homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Intrebari si raspunsuri pentru viitoarele mamici 3-33

#609 2009-12-05 13:58:54

katami
Platinum member
De la: sapte coline - orasu, nu vinu
Inregistrat: 2008-01-09

Re: Intrebari si raspunsuri pentru viitoarele mamici 3

lama e denumirea mai putin stiintifica pt analiza de secretie vaginala (pt ca iti "intinde" ce a recoltat pe o lama de sticla, pe care o baga la microscop etc)... ma gandeam ca de asta intrebi daca din sange, ca te gandeai la contrlul gineco. unii dr iau lama de la inceput, altii doar pe la sfarsitul sarcinii.

da, ai avea cam 6 sapt... dar nu cred ca asta e motivul pt care nu te mai incap pantalonii... burtica incepe sa creasca sensibil cam dupa 12 sapt... mai repede prea rar. mie mi-a crescut dupa 15 sapt, cam asa...

Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12)

Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/

#610 2009-12-05 14:05:08

catybal
Full member
Inregistrat: 2009-03-10

Cat despre bebe cand se poate constata cat este de sanatos , se inscrie in parametrii normali si prin ce analize...imi este foarte teama de analizele care se fac prin recoltare din uter(placenta)cum am mai auzit...

Sunt mamica...mare realizare !
gravida 35

#611 2009-12-05 14:21:30

katami
Platinum member

yikes ce fel de analizeee? yikes ce zici tu acolo (biopsia viloitatilor coriale cred ca se cheama plus amniocentoza) se fac doar fffffff rar, in cazul in care se suspecteaza boli genetice grave, iar parintii ISI DAU ACORDUL pt asemenea proceduri riscante. NU reprezinta analize de rutina, stai linistita!!

plus ca placenta incepe sa se formeze pe la 12 sapt

deocamdata nu poate sa-ti vada decat daca sarcina e la locul ei (adica nu e, Doamne fereste, extrauterina). si sa-ti spuna, conform analizelor de sange, daca ai risc sa contactezi anumite boli periculoase (daca nu ai anticorpi pt ele sau daca, Doamne ferste, le ai deja in faza acuta), iti spune daca ai anumite carente (de fier, calciu etc) si iti da suplimente dupa caz, iti spune cum stai cu urina, daca n-ai infectii (uitasem de astea de urina, da, se fac si astea),  cum stai cu glicemia etc

la 8 sapt poti asculta bataile inimii lui bebe smile (daca are dr tau eco doppler, mie mi le-a ascultat pe la 25 sapt, cand m-am dus de urgenta la spital ca mi se parea ca nu mai misca tongue)

la 12 sapt iti face primele masuratori fetale. tot atunci poti face si dublul test (test din sange care arata riscul la defecte genetice). multe mamici (si eu pe acolo) il refuza, pt ca poate da rezultate aiurea si te panichzi inutil.... abia dupa astea ajungi la amnio sau mai stiu eu ce proceduri dubioase, daca iti iese prost.

la 16 sapt faci triplul test (cam aceeasi treaba cu dublul test, nu ti-as putea spune de ce le faci pe ambele... eu le-am refuzat pe ambele). tot acum ar trebui sa afli si sexul:)

la 21-23 sapt: cea mai importanta ecogafie morfofetala (iti masoara si analizeaza toate organele lui bebe) si iti conforma 100% sexul

cam asta ar fi in mare... plus cate o ecografie pe luna. nimic de speriat, adica smile

Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12)

Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/

#612 2009-12-05 14:31:45

catybal
Full member

Multumesc Katami m-am mai linistit...pe la cate saptamani apar greturi, ameteli, dureri de cap....eu am probleme doar cu sanii deocamdata si usoare stai de greata dar nici o varsatura sau ametiala...De Craciun intentionam sa mergem in vizite prin alte localitati si ma cam tem sa nu incep cu greata sau varsaturi ...daca e asa mai bine raman acasa...Ce parere aveti?

gravida 35

#613 2009-12-05 14:37:21

katami
Platinum member

depinde de cata bafta ai... pot sa-ti apara acusica si sa te tina pana in luna a 4a sau pana nasti sau sa n-ai deloc toata sarcina (eu iti doresc varianta 2, acus nasc si taaare as vrea sa mai tina sarcina, asa de usoara si frumoasa a fost big_smile )

daca n-ai pb si te simti bine... de ce sa nu te duci? eu si acu, acus in luna a 9a, m-as duce pe un munte de sarbatori lol daca n-as avea barbat care sa ma lege acasa lol

Publicitate

loading...

