Intrebare??
- diaanaa
- New member
- Inregistrat: 2009-11-23
intrebare??
am cistita cred ...adica sunt racita la burta si ma doare dupa ce urinez....am voie sa am raporturi sexoale ?
- moksha
- Hero member
- Inregistrat: 2009-12-19
Re: intrebare??
"Racita la burta" nu stiu exact ce inseamna, dar faptul ca te doare dupa ce urinezi poate sau nu sa insemne o infectie urinara, poate fi vorba de o alta infectie in zona genitala. Sau poate fi o simpla iritatie locala etc. Sau poate sa fie un simplu sindrom premenstrual.
Cu siguranta nu se poate pune un diagnostic pe forum, dar ar fi important daca urinezi mai frecvent, daca urinezi mai mult sau mai putin, daca "racita la burta" inseamna ca te doare toata burta sau in anumite puncte fixe sau variabile, daca ai facut febra, daca urina are un alt aspect etc. Plus e important daca ai mai patit vreodata asa ceva.
Voie sa ai contact sexual nu cred ca iti poate da nimeni , dar ideea e ca s-ar putea sa iti inrautatesti simptomele. Altfel spus, nu vad un pericol in a avea relatii sexuale, intrebarea e daca nu cumva o sa fie aproape neplacut pentru tine cu durerea de burta si neplacerile pe care le ai.
Parerea mea e ca ar trebui sa vezi un medic, medicul de familie de preferat, cat mai curand. Cel mai probabil o sa iti recomande sa faci un examen sumar de urina si o urocultura, ca sa fii lamurita. Daca nu vrei/poti/nu ai cum sa mergi la medic poti sa mergi la un laborator singurica sa faci analizele astea, desi perioada e destul de nefavorabila, dar oricum cred ca lucreaza.
Multa sanatate!
Ps. Repet, poate fi vorba de o infectie genitala, asa ca ar fi bine sa vezi si un ginecolog, mai ales daca nu iti obtii nimic din sumarul de urina, dar asta nu putem sti prin intermediul forumului.
Ultima oara a fost editat de moksha (2009-12-26 15:32:32)
- diaanaa
- New member
pai urinez des...si nu ma doare burta pe o perioada lunga ...ma doare doar dupa ce urinez si atat ....o durere scurta ca si cum m'ar injunghia cineva
si nu nu am mai patit pana acum....dar am stat o perioada cam lunga in frig si desculta si cred ca de la asta sa tras...
nu stiu sigur ce e....o sa merg la medic ...mai preferabil singurica:)
- diaanaa
- New member
defapt daca o sa ma duc la medicul de familie banuiesc ca o sa imi puna doar niste intrebari si o sa imi dea o trimitere la analizeunde trebuie sa duc urina nu?
mai urmeaza si altceva dupa asta?
- moksha
- Hero member
diaanaa a scris:defapt daca o sa ma duc la medicul de familie banuiesc ca o sa imi puna doar niste intrebari si o sa imi dea o trimitere la analizeunde trebuie sa duc urina nu?
mai urmeaza si altceva dupa asta?
nu poti sa reduci medicul de familie la o persoana care te trimite doar sa faci analizele, tocmai pentru ca intrebarile acelea sunt foarte importante, chiar daca tie ti se pare ca sunt inutile. ceea ce ai descris nu este neaparat tipic pentru o infectie urinara, sunt multe multe cauze care pot provoca o durere abdominala puternica dupa urinare.
nu pot sa imi dau seama ce este exact, ti-am spus care ar fi variantele, in rezumat:
1. faci sumar de urina + urocultura si fie iese ceva pentru care o sa urmezi tratament, fie nu iese nimic si atunci nu este infectie urinara. 2. te gandesti - tu stii mai bine - daca poate fi vorba despre o infectie cu transmitere sexuala, caz in care ar fi indicat sa faci si un examen de secretie vaginala. 3. functie de 1, 2, se poate sa trebuiasca sa faci o ecografie. 4. se poate sa fie o simpla "raceala" si sa treaca de la sine, fapt pentru care toate de mai sus cad. totusi, NU este normal sa ai simptomele respective si ele inseamna ceva, cel mai probabil insa nu ceva care sa merite mult stres.
