homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Intrebari si raspunsuri pentru viitoarele mamici 3-61

#1141 2009-12-16 09:49:53

Andreed
Addicted member
De la: Timisoara
Inregistrat: 2009-07-06
Site

Re: Intrebari si raspunsuri pentru viitoarele mamici 3

Nu stiu ce sa fac cu vopsitul, mai stau putin pe ganduri...am niste fire albe in fata care ma streseaza. Parul meu e negru, dar nu asa intens si cum a crescut, se vede ca nu este vopsit.
O sa imi cumpar azi vopsea fara amoniac si vad eu ce fac pana la urma
Multumesc fetele

Mami de 2 minuni: Maria & Matei

#1142 2009-12-16 10:40:51

witty_ina
Sr. member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-09-11

Andreed, vezi daca exista vopsea din ciclul 10 minute, fara amoniac daca zici ca ai niste fire albe.

Un sampon colorant nu te atrage?! Macar pana mai creste bebe.

Stiu ca nu sunt studii concrete pt vopsitul in sarcina, dar am citit ca unii medici cred ca substantele ajung in sange. Eu m-am vopsit de 2 ori in sarcina.... si fara probleme (am mers fie pe cea de 10 minute fie pe cea fara amoniac)

28.01.2010: Luca e in sfarsit la mami si tati in brate
[img]http://tickers.TickerFactory.com/ezt/t/wXDT31D/weight.png[/img]

#1143 2009-12-16 11:34:59

nico12345
Full member
Inregistrat: 2009-11-19

andreea, uite ce am gasit:

Pentru o marja de siguranta, medicii sugereaza ca femeia insarcinata sa astepte macar trecerea primului trimestru de sarcina - fara vopsit chimic al parului, dupa aceea este la aprecierea fiecarei viitoare mamici cum va face.

Nu exista suficienta informatie care sa garanteze ca folosirea vopselurilor chimice pe par in perioada sarcinii este absolut sigura. Dar, de asemenea, nu exista nici o dovada ca folosirea acestor vopseluri, lunar sau la cateva luni, poate cauza malformatii bebelusului.

De-a lungul anilor, s-au facut teste pe animale pentru a clarifica aceasta problema. Cateva dintre aceste cercetari, dar nu toate, au aratat ca unele dintre componentele chimice din vopseaua de par sunt teratogenice (adica pot provoca malformatii).

Totusi, in multe cazuri animalele au fost expuse la dozari mari ale acestor componente chimice, dozari care depasesc cu mult cantiattea pe care o asimileaza o femeie ce isi vopseste parul. In mod cert, chimicalele din vopseaua de par (permanenta sau nu) nu prezinta risc mare de toxicitate. Dar nimeni nu poate spune cu siguranta daca aceste expuneri usoare sunt sau nu riscante.

Organizatia Serviciilor de Informare Teratologica (din USA), care ofera informatii asupra potentialelor riscuri reproductive, afirma ca atata vreme cat datele sunt limitate,  vopsirea parului in timpul sarcinii este probabil sigura. S-a aratat ca aceste chimicale exista dintotdeauna si ca nici o cercetare nu a dovedit ca ar cauza defecte la nou nascutii. In plus, foarte putini compusi chimici sunt asimilati de organism

Are mami o fetita cat un ghemotoc  hjarta  hjarta

#1144 2009-12-16 11:46:59

catybal
Full member
Inregistrat: 2009-03-10

Buna ziua mamaici!

Ieri am fost la eco, bebele este bine dar chistul acrescut de la 43mm saptamana trecuta la 63 mm saptamana asta .Eu sunt putin speriata ...va rog sa imi scrieti daca ati avut vreun chist in sarcina si ce s-a intamplat cu el...

