homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Dependenţa bărbaţilor de mamă

#1 2009-12-17 19:44:00

albinuta_vesela
Insomniac member
Inregistrat: 2007-07-23

Dependenţa bărbaţilor de mamă

Cred ca stim toate faptul ca barbatii (in majoritatea lor) sunt dependenti de mama chiar si dupa ce s-au casatorit si au propria familie.

Vine prin educatie/crestere. Si ma refer la multe aspecte ale vietii: emotional, domestic, poate chiar financiar. Le pune mamica pachetul, le face mamica bagajul, le spala hainutele, le pune/strange masa etc pana sunt buni de insurat.

Mi se pare un lucru gresit, sa educi baiatul, sa il cresti dependent de tine.

Cum sunt ai vostri ? Ce parere aveti despre asta ? Cum sa ii dezlipim de "mamici" ?

Ultima oara a fost editat de adina84 (2009-12-17 20:50:35)

#2 2009-12-17 19:50:41

Miss_B
Insomniac member
Inregistrat: 2009-11-07

Re: Dependenţa bărbaţilor de mamă

Hmm..al meu isi iubeste mama foarte mult si e si normal asta.insa nu e dependent de ea..locuiesc cu el de un an de zile si chiar ma ajuta prin casa la curatenie,facem mancare impreuna si spala si farfurii daca ii zic k nu am eu chef big_smile  chiar nu  e "baiatul mamii" si asta ma bucura enorm pt k nu as suporta unul asa..sau dak ar fi asa..as rade de el,l-as ironiza( vba ta adina),as face mishto d el pana ce mi-ar dovedi k nu mai este asa smile)dar daca nu face nicio schimbare....pa lol   si mie mi se pare gresit sa fie baiatul crescut dependent de mama....dupa aia nu mai poate face nimic fara ea lol

#3 2009-12-17 20:25:59

katami
Platinum member
De la: sapte coline - orasu, nu vinu
Inregistrat: 2008-01-09

nu cred ca avem cum sa-i "dezlipim"... nici nu cred ca asta e ideea.... pana la urma, si noua greu ni se darama (if ever) mitul "tata ca model masculin perfect"

dar una e ca "ce zice mama sa fie sfant" sau sa tina la ea ff mult... alta e ce spui tu, ref la treburi casnice, dependenta sau a pune parerea mamei mai presus de a sotiei/prietenei, fara un motiv intemeiat. astea din urma... hm, ar trebui tratate, dar daca prin ironii, cum spui, nu merge.... chiar  nu stiu cum.

la noi am norocul ca soacra-mea e plecata in italia de muuulti ani... timp in care al meu a avut cand sa se vindece singur de dependente smile in afara de cea fireasca, de care ziceam la inceput...

si mie mi se pare gresita ideea "e baiat, sa-i faca mama totul"... vad pe frate-meu si ma ingrozesc... are 19 ani, sta toata ziua la comp si striga "mama, mi-e foame" si mama se ridica din pat sau isi intrerupe treaba ca sa-i puna puiului de mancare. ori asa ceva nu e normal..........

Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12)

Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/

#4 2009-12-17 20:26:33

blackberry
Insomniac member
De la: Bucureşti
Inregistrat: 2009-06-23

offtopic : katami, vii la members ?

zic hei oooo, uite cum plutesc in alcooooool, sunt usor acum c-am sufletul gol... n-am nevoie de aripi sa zbor tongue

#5 2009-12-17 20:44:22

albinuta_vesela
Insomniac member

free a scris:

Un barbat nu e barbat doar pentru ca se tine tare-n pat, dar si pentru modul in care se descurca in viata si capabilitatea de a-si proteja femeia, corect?

foarte corect

Publicitate

loading...

#6 2009-12-17 20:48:49

sushi
Hero member
Inregistrat: 2009-05-11

Cred ca un barbat care e mereu dupa fusta mamei, asa va fi si in casnicie cu sotia. Sotia spala, calca, face mancare etc, el nu ajuta cu nimic. Astfel de specimene trebuie reeducate, si invatate ca mama nu poate fi alaturi de ei orincand in viata...

