homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Relatia cu tatal vostru!!!!!-6

#96 2009-11-26 22:17:52

Pink Martini
New member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2008-11-29

Re: relatia cu tatal vostru!!!!!

Si eu am avut o relatie proasta cu tata si acum suntem ca doi straini, desi cu mama si fratele ma inteleg bine si stau toti trei in aceeasi casa. Da sunt prea multe de povestit si nu am chef sa-mi aduc aminte iar. Si culmea e ca fizic seaman cu el.

#97 2009-11-27 12:07:58

heimdall
Diamond member
Inregistrat: 2006-11-21

Si eu sunt "fata tatei", cu tata seman in toate, fizic mai putin, dar in rest tata e un fel de alter-ego al meu masculin, suntem si in aceeasi zodie smile ce mai, dintotdeauna ne-am inteles fara cuvinte. M-a sprijinit intotdeauna si niciodata nu mi-a interzis ceva (desi mama ma ameninta mereu cu "sa vezi ce-o sa-ti faca tac'tu" lol ) si chiar ma ajuta exemplul lui, pozitiv sau negativ (de pilda eu sunt o fire introvertita, dar uitandu-ma la el imi zic ca ar trebui sa fac ceva in privinta asta). Din ce vad in jur, self-esteemul pe care il are o fata si modul ei de a se comporta, mai ales in relatii, sunt influentate mult de relatia cu tatal si de relatia pe care au au parintii, deci din punctul asta de vedere sunt norocoasa.
Si Love... divortul nu e asa o mare tragedie, mai rau mi se pare sa stai intr-o relatie nepotrivita, deci nu te mai gandi la asta.

#98 2009-11-27 12:43:40

alinda
Diamond member
Inregistrat: 2008-01-07

heimdall a scris:

Din ce vad in jur, self-esteemul pe care il are o fata si modul ei de a se comporta, mai ales in relatii, sunt influentate mult de relatia cu tatal si de relatia pe care au au parintii....

Exact! Si asta pentru ca tatal este (sau ar trebui sa) fie prima persoana de sex masculin din viata fetei cu care aceasta din urma are o relatie stransa. mai precis, tatal e primul model masculin care va influenta decisiv viziunea fetei asupra sexului opus, respectiv modul in care fata - viitoarea femeie -ii va percepe pe reprezentantii acestuia. Un tata absent sau abuziv, banuitor si sever pana la absurd va marca pe termen lung conceptia fetei despre barbati, relatii, casnicie...
Cel mai important capital pe care un tata (ca despre ei e vorba) il poate investi in fiica lui este increderea. Lipsa lui de incredere in fata ajunsa la varsta adolescentei denota, dupa parerea mea, lipsa de incredere in educatia pe care el insusi s-a straduit sa i-o ofere acesteia. Este asemanatoare cu gelozia, care este de fapt lipsa de incredere in fortele proprii, nu in partener. Tatal care nu acorda incredere anuleaza practic intregul efort pe care l-a depus pentru educatia fiicei lui...

"I am the Lizard King, I can do anything."- Jim Morrison

#99 2009-11-27 12:46:11

katami
Platinum member
De la: sapte coline - orasu, nu vinu
Inregistrat: 2008-01-09

alinda a scris:

heimdall a scris:

Din ce vad in jur, self-esteemul pe care il are o fata si modul ei de a se comporta, mai ales in relatii, sunt influentate mult de relatia cu tatal si de relatia pe care au au parintii....

Exact! Si asta pentru ca tatal este (sau ar trebui sa) fie prima persoana de sex masculin din viata fetei cu care aceasta din urma are o relatie stransa. mai precis, tatal e primul model masculin care va influenta decisiv viziunea fetei asupra sexului opus, respectiv modul in care fata - viitoarea femeie -ii va percepe pe reprezentantii acestuia. Un tata absent sau abuziv, banuitor si sever pana la absurd va marca pe termen lung conceptia fetei despre barbati, relatii, casnicie...
Cel mai important capital pe care un tata (ca despre ei e vorba) il poate investi in fiica lui este increderea. Lipsa lui de incredere in fata ajunsa la varsta adolescentei denota, dupa parerea mea, lipsa de incredere in educatia pe care el insusi s-a straduit sa i-o ofere acesteia. Este asemanatoare cu gelozia, care este de fapt lipsa de incredere in fortele proprii, nu in partener. Tatal care nu acorda incredere anuleaza practic intregul efort pe care l-a depus pentru educatia fiicei lui...

tummenupp ca bine le zici!!

