homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Dependenţa bărbaţilor de mamă-2

#20 2010-02-04 16:23:15

albinuta_vesela
Insomniac member
Inregistrat: 2007-07-23

Re: Dependenţa bărbaţilor de mamă

pe el. sincer. mama a fost pe primul loc in viata mea multi ani, evident. dar la un moment dat mi-am dat seama ca nu mai este asa. si mi se pare normal. mama are locul ei special, dar iubitul, de fapt viitorul sot, este omul cu care impart TOT, griji, bucurii, necazuri, bani, pat. tot. e normal sa conteze mai mult.

sa dau un exemplu: eu nu mi-am dorit nunta (mare). cand i-am propus sa facem o nunta mai mica, argumentul lui a fost: "dar maica-mea vrea nunta mare, ca ea a a nuntat deja lumea etc."  mai mult a contat dorinta ei.  am acceptat lucrurile asa. eu am realizat mai tarziu cat de grav e asta.  iar acum am o problema.

#21 2010-02-04 16:29:42

wild_wind
Platinum member
De la: tara nimanui
Inregistrat: 2008-08-14

eu sincer cred ca pe undeva gresesti...eu una nu inteleg cum puteti amesteca ,,iubirea,, ptr mama sau tata..nu conteaza..cu iubirea ptr iubit,iubita..
sunt 2 lucruri diferite..insa mama ,ramane toata viata mama..nu stiu daca ma intelegi.
eu am facut greseala ca in viata sa fac ceea ce ai afirmat tu si anume sa o ,,las,, pe mama mai in spate si sa il pun pe sot(ex) inaintea ei..ca de..cu el impart totul...si cu timpul am constatat ca am gresit enorm,insa mama...m-a iertat.

VA ROG NU MA CITATI CAND SPUN TAMPENII!!!

#22 2010-02-04 16:33:32

albinuta_vesela
Insomniac member

wild, poate ai dreptate. unu e una, cealalta e cealalta.
dar eu nu inteleg un lucru si asta e cel care ma supara: in momentul in care are de ales intre ce-si doreste ea si ce-mi doresc eu (cum a fost asta cu nunta) el o alege pe ea. asta nu e normal. ca pana la urma se insoara cu mine. o sa aiba o familie cu mine. e normal sa puna asta pe primul loc.
daca vad eu gresit lucrurile, spuneti si voi. neutral
(mai este si orgoliul meu de leoiaca, vreau sa fiu centrul universului lui. nu cred ca cer prea mult big_smile)

Ultima oara a fost editat de adina84 (2010-02-04 16:34:10)

#23 2010-02-04 16:38:09

wild_wind
Platinum member

pai,nu..aici ai dreptate,numai ca nu te-ai exprimat tu corect sau nu ai dat detalii..
pai si vezi..ne intoarcem un pic..adica tu ai lasat-o pe mami tau mai in spate ptr omul cu care cica imparti totul...dar el de fapt nu prea ,,imparte,, cu tine dorintele tale..
unde e logica?
mama lui nu are nici o vina..scz

#24 2010-02-04 16:39:34

albinuta_vesela
Insomniac member

ai dreptate sad

Publicitate

loading...

#25 2010-02-04 16:44:46

wild_wind
Platinum member

of,adina..stii eu sunt mama de baiat si ma gandesc cu tristete cum va fi tipa de langa el..daca la fel va gandi despre mine,tinand cont ca eu sunt f apropiata de fimiu si f deschisa,zapacita...oare asa o sa fiu si eu perceputa?