#7 2009-12-17 20:55:09

katami
Platinum member

adina84 a scris:

free a scris:

Un barbat nu e barbat doar pentru ca se tine tare-n pat, dar si pentru modul in care se descurca in viata si capabilitatea de a-si proteja femeia, corect?

foarte corect

exact smile si prin capacitatea de a LUA DECIZII wink

blackberyy, is pe la members' acu smile

Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12)

Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/

#8 2009-12-17 21:01:46

blackberry
Insomniac member

vad, dar tot nu mi-ai rasp big_smile

zic hei oooo, uite cum plutesc in alcooooool, sunt usor acum c-am sufletul gol... n-am nevoie de aripi sa zbor tongue

#9 2009-12-17 21:05:28

katami
Platinum member

blackberry a scris:

vad, dar tot nu mi-ai rasp big_smile

da' unde ai scris ca nu gasesc?

da, free, poti sa o consideri si asa smile mie imi place sa o consider o calitate separata... probabil pt ca am avut nevoie sa simt ca are cine lua o decizie ferma (eu fiind nehotarata din fire) mai mult decat am simtit nevoia de protectie fizica, de ex (ca acolo ma descurc binisor si singura big_smile).

#10 2009-12-17 21:53:34

green_fairy
Platinum member
De la: undeva...
Inregistrat: 2006-03-11

al meu sot nu are probleme din astea. nu e dependent, soacra nu suna mereu. vb cu ai lui in fiecare seara la telefon si atat. niciodata nu a dat prea multe detalii despre ce facea lor si nici ei nu s-au bagat cu picioarele in viata lui smile pot sa spun ca am un sot model in momentul actual ma ajuta cu orice, face si mancare cand nu ajung eu prea devreme acasa....sper sa ramana asa cum e el si de acum inainte.
   nu am dat niciodata peste un barbat dependent prea mult de mama/parinti...dar daca as fi intr-o asa situatie as incerca 3 variante: luatul la misto, nefacut nimic in casa o perioada de timp (chiar as pleca eu perioada aia din casa) sau plecatul meu de tot pt ca...cu toata iubirea..pt mine dependenta asta ar fi un mare defect si nu as accepta sa stau cu o persoana care nu e in stare de nimic si pe care nu ma pot baza.

partydance Si-mi vine cateodata s'arunc cu grijile, problemele, cu mainile sus in aer...Si-mi place cateodata sa infrunt necazurile, stresul, gandurile cu mainile sus in aer  partydance

#11 2009-12-17 22:38:01

blackberry
Insomniac member

katami :

Re: Ce gandesti acum - un topic unde poti fi offtopic 114

vroiam sa vb cu tine, dar pe mess.. poti ?

#12 2009-12-17 23:51:40

carmen_21
Insomniac member
De la: ei
Inregistrat: 2008-03-19

el e foarte atasat de maica-sa... in sensul ca e mai "presus" de mine, o respecta, o ajuta...
ma gandesc si eu la vorba aia "cum e cu mama, asa va fi si cu sotia" - daca om ajunge vreodata aici tongue
adica daca-l roaga ma-sa ceva in 90% din cazuri "sare" in ajutorul ei
dar nu as numi-o dependenta; pt ca nu face numai ce zice ea, nu asteapta sa-i faca ea toate alea

desi la inceput ma enerva relatia asta minunata dintre el si maica-sa, acum ma bucur oarecum.mai ales ca e o femeie de treaba si mereu i-a dat sfaturi bune.

Everything will be ok in the end.
If it's not ok, it's not the end.

#13 2009-12-19 20:14:38

angel89
Sr. member
Inregistrat: 2007-11-07

carmen_21 a scris:

el e foarte atasat de maica-sa... in sensul ca e mai "presus" de mine, o respecta, o ajuta...
ma gandesc si eu la vorba aia "cum e cu mama, asa va fi si cu sotia" - daca om ajunge vreodata aici tongue
dar nu as numi-o dependenta; pt ca nu face numai ce zice ea, nu asteapta sa-i faca ea toate alea

desi la inceput ma enerva relatia asta minunata dintre el si maica-sa, acum ma bucur oarecum.mai ales ca e o femeie de treaba si mereu i-a dat sfaturi bune.

