homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Educatia sexuala de la parinti

#1 2009-11-12 10:54:29

anca90
Platinum member
Inregistrat: 2008-07-16

Educatia sexuala de la parinti

Sunt curioasa cum a fost in alte cazuri:
1. Ati avut discutii despre sex cu parintii? Daca da:
2. De la ce varsta au inceput si cum au debutat?
3. Cat de avansate au fost aceste discutii, despre ce ati discutat concret, ce sfaturi ati primit?
4. Care a fost starea de spirit? V-ati rusinat sau ati putut discuta liber, degajat? Cat de naturali/stanjeniti au fost parintii la astfel de discutii?
5. S-au implicat ambii parinti in astfel de discutii sau doar unul?
6. Ma intereseaza si raspunsul parintilor la intrebarile de mai sus. Deci daca aveti copii suficient de mari cat sa inteleaga astfel de discutii si vreti sa raspundeti, sunteti bineveniti.
7. Daca nu aveti copii sau sunt prea mici pt asa ceva, cum veti proceda?
Daca imi mai vin intrebari, mai pun.

#2 2009-11-12 14:06:17

wild_wind
Platinum member
De la: tara nimanui
Inregistrat: 2008-08-14

Re: Educatia sexuala de la parinti

eu personal,nu am avut probleme,cu mama.pe la 15 ani,cand nu intelegeam pe unde intra si ma framanta amarnic,dupa ce am terorizat-o sa imi arate pasa,sa vad eu si sa intele(lucru care nu l-a facut,bineintelesss),nu stiu de unde a facut rost,dar a venit acasa si mi-a pus in brate,,educatia sexuala,,.
sa va mai povestesc ca apoi stateam si radeam amandoua,cand ii citeam pozitiile??
cu mine nu prea a trebuit sa isi bata capul,eu am fost mai transanta,iar cand a,,aflat,,ea vezi doamne,ca nu mai sunt virgina(aveam 17 ani),dupa un scandal monstru pe care eu i l-am facut si nu ea...am anuntat-o ca atunci cand va fi,ii voi zice,ca sa nu se socheze.asta am si facut pe la vreo 18 ani.imi cerea detalii,dar am fost cam zgarcita in explicatii,raspunsul meu nu a fost decat-a fost bine,nu am avut probleme.

acum,am si eu un pubertos,de 17 ani.discut cu el absolut orice,deja l-am invatat tot ce puteam eu stii,sunt deschisa in continuare si el stie asta...
mai face misto de mine cateodata,spunand ca doar nu o veni la mine sa imi spuna si ce pozitii a facut cu respectiva...insa stie ca ptr orice problema poate apela cu incredere...chiar si sa ii cumpar prezervative,daca e cazul si lui ii este rusine...

VA ROG NU MA CITATI CAND SPUN TAMPENII!!!

#3 2009-11-12 14:26:35

anca90
Platinum member

esti o mama model, wild_wind. multumsc pt raspunsuri.
chiar daca deocamdata nici nu am copii, ma framanta de pe acum cum ar tb abordat subiectul asta. m-am gandit ca experientele altora ma vor invata sa procedez cat mai corect cand va fi cazul. discutand cum a fost in cazul fiecaruia, putem trage cu totii niste concluzii care sa ne ajute sa fim niste parinti cat mai buni.

#4 2009-11-12 14:35:49

wild_wind
Platinum member

nu toti parintii sunt asa anca..
sunt multe fete care nu pot discuta deschis cu mamele lor...
ca parinte incerci sa iti protejezi copilul,fie baiat fie fata,cat mai mult..pacat ca multi parinti nu sunt atat de deschisi cat ar trebui sa fie cu copii lor..si apoi se mira,cand fata vine gravida acasa sau baiatul are cine stie ce boala venerica.
crede-ma,am discutat cu fimiu si discut,mai in gluma,mai in serios,totul,dar TOTUL despre sex si despre relatiile intre fete-baieti,despre dragoste si despre comportamentul fiecaruia intr-o relatie.
sa nu crezi ca daca e baiat..ii zic du-te mama si..cat mai multe fete..,nu!
am norocul ca fimiu este un sentimental,caruia nu ii place sa raneasca inutil,dar nici sa stea intr-o relatie ,de dragul de a nu o face pe fata sa sufere,nu sta..
sper sa tina minte ,tot ce l-am sfatuit..cu bune si rele si sa isi asume toate consecintele faptelor sale.