#614 2009-12-05 14:49:06

witty_ina
Sr. member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-09-11

Au dreptate fetele, caty: esti cam la 6 saptamani de sracina, iar bebe ar cam avea 3-4 saptamani (depinde cand ai ovulat). Eu am aflat ca sunt insarcinata la 1 zi dupa ce trebuia sa-mi vina menstra... decat aveam 4 saptamani. Medicul mi-a spus ca degeaba vin si m-am chemat dupa o saptamana si putin: la 5 saptamani si 3 zile s-a vazut o fasolica f mica, iar la 6 saptamani si 5 zile circa ... i-am sesizat ritmul cardiac.

Cateva pagini in urma am postat lista cu analizele si testele ce trebuie facute in sarcina... poate te ajuta. Sarcina usoara si sa ai un bebe de nota 10

28.01.2010: Luca e in sfarsit la mami si tati in brate
[img]http://tickers.TickerFactory.com/ezt/t/wXDT31D/weight.png[/img]

#615 2009-12-05 14:55:41

catybal
Full member

Katami nastere usoara si un bebe minunat!
La ce maternitate vei naste si cu ce doctor...eu sunt din Alexandria si multi ma sfatuiesc sa merg la Regina Maria in Bucuresti...sunt conditii extraordinare si poti naste chiar si in apa..

gravida 35

#616 2009-12-05 14:59:24

katami
Platinum member

multumesc, la fel kram

eu sunt din iasi, deci voi naste la maternitatea cuza voda iasi... n-o recomand nimanui, e jale inauntru neutral plina de infectii, nu-ti dau nici macar xilina pt anestezie la coasere... ma rog, o imagine destul de sumbra big_smile dar n-am de ales... in iasi nu exista particulare, cealalta maternitate e la fel sau mai rau... iar in bacau/bucuresti n-am pe nimeni la care sa merg...

e super daca poti merge la un spital din care sa nu iesi bocind, ci cu amintiri placute smile

dr e monica holicov, pana acum sunt f multumita de ea, sper ca nu ma va dezamagi tocmai la nastere

Ultima oara a fost editat de katami (2009-12-05 15:03:07)

#617 2009-12-05 16:32:32

tomina
Hero member
De la: Cluj
Inregistrat: 2007-01-19

tomina a scris:

fetele va pun rezultatele, nu mai am rabdare pana ajung marti la control:

alaninaminotransferaza (GPT/ALAT/ALT)          13          U/L        <31
aspartataminotransferaza (GOT/ASAT/AST)     21          U/L        <32
glucoza serica                                               71         mg/dL    60-100 normal, 110-125 - glcemie bazala modificata,
                                                                                             > 126 diabet zaharat

Ag - HBs (screening)
electrochemiluminiscenta kit 2                   negativ                   negativ

Anti - HCV (screening)
Electrochemiluminiscenta
a HCV                                                     negativ                    negativ

Va rog sa imi spuneti cum sunt  disperat  .

In 15 dec sunt programata la triplutest. de la 8 dimineata lol .

astea sunt. am ajuns acasa.

iubesc+Camelia+Matei

#618 2009-12-05 16:55:17

camysh
Moderator
Inregistrat: 2007-12-08

flowerpot a scris:

M-am uitat din nou in acte in seara asta si specifica sa nu te epilezi (mai ales la..."chestiune" chicot ). Din cate am inteles de la alte fete, asistentele te epileaza ele cu lama ceea ce mie mi se pare cam ciudat. Ma chinui sigura acasa si exact ca sii Ina ma gandeam ca nu am cum sa fac infectie daca folosesc numai eu lamele. Este cam greu ca-i burta mare si ia din privelsite, dar cu oglinda, cu chinuieli reusesc eu cumva.

pai du-ti tu lama de acasa si cand vine asistenta o rogi sa te faca cu lama ta

#619 2009-12-05 17:31:21

witty_ina
Sr. member

Burtici, am fost azi la cumparaturi si am gasit celebrele "maternity towels" ... tampoane pt maternitate/lohii. Am fost la magazinul Mothercare si am vazut o gramada de chestii pt maternitate/bebelusi dar mi s-au parut cam scumpe: pe situl international aceste tampoane erau cam o lira si ceva... eu am dat cam 19 lei pe un pachet de 12 tampoane

