homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Interpretare analize

#1 2009-12-10 20:04:51

clarisse
New member
Inregistrat: 2009-05-23

interpretare analize

Buna ziua. doresc o interpretare a unui buletin de analize, mai precis examen microscopic colorat secretie vaginala.
"celule epiteliate
relativ frecvente polimorfonucleare
flora microbiana relativ frecventa
- bacili gram pozitivi
- bacili gram negativi
- coci gram pozitivi
candida, trichomonas vaginalis - absente".
ce inseamna aceste rezultate? ar trebui sa ma ingrijorez? intentionez sa ma adresez unui medic pentru tratament, dar dupa sarbatori. este tarziu?
ar trebui sa fac investigatii suplimentare, pentru ca din cate am citit din categoria coci si bacili pot face parte mai multe feluri? de ce nu s-a specificat clar despre ce e vorba?
este posibil sa am o infectie cu streptococ sau stafilococ si daca da... tratamentul este dificil?
cum se pot transmite acesti coci si bacili si cum pot preveni reaparitia lor dupa tratament?
scuze pentru asaltul de intrebari, dar m-am cam speriat. multumesc mult!

#2 2009-12-12 15:18:39

Al Pacino
Administrator
Participant la intalnirea nationala
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-02-01

Re: interpretare analize

examenul nu detaliaza tipul de coci sau bacili deoarece nu e asa de precis(nici nu are cum)....personal as zice ca vorbim de o vaginita nespecifica....nu vad de ce sa nu mergi acum pentru tratament...pina dupa sarbatori mai e totusi destul de mult timp...si nu inteleg atunci de ce ai facut acum analiza

Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop
informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot
inlocui examinarea directa de catre medic.

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.