homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Discutii de tot felul intre mamici si burtici-38

#704 2010-01-29 19:35:13

mariposssa
Full member
Inregistrat: 2010-01-27

Re: Discutii de tot felul intre mamici si burtici

anne cand trebuie schimbat la fundulet daca a facut caca cu siguranta o sa simti la nas. daca nu dai pantalonii jos si tragi putin de scutec, sau se recomanda sa il schimbi la 4 ore. sincer la inceput m-am trezit de cateva ori si o schimbam si noaptea dar se trezea, asa ca am incetat si o schimbam abia dimineata. acum am mai multa experienta si e si pielea ei mai calita nu este asa sensibila si o schimb abia cand consider ca e plinnn scutecul.cand sunt asa mici e bine sa fie spalati  cu apa si sapun cand schimbati scutecul si lasati vreo 3 minute cu fundicu la aer+crema+scutec

la pompa de san sustin si eu ca e foarte ok cea avent pt ca am folosito. stiu persoana care a incercat primii pasi si a fost dezamagita, iar eu pompa am folosito din spital dupa fiecare supt ma mulgeam sa scot surplusul, fiindumi frica sa nu ajung la febra laptelui ca am vazut o gagica cat a suferit cu asa ceva si era sa mi se infunde si mie ceva canale si doare rau.

la pompa de san avent folosesti sticlute avent si se potrivesc intre ele de la o sticluta la alta si la pompa accesoriile, sticlutele si acum le mai folosesc si am cumparat de la 3 luni ciocuri rezerva si am folosit ciocurile ca denisa nu vroia tetina

baita iam facut si eu inainte sa ii cada buricul dar cu grija sa nu ajunga pe acolo apa si a fost ok. puneam la fiecare schimbat de scutec tifon steril cu spirt si lasam si la aer de fiecare data sa stea

actele pt cic mi le-a depus sotul imediat dupa ce am nascut tocmai din cauza ca dureaza asa mi-au intrat banii mai repede.

tampoane d san ai luat foarte scumpe, vezi ca sunt foarte bune si cele jonsons si sunt mult mai ieftine le gasesti in farmacii

carucior eu am de la chicco intradevar cel de 3 piese si e super ok, si-a meritat banii si acum mai folosesc scoica in masina si caruciorul. landoul l-am folosit pana pe la 6 luni si a fost super ok

de sampon ce sa va zic am folosit jonson si la un moment dat a facut scoarta si am reusit in timp sa scapam de ea doar cu mustela din acela cu pompita.
mustela cu pompita e foarte buna ca scoate samponul gata spuma si e mai usor pt cei care nu au par (desi la noi nu era o problema ca aveam un par  va ) si previne si scoarta, unul din acela te tine foarte mult cu toate ca pare mic. eu l-am folosit  pe acela si e super ok

fewtelor ce va recomand faceti exercitiile acelea de intarire perineu ca sunt foarte importante si eu nu le-am facut si le-am simtit lipsa si fac acum tot timpul pt reeducarea perineului si inca nu sunt ok

ne auzim luni ca plec din oras dimineata rotfl

Ultima oara a fost editat de daciana_m (2010-01-29 20:13:01)

sjuk

#705 2010-01-29 20:28:19

dymomo77
Full member
De la: Iasi
Inregistrat: 2008-05-23

E cam greu sa porti chiloti daca nu imposibil imediat dupa cezariana deoarece pana te poti da singura jos din pat(cam 12 ore) ai sonda.  Ai sa vezi ca nici nu o sa-ti mai pese de asta.

mami de bebe Dan Mihail -28.10.2009

#706 2010-01-29 21:57:58

carra_verona
Insomniac member
Inregistrat: 2008-01-30

multumim daciana pentru toate detaliile date de tine.
si eu inclin spre chicco 3 in 1 daca nu gasesc ceva sport sa fie mai ieftin.
puss  par  kram

