homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Intrebari si raspunsuri pentru viitoarele mamici 3-79

#1483 2009-12-27 19:36:13

flowerpot
Insomniac member
Inregistrat: 2009-02-24

Re: Intrebari si raspunsuri pentru viitoarele mamici 3

Nico sa nu te superi pe mine ca imi dau cu parerea, dar daca esti atat de disperata de ce nu te duci la Cfr2? Macar stii o treaba, te mai linistesti cat de cat chiar daca zici ca aparatura nu-i atat de performanta. Gandeste-ca ca sunt orase mici din tara unde nu exista nici macar atata aparatura.
Banuiesc ca medicii inca mai sarbatoresc Craciunul si de asta au mobilele inchise. Incearca sa te mai relaxezi un pic, mergi la o biserica poate ca iti mai revii si gandeste-te ca mai ai cateva ore si de maine, luni, toata lumea intra in program normal. Daca ai ajuns cu sarcina pana aici este un semn pozitiv. Sunt fete care au nascut si la 33 sa saptamani si totul este bine cu bebe al lor.
Doamne Ajuta sa iti fie bine si ai incredere ca va fi bine!

in a very beautiful way, our child teaches us - if we listen - what love is.
bebe

#1484 2009-12-27 20:56:30

nico12345
Full member
Inregistrat: 2009-11-19

flowerpot a scris:

Nico sa nu te superi pe mine ca imi dau cu parerea, dar daca esti atat de disperata de ce nu te duci la Cfr2? Macar stii o treaba, te mai linistesti cat de cat chiar daca zici ca aparatura nu-i atat de performanta. Gandeste-ca ca sunt orase mici din tara unde nu exista nici macar atata aparatura.
Banuiesc ca medicii inca mai sarbatoresc Craciunul si de asta au mobilele inchise. Incearca sa te mai relaxezi un pic, mergi la o biserica poate ca iti mai revii si gandeste-te ca mai ai cateva ore si de maine, luni, toata lumea intra in program normal. Daca ai ajuns cu sarcina pana aici este un semn pozitiv. Sunt fete care au nascut si la 33 sa saptamani si totul este bine cu bebe al lor.
Doamne Ajuta sa iti fie bine si ai incredere ca va fi bine!

Nu ma supar, flowearpot, insa pentru mine bebelusul este cel mai important si nu ma duc unde sa imi fie mie bine ci ma duc unde ii este ei bine in caz ca Doamne Fereste ar fi nevoie de aparatura speciala. Nu are rost sa nasc la CFR 2, sa aibe nevoie de vreo aparatura care nu exista acolo si sa mai tragem de timp sa o transportam la Polizu grater

Are mami o fetita cat un ghemotoc  hjarta  hjarta

#1485 2009-12-27 21:14:23

carra_verona
Insomniac member
Inregistrat: 2008-01-30

adorabila burtica flower.
lasa ca poate bine bb cu Noul An.
par  kram
majoreta  face_tree

din 2010 fericita mamica de puiuta
fertility

#1486 2009-12-27 21:30:45

tomina
Hero member
De la: Cluj
Inregistrat: 2007-01-19

flower ce imi place cum ii arati bradutul impodobit burticii smile .

nico, sa fii puternica ( sa o rogi si pe fetita sa fie puternica).

nu am luat paracetamol la a doua febra, a trecut ea cumva. acum ma doare un ochi, cred ca de la curent si imi lacrimeaza si am nasul infundat. dupa ce pleaca colindatorii am sa fac o inhalatie cu sare. am tot citit pe net ca e ok paracetamolul dupa 12 saptamani. decat sa tot urce febra...

ma deranjeaza ca nu a raspuns dr la tel. trebuie sa pun la punct aspectul acesta cu ea. nu stiu cum, cat mai diplomat... dar vreau sa fie totul ok, macar cu un sfat sa ma ajute la nevoie. ca doar de asta sunt doctori sa ii suni zi si noapte, nu? mai ales ginecologi ...

nasoala stare am sad

iubesc+Camelia+Matei

#1487 2009-12-28 00:05:35

katami
Platinum member
De la: sapte coline - orasu, nu vinu
Inregistrat: 2008-01-09

tomina a scris:

ma deranjeaza ca nu a raspuns dr la tel. trebuie sa pun la punct aspectul acesta cu ea. nu stiu cum, cat mai diplomat... dar vreau sa fie totul ok, macar cu un sfat sa ma ajute la nevoie. ca doar de asta sunt doctori sa ii suni zi si noapte, nu? mai ales ginecologi ...