Ultima oara a fost editat de katami (2009-11-27 12:46:24)

Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12)

Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/

#100 2009-11-27 14:42:39

tata de fata
Membru
Inregistrat: 2009-11-22

lucia05 a scris:

vezi, tata de fata? e o arta sa stii sa fii un tata bun  big_smile  trebuie sa fii tu, trebuie sa redescoperi copilul din tine, trebuie sa stii sa dai exemplu fara sa spui "asa e bine sa faci", sa renunti la orgoliu, sa nu iti pese ce cred cei din jur despre felul in care iti educi copilul si mai ales sa intelegi ca un copil nu e doar un copil...ca e copilul tau si ca tu esti responsabil despre felul in care el va percepe lumea si ce va cere de la ea si de la el.
si cum fetele cauta in partener ceea ce stiau ca gasesc la tatal lor, trebuie sa regaseasca in tine omul care stie ce e respectul, care o face sa aiba incredere in ea, langa care simte ca totul e posibil si multe, multe altele
si toate astea se construiesc de acum...nu te gandi ca daca are 8 ani e prea mica!

soparlitzo  puss

Multumesc!!!Vorbe pline de adevar!!!!!!
Va multumesc Doamelor si Domnisoarelor pt. tot ce este scris aici si pt. tot ce o sa mai fie scris.
Respect pentru toti cei care cititi!!!!!

Publicitate

loading...

#101 2009-12-30 21:29:46

deeaz18
New member
De la: timisoara
Inregistrat: 2009-12-30

ma inteleg bn cu amandoi. dar cu tata e mai fain fiindca nu ma cicaleste, imi place sa fac cumparaturi cu el, uneori are gusturi mai bune decat ale mele. si e dispus sa dea mai multi bani pe ceva de calitate. este fff relaxant sa fac ceva cu tatal meu. orice. mama e cam enervanta uneori,in special la cumparaturi, dar cu ea pot discuta mai multe. si ma ajuta cu taica miu cand mai fac vreo boacana

#102 2009-12-30 21:36:11

deeaz18
New member
De la: timisoara

dar sa nu urli la fata ta, sa nu ii dai cate o palma niciodata, fiindca nu va uita. si o sa tina minte, chiar daca nu pare. incearca sa o inveti despre respect, incredere in sine. de ex, cand mergi la un restaurant cu ea, las-o sa comande, oricat de mica ar fi. las-o sa isi ea ce bluza vrea, chiar daca stii ca e mica de ea etc, ca asa va capata incredere in sine si va invata ca si tu ai dreptate si iti va lua in considerare sfaturile uneori. sunt mai mari sansele in felul asta. ofera-i putere de decizie. da-i doar sfaturi, nu o obliga sa faca ceva ce nu vrea sau sa isi cumpere ceva ce nu vrea. ofera-i putina putere de decizie, dar incearca sa o cresti in asa fel incat sa fie si altruista, dar sa se gandeasca si la ea. sa fie draguta cu lumea. sa te si asculte. nu o lasa total libera, dar nici nu o tine inchisa in casa. nu ii interzice orice. inainte de capacitate de ex. pe mn taica miu ma lasa juma de ora afara pe zi. si nu cu cateva zile, ci luni. pai nici nu apucam sa ies din scara, ca deja trecea. nu ma lasa la tv, sau telenovele, fiindca erau prostii. stateam cu telecomanda in mana cand era plecat, si retineam programul, ca sa nu isi dea seama ca ma uitasem la tv. cand am avut calculator, aveam interdictie, parola. destul de des. relatia mea cu taica miu a fost jalnica pana cam acu un an si ceva cand am plecat la faculta,si am capatat ceva incredere in mine, ca sa stiu sa nu mai iau in serios ce zice el si sa nu pun la suflet, cand am invatat sa comentez la ceea ce imi zicea si nu eram de acord, fara sa mai primesc vreo palma sau pedeapsa idioata. las-o sa doarma la prieteni. eu mi-as fi dorit, dar nu am avut voie. ca doar aveam si eu casa mea, nu? asa zicea el. si mai fa si cum simti tu, totusi. eu si acum am probleme din cauza felului in care am fost crescuta. si incerc sa ma schimb. m-am mai schimbat. dar nu e usor. mi frica sa imi exprim parerea ca na, poate dau gres. nu sunt asa de deschisa fata de oameni. imi ia ceva timp sa am curaj sa vorbesc cu ei ca si cum i-as cunoaste bine. tot timida ma considera lumea, desi nu mai sunt asa, cei din fam nu ma prea iau in serios, tot ma vad mica si incapabila de a gandi ceva. ca ce stiu eu? e dificil sa faci ceva cand nu ai pe cineva alaturi care sa te sprijine. acum ma simt mai libera, fiindca sunt mai departe de casa.