#26 2010-02-04 16:49:47

albinuta_vesela
Insomniac member

eu nu prea am ceva cu ea. adica este o femeie ok, ne intelegem bine. ce nu imi place e ca l-a crescut prea dependent de ea. ca se implica in orice face el.  asta e si bine, e si rau. pt ca el tinde sa faca lucrurile cum il indeamna ea. problema e mai degraba la el. ca nu ii da prin cap ca vine o vreme cand conteaza mai mult sotia. eu ce rol voi avea pt el ? vreau sa se sfatuiasca cu mine, sa conteze parerea mea mai mult.
iau eu lucrurile prea in tragic ? neutral

#27 2010-02-04 16:56:05

wild_wind
Platinum member

cred ca da..normal ar trebui sa vb amandoi si fara sa il ,,ataci,,zicand ceva despre mama lui...sa ii spui ca acum trebuie sa va sfatuiti voi mai mult,ptr ca voi o sa traiti impreuna.
norocul meu este ca eu nu l-am invatat dependent de mine,insa sunt sigura ca nici el nu poate sa renunte la mine definitiv,cand va intalni pe cineva..
totul este sa ramai ,,in umbra,, sa nu deranjezi prea mult.(ca parinte)

#28 2010-02-04 16:56:12

be_happy
Platinum member
Inregistrat: 2009-03-22

Adina, parerea mea e ca iti consumi inutil energia cu niste chestiuni care oricum se vor regla de la sine. Cu timpul, va fi mai putin dependent de parerile mamei si va tine in primul rand cont de tine. Chestia asta cere timp, obisnuinta. Gandeste-te ca atatia ani a contat pentru el doar parerea mamei, nu se poate ca intr-o perioada scurta de timp ( ma refer 2-3-4 ani de relatie) sa faca brusc trecerea de la ce doreste mama la ce doresti tu. Si poate e greu si pentru el, va iubeste pe amandoua si nu isi da inca seama cum sa faca sa va impace pe amandoua.Plus ca nu ar trebui sa existe o ierarhie intre mama si sotie, fiecare are rolul si locul ei.

#29 2010-02-04 16:58:36

puffball
Sr. member
De la: wonderland
Inregistrat: 2009-04-23

adina, nu ar trebuie sa te deranjeze ce a zis. Daca va iubeste "pe aceeasi lungime de unda" mi se pare ceva absolut normal. E ca si cum nu ar putea sa aleaga intre voi. Gandeste-te ca va iubeste la fel de mult, pe maica-sa intr-un fel, iar pe tine in alt fel. Eu zic ca , da, iei lucrurile prea in tragic, ca sa iti raspund la intrebare tongue
Eu gandesc ca el. Il iubesc pe al meu la fel de mult cum imi iubesc parintii. Nu as putea sa aleg intre ei. Ii iubesc la fel de mult doar ca in alt mod, normal. Gandeste-te ca inca nu sunteti casatoriti, deci pana atunci are tot dreptul sa va iubeasca la fel de mult lol Dupa ce faceti nunta, ei bine, de atunci mai discutam...
puss

#30 2010-02-04 16:59:22

albinuta_vesela
Insomniac member

eu tind sa fac o ierarhizare a lucrurilor/oamenilor din viata mea. el este mai important decat restul. parerea lui conteaza mai mult, dorintele lui, la fel. asta astept si de la el.
noi suntem de 5 ani impreuna. in aprilie avem nunta. greseala este ca noi nu am stat impreuna decat perioade scurte. regret foarte tare asta, dar e cam tarziu.

#31 2010-02-04 17:05:32

be_happy
Platinum member

Pai daca tu faci o ierarhizare, nu inseamna ca si el trebuie sa faca cum faci tu. Stai linistita, cred ca e mai important sa iti demonstreze prin alte aspecte ca te iubeste, decat daca iti zice ca tu si mama lui insemnati la fel de mult ptr el.

#32 2010-02-04 17:07:31

albinuta_vesela
Insomniac member

ufff. stiu ca mi-s tare dificila. ma gandesc la o groaza de lucruri, cand poate inca nu este cazul.
mersi fetelor pt vorbele sincere.