DA, trebuie sa discuti cu ea si sa-i spui ca ai nevoie de cineva pe care te poti baza oricand...

eu pur si simplu i-as spune care a fost situatia si as accentua pe faptul ca A FOST O PB pt tine faptul ca nu ai putut beneficia de un sfat "de incredere, competent" (bla bla, ca sa o si gadili nitel) si ca a tb sa apelezi la net si forumuri si sfaturile bunicii.... si ca ai vrea sa iti propuna ea o metoda de comunicare in orice moment pe care o considera eficienta.

i-as mai atrage atentia ca nu am fost dintre paranicele care sa o sune non-stop pt orice senzatie, dar, pt siguranta mea psihologica si nu numai, mi se pare firesc sa am un numar DE URGENTA la care sa o contactez - pe care, o asigur din nou, il voi folosi DOAR CA NR DE URGENTA.

nasol si pt ei, cred... dar vorba ta, de asta si-au ales meseria... constienti fiind de avantaje si dezavantaje....

Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12)

Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/

Publicitate

loading...

#1488 2009-12-28 01:55:21

flowerpot
Insomniac member
Inregistrat: 2009-02-24

Nico mai ai un pic si sper sa scapi de atata stres. Daca ai sti ce aparatura mai este si prin partile acestea prin care locuiesc eu. Stiu insa ca pentru copii nascuti prmatur (nu-i cazul tau) li se asiura o gramada de grija. Iti tin pumnii si stiu eu ca o sa ne anunti curand ca totul este bine cu bebelina ta.

Tomina nu stiu ce sa spun de algocalmin dar stiu ca paracetamolul este permis in sarcina. DEci poti lua linistita ca sa iti scada febra. Sa bei multe lichide ca sa te hidratezi (apa la temperatura camerei, apa calduta cu lamaie si miere, un ceai de tei, supa de pui ---supa de pui este sfanta in caz de raceala - suc de citrice).

Andreea
pe mine nu prea m-a durut spatele la inceputul sarcinii dar stiu ca pe prietena mea a terminat-o durerea lombara. Ea statea in pat, culcata pe partea stanga si alterna statul in pat cu plimbari usoare. A nascut un baietel in octombrie. Sa te imbraci bine, cu sosete groase smile.

Va pup pe toate si va multumesc frumos. Astazi 28 dec. ar fi data de nastere despre care mi s-a zis la ecograf. La mine este 7 seara (deci ora 4 dimineata in tara) si inafara unui discomfort din cauza burtii mari si a unei dureri de spate usoare nu am nici un simptom.

in a very beautiful way, our child teaches us - if we listen - what love is.
bebe

#1489 2009-12-28 09:13:49

ally_na
Hero member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2009-06-25

Nico...radulescu este la CFR2 ..deci mai vrei sa sun sa la el?

De ce nu incerci si la Municipal, sa te duci efectiv cu dosarul in brate si cred ca esti suficient de speriata sa nu te bage in seama....Iti pot recomanda 2 dr f buni....pe umerii carora sta intreg Municipalul, cel putin asa vorbeste lumea,
Dr Constantinescu ( care se pare ca este si super om) si dr Badea.
Eu asa merge azi la el, si nu m-as lasa pana nu o sa imi spuna ca ma ajuta sa nasc.E sef de sectie si e printre putinii dr de "rang" inalt ce mai face garzi la spital si NU lucreaza la clinici private.