- diaanaa
- New member
multumesc mult.....si vreau sa mai zic ca am inceput sa iau calciu si sa beau multe ceaiuri si si stau la caldura mult timp si durerea a inceput sa scada nu mai e asa de insuportabila
- syd
- Sr. member
- Inregistrat: 2008-09-01
fetelor ce fac cu o bronsita de toata frumusetea,avand in vedere ca e craciunul si doctorita vine abia miercuri la cabinet?
- diaanaa
- New member
hmm bronsita.... traba sa mergi la doctor neaparat nu stiu....dar din cate am auzit nu prea ii de gllumit cu bronsita dar cred ca moksha stie mai multe:)
- syd
- Sr. member
- Inregistrat: 2008-09-01
am sunat doctorita si nu e ,vine abia miercuri
- camysh
- Moderator
- Inregistrat: 2007-12-08
mergi la urgente in cazul asta
- diaanaa
- New member
da.....ar fi bine sa mergi la urgente.... se poate sa ti se inrautateasca situatia...!
- moksha
- Hero member
syd a scris:fetelor ce fac cu o bronsita de toata frumusetea,avand in vedere ca e craciunul si doctorita vine abia miercuri la cabinet?
Exista mai multe optiuni:
1. Probabil ai mai avut asemenea episoade de bronsita, odata ce esti sigura ca este bronsita si nu altceva. In acest caz poti sa optezi pentru aceleasi masuri pe care le-ai luat si in celelalte dati. Fara antibiotic, care oricum nu ar trebui dat dupa ureche, dar asta e alta discutie. In general se indica tratament cand tusesti foarte puternic, cand ai febra foarte mare sau cand ai o durere prea mare in piept. Practic ce poti face este sa nu fumezi, sa bei multe lichide, sa iei dropsuri pentru tuse si/sau expectorante - le gasesti la farmacie fara reteta daca nu le ai deja. Pe urma poti sa iei ceva sa iti scada febra, chiar Paracetamol. Mai poti lua Nurofen sau Ibuprofen, nu toate odata
2. Daca nu ai mai avut asa ceva si chiar daca ai mai avut, oricum sfatul meu este sa mergi sa vezi un medic. Eu stiam ca medicii de familie muncesc maine, acum poate ca stiu eu o exceptie. Bronsita inseamna in general tuse, respiratie dificila, febra, astenie. Totusi, fara sa vreau sa te sperii, poate fi si altceva, sa nu uitam de renumita gripa porcina sau chiar sezoniera. Sfatul meu este totusi sa mergi la medic, chiar daca nu la urgenta - pentru ca este in perioada asta o nebunie , ci doar la medicul de familie. O sa te vada si o sa iti dea seama mai bine.
De fapt erau doar doua optiuni
Multa sanatate!
Ps. Discutia cu expectorante-antitusive este daca ai tuse seaca sau productiva, cand cumperi de la farmacie sa ii precizezi ce fel de tuse ai, sa stie ce sa iti dea
Ultima oara a fost editat de moksha (2009-12-27 14:35:33)
- kdeea
- Platinum member
- Inregistrat: 2008-06-13
moksha, esti la Medicina / esti medic sau ai pur si simplu multe cunostinte in domeniul asta ? Ca vad ca stii foarte multe .. Felicitari
Just a puppet on a lonely string, oh who would ever wanna be king ?
- alina.iuliana.ai
- Membru
- Inregistrat: 2009-12-27
buna ziua.am si eu o problema. ieri am inceput o noua folie de anticonceptionale yasmin,am luat pastila la ora 21 iar la ora 2 30 am vomitat. pe la 3 am luat o alta pastila. in sapt dinainte nu am avut raporturi sexuale dar noaptea inainte sa vomit am avut raporturi sexuale neprotejate. nu stiu ce sa cred,ar trebui sa mi fac probleme?..sa apelez la pastila de urgenta?,....dati mi un sfat va rog...
- alina.iuliana.ai
- Membru
- Inregistrat: 2009-12-27
multumesc frumos ptr raspuns.imi doresc sincer sa fie chiar asa.