Sunt mamica...mare realizare !
gravida 35

#1145 2009-12-16 12:30:03

anne85
Full member
Inregistrat: 2009-04-07

Andreed, scuza-mi sinceritatea, dar chiar ... te mananca sa te vopsesti ? punish
Ce e mai important acum, bebele tau scump sau trei fire de par alb ? mad  Mai ales ca sarcina ta e mai deosebita, din cate am citit pe-aici ... Si eu ma vopsesc de felul meu, nu ca as avea nevoie, dar imi place mai mult vopsita. Totusi, de cand am aflat ca sunt gravidutza nu am mai pus nici o picatura de vopsea in capsor, fie ea cu amoniac sau fara, cu nu stiu ce henna sau fara ...
Cat despre triplu test, Indie, eu mi-am mai exprimat parerea de cateva ori pe forum : stres inutil. Si daca iese riscul mare de Down, ai avea puterea sa iti dai copilasul afara, mai ales ca toate testele astea sunt doar PROBABILISTICE ? Eu am hotarat sa nu-l fac, pentru ca oricum ideea de avort, fie el si medical sau terapeutic, cum ii ziceti voi, imi repugna absolut. Si atunci de ce sa stau cu frica in san 9 luni ? Prefer sa cred din toata inima ca bebele meu e perfect sanatos si sa il astept cu drag sa vina ... happydance

Ultima oara a fost editat de anne85 (2009-12-16 12:31:15)

gravida 35+ babyboy happydance

Publicitate

loading...

#1146 2009-12-16 12:37:36

Andreed
Addicted member
Site

M-am vopsit cu Casting de la L'oreal ca am fost iesita la cumparaturi si m-a mancat sa imi iau vopsea!
Acum regret ce am facut bang  bang  bang

#1147 2009-12-16 12:44:25

rruxxy
Platinum member
Inregistrat: 2008-11-17

Eu nu cred ca se intampla nimic daca te-ai vopsit. Este doar simpla mea parere smile

#1148 2009-12-16 12:46:10

Andreed
Addicted member
Site

Nici eu, sunt multe femei care s-au vopsit si nu au patit nimic. Intr-adevar, mai bine nu risti dar oricum am trecut de primul trimestru si nu are amoniac

#1149 2009-12-16 13:01:53

anne85
Full member

Mai ,e optiunea fiecareia ! Eu, una, am evitat sa fac prostii de orice fal, ca sa nu imi reprosez vreodata, Doamne fereste, ca poate de-aia are copilul ceva ...

Am mai intrebat o data, dar vad ca nu m-a bagat nimeni in seama ... De vreo cateva zilema mananca areolele de mooor. O fi ceva rau sau inecpe deja lactatia ?

Ultima oara a fost editat de anne85 (2009-12-16 13:03:47)

#1150 2009-12-16 13:04:25

nico12345
Full member
Inregistrat: 2009-11-19

fetelor, gata am aflat cum se calculeaza greutatea fetala, este o mare prostie, ai avut dreptate ina, daca se masoara cu un cm in minus, da o dif f mare smile

Are mami o fetita cat un ghemotoc  hjarta  hjarta

#1151 2009-12-16 13:04:42

rruxxy
Platinum member
Inregistrat: 2008-11-17

Anne, eu nu stiu ce sa-ti raspund, imi pare rau.

#1152 2009-12-16 13:17:44

samy
Hero member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2007-10-30

rruxxy a scris:

Eu nu cred ca se intampla nimic daca te-ai vopsit. Este doar simpla mea parere smile

de acord . si io mi-am dat cu l'oreal fara amoniac, am avut si ok-ul medicului wave

Mami de fetite:pisoi si pisoias! hjarta

#1153 2009-12-16 13:43:29

anne85
Full member

Rux, esti o dragutza ! Ma asteptam la un raspuns de la burticile mai avansate decat mine, care au trecut si ele prin asa ceva, daca au trecut ... Da' vad ca sunt cam toate offline. sad

#1154 2009-12-16 13:45:31

Andreed
Addicted member
Site

Anne, nu stiu ce poate fi rau...da-le cu crema, maseaza...mie mi-a zis dr ca pe tot parcursul sarcinii se pregatesc sanii pentru alaptare

Ultima oara a fost editat de Andreed (2009-12-16 13:46:22)

#1155 2009-12-16 14:00:37

anne85
Full member

Cum sa ii pregatesti pt alaptare ? Cu crema ii dau, ca mi-e frica de vergeturi, dar in zona areoleleor nu am dat cu crema ca m-am gandit ca n-o fi bine ... De aia ma mananca asa, oare ? Ca nu le-am dat si pe ele cu crema ?
O sa dau deseara ...