Da un semn sa stiu dc pot sa te ajut cu ceva

Andreea pe mine ma doare spatele de numai numai. si mai nou si coastele de pe partea dreapta dor....asa...ca....stai linistita

Tomita si paracetamolul te ajuta la scadere de febra...de algocalmin mai bine sa intrebi ...eu de exemplu auzisem ca pot lua unul ...dar NU sunt dr...deci cel mai bine intreaba....si f multe ceaiuri si citrice....

face_tree  face_tree  sorcova  chouse

Ultima oara a fost editat de ally_na (2009-12-28 09:15:53)

http://picasaweb.google.com/alinna.nita/

are mama o minunatie de baietel Andrei Claudiu ....  26 02 2010

#1490 2009-12-28 09:40:32

faith5
New member
Inregistrat: 2008-07-02

buna fetelor! am si eu o intrebare: cum sunt durerile de burta cand se intind ligamentele? eu am 6 luni jumate si dureri de burta am avut, din pacate, toata sarcina. am luat scobutil, nospa, utrogestan, acum simt ca ma doare ca la menstruatie, jos, dar contractii am doar uneori, nedureroase. nu am sangerari dar durerea asta..ma intreb oare asa se intampla cand creste burtica? ar trebui sa merg saptamana viitoare la consultatie dar pana atunci ma gandeam sa mai aflu pareri.

gravida 26+

#1491 2009-12-28 09:46:56

rruxxy
Platinum member
Inregistrat: 2008-11-17

Faith, eu nu stiu ce sa-ti raspund, imi pare rau.

Fetelor, cum se manifesta contractiile nedureroase? Intreb si eu de curiozitate.

#1492 2009-12-28 10:42:21

faith5
New member

rruxy eu cand am contractii nedureroase mi se intareste cate o portiune din burta, dar nu ma doare, simt doar cum devine pentru cateva secunde 10-20 mai tare. cred ca astea sunt contractiile braxton hiks, considerate normale pe sarcina

gravida 26+

#1493 2009-12-28 10:50:57

rruxxy
Platinum member
Inregistrat: 2008-11-17

Mersi Faith, mie mi se intareste burtica exact cum spui tu mai ales noaptea.

#1494 2009-12-28 12:15:46

tomina
Hero member

katami o sa am discutia cu dr imediat ce ma duc la ea. o fi pe 15 la ecografia de 20 de saptamani. Cumva o scot eu la capat mai ales ca stie ca sunt directa si spun cand am ceva de spus. la fel este si ea si sper sa obtin un nr. de urgenta. pun pariu ca daca o sunam pe cealalta dr la care ama renuntat pt asta ea imi raspundea. dar mi-a fost jena si am sunat-o pe nasa care este asistenta si ea mi-a spus sa iau juma de paracetamol si juma de algocalmin. offf! eu nu eram asa de sensibila inainte de sarcina!

flowerpot e deja a doua raceala. nu ma mai plang ca nu ajuta la nimic. ma pun eu pe picioare. i-am spus si lui bebe sa fie tare si o scoatem noi la capat smile . sa ne tii la curent cu derularea evenimentelor.

alyna multumesc si tie pentru sfaturi.

fetelor, am vb cu una din bunicile sotului. am ramas gura casca: in timpul sarcinii se imbata seara si dimineata ca sa isi revina mai lua un paharel! si imi amintesc de asta cand eu am ezitari sa iau juma de paracetamol! rotfl ce vremuri erau atunci !

azi mai stau acasa cumva, pentru ca deja simt ca amortesc de atata stat si maine oi merge iar la munci. multumesc fetelor pentru suport

iubesc+Camelia+Matei

#1495 2009-12-28 12:26:43

faith5
New member

Tomina eu am reusit sa previn racelile cu ceai de propolis. Este foarte eficient, anul trecut am racit de 3 ori intr-o luna jumate si am avut febra mare, si dupa ce am baut ceai de propolis am transpirat puternic si am inceput sa imi revin. Acum fiind speriata pt ca de obicei racesc usor, preventiv cand ma durea putin gatul faceam gargara cu apa cu sare si un ceai de propolis si intr-o zi doua reuseam sa nu imi creasca temperatura. Propolisul este considerat antibiotic natural, eu am incredere in el. Multa sanatate! p.s. e vorba de propolis brut, cumparat din farmacii naturiste sau din piata.

