homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Intrebari si raspunsuri pentru viitoarele mamici 3-100

#1882 2010-01-06 17:31:43

nico12345
Full member
Inregistrat: 2009-11-19

Re: Intrebari si raspunsuri pentru viitoarele mamici 3

da, maine oficial sunt programata pentru cezariana. multumesc pentru incurajari. puss

Ultima oara a fost editat de nico12345 (2010-01-06 17:31:54)

Are mami o fetita cat un ghemotoc  hjarta  hjarta

#1883 2010-01-06 17:53:57

dirida
Insomniac member
Inregistrat: 2009-11-02

goodluck  goodluck

Doamne, te rog, fa o minune si pentru noi!

#1884 2010-01-06 18:03:10

pipacslany
Hero member
De la: Kolozsvar
Inregistrat: 2008-12-09

Andreed a scris:

Neata fetele

Nu prea am dormit azi noapte...

ADina, felicitari pentru baietel!

andreea si eu sunt cu gandul la tine chiar daca nu ma bag in discutii.

sa-ti ajute Dumnezeu sa fie bine.
fii tare scumpo  kram
te pup

nico nastere usoara puss

Ultima oara a fost editat de pipacslany (2010-01-06 18:04:15)

#1885 2010-01-06 18:47:34

dirida
Insomniac member

Fetele am o intrebare pt cele ce stiu.

Dr mea a zis ca dupa concediul medical vrea sa imi reduca prog cu 2 ore. Am contractul colectiv de munca de la mine de la serv si acolo scrie asa:

9.3     ?n baza recomandării medicului de familie, salariata gravidă care nu poate ?ndeplini durata normală de muncă din motive de sănătate, a sa sau a fătului său, are dreptul la reducerea cu o pătrime a duratei normale de muncă, cu menţinerea veniturilor salariale.

Vroiam sa stiu daca trebuie sa am o sarcina cu probleme f mari sau se poate oferi la orice graviduta aceasta reducere. Nu are nici o leg cu concediul de risc, nu? Am inteles ca asta se ofera numai in cazul in care la servici lucrezi in conditii grele sau ture de noapte.

Aceasta reducere se poate da pe parcursul intregii sarcini?

Andreea parca tu lucrai 6 ore mai demult, mai lucrezi? Si la tine a fost reducerea prog in baza unui adev medicale sau prog tau normal e de 6 ore?

#1886 2010-01-06 20:08:57

katami
Platinum member
De la: sapte coline - orasu, nu vinu
Inregistrat: 2008-01-09

nico, baftaaaaa maine!!! majoreta

printesica, eu stiu ca se aplica oricarei gravidute... dar, daca nu e asa, cu o mica "atentie" iti inventeaza urgent medicul tau un "risc prenatal" big_smile

Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12)

Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/

Publicitate

loading...

#1887 2010-01-06 20:13:21

adinagrig
Insomniac member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2008-06-05

fetelor, am fost la o pizza cu sotul , ca e ziua lui maine si din pacate pleaca in delegatie in seara asta....

faza e ca am mai mancat pizza de aici, si de aia mergem , e cea mai buna pizza

ideea e ca dupa ce am mancat 1/2 de pizza cu pui, la 1/2 h m-am simtit super balonata si acum stau numai pe wc
ceai de menta nu am din pacate, am gasit de tot felul : tei, musetel, galbenele, pelin,etc numai de menta nu mai am....
ce pastile are trebuie sa iau ? : smecta nu am ...offf...si a plecat si sotul....

nico, sa stii ca mi-am dat seama ca e performant eco , ca prea se vad bine toate, ......
tu cu cine vei naste? de abia astept sa-mi dai detalii , despre tot /; asistente,spaguta, etc...

Ultima oara a fost editat de adinagrig (2010-01-06 20:14:37)

9 ani de copilarie ....

#1888 2010-01-06 20:17:07

dirida
Insomniac member

kata, deocamdata ar fi pe bune, dar dr mea e o draguta , ea mi-a zis ca imi da sa imi diminueze prog cu 2 ore, si nu tb sa-i dau nica, abia abia am reusit sa o fac sa ia un buchet de flori si un mic cadouas. Firma la care lucrez e firma mare si serioasa, si nu mi-ar face probleme. Pe langa faptul ca e specificat in CCM ca se poate diminua cu 2 ore prog, scrie ca beneficiem si de 16 ore pe luna liber pt consultatii, analize fara scaderea salariului. Inseamna ca daca se aplica la toate gravidele e bine, stia dr mea ce vorbeste.

Va fi insa o prob cu masina,...va tb sa mai iau si eu volanul in mana (sotul nu o sa mai poata sa ma ma duca si sa ma aduca pt ca el ar termina mai tarziun) pt ca dr mi-a interzis sa mai merg cu autobuzul si in locuri aglomerate.

