homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Yasmin - toxice ?!a

#1 2009-12-05 20:37:42

flflfl
New member
Inregistrat: 2009-12-05

Yasmin - toxice ?!a

buna! sunt noua pe forum.. sper sa postez unde si cum trebuie.. am o mare intrebare/ingrijorare.. am gasit un articol pe un site strain care sustine ca pilulele Yasmin sunt foarte toxice si ca pot provoca cancer la ficat.. acesta este linkul unde puteti citi articolul: http://www.croatiantimes.com/index.php?id=1390

am auzit ca toate conceptionalele sunt mai mult sau mai putin toxice.. dar chiar atat de toxice??

iau yasmin de o saptamana la recomandarea medicului.. ma simt foarte bine.. dar chiar as vrea sa aud niste pareri.. in special de la doctoressa..

in articolul de mai sus este sustinuta ideea de a face analize la ficat inainte de recomandarea pilulelor.. chiar este necesar?

ce putem face pentru organismul nostru (ca sfat) ca sa compensam folosirea contraceptivelor? (avand in vedere efectele adverse pe care le poate provoca pe termen lung)

mentionez ca am 20 de ani si nu fumez.

multumesc !

#2 2009-12-05 22:41:38

camysh
Moderator
Inregistrat: 2007-12-08

Re: Yasmin - toxice ?!a

in primul rand sunt ANTIconceptionale, nu conceptionale...

anticonceptionalele nu sunt toxice, dar sunt medicamente, ca si altele. iar medicamentele se iau sub supraveghere medicala. de asemenea, se fac analize periodice, cam 1 data pe an, specifice administrarii de anticonceptionale.

#3 2009-12-06 02:44:22

flflfl
New member
Inregistrat: 2009-12-05

imi cer scuze pt greseala.. a fost una din neatentie..

da ok.. astea sunt niste informatii de bun simti pe care le stiam deja.. si pe care cred ca ar trebui sa le stie oricine care incepe sa ia anticonceptionale..

insistenta mea pe acest subiect.. si in special pe `toxicitatea` lor este in urma faptului ca am citit acel articol.. si ceea ce mi-ai raspuns tu nu prea raspunde articolului...

multumesc oricum!

si astept si alte raspunsuri.

#4 2009-12-06 09:55:20

camysh
Moderator
Inregistrat: 2007-12-08

ba am raspuns articolului in viziunea  mea...
cand iei anticonceptionale faci analize periodice pt a vedea cum stai cu sanatatea.

normal ca daca tu ai probleme cu ficatul sau cu coagularea sangelui, de ex, dar nu la acorzi atentie, sau nici macar nu stii de ele, apar complicatii

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.