homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Candida bucala si streptococ beta hemolitic B

#1 2009-12-15 21:17:33

Adela Fulga
New member
Inregistrat: 2009-10-15

Candida bucala si streptococ beta hemolitic B

Buna!
In urma cu vreo 2 luni am fost la un examen ginecologic de rutina si la secretie mi-au iesit niste coci....bun. Am fost foarte nelamurita pentru ca nu intelegeam ce inseamna si doctorita m-a hasait repede si mi-a prescris ciprinol, metronidazol si ovule klion timp de 10 zile si cervugid a II-a luna. Atunci m-am adresta pentru prima oara acestui forum si mi-ati sugerat sa imi fac si ureaplasma, micoplasma si chlamydia ca sa depistez ce sunt cocii insa au iesit negativ. Am urmat tratamentul de mai sus in paralel cu Flucovim si Biotics (la sfatulvostru) insa m-am ales cu o candida bucala. De mai bine de o luna o tratez si nu imi trece desi este cu o steluta. Am fost din nou la ginecolog ca sa vad daca nu s-a extins si la nivel genital si am facut secretia si cultura de col. Din fericire nu e candida si acolo insa am descoperit ce erau cocii...streptococ beta hemolitic de tip B (+++). Mentionez ca am facut cultura de col si antibiograma din initiativa proprie caci altfel nu mi-ar fi sugerat medicul nici de glorie.
Am citit pe forum ca acest streptococ este foarte rezistent si nu stiu daca sa-l tratez momentan pentru ca am inca candida bucala iar medicul ORL si cel de familie mi-au spus ca trebuie tratata in primul rand candida. Am facut deja doua tratamente cu Diflucan conform antifungigramei insa nici un rezultat. Nu stiu ce sa mai fac. Iau lactobacili si pastile si intravaginal capsule GynieL si ma gandeam sa apelez la imunomodulatorul IBC-10 de la Cantacuzino pentru ca este recomandat si pentru streptococi (de mai multe tipuri) si pentru candida.
Ce parere aveti de toate astea?
Multumesc!

#2 2009-12-17 14:21:42

Adela Fulga
New member
Inregistrat: 2009-10-15

Re: Candida bucala si streptococ beta hemolitic B

Va rog frumos un raspuns.....
Stiu tttttt ca ai avut aceleasi probleme. Cum ai reusit sa te tratezi?

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.