gravida 26+

#1496 2009-12-28 12:36:54

tomina
Hero member

Faith multumesc. Trec si pe propolis brut. o fi mai frig la Cluj sau dau eu nas in nas cu mai multi raciti. Pentru ca eu i-au tictura de propolis in fiecare zi dupa prima raceala (de 3 ori/zi amestecata cu miere).

iubesc+Camelia+Matei

#1497 2009-12-28 12:44:48

ally_na
Hero member

faith..eu zic sa mai stai in pat....pana ajungi la dr...asa am patit si eu si am fost pusa sa stau cat mai mult in pat..ptr ca din cauza durerilor si contractiilor mi s-a micsorat colul si asta nu e f bine
mie mi s-a dat 3 nospa pe zi cu magne b6 si eventual un scobutil,
dureri gen menstruatie si dureri pelviene am si am avut...dar rept cand simt ca exagerez si ma doare...stau in pat....cat pot de mult....

rruxxy da in general si eu simt contractiile la fel...mi se intareste burta...mai ales innainte de culcare ,....si poate explicatia este ca dupa ce stai o zi in picoare si te agiti si ...viata de zi cu zi..obosesti deci....incepi sa ai contractii...

Ultima oara a fost editat de ally_na (2009-12-28 12:45:44)

#1498 2009-12-28 12:50:18

tomina
Hero member

fetelor, eu nu stiu sa am contractiile de care povestiti voi. e normal sa nu le simt? nici nu am stiut de asa ceva yikes

iubesc+Camelia+Matei

#1499 2009-12-28 13:56:29

Alina Elena
Insomniac member
Inregistrat: 2009-01-26

la cat apar aceste contractii nedureroase. ca parca am simtit si eu burtica intarita in unele parti.

Ultima oara a fost editat de Alina Elena (2009-12-28 13:56:41)

Avem doua printese minunate - Alisia Georgiana - 25 aprilie 2010
                                            - Luiza Petronela - 22 iunie 2012
Dumnezeu sa le ocroteasca sa fie mereu sanatoase

#1500 2009-12-28 14:21:40

ally_na
Hero member

tomita e f normal si e mult mai bine sa nu ai contractii....depinde de sarcina si de organism Alina .....nici eu nu am avut pana pe la 20s....acum repet depinde...de organism..dar situ ca e bine sa fie cat mai tarziu.....

#1501 2009-12-28 14:34:04

witty_ina
Sr. member
Inregistrat: 2006-09-11

Gata, burtici! Suficient cu vacanta... acum la munca. Am recuperat eu in mare tot ce ati scris pe aici... si trebuie sa recunosc ca intrasem cu gandul sa vad ce a facut Flowerpot big_smile . Cand colo... ea infuleca sarmale cand are dilatatie.... chicot  Ai o burtica foarte frumoasa...dar vad ca nu o mai vrei> Ce mai conteaza cand mai ai fff putin si o sa-i mananci nascului bebelusului. Noit te asteptam cu noutati  par

Nico, asa cum ti-am spus si dincolo, ma gandesc la tine si iti tin pumnii. Bebelina o sa fie f bine, vei vedea.  par  par

M_M, felictari pt cuc  chicot dar cred ca acum esti in minoritate in familie: tu vs. sot si bebe

Ruxxy, bulele sunt doar inceputul. Abia astept sa te vaiti pe aici si sa ne intrebi ce sa faci cand urinezi pe tine pt ca bebe joaca fotbal cu vezica ta... chicot

Printesica, pt raceala: paragrippe si corizalia luate alternativ la 1-2 ore; pt tuse: stodal, trachisept, ceai de ceapa; fara bai/dusuri firbinti (nu mai mult de 38 grade); poti lua vit C pt imunitate.

Katami, am inteles sefa!!! Pun poze cu burtica ... big_smile

Camy, mie mi-a trecut problema cu 2 ovule de lomexin + spalat cu apa calduta

Ultima oara a fost editat de witty_ina (2009-12-28 14:44:16)

28.01.2010: Luca e in sfarsit la mami si tati in brate
[img]http://tickers.TickerFactory.com/ezt/t/wXDT31D/weight.png[/img]

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.