Ultima oara a fost editat de deeaz18 (2009-12-30 21:47:26)

#103 2009-12-30 22:38:44

jessyca
Full member
De la: Neverland

ai mei sunt divortati de cand eu aveam 3 ani...cu tata mai vb la tel imi trimite bani insa exista aceea bariera...mai ales ca el are un copil..deci implicit am o surioara vitrega,,,poate sunt rea si nu vreau sa o accept in viata mea,insa consider ca el m-a parasit....mereu mi am propus sa inchid ochii si sa reincerc sa reintregesc acesat relatie cu ei 2 insa pur si simplu nu pot

Be obscene, be, be, obscene
Be obscene, baby, and not heard.......18 18

#104 2010-01-02 23:44:55

Tucinela
New member
Inregistrat: 2008-08-21

Acum 3 ani de zile mi-am pierdut mama,nu ne dadea nimeni nici o sansa de a ne intelege eu cu tata pentru ca eram catalogata "fata lu mama",dar am demonstrat ca nu e asa si ca il iubesc la fel de mult si pe tati si acest eveniment nefericit ne-a apropiat atat de mult incat nu putem concepe viata unul fara altu...chiar daca ne mai certam din cand in cand(incapatanati amandoi),dar il iubesc mult de tot

#105 2011-10-29 14:08:20

Toriana
Sr. member
Inregistrat: 2010-10-18

Nu sunt prea multe de spus despre relatia pe care o am cu tata. E o persoana foarte complicata, niciodata  nu e multumit de nimic. Nimeni din casa nu are o relatie buna cu el. Uneori sunt suparata pe mama pentru ca nu a divortat de el, in felul asta m-ar fi scutit de atata suferinta. El ii critica pe toti, dar el e genul care nu stie sa faca nimic. Nu pot nici macar sa-l respect, prefer sa il evit. Stau si ii caut calitati si efectiv nu prea gasesc.  supa

Prostia este infinit mai fascinanta decat inteligenta, inteligenta are limitele ei, prostia nu. lol

Mi-ai spus ca ma iubesti, iar prin fapte mi-ai dovedit cat de putin.

#106 2011-10-29 15:00:12

coraline
Addicted member
Castigatoare a concursului de Miss
Inregistrat: 2010-06-09

mama Toriana parca prezinti relatia noasta cu tata..mi-as fi dorit tare mult sa fi divortat mama de el, nici macar nu stau in aceeasi camera. e ca o plosnita, ca o soacra "aia ce e " "aia de ce e acolo" dar n-ar pune mana sa faca nimic, numai de vaitat e bun dar puturos fara pereche.
am si zis ca daca nu ar fi mama, l-as trimite pachet la rudele lui pe care le iubeste la nebunie, sa stea naibii cu ele, sa nu il mai avem noi pe cap.

Sigh no more, ladies, sigh nor more; / Men were deceivers ever; / One foot in sea and one on shore, / To one thing constant never; / The fraud of men was ever so, / Since summer first was leavy. / Then sigh not so, / But let them go, / And be you blithe and bonny

#107 2011-10-29 15:15:46

ally18
Insomniac member
Inregistrat: 2008-08-05

Eu sunt fata lu` tata   lol  normal ca de mami sunt mai apropiata,dar si cu tata am o relatie frumoasa.Chiar daca ma mai enerveaza  uneori,e o persoana extrem de buna si  si ar face orice pt noi hjarta

Ultima oara a fost editat de ally18 (2011-10-29 15:15:59)

Love.  Live. Laugh.

#108 2011-10-29 15:18:27

sonia30
Moderator
Inregistrat: 2010-08-01

tata hjarta un om de familie.a incercat ca mie si sorei mele sa nu ne lipseasca nimic niciodata.si el si mama la fel hjarta

"Daca vrei sa Il faci pe Dumnezeu sa rada,povesteste-i despre planurile tale.Cel putin o sa Il fac sa rada."

http://www.fertilityfriend.com/home/329906

#109 2011-10-29 16:06:00

meliko
Full member
Inregistrat: 2011-05-12

eu il ador pe tati hjarta Am un respect deosebit pt el, e cel mai bun si mai cinstit om de pe pamant. Intotdeauna am fost foarte apropiata de el, am incredere sa-i spun orice, e calm, cerebral, si stiu ca ar face orice pentru mine.
Cu amandoi parintii ma inteleg foarte bine si ii iubesc, sunt norocoasa din punctul asta de vedere.