Ultima oara a fost editat de wild_wind (2009-11-12 14:36:16)

#5 2009-11-12 14:49:46

anca90
Platinum member

toata admiratia mea pt faptul ca ai putut sa fii deschisa cu el!
cum ai reusit sa te apropii de el in perioada adolescentina? de regula adolescentii sunt fie rebeli, fie depresivi si isi indeparteaza parintii. cred ca ti-a tb multa rabdare si intelegere.

Publicitate

loading...

#6 2009-11-12 15:14:20

wild_wind
Platinum member

pai fimiu este rebel si,,depresiv,, de pe la 13 ani...nu stiu,asa am fost noi,f apropiati,nu sunt decat eu si el,dar nu te gandi ca e vreun mamos..nici pe departe,faptul ca am ramas singuri,l-a maturizat un pic mai repede,cu toate ca tot un copil este..
am trecut si noi prin perioade cu crize si nervi,cu tipete si amenintari ca face mai stiu eu ce..insa eu am stat de vb cu el cu mult calm si m-am pus mereu in locul lui,am discutat totul in genul-ce doresti tu de la mine si ce doresc eu de la tine.
de multe ori ma bufnea rasul cand il mai apuca ,,strechea,, si bineinteles ca o dadea din nervi si plans in ras,spunea ca nu sunt normala,el are chestii serioase si eu fac misto...
nu i-am impus niciodata sa faca ceva ce nu a vrut,dimpotriva,i-am spus ce consecinte vor fi.
sa zicem ca a avut si are o libertate ,,controlata,,.
printre colegii lui(asta ca o paranteza,ptr ca ei ma cunosc) este invidiat ptr relatia pe care o are cu mine.
si cel mai important-nu ma minte,a facut asta si s-a fript si invatat minte.prefera sa imi spuna ce trebuie sa stiu,indiferent cat de grav este,ptr ca stie ca nu reactionez urat,ci judec la rece mai intai...
asa a facut si cand mi-a spus ca deja fumeaza...

#7 2009-11-12 15:23:48

Fiametta
Full member
Inregistrat: 2008-12-29

Mie mi-au spus parintii prima data pe la vreo 14-15 ani. A fost ceva de genul ''hai sa vorbim despre sex'', iar eu ''da, ce vreti sa stiti''? lol Mi-au zis ceva de genul ca o sa vina in curand o perioada cand o sa am si altfel de relatii cu baietii...si sa am grija de mine, sa nu isi bata joc, sa il aleg pe cel pe care mi se pare mai potrivit...sa ma protejez. Le-am spus ca stiu si au zis ca ok, era datoria lor sa imi spuna, sa nu vin apoi acasa cu vreo boala sau sarcina si sa zic ca nu am stiut, ca nu mi-a spus nimeni. Aia a fost discutia de mai mare amploare, au zis ca e alegerea mea, ca nu imi cer detalii, nu au pretentia sa le spun cand se va intampla, nu intra in intimitatea mea, dar vor doar sa nu ma vada dezamagita. In discutia respectiva s-a implicat mai mult tata, mai vorbisem eu cu mama inainte mai multe...
Acum cu mama vorbesc deschis despre orice, mi-a spus ca tata a fost primul la ea, dar inainte de casatorie. Nu ma intreaba daca mai sunt sau nu, desi nu e proasta si cred ca banuieste ceva...dar nici eu nu simt nevoia sa-i marturisesc, nici ea nu ma intreaba, stie ca sunt o fire mai introvertita si nu i-as spune asa cu una-cu doua. Stiti cum sunt parintii, li se pare totul normal si firesc, dar cand e vorba de copilul lor, lucrurile se schimba putin. smile Apoi daca m-as desparti de tip, ar fi ea mai afectata decat mine, ca sufar, ca a fost primul etc.