Ultima oara a fost editat de printesica (2010-01-06 20:18:47)

#1889 2010-01-06 20:25:39

katami
Platinum member
De la: sapte coline - orasu, nu vinu
Inregistrat: 2008-01-09

printesica a scris:

Va fi insa o prob cu masina,...va tb sa mai iau si eu volanul in mana (sotul nu o sa mai poata sa ma ma duca si sa ma aduca pt ca el ar termina mai tarziun) pt ca dr mi-a interzis sa mai merg cu autobuzul si in locuri aglomerate.

cum stii tu... io una, decat sa ma apuc sa conduc gravida (desi am carnet de vreo 6 ani, e doar "pe hartie" big_smile ), mai degraba ma urc in toate autobuzele din lume lol mi se pare mai putin riscant lol

Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12)

Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/

#1890 2010-01-06 20:33:26

dirida
Insomniac member

da, dar eu sunt f sensibila la raceli/viroze...le iau imediat. Si cand l-am conceput pe bebe am avut o viroza urata, si dr mi-a zis sa ma feresc. Atunci, sunt sigura ca tot de prin autobuz am luat viroza, ca in rest nu aveam de unde, nu mai era nimeni bolnav la servici sau in familie.

O sa vedem, cand o sa poata sotul sa ma duca o sa ma duca, cand nu o sa incerc cu atentie sa conduc si eu, cat o sa pot.

#1891 2010-01-06 20:40:43

indie
Full member
Inregistrat: 2008-02-15

Salutare, burtici! La multi ani si sa aveti un An Nou fara griji, cu voie buna si bebei sanatosi tun!

Am incercat sa citesc ce ati scris...cata activitate!!! smile
Imi pare rau pt problema prin care treci Andreed, dar sunt convinsa ca medicii din Viena o sa te lamureasca. Tin pumnii sa fie totul bine!
Nico, bafta multa!
Adina, super ca stii deja ce o sa ai! Eu merg abia in 12 ian la control, o sa am 17 sapt si mor de curiozitate sa aflu ce va fi. Mi-ar placea sa fie fetita, dar am impresia ca e baiat smile desi al meu imi zice ca el crede ca e fetita! sa vedem cine se inseala. Oricum, nu conteaza sexul, conteaza sa fie sanatos!
Printesica: incearca sa conduci, ca e mai nasol sa mergi cu autobuzul cu tot felul de viroze in jur. Plus ca acum inca esti ok sa conduci, mai incolo o sa-ti vina mai greu.
Ina: sa ne tii la curent cand te intorci de la eco.

Ultima oara a fost editat de indie (2010-01-06 20:42:31)

I'll be nice if you give me chocolate!
avem un puiutz de om bebe Oliver 21.05.2010

#1892 2010-01-06 20:44:22

dirida
Insomniac member

Indie, asta o sa incerc sa fac. Oricum concediul de maternitate am de gand sa-l iau devreme, sa las numai 42 de zile dupa nastere ( ma rog in jur de...) cat e obligatoriu. Asa ca at cand va fi burtica mare o sa stau acasa.

#1893 2010-01-06 20:51:20

M_M
Full member
Inregistrat: 2006-10-10

fetele, am si eu o nedumerire. e posibil sa-ti apara vergeturi pe sani? mie mi-a aparut o roseata pe sanul stang ceva de genul unor venisoare asa mai accentuate (asa le-am numit eu). eu am folosit ulei de bebelusi cu migdale si germeni de grau apoi mi-am luat crema de vergeturi de la mustela, m-am dat pe burtica si sani, dar venisoarele erau inainte sa folosesc crema. acum cand ma uit si dau cu mana parca ar fi niste vergeturi. sunt putin ingrijorata, e rau? se vor trage sau vor ramane urate? pe burtica pana acum nu mi-a aparut nimic, decat pe sanul stang sad. poate sa-mi raspunda cineva? va multumesc.

bebe 22.05.2010 a venit pe lume minunea noastra Radu Stefan. multumim Domnului rugaciune pt copilul sanatos pe care ni l-a dat.

"Fericirea nu este ceva gata facut. Ea vine din faptele tale." - Dalai Lama

#1894 2010-01-06 20:56:42

indie
Full member

M_M a scris:

fetele, am si eu o nedumerire. e posibil sa-ti apara vergeturi pe sani? mie mi-a aparut o roseata pe sanul stang ceva de genul unor venisoare asa mai accentuate (asa le-am numit eu). eu am folosit ulei de bebelusi cu migdale si germeni de grau apoi mi-am luat crema de vergeturi de la mustela, m-am dat pe burtica si sani, dar venisoarele erau inainte sa folosesc crema. acum cand ma uit si dau cu mana parca ar fi niste vergeturi. sunt putin ingrijorata, e rau? se vor trage sau vor ramane urate? pe burtica pana acum nu mi-a aparut nimic, decat pe sanul stang sad. poate sa-mi raspunda cineva? va multumesc.