#110 2011-10-29 16:31:28

Toriana
Sr. member
Inregistrat: 2010-10-18

coraline a scris:

mama Toriana parca prezinti relatia noasta cu tata..mi-as fi dorit tare mult sa fi divortat mama de el, nici macar nu stau in aceeasi camera. e ca o plosnita, ca o soacra "aia ce e " "aia de ce e acolo" dar n-ar pune mana sa faca nimic, numai de vaitat e bun dar puturos fara pereche.
am si zis ca daca nu ar fi mama, l-as trimite pachet la rudele lui pe care le iubeste la nebunie, sa stea naibii cu ele, sa nu il mai avem noi pe cap.

Of, Cora la fel e si la mine. Se baga peste tot, dar nici macar un ceai nu-si cumpara singur de la piata. Si mereu isi lauda rudele sau cunostintele. Ne scoate ochii cu aia. Eu sper ca o sa ma mut in alta parte intr-un viitor apropiat. E mai sanatos pentru mine asa.

Ma bucur pentru fetele care au relatii frumoase cu tatal lor.  smile

Ultima oara a fost editat de Toriana (2011-10-29 16:32:13)

Prostia este infinit mai fascinanta decat inteligenta, inteligenta are limitele ei, prostia nu. lol

Mi-ai spus ca ma iubesti, iar prin fapte mi-ai dovedit cat de putin.

#111 2011-10-29 18:27:00

sonia30
Moderator
Inregistrat: 2010-08-01

toriana puss

"Daca vrei sa Il faci pe Dumnezeu sa rada,povesteste-i despre planurile tale.Cel putin o sa Il fac sa rada."

http://www.fertilityfriend.com/home/329906

#112 2011-10-29 19:03:23

coraline
Addicted member
Inregistrat: 2010-06-09

Toriana a scris:

coraline a scris:

Of, Cora la fel e si la mine. Se baga peste tot, dar nici macar un ceai nu-si cumpara singur de la piata. Si mereu isi lauda rudele sau cunostintele. Ne scoate ochii cu aia. Eu sper ca o sa ma mut in alta parte intr-un viitor apropiat. E mai sanatos pentru mine asa.

Ma bucur pentru fetele care au relatii frumoase cu tatal lor.  smile

doamne cata asemanarea lol ar fi in stare sa moara de foame in casa, ca nu ar cobori sa isi cumpere ceva, aia de la munca fac si dreg, fratii sunt cei mai tari, numai noi suntem ultimii oameni. vai de viata lor de oameni de unde or rasari... eu ma bucur ca macar nu dau ochii cu el decat in week end ca in timpul saptamanii vin tarziu de la munca.

Sigh no more, ladies, sigh nor more; / Men were deceivers ever; / One foot in sea and one on shore, / To one thing constant never; / The fraud of men was ever so, / Since summer first was leavy. / Then sigh not so, / But let them go, / And be you blithe and bonny

#113 2011-10-29 20:12:18

eph
Hero member
Inregistrat: 2011-04-06

.

Ultima oara a fost editat de frankie (2012-02-29 12:18:12)

#114 2011-10-29 20:26:53

carmen_21
Insomniac member
De la: ei
Inregistrat: 2008-03-19

Wow frankie big_smile ai explicat foarte concis si cred ca exista multe cazuri asemanatoare cu ceea ce ai descris tu.
Sincera sa fiu nici eu nu am avut o relatie extraordinara cu el... in sensul ca nu discutam prea multe. Nu stiu de ce asa, dar mama i-a povestit intotdeauna ce faceam, iar el i-a spus ei ce parere are spranceana cand am vrut sa dorm la prietenul meu mami a zis ca nu ma lasa, ca nici tata nu m-ar lasa, apoi cand l-am intrebat pe el a zis "sigur ca da". Mereu am comunicat mai mult cu maica-mea, iar ea a fost "intermediarul" dintre mine si tati lol
Repet, nu stiu de ce asa, dar ei s-au inteles bine. Sor-mea nu considera vreo distanta intre noi si el. Poate sunt eu mai sensibila, sau poate cu ea a fost mai altfel.
In rest, a fost intotdeaua langa mine cand am avut nevoie (scoala, examene), financiar nu mai vorbesc, venit si luat cu masina de la petreceri&co. As fi idioata sa spun ca nu ma iubeste, dar in mod sigur are un mod mai ciudat de a se exprima.

Everything will be ok in the end.
If it's not ok, it's not the end.

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.