#8 2009-11-12 15:57:53

anca90
Platinum member

wild, chiar frumos. daca ar fi toti parintii asa...
pe la ce varsta ai deschis discutiile astea?

intreb, pt ca multi parinti le intiaza prea tarziu... insa nici eu nu stiu care ar fi varsta potrivita. cred ca cel mai bine e sa incepi gradat, de pe la 6-7 ani si putin cate putin sa-i spui tot ce vrea sa stie.

#9 2009-11-12 16:10:48

wild_wind
Platinum member

cred ca gradat am inceput si eu.fimiu este o fire f curioasa si incearca sa isi satisfaca curiozitatea cu orice fel.deci,cam de mic,usor usor am inceput si i-am explicat cate putin,fiecare chestie,specifica varstei pe care o avea atunci.nu cred ca merge cu--sa ii spui tot ce vrea sa stie,trebuie sa stie atat cat trebuie,ptr ca poti avea surprize,cum am avut eu,ca al meu sa stie ce trebuie si mai mult ,iar altul cam nimic si sa se contrazica sau celalalt sa se duca acasa sa spuna ce a aflat,iat tu sa fii privit ca ,,parinte imoral,,.
totul depinde de tine ca om si depinde de felul tau de a fii,cat de deschis ca parinte iti alegi sa fii,in asa fel incat copilul tau sa stie,dar sa nu exagereze.
o sa stii si tu ,toate la vremea lor.

Ultima oara a fost editat de wild_wind (2009-11-18 20:41:20)

#10 2009-11-12 16:31:12

Khristall
Insomniac member
De la: Casuta noastra
Inregistrat: 2007-10-08

wildddd, de ce nu esti tu mama mea? la fizic semeni, dar la mentalitate... neutral mama e mai inchisa.
esti o mama model.

Mamica de strumfulet... bebe 19 iulie 2013 hjarta

#11 2009-11-12 16:38:56

Fiametta
Full member
Inregistrat: 2008-12-29

Wild, cum l-ai facut sa renunte? yikes Am niste prieteni de familie si se vaita mama baiatului care are 12-13 ani, ca peste tot, prin baie, pe lenjerie, pe pijama gaseste in fiecare dimineata material de studiu, de culoare alba si lipicios rotfl

#12 2009-11-12 16:40:41

ioana_4
Diamond member
Participant la intalnirea nationala
Inregistrat: 2006-11-13

eu nu am vorbit cu mama despre sex si sincer nici nu am simtit nevoia, m-as fi simit aiurea,desi avem o relatie deschisa si foarte ok.. adica vorbim de toate si despre relatii in general, dar subiectul sex nu l-am abordat.

#13 2009-11-12 16:44:25

wild_wind
Platinum member

khris..eu cred ca si mama ta esteok,insa nu ati gasit voi chestia aia care sa va faca sa fiti pe aceeasi lugime de unda.
eu am avut un pic de rabdare,am castigat increderea pubertosului si acum este ok.mi-au trebuit ani,sa lupt cu felul lui de a fi,sa am rabdare,sa nu ma enervez,sa nu fiu paranoica si nici depasita sau exagerata.
uite..un exemplu recent,de cand eram inca acasa,acum vreo luna.
am aflat ca se duce intr-un bar cu un tip,un bar unde se cunsuma si droguri.el mi-a spus-o,repet,imi spune ce trebuie sa stiu.
asa ca ,atunci cand a venit acasa,l-am rugat sa il sune pe amicul lui si sa vina la noi sa vb toti.ala saracul,a intrebat in telefon,daca e de rau...i-am spus ca e ok,sa vina.
a venit,i-am pus in fata mea si i-am luat--unde ati fost aseara?
ei-colo,colo si colo..
eu-ce ati facut acolo?
ei-pai acolo am jucat carti,am fumat si nu am baut ca nu aveam voie acolo.
--in alta parte am jucat biliard,am fumat si am baut suc ca nu aveam voie sa bem
---in alta parte am fumat si am baut o bere amandoi.
apoi le-am explicat ca stiu despre barul respectiv,ca nu doresc ca ei sa consume(nu sa nu se mai duca) si sa fie f f atenti ca cineva sa nu le strecoare in lipsa lor in bautura ceva.au inteles
apoi am trecut la fete-nu au voie cu minore,pot fi cu fete majore,sa nu le lipseasca prezervativul din buzunar,etc,etc..am vb cu ei asa vreo ora.
amicul,dupa ce a plecat,a intrat pe mess si i-a spus lui fimiu ca atunci cand a venit avea o spaima in el si nu stia cum o sa fiu si reactionez eu,insa il asigura ca masa(adica eu) este de nota 20 si ca stie sa il tina aproape de ea pe el(adica fimiu) .
incercati sa vorbiti cu parintii vostrii,rugati-i sa lase 10 minute din timpul lor si asa putin si sa va asculte.
nu e greu sa fi-ti apropiati,credeti-ma.

