Rezultate test PAPANICOLAU
- elena ior
- Membru
- Inregistrat: 2009-11-24
Rezultate test PAPANICOLAU
buna seara,
am si eu o mica problema, am facut un test Papanicolau si sunt cam speriata. poate ma ajutati cu interpretarea:
DIAGNOSTIC CITOLOGIC DESCRIPTIV FSV+EXOCOL
CELULE SUPERFICIALE SI INTERMEDIARE, POLIMORFONUCLEARE ++++, HISTOCITE+, CITOLIZA++, PARAKERATOZA++,HIPERKERATOZA++, RARE CI BINUCLEATE, NUCLEI MARITI DE VOLUM PE CI, LIMITA ASC-US. LACTOBACILI.FLORA BACTERIANA BACILARA ENDOCOL FOND FIBRINO-MUCOID HEMATIC, POLIMORFONUCLEARE++, HISTOCITE+. CELULE ENDOCERVICALE ASPECT NORMAL FIZIOLOGIC/USOR,RAR MODERAT HIPERPLAZIC. CI CU ASC-US. RARE CI BINUCLEATE.METAPLAZIE TERMINALA ASPECT METABOLIC ACTIV
INTERPRETARE FROTIULUI ACTUAL: ANOMALII ALE CELULELOR EPITELIALE- ASC-US
sincer sunt foarte speriata. spuneti-mi o parere
- Rose
- Hero member
- Inregistrat: 2007-08-30
Re: Rezultate test PAPANICOLAU
Unde ai facut papanicolaul? In cazul cel mai rau-HPV, in cazul cel mai bun- o inflamatie banala trecatoare. Ai sanse mari sa se normalizeze singur, fara a fi nevoie sa faci ceva... Banuiesc ca ti s-a recomandat , sau ti se va recomanda control in 6 luni si atata tot...eventual ceva tratament antiinflamator. N-ar strica o colposcopie ca sa fii tu linistita.
21.04.2013 - Bebe Chitaila www.pisicamov.ro
- elena ior
- Membru
la Sanador am facut testul. sa inteleg ca este de rau, nu?daca e vorba de HPV? maine ma duc la doctor pentru interpretare analiza. sunt foarte speriata ca nu prea stiu in ce clasa sa il incadrez. cat de grav este?
- Adalberta
- Full member
- Inregistrat: 2009-08-19
fa-ti genotiparea HPV. asa vei sti ce si cum. Si eu am la fel. Am facut genotiparea si stau... mai linistita...
- elena ior
- Membru
unde ai facut genotiparea HPV? si cat a costat? si de ce spui:" mai linistita..."? multumesc mult pentru sprijin
- Adalberta
- Full member
am facut la micomi. www.micomi.ro , 480 lei. Dar poti si la sanador cu 430, synevo la fel, medsana...
pai cam asa este gestionarea ASCUS-ului:
ai ascus si HPV negativ --> repetare pap la 12 luni ai ascus si HPV pozitiv --> colposcopie -- daca ai rana se trece la tratarea ei -- daca n-ai rana, pap din 3 in 3 luni
eu am vazut ascus am fugit la colposcopie unde au gasit un col curat. am facut si hpv care a iesit negativ... ar trebui sa stau linistita dar ma mananca in fund sa repet pap-ul in mediu lichid
- Isolde
- Membru
- Inregistrat: 2006-11-22
Buna,Doctoressa
Am nevoie de o parere: Mi-au aparut o serie de bubite in exteriorul labiilor si vazand ca nu trec am fost la medic sa vad ce e cu ele. LA consult mi-a zis ca sigur sunt provocate de HPV. Am facut testul PapaNicolau la care au iesit urmatoarele rezultate:
I.ADECVAREA FROTIURILOR: satisfacatoare pentru evaluare II. CARACTERIZARE GENERALA: modificari celulare benigne III.DIAGNOSTIC DESCRIPTIV
1)MODIFICARI CELULARE BENIGNE : A)infectii- candida si bacterii B)modificari reactive asociate cu : inflamatia 2)ANOMALII ALE CELULELOR EPITELIALE - nu e bifat nimic 3)ALTE PROLIFERARI MALIGNE- nu e bifat nimic 4)EVALUARE HORMONALA : status compatibil cu varsta si anamneza
