homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Chist ovarian tratament duphaston

#1 2009-12-25 21:39:10

bubulusa
Membru
Inregistrat: 2009-12-25

chist ovarian tratament duphaston

Buna .... am si eu o problema..... In urma unui control general la ginecolog si a unei ecografii am fost diagnostigata cu un chist pe ovarul drept de 4 cm si celalalt ovar este polichistic. Urmez in prezent tratament cu duphaston cate 2 comprimate pe zi din ziua a 10 a ciclului menstrual. Mi s-a spus ca acest tratament este ca si cum as incerca marea cu degetul si ca pana la urma operatia este solutia. Eu vreau sa stiu daca as putea sa raman insarcinata ( pana acum m-am ferit cu sotul meu dea ramane insarcinata)? Am inceput sa imi pun tot felul de intrabari: oare pot sa raman insarcinata cu aceste chisturi, oare timp de 4 ani de cand sunt cu sotul meu ne-am ferit atat de bine sau poate nu reusim sa avem bebe? De o luna nu ne mai protejam si sper sa pot sa raman insarcinata nu as vrea sa ajung la operatie. Mai am de luat 2 luniduphaston ( tratamentul este de 3 luni) si dupa aia vedem ce s-a intamplat cu chistul meu si tb sa hotaram. Dupa prima luna cu duphaston mi-a intarziat ciclul cu aproximativ 3 zile si a duart doar o singura zi. Nu stiam ce sa cred ... am facut test de sarcina si a iesit negativ.... oare de ce s-a intamplat asa.? ( in adolescenta am avut menstruatia neregulata dar de vreo 2 ani incoace am avut ciclu in fiecare luna pe data de 14 sau 15). Ce sfat sau alte informatii imi puteti da? Multumesc.

#2 2009-12-25 21:55:03

your.dream
Insomniac member
Inregistrat: 2008-06-06
Site

Re: chist ovarian tratament duphaston

Tot ce-ti pot spune de chist e ca am avut si eu si, desi un medic m-a trimis la operatie(aveam numai 17 ani atunci...), am consultat alt medic si mi-a dat ca tratament anticonceptionale microgynon. In 3 luni am scapat de chist.
Duphaston eu stiu ca se recomanda atunci cand menstra intarzie sa apara...din diverse motive...(mai putin sarcina).
Te sfatuiesc sa mergi si la alt medic...
Eu cred ca orice interventie chirurgicala care se face la organele de reproducere poate avea consecinte...Asta mi-a spus mie dna ginecolog la care urmez eu pt o rana pe col...sa nu o cauterizez pana nu fac un copil...

Iubesc si sunt iubita

#3 2009-12-25 23:49:49

Adalberta
Full member
Inregistrat: 2009-08-19

Eu am renuntat la contraceptivele pe care le luam de 10 ani, acum vreo 4 luni. Dupa 2 luni am facut vreo 3 eco (normal, transvaginal) si era totul ok. Dupa alte 2 luni, alta eco transvag. arata pe ovarul stang un chist de 5 cm!!! Am primit tratament cu Duphaston pt ca am 35 de ani si n-a mai vrut sa-mi dea anticonceptionale. Mi-ar parea rau sa nu ma rezolve Duphastonul. mai ales ca stiu sigur ca daca as lua iar contraceptive mi-ar disparea imediat chistul...

#4 2010-01-12 21:41:52

aaaaaaaa
New member
Inregistrat: 2009-02-25

Buna seara! Postez si eu aici in legatura cu o problema. De 3 zile simt o umflatura in partea ovarului drept. Am mers astazi la medicul ginecolog care mi-a facut un examen la ecograf (sonda) si mi-a prescris un tratament cu antibiotic si no spa pe baza diagnosticului de lichid in afara organelor rezultat din "spargerea" unui chist mai mare de pe ovare. Mi s-a recomandat sa urmez tratamentul prescris si in lipsa unei ameliorari sa revin la medic dupa 2-3 zile, iar daca rezultatul este favorabil, la sfrasitul tratamentului. Sunt foarte speriata de acest rezultatul examenului ginecologic si as dori sa-mi oferiti cate informatii se poate pe aceasta tema si daca nu abuzez de bunavointa dv, sa-mi exprimati si o parere. Precizez ca ultima oara am fost la un examen ginecologic in vara (iul, 2009), cand in afara de candida, totul a fost ok. Va multumesc anticipat si astept cu nerabdare raspunsunsul dv. Cu repect, A.

Ultima oara a fost editat de aaaaaaaa (2010-01-13 01:33:10)

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.