#14 2009-11-12 16:49:31

heimdall
Diamond member
Inregistrat: 2006-11-21

nici mie nu mi-au vorbit niciodata parintii despre sex cand eram mica, in afara de sfaturile bunicii (sa nu care cumva sa fac asa ceva inainte de casatorie, barbatii sunt niste nenorociti care vor doar sa ti-o traga si apoi te parasesc si nu te mai ia nimeni... intelegeti genul) m-am documentat singura
la un moment dat eram cu fostul prieten si bunica-mea a intrat peste noi in casa (dormeam), eu i-am zis mamei, gandindu-ma ca s-a prins si ea pana la varsta aia, ea n-a zis nimic, dar mai tarziu cica a inceput sa planga, trebuind sa accepte evidenta smile
iar mai tarziu am mai vorbit asa ca intre fete, ca intre timp s-a obisnuit cu ideea ca in ziua de azi nu mai e ca pe vremuri... dar destul de vag, nu pozitii si alte cele
a, si moment tragi-comic la un moment dat cand mi-au aparut mie chisturile la sani si ai mei foarte preocupati mi-au zis ca sa mai fac si eu sex smile ca aia ar putea fi cauza

#15 2009-11-12 16:55:01

Khristall
Insomniac member
De la: Casuta noastra
Inregistrat: 2007-10-08

wild, toate laudele mele hjarta esti o mama deosebita.

Mamica de strumfulet... bebe 19 iulie 2013 hjarta

#16 2009-11-12 16:58:08

ioana_4
Diamond member
Participant la intalnirea nationala
Inregistrat: 2006-11-13

tare ultima parte, heimdall lol

eu ma bucur ca mama nu a avut intentii sa deschida subiectul sex, nu de alta, dar m-am documentat bine singurica si m-as fi simtit aiurea sa vorbesc cu ea despre asta si era inutil.
in schimb, m-a cam prins in fapt o data, eram tot asa cu fostul prieten, nu faceam nimic atunci, dar staream semi-dezbracati si a venit ea acasa si am tinut-o la usa, incercand sa ne imbracam, asa ca ce sa mai vorbim .. lol

Ultima oara a fost editat de ioana_4 (2009-11-12 16:58:27)

#17 2009-11-12 16:58:59

wild_wind
Platinum member

aaa,heim..asta cu sexul,ca vezi doamne de ce ma doare capul asa rau,era tema de misto la tata...

Ultima oara a fost editat de wild_wind (2010-01-18 08:34:28)

#18 2009-11-12 17:01:18

heimdall
Diamond member
Inregistrat: 2006-11-21

bravo, wild, mai rar mame ca tine, crede-ma ca aud si persoane de varsta mea cu niste idei de pe vremea bunicii ca vai, copilul meu n-o sa faca sex  bang
sper ca daca oi face un copil sa fiu si eu asa cool

#19 2009-11-12 17:07:34

wild_wind
Platinum member

sincera sa fiu...mie imi este cam greu sa vb despre mine si fiul meu,ptr ca de obicei,nu imi pun viata pe tapet,nu am facut-o niciodata,am inceput cu voi aici...iar cand vorbesc despre mine sau el,o fac din experienta mea si viata mea..si nu ca pe un motiv de...vai ce bine ma simt cand ,,ma gadilati,,...
stiti ce naspa ma simt cand imi zice-ti ca sunt ok sau...ma rog?
asta o fac nu ca sa imi aduca laude...ci ca CINEVA sa deschida ochii sau sa invete ceva...ptr ca eu am scris si despre multe greseli ale mele din adolescenta sau tinerete...

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.