homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Linux

#1 2009-12-21 08:27:53

anndreiutzaca
Sr. member
De la: far..far away
Inregistrat: 2009-08-13

Linux

Neata gagici  kram
am si eu o problemutza...(ca de obicei big_smile)
ajung dimineata la munca..cand..ce credeti??surprizaaaa...sefu meu nu avea ce face sambata acasa si s-a gandit sa vina la munca si sa umble la calcu meu...hmmm...
si altceva nu a gasit decat sa instaleze linux  bang (sistem in care eu habar nu am sa umblu..dar na...parca il intereseaza pe el)..
bineinteles ca nu are timp sa explice ce si cum  box ..tre sa ma descurc singurica... supa
ideea e ca..as vrea sa aflu cum se instaleaza programele pe acest sistem..ce program de muzica imi recomandati?si ce mai stiti big_smile

Mami de Iustinel puss
Toti copiii sunt minunati atunci când sunt iubiti !

"Părinții nu sunt altceva decât nişte copii mari până când copii lor îi târăsc în maturitate (de obicei cu multă agitație şi cu multe țipete)." Stephen Covey

#2 2009-12-21 16:15:17

ionela
Insomniac member
Inregistrat: 2006-03-24

Re: Linux

nu stiu decat ca e foarte aiurea linux-ul

#3 2009-12-26 23:35:37

oricine25
Full member
Inregistrat: 2009-05-26

ionela a scris:

nu stiu decat ca e foarte aiurea linux-ul

Presupun ca n-ai pus niciodata mana pe un Linux din moment ce zici asta... ma rog, e dreptul tau sa-ti dai cu parerea fara sa ai habar despre ce-i vorba smile

Cat despre instalat programe, depinde de distributie e; majoritatea vin cu un utilitar in care vezi toate programele disponibile si dai click pe ce vrei sa instalezi.

Uite-te si pe-aici https://help.ubuntu.com/community/InstallingSoftware (asta daca ai Ubuntu smile )

#4 2009-12-27 10:16:45

ionela
Insomniac member

oricine25, eu mi-am spus punctul de vedere propriu si personal dupa ce am vazut un linux instalat
si cand am spus ca e aiurea m-am referit la fatul ca e greu, cel putin pentru mine care nu fac nici programare si nici nu ma omor cu calculatorul.
tie daca iti place e dreptul tau sa afirmi acest lucru dar fara a ironiza pe cineva

#5 2009-12-27 13:47:34

oricine25
Full member

ionela a scris:

oricine25, eu mi-am spus punctul de vedere propriu si personal dupa ce am vazut un linux instalat
si cand am spus ca e aiurea m-am referit la fatul ca e greu, cel putin pentru mine care nu fac nici programare si nici nu ma omor cu calculatorul.
tie daca iti place e dreptul tau sa afirmi acest lucru dar fara a ironiza pe cineva

?mi cer scuze, dar am avut impresia că eşti una din zecile care au auzit ei de Linux şi ştiu că-i naşpa; dacă l-ai ?ncercat, da, e dreptul tău să fii de părerea asta.  big_smile 

Oricum, să ştii că vremurile c?nd linuxul era pentru programatori sau obsedaţi de calculatoare au trecut demult... uite-te,   chicot

Publicitate

loading...

#6 2009-12-27 14:24:27

ionela
Insomniac member

ideea e ca eu cred ca linix nu e pentru oricine
spre exemplu eu nu folosesc calculatorul decat pentru mess, un film, pt forum si uneori documentare de pe internet, astfel incat nu e nevoie de un windows performant pentru asa ceva, ma multumesc si cu windows7 care e foarte bun

#7 2009-12-27 22:02:07

extra
Banat
Inregistrat: 2009-06-11

linux-ul e facut doar sa lucrezi cu el. el nu e suficient de puternic ca sa-l folosesti pt multimedia(filme, muzica, jocuri).

http://setapartlife.com/Faithfully_%7BOriginal%7D.html

"...Orice ni se da bun si orice dar desavarsit este de sus, pogorandu-se de la Tatal luminilor, in care nu este schimbare, nici umbra de mutare"Iacob 1:17

#8 2009-12-27 22:07:45

gargarita
Moderator
Inregistrat: 2008-01-27

nu ma pricep la linux dar ce pot sa spun e ca ma uit la filme si ascult muzica pe el. jocuri nu joc ca nu ma pasioneaza lol

Ultima oara a fost editat de gargarita (2009-12-27 22:09:48)

#9 2009-12-28 11:18:10

extra
Banat
Inregistrat: 2009-06-11

Free, de ce zici ca sunt pe dinafara? Joaca tu gta4 sau call of duty4 pe linux si apoi mai vb. Sau vizioneaza tu filme in format .mkv si sa-mi spui cum merge(daca merge). Mie imi place linuxul; dar vreau sa spun ca e un sistem mai slab decat windows-ul. Si mai mult decat atat, nu prea gasesti programe prea multe pt el. Iar jocurile sunt in gen tetris. Diferenta foarte mare. Si totusi, pe mine ma atrage si pastrez in pc atat wind cat si linuxul.

http://setapartlife.com/Faithfully_%7BOriginal%7D.html

"...Orice ni se da bun si orice dar desavarsit este de sus, pogorandu-se de la Tatal luminilor, in care nu este schimbare, nici umbra de mutare"Iacob 1:17

#10 2009-12-31 14:00:26

oricine25
Full member

extra a scris:

Free, de ce zici ca sunt pe dinafara? Joaca tu gta4 sau call of duty4 pe linux si apoi mai vb. Sau vizioneaza tu filme in format .mkv si sa-mi spui cum merge(daca merge). Mie imi place linuxul; dar vreau sa spun ca e un sistem mai slab decat windows-ul. Si mai mult decat atat, nu prea gasesti programe prea multe pt el. Iar jocurile sunt in gen tetris. Diferenta foarte mare. Si totusi, pe mine ma atrage si pastrez in pc atat wind cat si linuxul.

free are dreptate, deşi nu sunt de acord cu modul ?n care a spus-o. Linux nu e cu nimic inferior Windows-ului, iar la capitolul multimedia n-are absolut nici o problemă; unii din voi poate aţi rămas cu impresia că linuxul e naşpa şi/sau nu merge bine fiindcă mulţi instalau Linux pe calculatoare cu hardware vechi pe care normal că nu mergea nici un .mkv sau mai ştiu eu ce.

Singurele probleme pe care le are Linuxul ?n ziua de azi (din pct de vedere al unui user obişnuit, windozar) sunt: 1) suportul pentru anumite device-uri este absent (fiindcă producătorii nu dau specificaţiile şi oferă drivere doar pt windows  2) nu poţi juca orice joc de Windows pe Linux (deşi multe jocuri şi aplicaţii merg, vedeţi http://appdb.winehq.org/)

Deci ăştia care vreţi "numai" dat pe internet, un filmuleţ, o muzică, pentru voi linuxul este arhisuficient. Probleme să vă faceţi dacă vreţi să jucaţi jocuri de Windows..?n rest, e ok.

Ultima oara a fost editat de oricine25 (2009-12-31 14:00:56)

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.