- YoHanna
- Insomniac member
- Inregistrat: 2007-05-31
- Adalberta
- Full member
- Inregistrat: 2009-08-19
moksha a scris:kdeea a scris: moksha, esti la Medicina / esti medic sau ai pur si simplu multe cunostinte in domeniul asta ? Ca vad ca stii foarte multe .. Felicitari
multumesc, sunt in ultimul an la medicina, cu putin noroc si munca o sa fiu si medic pana la urma
in cazul asta te-as ruga mult sa ma ajuti si pe mine cu un sfat... cu riscul sa repet ceea ce am tot scris pe forumul acesta... :-( . Am fost perfect sanatoasa pana in iulie anul acesta cand, intr-o dimineata, am avut usturimi la urinare, usturimi care intr-o zi au trecut. Au fost urmate insa de niste amorteli labiale, ceva, semiusturimi iar la ciclu s-a declansat o durere "grea"... cu urinari dese, cu urina multa si clara, incolora plus inflamatie anala... Am fugit sa fac din urina real time PCR Chlamydia si, un doctor de acolo, de la Geneticlab, mi-a zis sa fac si Ureaplasma... Chlamydia mi s-a intors negativa, Ureaplasma pozitiva cu mentiunea Ureaplasma Parvum. Am facut tratament 21 de zile cu Doxyciclina, timp in care mi-a fost bine, mi-au trecut simptomele. Cum am lasat insa tratamentul, m-au apucat iar, discomfort ca la ciclu, senzatia de inflamatie si acele amorteli, urinat mai des... Am facut toate analizele, secretie col, secretie vaginala, Chlamydia din secretie, Ureaplasma si Mycoplasma din secretie. Toate mi s-au intors negative cu exceptia unui Enterococcus si E.Coli in secretie pt care am luat Gentamicina injectii si Augmentin, fara nici o ameliorare. Am repetat apoi, cu pauza de rigoare TOATE analizele, urina, ser, secretii si toate au venit negative. Tot atunci am facut si un Pap care mi-a iesit ASCUS... Am fugit sa fac colposcopie care a iesit ok, fara zone iod negative sau acetoalbe. Macroscopic, colul arata ok, mi-au spus-o vreo 5 doctori (profesori). Am facut si genotiparea HPV care a iesit negativa. Totusi, simptomele nu-mi dispar, mi-au facut viata un calvar, nu reusesc sa ma mentin nici social nici familial, sunt innebunita de acest discomfort si de ideea ca as putea avea ceva care sa se agraveze... Intre timp am lasat contraceptivele, diane 35 pe care le luam de vreo 9 ani si mi-a crescut intr-o luna un chist pe stanga de 5 cm. Spun intr-o luna pt ca niciuna din ecografiile de pana acum nu arata chist ci arata ca totul este in regula dpdv genital. Pt chist iau acum Duphaston timp de 21 de zile. Un prof.dr. m-a apasat foarte tare in fundul de sac si mi-a zis ca am endometrioza si ca de acolo ma doare. Am facut markerul C 125 care mi-a iesit in limitele normale. Alt doctor mi-a zis sa mai fac un tratament cu Klacid, dar acest medicament mi-a inrautatit starea, am simtit uterul foarte foarte iritat si vezica la fel prin vecinatate (specific faptul ca am fost si la urolog, am facut toate examinarile si analizele si nu am nimic) Ce ma sfatuiesti sa fac in conditiile acestea avand in vedere ca de 6 luni ma chinui fara ameliorari? Am permanent uterul si anexele inflamate... Am acel ASCUS pt care m-am informat ce trebuie sa fac dar ce sa fac sa scap de acest discomfort ingrozitor ? O sa scap vreodata? Exista remediu??? Am facut tot... antiinflamatoare, Ketonal, Flamexin, naturiste homeopate, bai cu maru' lupului, cu pelin, ovule cu Cervugid, Poygynax... NIMIC... Mai nou, am o secretie maronie deschisa inainte de ciclu cam cu o saptamana... Altfel, nu am secretii, numai cand ma sterg cu hartia pare ceva incolor si lucios.
Am toate motivele sa cred ca am luat ceva pe cale sexuala sau vreun microb din jacuzzy... Dar ce anume sa am care sa nu iasa la analize? Ce pot sa fac? Nu mai rezist. Iata-ma de sarbatori, disperata si fara sperantza. Si mai am niste intrebari... 1. La o ecografie se deosebeste un chist de o punga cu puroi? 2. O laparoscopie diagnostica m-ar putea ajuta ajuta? 3. O interventie, de orice fel, ar putea agrava situatia avand in vedere inflamatia (infectia?)?
:-(... daca ma poate ajuta cineva in vreun fel, as ramane profund recunoscatoare.
Multumesc
Ultima oara a fost editat de Adalberta (2009-12-27 19:57:44)
© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului
anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.
|
|
|