#33 2010-02-04 17:08:51

wild_wind
Platinum member

adina si daca vei constata ca ,,asteptarea,, ta e zadarnica?
adica de ex,el nu te pune pe tine chiar mai importanta ca restul?
eu cred ca noi femeile gresim din start..iubim un barbat si il suim pe un piedestal,ptr ca el este cel mai important si renuntam la multe..doar ptr ca repet,el este cel mai important.
si apoi nu intelegem,cand descoperim ca numai noi am facut asta,el nu sau poate prea putin.
gresit..noi ca persoana suntem mai intai de toate importante si apoi vine si restul

Ultima oara a fost editat de wild_wind (2010-02-04 17:09:49)

#34 2010-02-04 17:15:05

albinuta_vesela
Insomniac member

el e genul de om ( e balanta) care vrea sa fie echilibru in toate, sa multumeasca pe toata lumea. or eu nu sunt de acord. i-am spus lucrurile astea.
de exemplu in ceea ce priveste nunta: el vrea sa fie toata lumea fericita si multumita. asta nu se poate pt ca nu ne dorim toti aceleasi lucruri (eu detest nunta traditionala si toate obiceiurile alea cretine si de aici au iesit niste neintelegeri). eu trebuie sa fiu mai importanta, pt ca in definitiv, cu mine se insoara. cu mine incepe o viata noua. el nu pricepe asta. ma omoara cu zile.

si, wild, ai dreptate. gresim ca ii pretuim atat de mult. si mai ales ca le aratam asta.

Ultima oara a fost editat de adina84 (2010-02-04 17:16:15)

#35 2010-02-04 17:35:24

be_happy
Platinum member

Mai la faza cu nunta, parerea mea e ca ceea ce iti doresti tu trebuie sa conteze ( adica ce va doriti voi doi), nu ce isi doresc altii, pentru ca voi va casatoriti. Fiecare la randul lui si-a facut nunta asa cum a dorit. Acuma, daca as sta sa imi fac nunta dupa parerea altora, fie ei si parinti, pai unde as ajunge? EU ma marit, nu mama nu tata. Parintii si restul pot da un sfat pe care noi il apreciem, dar il si punem in practica doar daca corespunde dorintelor noastre. La nunta nu sunt de acord sa se bage nimeni.

#36 2010-02-04 17:35:34

extra
Banat
Inregistrat: 2009-06-11

Ati privit vreodata aceste lucruri prin ochii lui Dumnezeu? Care credeti ca este ordinea ierarhica a iubirii intre semeni pe care El a stabilit-o?
Eu cred ca inainte de casatorie ar trebui sa cunoasteti lucrul acesta; iar dupa aceea va va fi mult mai usor. Veti fi scutite astfel de multe suferinte pe parcursul intregii vieti.

http://setapartlife.com/Faithfully_%7BOriginal%7D.html

"...Orice ni se da bun si orice dar desavarsit este de sus, pogorandu-se de la Tatal luminilor, in care nu este schimbare, nici umbra de mutare"Iacob 1:17

#37 2010-02-04 17:36:24

heimdall
Diamond member
Inregistrat: 2006-11-21

si eu sunt de acord cu happy in privinta nuntii, dar mai e un aspect : daca parintii dau banii, nu prea poti sa le ceri sa nu se amestece...

Ultima oara a fost editat de heimdall (2010-02-04 17:36:39)

#38 2010-02-04 17:37:38

april sunset
Insomniac member
De la: Paradisul femeilor
Inregistrat: 2008-12-28

eu sunt tare fericita din acest punct de vedere big_smile al meu nu a dat niciodata nici macar un semn ca ar fi dependent de mama lui, dimpotriva! este la facultate si nu stiu daca o suna de 2 ori pe saptamana. ea e cea care suna, dar atat cat sa-l intrebe ce a mai facut la cursuri/examene, daca mai are bani si cam atat. nu este genul acela sa controleze tot, sa vrea sa stie mereu ce-i face copilasul, cu cine iese, pe unde s.a.m.d. au o relatie normala smile
cat despre al meu, pe mine ma pune prima indiferent de ce este vorba. poate mama lui sa-i zica de o mie de ori ceva si el n-are nici o treaba, in schimb, e de ajuns sa-i zic eu 1 data si se pune in miscare imediat chicot iar ea stie acest lucru si se bucura, n-a zis niciodata "da, de aia asculti, dar de mine care sunt mama ta, nu".
nu stiu cum ar fi fost sa fie dependent de ea cesafac

Ultima oara a fost editat de april sunset (2010-08-25 12:13:09)

bebe V., soarele si luna

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.