CITODIAGNOSTIC: CII RECOMANDARI: frotiu cu celule scuamoase intermediare si parabazale,relatii frecvente leucocite si relatii bogata flora bacillara si de coci, frecvente filamente,candida prezenta
Am mai facut si alte teste la care au iesit urmatoarele rezultate:
Examen cultura secretie col uterin: Nu s-au dezvoltat germeni patogeni, Cultura fungi-negativ
Mycoplasma hominis - absenta Ureaplasma urealiticum -titru peste 100.000 UFC/proba (si aici o serie de antibiotice la care este sensibil) Chlamydia trachomatis - negativa
In urma acestor rezultate mi s-a dat tratament de o sapt cu
Sumamaed -1/zi Flamexim-1/zi Metronidazol arena - cate 2 pastile x250 mg de 2 ori pe zi Cervugid ovule
Candida am inteles ca am dar mi-a ramas ideea de HPV in cap si ma sperie ca nici nu mi-au disparut bubitele alea . (Din sumamed si flamexim mai am 2 zile (pt ca eram in perioada menstruatiei mi s-a spus sa incep intai cu ele) iar din metronidazol si cervugid de-abia am luat 2 zile) Am inttrebat la consult ce e cu HPV-ul de care spusese dansa anterior, dar fiind foarte grabita dna doctor, raspunsul a fost ambiguu, a zis sa iau asea si mai revin pentru nush ce test, n-am inteles si nici n-am putut sa insist. Ar trebui sa fac si un test de adn-hpv? Bubitele astea sunt contagioase ? am auzit ca la HPV se ia si chiar daca se foloseste prezervativ,.Pe prospectul de la Cervugid scrie ca se fac serii de cate 12 patile pt HPCV, eu am de luat doar 7 zile... .. Cum pot scapa de bubitele astea ?
Multumesc frumos!
- Navy
- New member
- Inregistrat: 2007-07-09
Buna,
Cine este in domeniu si ma poate ajuta cu interpretarea rezultatelor?
s-au prelevat 2 lame: SFV/EXOCOL si ENDOCOL calitatea frotiului: SATISFACATOARE:celule endocervicale:-prezente
DIAGNOSTIC CITOLOGIC DESCRIPTIV FSV+EXOCOL Celule superficiale si intermediare (CS+CI), polimorfonucleare++++, histocite+, citoliza++, parakeratoza++, hiperkeratoza++. Rar nuclei mariti de volum pe CI.
ENDOCOL Fond fibrion-mucoid, polimorfonucleare++, rare histiocite. Celule endocervicale aspect normal fiziologic. Rare celule de regenerare epiteliala aspect metabolic activ. Flora:idem.
INTERPRETAREA FROTIULUI ACTUAL:
NEGATIV, FARA LEZIUNI INTRAEPITELIALE SI/SAU DE MALIGNITATE MODIFICARI REACTIVE NON-NEOPLAZICE ASOCIATE CU: Inflamatie.
EVALUARE HORMONALA: Pattern hormonal compatibil cu varsta si anamneza
REZULTAT FINAL: Frotiu inflamator.
Pentru Secretie:
Microscopie
SECRETIE COL UTERIN Celule epiteliale poligonale -relativ frecvente, izolate si in gramezi, plicaturate si distruse in proportie de 60% Celule epiteliale rotunde - rare Celule cu aspect de "cule cell" - absente Leucocite - relativ frecvente Hematii - absente Trichomonas vaginalis - absent Levuri - absente Flora microbiana - bacili Gram pozitiv, polimorfi (probabil Doderlein).
Cultura secretie vaginala -Cultura secretie col uterin SECRETIE COL UTERIN Pe mediile insamantate nu s-a dezvoltat flora patogena Pe mediile Sabouraud nu s-au izolat colonii de Candida spp. Pe mediile insamantate nu s-a dezvoltat Streptococ.
Comentarii finale Probe biologice: secretie - stare corespunzatoare pentru executarea determinarilor solicitate.
