Am o problema si as vrea sa va cer parerea...fetelor si doctoressa...
Am luat yasmin din iunie pana in noiembrie, cand le-am intrerupt pt niste analize hormonale facute in ziua 21. Iata rezultatul:
Testosteron 0.57 val normale 0.13-1.08
Prolactina 49.75 val normale: 1.2 - 29.93
FSH 5.24 val normale in ziua 21 1.11-13.99
Ac Anti-Tireoperoxidaza 114.40 val normale <5.61
TSH 3.37 val normale 0.465-2.5
FT4 - 13.9 val normale 10.0-28.2
FT3 - 5.47 val normale 4.26-8.1
E2 294.53 val normale 97.5-592
Progesteron 44.7 val normale in ziua 21 3.25-71.2
In timpul asta am avut dureri foarte mari de sani, mai precis de sfarcuri, iar endocrinologul mi-a pus diagnosticul de hipotiroidie si mi-a dat Novothyral o pastila/zi si Dostinex pentru prolactina (sa o scada) o pastila pe zi timp de 30 de zile. Farmacistei i s-a parut enorm de mult pt k un flacon de Dostinex are 8 pastile. Inca nu am luat pastilele pt Prolactina pt ca vreau sa mai consult un endocrinolog, dar as vrea sa va intreb urmatoarele:
Prolactina marita duce la infertilitate? Adica mi-a zis ca atat timp cat e asa de mare nu pot ramane insarcinata.
si 2. Am deja 2 sapt de cand iau Novothyral, dar dureri de cap, starile de voma persista chiar si dupa inceperea tratamentului. Mentionez ca dupa oprirea Yasmine, menstra mi-a venit exact la 28 de zile intr-o cantitate mai mare...
Luna aceasta iar au inceput durerile de sfarcuri, si cum nu mai iau voie sa folosesc AC, am folosit prezervativul si s-a rupt, dar in afara, chiar la sfarsit (ejacularea s-a produs in afara si dupa s-a rupt) Prietenul meu asa zice: ca inauntru a fost intreg ... Calculand dupa metoda calendarului, sunt chiar in zilele fertile, si as vrea sa stiu daca ar trebui sa iau Postinor sau nu... n-am mai luat niciodata si nu l-as lua decat in cazuri extreme pt k o sa-mi dea organismul peste cap si mai tare....
Va rog sfatuiti-ma ce sa fac...
Va rog transmiteti link-ul doctoressei.
Multumesc mult...
Ultima oara a fost editat de Ralukita (2009-12-03 15:04:25)