Pai si ce faci cand mama nu ii da sfaturi bune, mai ales in ceea ce priveste persoana ta, relatia voastra?
Eu am patit-o pe propia-mi piele si nu a fost deloc usor..Si toate astea dupa vreun an si ceva de relatie..Am tras destul cu o mama de baiat, sper sa numai trec prin asta..Bine cred ca se putea si mai rau, din ce am mai auzit.

In America, in sfarsit!big_smile

#14 2009-12-19 20:47:30

katami
Platinum member

blackberry a scris:

katami :

Re: Ce gandesti acum - un topic unde poti fi offtopic 114

vroiam sa vb cu tine, dar pe mess.. poti ?

scuze, a trebuit sa ies atunci... daca nu e prea tarziu, da-mi un add... ilink_f

#15 2009-12-19 23:34:54

carmen_21
Insomniac member
De la: ei
Inregistrat: 2008-03-19

angel89 a scris:

carmen_21 a scris:

Pai si ce faci cand mama nu ii da sfaturi bune, mai ales in ceea ce priveste persoana ta, relatia voastra?
Eu am patit-o pe propia-mi piele si nu a fost deloc usor..Si toate astea dupa vreun an si ceva de relatie..Am tras destul cu o mama de baiat, sper sa numai trec prin asta..Bine cred ca se putea si mai rau, din ce am mai auzit.

eu imi dau seama in general daca oamenii sunt buni sau rai big_smile ma rog, la rai e mai greu de depistat, dar ma-sa chiar e o femeie ok, n-ar vorbi de rau pe nimeni; desi nu sunt in relatii exceptionale cu ea, stiu ca ma place si ca "ma vrea" pt fii`su

Everything will be ok in the end.
If it's not ok, it's not the end.

#16 2009-12-20 16:38:53

angel89
Sr. member
Inregistrat: 2007-11-07

Hmm, bravo tie! Io s mai naiva si patesc aproape mereu urmatoarea chestie: ma feresc de oamenii buni si ii i-au sub aripa mea pe aia mai putin buni..Poate in timp voi sti mai bine sa-i "citesc"..

In America, in sfarsit!big_smile

#17 2009-12-21 13:09:45

syd
Sr. member
Inregistrat: 2008-09-01

la mine e invers,ma-sa e o distrusa,atata o intereseaza sa ii fie ei bine,nu il ajuta cu nimic nici macar cu un sfat,si mor cand vad ca o venereaza atata,probabil a uitat ca a mancat de la ma-sa numai oua fierte si atat  lol ma bucur ca altii au o relatie buna cu soacra,sa apreciati daca aveti astfel de persoane langa voi

#18 2010-02-04 16:15:35

albinuta_vesela
Insomniac member

mi-a zis aseara intr-o discutie ca el nu poate face diferenta intre mine si maica-sa. ca suntem cam pe acelasi loc. whaaaaat ? nu nu nuuuu. nu se poate asa. nu o sa mearga asa. i-am zis care e pozitia mea vis-a vis de asta. nu intelege cu ce greseste. el vrea sa multumeasca pe toata lumea. in general...
o sa am de furca. m-am saturat. de ce naiba nu poate merge totul bine ?
care mai are probleme din astea ? ce sa fac ?
nu pot sa zic ca s-au intamplat lucruri foarte grave, dar pe viitor... ? eu si maica-sa suntem cam pe aceeasi lungime de unda, avem cam aceleasi opinii. dar e normal sa vedem unele lucruri un pic altfel. iar atunci el ce face ? pe cine"multumeste" ?
l-as bate, zau,  sa ii bag mintile in cap. gresesc eu ca gandesc asa ?

Ultima oara a fost editat de adina84 (2010-02-04 16:16:23)

#19 2010-02-04 16:19:28

wild_wind
Platinum member
De la: tara nimanui
Inregistrat: 2008-08-14

adina,dar pe tine de ce te deranjeaza ca el a zis asa ceva..?
daca esti cu femeia pe aceeasi lungime de unda,unde e problema?
si inca ceva...tu pe cine iubesti mai mult..pe mama ta sau pe el?sincer.

VA ROG NU MA CITATI CAND SPUN TAMPENII!!!

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.