Am primit ca sfat de la medic sa fac (nu mai stiu exact cum se numeste) dar pe intelesul meu mi-a spus: e ca si cum ai un neg si il razi de la radacina cu laser. Pt ca vine decembrie si nu stiu exact ce voi face i-am cerut un tratament pt o luna dupa care sa fac ce mi-a spus. Tratamentul este: ovule cervucid 30 + spalari cu tantum roza.
Am facut si colposcopie inainte sa primesc aceste rezultate. Voi posta si acest rezultat.
- Navy
- New member
Revin si cu rezultatul de la colposcopie.
FP:Col uterin cu zona rosie periorificiala AA: JSC vizibila; Larg ectropion cu arii de remaniere sechelara in suprafata. La nivelul BA, corespunzator orei 12 si la nivelul BP corespunzator orei 6, intinsa zona de epiteliu aceto-alb cu mozaic fin. Acestea se intind la distanta de JSC TL: ZTA iod negativ, contur net Ca sa spun exact ce mi-a spus la inceput: ai o rana pe col pe o suprafata destul de intinsa si trebuie sa vedem daca e mai veche sau e mai recenta. Am facut colposcopia dupa care am asteptat si rezultatul de la papnicolau si secretie. Mi-a spus ca imi recomanda intervenia cu laser pentru ca in urma tratementului cu cervucid timp de 3 luni si spalaturi nu au fost cazuri de vindecare. Si va rog sa-mi spuneti ce riscuri apar in urma acelei interventii. Asptept o parere de la cineva in domeniu in legatura cu rezultatele analizelor.
Weekend palcut!
- Adalberta
- Full member
Navy, unde ai facut pap-ul si secretia?
- Navy
- New member
Adalberta,
L-am facut la Sanador. Avem abonament de la serviciu. De ce?
- Adalberta
- Full member
Sunt facute foarte detaliat. O sa merg si eu acolo. Multumesc :-)
- lady in black
- Insomniac member
- Inregistrat: 2007-11-28
am lasat link doctoressei
- Al Pacino
- Administrator
- De la: Bucuresti
- Inregistrat: 2006-02-01
Navy, ectropionul ala inseamna intoarcerea mucoasei colului uterin(adica e o zona de mucoasa apartinind normal de endocol insa care se rasfringe pe exocol)... pe de alta parte poti face tratamen cu cervugid si toata viata, ea nu va disparea. problema e ca pe zona cu pricina poate aparea o leziune(de fapt a si aparut ca de aia e zona cu epiteliu aceto-alb).... solutie e asadar cauterizarea intr-adevar, cu laser, da... itotdeaubna e bine sa discuti despre riscurile interventiilor chirurgicale cu cel care ti le propune... oricum insa, interventia cu pricina nu implica riscuri deosebite
Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot inlocui examinarea directa de catre medic.
- Navy
- New member
Am intrebat ce urmari are si mi-a spus ca nu imi va face probleme la nastere normala. vindecarea va dura intre 4-6 saptamani, fara contact sexual. Va trebuie sa fiu prin Bucuresti ca sa ma poata supraveghea, imi va face anestezie generala ca sa nu vad ce se intampla in jurul meu cu pregatirea (sa nu ma simt jenata ceva de genu) si sa nu ma doara. Va dura intre 5-10 min depinde de cat de intinsa e zona. Cam atat mi-a spus.
Citind de una de alta pe net am vazut ca sunt persoane care spun ca intradevar nu sunt probleme dar sunt altele care spun ca portiunea aceea cauterizata nu se va dilata cum trebuie. La mine fiind si o zona larga ceea ce nu stiu ce inseamna larga in milimetri sau centimetrii .
Acum am doua intrebari: 1. Fiind vorba de intoarcere mucoasei colului uterin...dupa cauterizare se poate sa apara iar?...eu am intrebat si mi-a spus ca nu se stie niciodata. 2. De la ce s-a intamplat aceasta intoarcere a mucoasei colului uterin? Exista o cauza?
In afara de aceasta problema din analize mai reiese ceva alarmant? Doamna doctor nu mi-a vorbit decat de aceasta rana.
Multumesc mult pentru raspunsul anterior.
- Isolde
- Membru
- Inregistrat: 2006-11-22
Doctoressa, poti sa te uiti, te rog, si la rezultatele mele? M-am programat la un dermatolog dar spune-mi si parerea ta,te rog.
© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului
anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.
|
|
|