din 2010 fericita mamica de puiuta
fertility

#707 2010-01-30 12:17:31

flowerpot
Insomniac member
Inregistrat: 2009-02-24

Fetelor va dau si eu un sfat bazat pe o experienta mea (urata) avuta curand. Nu mi-am mai cumparat pompa pt sani convinsa fiind ca nu am la ce-o folosi (credeam ca nu o sa am lapte). Laptea am...si pentru ca ma duc la film, deci ies si eu din casa dupa o luna de zile, am imprumutat pompa vecinei mele ca sa pot sa ii las sotului putin lapte in cazul in care Carolina ar plange de foame. Pompa vecinei este un brand nou si este ieftina (este electrica si a costat cam 60$). Regret ca am folosit-o caci desi nu m-a durut in timpul folosirii, dupa ce am terminat am zis ca mi-am distrus sanul. M-a durut tot sanul ore intregi si sfarcul arata traumatizat rau de tot. Am cautat pe internet despre pompe si am aflat ca daca nu sunt de buna caliate se pot duce la pierderea laptelui. Deci aveti grija sa nu patiti ca mine. Daca va doare sau nu vi se pare ceva in regula mai bine renuntati in a o mai folosi.

in a very beautiful way, our child teaches us - if we listen - what love is.
bebe

#708 2010-01-31 14:53:31

katami
Platinum member
De la: sapte coline - orasu, nu vinu
Inregistrat: 2008-01-09

ce chestie, flower yikes si pe mine ma dor sanii dupa "dat la pompa"... dupa alaptat deloc...

Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12)

Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/

Publicitate

loading...

#709 2010-01-31 16:07:21

flowerpot
Insomniac member

Kata, eu nu ma mai ating de pompa.

Ajutor din nou mamicutelor...m-am speriat de nu stiu ce este cu mine:
Fata mea a vomitat ieri de cateva ori si o cantitate mare. A vomitat ieri dimineata caci, dupa ce a mancat, am pus-o intr-un bouncer cu vibratii si am banuit de la vibratii. A vomitat o gramada. Apoi a vomitat la pranz, dupa masa; noaptea si in aceasta dimineata (dupa ce a mancat, dar nu a vomitat mult).
Vi s-a intamplat asa ceva? Mi-e frica sa nu fie ceva grav si la pediatru avem programare abia peste o luna.

bebe

#710 2010-01-31 17:11:58

katami
Platinum member

da, si al meu a facut aceeasi figura... 3 mese la rand a vomitat mult si in jet... dar ce sa zic, a trecut de la sine... sau cu ceai anticolici, de fapt. dr mi-a zis ca daca are pofta de mancare si nu da semne de deshidratare sa nu-mi fac griji, doar sa am grija sa scoata tot aerul dupa masa, sa nu-l alaptez intins, ci doar cu trunchiul si capul ridicat.... cam asta.

e f posibil sa fie de la vibratii... al meu regurgiteaza daca papa dupa ce plange, din cauza agitatiei...

dar ce fel de pediatru e ala cu "programare" intr-o luna? pai Doamne fereste, iti face copilu febra... ce faci, te programezi peste o luna?

Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12)

Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/

#711 2010-01-31 17:42:44

flowerpot
Insomniac member

katami a scris:

da, si al meu a facut aceeasi figura... 3 mese la rand a vomitat mult si in jet... dar ce sa zic, a trecut de la sine... sau cu ceai anticolici, de fapt. dr mi-a zis ca daca are pofta de mancare si nu da semne de deshidratare sa nu-mi fac griji, doar sa am grija sa scoata tot aerul dupa masa, sa nu-l alaptez intins, ci doar cu trunchiul si capul ridicat.... cam asta.

e f posibil sa fie de la vibratii... al meu regurgiteaza daca papa dupa ce plange, din cauza agitatiei...

dar ce fel de pediatru e ala cu "programare" intr-o luna? pai Doamne fereste, iti face copilu febra... ce faci, te programezi peste o luna?

Kata iti multumesc tare! Ai dreptate, eu am gresit:la pediatru pot sa merg si mai repede. Abia peste o luna eram programati pt vaccin, dar daca este o problema pot sa ma duc si mai repede.
Daca ai timp poti sa imi spui si mie ce contine ceaiul anticolici? si ce cantitate ii dai lui Cristian? de cate ori pe zi?

bebe

#712 2010-01-31 19:22:01

katami
Platinum member

fenicul, chimion, musetel, menta - nu scrie proportia, insa sad ceai babycalm e la noi in romania... pe el scrie ca pt colici SI VARSATURI se dau 50-100 ml administrate cu lingurita gradat in timpul unei zile, dar eu niciodata nu i-am dat mai mult de 20 ml/zi, pt ca nu vrea... maxim 3-4 lingurite la o masa, dupa care incepe sa le scuipe cu foc smile e posibil atunci sa fi fost coincidenta faptul ca i-am dat ceai.. dar nici n-a mai vomat de cand i-am dat cele cateva lingurite. sanatati!

