homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Ce parere aveti, fetelor si doctoressa?

#1 2009-12-03 15:01:09

Ralukita
New member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2009-10-22

Ce parere aveti, fetelor si doctoressa?

Am o problema si as vrea sa va cer parerea...fetelor si doctoressa...
Am luat yasmin din iunie pana in noiembrie, cand le-am intrerupt pt niste analize hormonale facute in ziua 21. Iata rezultatul:

Testosteron 0.57 val normale 0.13-1.08
Prolactina 49.75 val normale: 1.2 - 29.93
FSH 5.24 val normale in ziua 21 1.11-13.99
Ac Anti-Tireoperoxidaza 114.40 val normale <5.61
TSH 3.37 val normale 0.465-2.5
FT4 - 13.9 val normale 10.0-28.2
FT3 - 5.47 val normale 4.26-8.1
E2 294.53 val normale 97.5-592
Progesteron 44.7 val normale in ziua 21 3.25-71.2

In timpul asta am avut dureri foarte mari de sani, mai precis de sfarcuri, iar endocrinologul mi-a pus diagnosticul de hipotiroidie si mi-a dat Novothyral o pastila/zi si Dostinex pentru prolactina (sa o scada) o pastila pe zi timp de 30 de zile. Farmacistei i s-a parut enorm de mult pt k un flacon de Dostinex are 8 pastile. Inca nu am luat pastilele pt Prolactina pt ca vreau sa mai consult un endocrinolog, dar as vrea sa va intreb urmatoarele:
Prolactina marita duce la infertilitate? Adica mi-a zis ca atat timp cat e asa de mare nu pot ramane insarcinata.
si 2. Am deja 2 sapt de cand iau Novothyral, dar dureri de cap, starile de voma persista chiar si dupa inceperea tratamentului. Mentionez ca dupa oprirea Yasmine, menstra mi-a venit exact la 28 de zile intr-o cantitate mai mare...
Luna aceasta iar au inceput durerile de sfarcuri, si cum nu mai iau voie sa folosesc AC, am folosit prezervativul si s-a rupt, dar in afara, chiar la sfarsit (ejacularea s-a produs in afara si dupa s-a rupt) Prietenul meu asa zice: ca inauntru a fost intreg  cesafac ... Calculand dupa metoda calendarului, sunt chiar in zilele fertile, si as vrea sa stiu daca ar trebui sa iau Postinor sau nu... n-am mai luat niciodata si nu l-as lua decat in cazuri extreme pt k o sa-mi dea organismul peste cap si mai tare.... supa

Va rog sfatuiti-ma ce sa fac...
Va rog transmiteti link-ul doctoressei.
Multumesc mult...

Ultima oara a fost editat de Ralukita (2009-12-03 15:04:25)

nails

#2 2009-12-03 17:01:39

camysh
Moderator
Inregistrat: 2007-12-08

Re: Ce parere aveti, fetelor si doctoressa?

ii las link doctoressei

#3 2009-12-04 17:50:33

Al Pacino
Administrator
Participant la intalnirea nationala
Inregistrat: 2006-02-01

prolactina mare blocgheaza ovulatia...
insa parerea mea e ca e mare din pricina contraceptivelor si odata ce nu le mai iei ea sa scada
si mie mi se pare ca ai primit foarte mult dostinex....enorm chiar(poate o pastila pe saptamina....)
nu e vorba ca nu ai voie sa folosesti anticonceptionale ci ca e bine sa faci o pauza in scopul scaderii prolactinei, apoi insa le poti relua(nu pe aceleasi, unele cu estrogeni mai putini)...ma rog
avind in vedere ca nu ai prolactina chiar foarte mare sincer eu una nu m-as baza pe efectul ei contraceptiv si as lua contraceptia de urgenta daca zici ca ai fi in perioada fertila....sincer povestea prezervativului care s-a rupt in afara vaginului si dupa ejaculare mie nu mi se pare demna de incredere....
in rest ai hipotiroidie, o tratezi...uita-te pe prospectele medicamentelor pe care le iei deja vezi daca au ca efect secundar greata....
pe de alta parte, greata si durerile de cap pot avea si alte cauze care merita cercetate(biliare de exemplu)

Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop
informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot
inlocui examinarea directa de catre medic.

#4 2009-12-04 18:40:15

Ralukita
New member
Inregistrat: 2009-10-22

Multumesc mult pentru raspuns...M-am programat la un alt endocrinolog luni...
Am luat azi prima Pastila de Postinor, dupa 25 de ore...sper sa nu am probleme sad
Astazi am fost si la ginecolog  si am facut o ecografie transvaginala ... in afara de cativa noduli fibromatosi mici pe care o sa-i tin sub observatie... pe ovarul drept exista corp galben progestativ cu diametrul de 2/2 cm. Este normal sa existe daca nu sunt insarcinata? Sau asta e un semn ca as fi? Ce-i drept...am plecat cam nelamurita pentru ca am pus multe intrebari despre noduli, am omis sa mai intreb si asta...ce e normal si ce nu... banuiesc ca dak as fi insarcinata, acest corp galben progestativ nu ar fi existat...nu?! Cat de mult conteaza marimea lui?
Va multumesc mult ...

Ultima oara a fost editat de Ralukita (2009-12-04 18:45:32)

nails

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.