#620 2009-12-05 17:32:03

tomina
Hero member
De la: Cluj
Inregistrat: 2007-01-19

am papat supa cu ceapa big_smile sotul va lesina la propriu cand va ajunge acasa lol

ma doare spatele. masajul e indicat? este un masaj special pt gravide?

iubesc+Camelia+Matei

#621 2009-12-05 18:11:40

camyelenbebe
Hero member
De la: Bucurestiul minune
Inregistrat: 2009-01-11

tomina a scris:

am papat supa cu ceapa big_smile sotul va lesina la propriu cand va ajunge acasa lol

ma doare spatele. masajul e indicat? este un masaj special pt gravide?

rotfl2 .....saracul om........poti face masaj linistita.....eu fara masaj la spate am dimineti in care nu m-as putea ridica din pat  supa

Dumnezeu ne-a ajutat sa avem doi pui de om exact asa cum ni i-am dorit. hjarta .... Tudor  par....11/03/2010 si Matei 21/6/2012
http://fabricutahandmade.blogspot.ro/20 … orale.html

#622 2009-12-05 19:25:50

katami
Platinum member

tomina, rezultatele sunt absolut ok tummenupp

pai normal ca e indicat masajul drool eu am murit de ras ref la ce scria intr-o carte pt mamici... cica sfaturi pt travaliu: "un aparat de masaj SAU SOTUL va pot fi de folos" rotfl2 alegeti voi pe care din cele 2 echivalente le bagati in bagaj big_smile

#623 2009-12-05 20:53:25

flowerpot
Insomniac member
Inregistrat: 2009-02-24

witty_ina a scris:

Burtici, am fost azi la cumparaturi si am gasit celebrele "maternity towels" ... tampoane pt maternitate/lohii. Am fost la magazinul Mothercare si am vazut o gramada de chestii pt maternitate/bebelusi dar mi s-au parut cam scumpe: pe situl international aceste tampoane erau cam o lira si ceva... eu am dat cam 19 lei pe un pachet de 12 tampoane

Ina
te rog fa si tu o poza la tampoanele acestea ca sa stiu si eu cum arata. Aici nu am vazut sau nu stiu dupa ce sa ma uit. M-ati facut curioasa tare in legatura cu ele.

in a very beautiful way, our child teaches us - if we listen - what love is.
bebe

#624 2009-12-06 08:58:57

witty_ina
Sr. member

flowerpot, pun un link
http://www.mothercare.com/Mothercare-ma … p;mcb=core

Nu le pot desface pt ca nu sunt ambalate individual... si mai am 2 luni pana ajung sa le folosesc. Am vazut unul in magazin si era mai gros, mare, avea aripioare si am inteles ca au ceva in ele care te ajuta sa detectezi orice urma de infectie. Din mi s-a spus si din ce am citit, sunt indicate special pt primele zile tocmai pt asta: detectarea modificarilor/infectiilor.

Asa cum o sa vezi pe site, sunt mai multe modele: dupa cateva zile cu astea poti folosi "maternity towels" subtiri dar facute pe acelasi principiu. Preturile variaza de la 16 lei punga cu 12 tampoane groase, 19 lei punga cu tampoane subtiri pana pe la 30-40 lei.

Eu am luat 1 pachet pt ca e posibil sa nu ma primeasca in spital si sa mi se creara vata+tifon

Ultima oara a fost editat de witty_ina (2009-12-06 09:01:36)

#625 2009-12-06 10:38:53

camysh
Moderator
Inregistrat: 2007-12-08

sarcina usoara catybal!! applause

#626 2009-12-06 11:21:16

Crssy85
Hero member
Inregistrat: 2008-11-09
Site

Witty, aici sunt pozele cu sefu' .. rasfoieste si tu pe aici puss http://forum.anticonceptionale.ro/t2807 … tefan.html

Fericita mamica de
Davidutz, din 19.11.2009
                si
Cezarel, din 29.10.2011

#627 2009-12-06 12:54:53

walkiria_c
Full member
De la: Brasov
Inregistrat: 2008-03-08

salut burtici...am nascut joi, 3 dec , insa am fost internata inca de luni si de asta nu am mai intrat...bebe se numeste Eduard Andrei si a avut 3,5 kg si 51cm...ieri am venit acasa, dar suntem cam obositi...o sa intru zilele astea sa va spun cum a fost..pupici tuturor

Ultima oara a fost editat de walkiria_c (2009-12-06 12:55:08)

Perfectiune, pisc de lacrimi greu...te stie numai D-zeu.
mami de Eduard Andrei

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.