Ultima oara a fost editat de katami (2010-01-31 19:40:42)

#713 2010-02-01 11:35:39

mariposssa
Full member

eu ca sa ma mulg mai usor si oricum imi era sete beam apa in timp ce o alaptam sau ma mulgeam. in timp ce ma mulgeam imi masam sanu pt ca imi facea impresia ca nu se goleau unele canale. eu de alaptat fata am alaptato numai culcat si nu a avut nici o data probleme cu regurcitatul. cu pompa mi-am ranit sanul doar cand era sa mi se infunde niste canale si am tras tare sa imi scot laptele ca erau durerosi sanii deja. eu am vazut la cineva pompa de san avent electrica in spital dar scotea foarte usor lapte si fara sa ii faca probleme mamicutei.

sjuk

#714 2010-02-01 15:41:42

flowerpot
Insomniac member

Kata merci frumos. Daciana cred ca sunt eu mai sensiblia sau masina nu era buna...nu stiu, dar eu nu voi mai folosi pompa niciodata.

bebe

#715 2010-02-02 08:13:50

Alina Elena
Insomniac member
Inregistrat: 2009-01-26

Neata wave

Ultima oara a fost editat de Alina Elena (2010-02-02 08:14:06)

Avem doua printese minunate - Alisia Georgiana - 25 aprilie 2010
                                            - Luiza Petronela - 22 iunie 2012
Dumnezeu sa le ocroteasca sa fie mereu sanatoase

#716 2010-02-02 12:14:42

nico12345
Full member
Inregistrat: 2009-11-19

Si bebelina mea vomita, mi-a vomitat de vreo 2 ori in jeturi si am intrebat pediatra si mi-a spus ca daca nu vomita pe nas atunci nu este nici o problema, cica este f periculos faca vomita si pe nas si pe gurita caci poate sa ii intre in plamani. Cand papa mai mult, dupa ce regurgiteaza, sa ii puneti pe stanga, nu pe dreapta.

Are mami o fetita cat un ghemotoc  hjarta  hjarta

#717 2010-02-02 12:38:27

ally_na
Hero member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2009-06-25

neata...mamici...dragi ( fiind in febra cumparaturilor) va rog sa imi ziceti si mie ce detergent de spalat hainute folositi smile

http://picasaweb.google.com/alinna.nita/

are mama o minunatie de baietel Andrei Claudiu ....  26 02 2010

#718 2010-02-02 12:44:25

nico12345
Full member
Inregistrat: 2009-11-19

Eu folosesc Dalin ( balsam si detergent)

Are mami o fetita cat un ghemotoc  hjarta  hjarta

#719 2010-02-02 13:26:06

ally_na
Hero member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2009-06-25

..o sa cautam dalin atunci smile

si pompa de nas????????

Ultima oara a fost editat de ally_na (2010-02-02 13:32:54)

http://picasaweb.google.com/alinna.nita/

are mama o minunatie de baietel Andrei Claudiu ....  26 02 2010

#720 2010-02-02 14:06:10

mariposssa
Full member

ally_na a scris:

..o sa cautam dalin atunci smile

si pompa de nas????????

eu pompa de nas am folosit de la primii pasi din aceea cu care tragi tu cu gura. am incercat tot felul si doar cu asta m-am descurcat sau cand a foast foarte racita cu batista sugarului care se pune la aspirator.
acestea mi s-au parut cele mai ok din cate am incercat

detergent am folosit din cel care foloseam pt noi, ariel.

Ultima oara a fost editat de daciana_m (2010-02-02 14:08:12)

sjuk

#721 2010-02-02 17:47:28

katami
Platinum member

si eu am pb cu nasul... am una de la primii pasi (da nu tragi nik tu yikes ) dar nu face nik sad

dalin si noi la detergent...

#722 2010-02-02 17:56:54

Alina Elena
Insomniac member
Inregistrat: 2009-01-26

unde se gaseste dalin? la sensiblue doar? sau oriunde? si cat costa?

pai cica batista bebelusului e tare buna, care se ataseaza la aspirator

Ultima oara a fost editat de Alina Elena (2010-02-02 17:57:04)

Avem doua printese minunate - Alisia Georgiana - 25 aprilie 2010
                                            - Luiza Petronela - 22 iunie 2012
Dumnezeu sa le ocroteasca sa fie mereu sanatoase

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.