Ultima oara a fost editat de anne85 (2009-12-16 14:01:07)

#1156 2009-12-16 14:06:20

indie
Full member
Inregistrat: 2008-02-15

Andreed: e ok ca te-ai vopsit, mai ales fara amoniac. Asa ca nu regreta.
Anne: eu nu stiu despre problema sanilor, dar am citit ca e bine sa te dai cu crema de galbenele sau musetel.

Burtici, nu m-am mai dus azi la triplu test tocmai pt ca e doar o statistica. Am vorbit si cu medicul meu de familie si a zis sa nu ma stresez inutil. Daca ar fi sa-mi dea un rezultat concret, l-as fi facut.
DAR...si acum risc sa nasc o gramada de discutii si nu vreau asta...daca Doamne fereste bebe-ul are ceva, o malformatie grava, da, sunt de parere ca mai bine renunt la el, cu toata parerea de rau. E adevarat ca nu suntem noi in masura sa decidem, insa din moment ce exista atata aparatura si tehnologie pentru a depista malformatii, atunci mi se pare o cruditate sa faci un copil care nu va putea avea vreodata o viata normala, va suferi cumplit...si nu numai el, ci si cei din jurul lui...
Cred insa ca bebe-ul meu e in regula; daca existau suspiciuni la masuratori ma duceam cu siguranta la triplu-test.

Burtici, sa aveti o zi minunata si va multumesc pentru sfaturi!

I'll be nice if you give me chocolate!
avem un puiutz de om bebe Oliver 21.05.2010

#1157 2009-12-16 14:12:57

tomina
Hero member
De la: Cluj
Inregistrat: 2007-01-19

buna fetelor. Andreed e bine ca te=ai vopsit smile . acum esti linistita. pe mine nu ma mai deranjeaza firele albe. toata lumea ma iubeste si ma suporta si asa lol .

eu ma bucur ca am facut triplu test pentru ca vreau sa stiu, sa cunosc si sa invat mai multe despre bebele meu. da, testul este orientativ dar trebuia sa stiu cam in ce ape ma scald big_smile . oricum, tot nu stim pana nu se naste copuliul, pana nu vorbeste, rationeaza si creste ... cum e defapt din punct de vedere genetic. va fi mereu o necunoscuta si o variabila care ne e dat sa o ducem in noi si apoi alaturi de noi.

iubesc+Camelia+Matei

#1158 2009-12-16 14:15:23

walkiria_c
Full member
De la: Brasov
Inregistrat: 2008-03-08

anne, mie cam cu o luna inainte sa nasc mi-a recomandat dr sa ma dau in fiecare seara cu garmastan pe sani ca sa-i pregatesc pt alaptare si sa evit iritatiiile...mie incepuse sa-mi curga colostrul inca de la 5 luni si ma mancau ca si pe tine , ba chiar se mai si iritau....crema o folosesc cu succes si acum si nu am nici o prb cu sanii desi bebe papa si trage de ele de numa' numa'...
andreed...stai linistita daca tot te-ai vopsit..mai mult rau iti faci daca te stresezi decat cu faptul in sine...si eu m-am vopsit o data in sarcina...cu vopsea profesionala fara amoniac de la vitality's....e super ok...pe mine cu asta ma facea stilistul de mult inca inainte sa raman insarcinata pt ca imi cadea parul...

Ultima oara a fost editat de walkiria_c (2009-12-16 14:15:50)

Perfectiune, pisc de lacrimi greu...te stie numai D-zeu.
mami de Eduard Andrei

#1159 2009-12-16 14:16:34

Andreed
Addicted member
Site

anne85 a scris:

Cum sa ii pregatesti pt alaptare ? Cu crema ii dau, ca mi-e frica de vergeturi, dar in zona areoleleor nu am dat cu crema ca m-am gandit ca n-o fi bine ... De aia ma mananca asa, oare ? Ca nu le-am dat si pe ele cu crema ?
O sa dau deseara ...

Nu afecteaza daca dai cu crema, eu ma dau cu crema de galbenele.

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.