Hepatita B HELP!!!!-2
- carpe diem!
- Full member
- Inregistrat: 2009-06-17
Re: Hepatita B HELP!!!!
purtator sanatos in sensul ca nu este declansata hepatita b. nu ?
- jeannie
- Addicted member
- Inregistrat: 2010-07-13
nu exista purtator necontagios! doar cine a "facut cunostinta" cu virusul la un moment dat (de regula, se intampla fara a se sti), a capatat imunitate si anticorpii protectori Anti-HBs (pe care ii are ulterior toata viata), nu mai are virusul deloc in corp si nu este contagios. mama ta are antigenul HBs pozitiv la analiza? sau are prezenti doar anticorpii Anti-HBs? anticorpii protectori este bine sa ii avem (daca nu i-am capatat in mod natural, ii putem obtine prin vaccinare), insa antigenul prezent eu stiu ca este contagios! daca virusul este vechi de mai mult de 6 luni in corp, este vorba de hepatita B cronica (chiar daca ea inca nu s-a acutizat), iar virusul nu mai dispare niciodata.
Ultima oara a fost editat de jeannie (2012-09-28 19:16:04)
- carpe diem!
- Full member
pai nu stiu sigur ca rezultatul este urmatorul : AcVHD-IgG -NEGATIV Anti_HBe- 0.03 Anti_HBe_I - POZITIV HBeAg - 0.585 HBeAg_I - NEGATIV HBsAg_I -POZITIV AcHBs_I - NEGATIV
- moksha
- Hero member
- Inregistrat: 2009-12-19
carpe diem! a scris:pai nu stiu sigur ca rezultatul este urmatorul : AcVHD-IgG -NEGATIV Anti_HBe- 0.03 Anti_HBe_I - POZITIV HBeAg - 0.585 HBeAg_I - NEGATIV HBsAg_I -POZITIV AcHBs_I - NEGATIV
mama ta este purtatoare de antigen HBs si prin urmare este contagioasa. prin folosirea periutei de dinti si a forfecutei de unghii exista un risc teoretic de transmitere. totusi, daca nu ai luat periuta de dinti siroind de sange sau nu ai taiat-o pe mama ta cu forfecuta si apoi te-ai taiat pe tine riscul nu e chiar asa mare. e de preferat sa ai grija cu aspectele astea. pe de alta parte e posibil sa fii vaccinata anti-hepatita B. daca nu, fa-ti si tu analizele si apoi vaccineaza-te daca nu esti, cumva, infectata.
ps. cred oricum ca in cazul tau e vorba despre o anxietate, pe care o inteleg intr-o masura, dar nu e cazul sa fugi ca necuratul de tamaie de mama ta. are hepatita b, nu lepra. ps1. mama ta ar trebui sa vada un medic, daca nu l-a vazut deja si sa i se propuna optiuni de tratament.
sanatate amandurora!
- carpe diem!
- Full member
Da, cred ca am vaccinul anti-hepatita, o sa-mi fac si eu analize. Mama merge la doctor din 2010 si le tine pe toate sub control. Eu mi-am facut analize acum 2 ani, cu 6 luni inaintea mamei si erau bune. Dar ea se va duce prin noiembrie, decemb.la doctor si am sa ma duc si eu , sa stiu daca e totul in regula. Stiu ca totul se transmite prin sange si nu am avut incidente de genul.
Multumesc pt.raspuns si sfaturi !
- moksha
- Hero member
- Inregistrat: 2009-12-19
carpe diem! a scris:Da, cred ca am vaccinul anti-hepatita, o sa-mi fac si eu analize. Mama merge la doctor din 2010 si le tine pe toate sub control. Eu mi-am facut analize acum 2 ani, cu 6 luni inaintea mamei si erau bune. Dar ea se va duce prin noiembrie, decemb.la doctor si am sa ma duc si eu , sa stiu daca e totul in regula. Stiu ca totul se transmite prin sange si nu am avut incidente de genul.
Multumesc pt.raspuns si sfaturi !
foarte bine, daca esti vaccinata nu ai de ce sa iti faci griji, decat sa iti repeti cam la 5 ani titrul anticorpilor anti-hbs. se transmite prin sange si ce implica sange, adica risc exista si cand mergi la stomatolog, e un virus destul de rezistent. de aceea eu recomand vaccinarea. si foarte foarte important, se transmite si pe cale sexuala! nu e de neglijat, e de fapt cea mai frecventa cale de transmitere in momentul actual.
sanatate!
- carpe diem!
- Full member
Da, am sa ma duc sa fac analize si dupa ce am rezultatul o sa-mi fac vaccinul, ca e bine sa fi protejat cand e vorba de asa ceva. Si chiar vroiam sa ma duc la stomatolog, dar mai aman .
Multumesc mult !
O seara buna.
- carpe diem!
- Full member
Buna, Nu m-am dus sa-mi fac analizele, cand am spus, pentru hepatita B ca am vazut in fisa de sanatate ca am vaccinul Hepavax facut prin 2005-2006 (cele 3 doze), in timpul liceului. Si mi-am spus, daca il am e bine si a trecut timpul si acum mi s-a pus mie pe cap, ca daca nu mai este eficient si sunt foarte nelinistita. Si am decis sa scriu aici ce simt, pentru a ma linistii un pic, pt.ca nici nu pot vorbii cu cineva de aceasta chestiune.
- pinkyutza
- Hero member
- De la: ♥
- Inregistrat: 2013-05-22
mai bine iti faci analizele sa stii o treaba. Si ai mare grija cu produsele de igiena personala
- carpe diem!
- Full member
Pai asa am sa fac, si chiar am sa ma duc de data asta.
© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului
anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.
|
|
|