ei, ca sa poata vb cu mine precum cu prietenii lor. ma sperie ideea ca din cauza asta o sa fiu o mama rigida si distanta hmm

stai linistita, ca si pe mine ma sperie chestia asta... in conditiile in care la mine, in 3 luni, apare copilu' disperat

dar cred ca e o chestie de... exercitiu. asa, daca stai si te gandesti, cu un cunoscut pe care nu l-ai vazut de muuuult (nu ma refer la best friends), ai ce discuta? eu nu... al fel, "ce faci?" "bine"... si alte cateva replici politicoase. dar cand ai un copil care creste cu/langa/o data cu tine... se mai schimba datele problemei... vrand nevrand, te transpui in lumea lor....

#36 2009-11-18 15:00:11

Pink Martini
New member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2008-11-29

Ai mei parinti nu mi-au vorbit niciodata despre sex, m-am informat din carti, reviste, dictionare, am invatat repede lectia ca e un subiect delicat si nu tin minte sa le fi pus vreodata intrebari, In schimb imi vine sa rad cand imi aduc aminte ca frate-meo l-a intrebat o data pe tata, la un film, 'tata, ce-i ala homosexual ?" si tata i-a spus "iti explica mama cand se termina filmu". Bineinteles ca nu i-a mai explicat nimeni nimic, mama a fost f pudica, nu mi-a vorbit niciodata nici despre menstruatie, noroc ca eu stiam tot de la colegele de clasa si cand a fost cazul tot eu i-am spus ca mi-a venit, mi se parea aiurea sa ma ascund. Deci all in all, f lasi parintii mei din punctul asta de vedere, ca de altfel majoritatea din generatia lor.
Eu cred ca asemenea discutii nu se incep doar la pubertate, atunci devine totul prea personal si sensibil pentru copil, ideal e sa raspundem copiilor la toate intrebarile, inclusiv despre sex, atunci cand si le pun, si deja pe la 3, 4, 5 ani toti copiii isi dau seama de diferenta dintre sexe si se intreaba cum au venit pe lume. Povestea cu barza mi se pare o aiureala, pur si simplu transmiti mesajul ca e un subiect despre care nu e bine sa puna intrebari, si evident, ca in adolescenta e mai greu sa restabilesti comunicarea. Copilul trebuie sa stie ca a venit pe lume din dragoste, sa vada ca parintii sa iubesc, dar sa existe o delimitare clara intre ce e informatie obiectiva, pe intelesul lui si informatii despre viata sexuala a parintilor, in care copilul nu trebuie sa fie amestecat (nu dormit in aceeasi camera, nu dormit cu copiii in acelasi pat si evitat astfel patul conjugal, fara nuditate in prezenta lor dupa o anumita varsta, nu zgomote repetate din camera parintilor, noaptea etc). Si cand vine vorba de viata sexuala a copiilor, iar mi se pare normal sa existe o delimitare. Nu faci dragoste sub ochiul si cu acordul parintilor, pe mine m-a cam socat ce a spus wild_wind, ca e gata sa-i cumpere fiului prezervative, daca ii e rusine si ca l-a facut sa-i fie rusine ca se masturbeaza. Daca nu ii e rusine sa faca sex, nu ii e rusine nici sa cumpere prezervative, cat despre masturbare, in primul rand ca toti ne masturbam, nu e o rusine, e pur si simplu o chestie privata si fiecare e liber sa faca ce vrea cu propriul corp. Mi se pare aberant din partea unei mame sa vrea sa controleze chestia asta, sau cum s-a scris mai sus, o mama care se plangea la toti ca fiul ei se masturbeaza.

#37 2009-11-18 15:51:38

anca90
Platinum member

trist ca unii dintre noi au avut parte de asemenea "educatie" sexuala...

sunt de acord cu ce ai scris tu, mai putin ultima parte. dupa parerea mea, wild_wind a facut un lucru bun ca si-a indemnat fiul spre sex cu o partenera si nu masturbare. eu asta am inteles ca a facut, nu ca i-ar interzice sau l-ar controla sa nu se masturbeze. i-a dat un sfat ft bun si parearea mea e ca a ales cea mai buna metoda de a-l detremina sa nu cada in obsesia masturbarii.

Ultima oara a fost editat de anca90 (2009-11-18 15:52:17)

#38 2009-11-18 20:24:52

wild_wind
Platinum member

da...deci ce sa mai zic???
daca vii si incerci sa explici ce e mai bine ptr tineret..esti etichetat  drept..,,o mama care se plange la toti ca fiul ei ,bla,bla ,bla,,

pink,imi pare rau ca nu ai inteles esentialul sau contextul in care am facut eu aceasta afirmatie...de care nu imi este rusine.nu am cum sa controlez viata fiului meu..ptr simplul motiv ca nu vreau asta.
iar faptul ca am spus ca ii voi cumpara prezervative,da,o voi face cu mare placere,ba, de o sa fie,ma voi duce eu cu fata la dr sa ia ac sau la consult,daca are o mama mult mai incuiata.
in rest...

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.