Din cate am auzit, pot aparea vergeturi si pe sani, pe langa burtica, coapse, fese.
Din pacate, toate cremele care promit minuni sunt doar pur marketing. Asta pentru ca vergeturile apar in straturile mai adanci ale epidermei, acolo unde nici o crema nu patrunde. Depinde de elasticitatea pielii fiecareia. Asa ca o crema normala, sau ulei de masline sunt perfecte.
Continua sa te dai cu crema, e bine sa hidratezi pielea. Vergeturile se estompeaza cu timpul, o sa se vada doar o urma usoara alba.

#1895 2010-01-06 21:05:23

ally_na
Hero member
Inregistrat: 2009-06-25

adinagrig a scris:

fetelor, am fost la o pizza cu sotul , ca e ziua lui maine si din pacate pleaca in delegatie in seara asta....

ideea e ca dupa ce am mancat 1/2 de pizza cu pui, la 1/2 h m-am simtit super balonata si acum stau numai pe wc
ceai de menta nu am din pacate, am gasit de tot felul : tei, musetel, galbenele, pelin,etc numai de menta nu mai am....
ce pastile are trebuie sa iau ? : smecta nu am ...offf...si a plecat si sotul....

nico, sa stii ca mi-am dat seama ca e performant eco , ca prea se vad bine toate, ......
tu cu cine vei naste? de abia astept sa-mi dai detalii , despre tot /; asistente,spaguta, etc...

adina NU ai voie pastile.....doar ceai de menta, banane, mananca ceva usor..gen orez fiert.....( dc esti f deranjata la stomac...poti sa mananci chiar o lingura , doua de orez crud ).....paine prajita,...dar NU pastile..nu smecta nu nimic..asta este....ceai de menta poti sa bei....linisita...dar nu exagera sa nu dai in extrema cealalta

http://picasaweb.google.com/alinna.nita/

are mama o minunatie de baietel Andrei Claudiu ....  26 02 2010

#1896 2010-01-06 21:05:47

M_M
Full member

indi, multumesc de raspuns. acum asta e, nu am ce sa fac. eu am si pielea foarte uscat pe timpul rece. nu mai conteaza, eu folosesc in continuare crema. important este sa fie bebe bine.

bebe 22.05.2010 a venit pe lume minunea noastra Radu Stefan. multumim Domnului rugaciune pt copilul sanatos pe care ni l-a dat.

#1897 2010-01-06 21:06:30

ally_na
Hero member
Inregistrat: 2009-06-25

M_M a scris:

da pot sa apara vergituri si pe sani....eu folosesc creme antivergituri si pana acum am avut noroc ...dar poti incerca si ulei de masline si creme de galbenele

http://picasaweb.google.com/alinna.nita/

are mama o minunatie de baietel Andrei Claudiu ....  26 02 2010

#1898 2010-01-06 21:08:45

M_M
Full member

am inteles. am sa folosesc si ulei de maslina. am si o crema de galbenele. le mai combin intre ele. multumesc puss

#1899 2010-01-06 21:15:28

o'hara
Platinum member
De la: bebeloi iubiti
Inregistrat: 2007-01-18

ally_na a scris:

adinagrig a scris:

adina NU ai voie pastile.....doar ceai de menta, banane, mananca ceva usor..gen orez fiert.....( dc esti f deranjata la stomac...poti sa mananci chiar o lingura , doua de orez crud ).....paine prajita,...dar NU pastile..nu smecta nu nimic..asta este....ceai de menta poti sa bei....linisita...dar nu exagera sa nu dai in extrema cealalta

de ce nu smecta? nu are contraindicatii => uite ACI prospectul.

adina baga mama smecta si daca vezi ca se ingroasa treaba suna-ti dr pt ca daca e diaree infectioasa (tu ai zis ca te-ai balonat nu ca ai avea diaree, caz in care trece de la sine) se poate face tratament antibiotic cu antibiotice safe in sarcina. tot in caz ca e diaree treci la regim morcovi + orez + mere coapte + gratar de pui + banane. nu prajeli, nu fructe si legume crude. sanatate!

mami de minuni hjarta

#1900 2010-01-06 21:18:07

indie
Full member

M_M a scris:

am inteles. am sa folosesc si ulei de maslina. am si o crema de galbenele. le mai combin intre ele. multumesc puss

e perfecta combinatia intre ulei de masline si crema de galbenele.

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.