homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Sa iau sau nu anticonceptionale?

#1 2010-01-02 02:44:28

minigirl
Membru
Inregistrat: 2010-01-02

Sa iau sau nu anticonceptionale?

Buna! Am 14 ani si am cateva probleme. Am ciclu menstrual de un an si ceva, dar niciodata nu mi-a venit regulat. Acum eu sunt pe ciclu, dupa o pauza de 6 luni! In total pana acum mie mi-a venit de 5-6 ori intr-un an si 4 luni! 
Mama e medic (nu ginecolog) si mi-a spus ca am o problema hormonala, si din cauza asta am ciclul neregulat si ceva cosuri. Si se gandea ca anticonceptionalele ar fi o solutie.
Eu m-am uitat pe internet si am vazut ca o cauza pentru care imi vine atat de rar ar putea fi greutatea mea scazuta, si faptul ca nu mananc regulat.

Acum eu nu stiu, am inteles ca multe fete iau anticonceptionale de la varsta asta, dar si pentru mine ar fi o solutie? Doar eu nu caut sa ma protejez, caut sa imi reglez problema hormonala.

Si am o intrebare: si faptul ca m-am mutat intr-un mediu total diferit (intr-o alta tara) ar putea fi o cauza pentru care am avut o pauza asa mare?

Ultima oara a fost editat de minigirl (2010-01-02 02:45:54)

#2 2010-01-02 10:27:07

camysh
Moderator
Inregistrat: 2007-12-08

Re: Sa iau sau nu anticonceptionale?

dereglarea menstruatiei ar putea fi cauzata si de mutare, daca s-au produs schimbari de ordin afectiv in viata ta, mai ales daca inainte sa te muti nu aveai probleme.

oricum, daca e sa iei anticonceptionale, mergi intai la ginecolog sau la endocrinolog pt niste analize iar ei ti le vor prescrie daca este cazul.

#3 2010-01-02 19:17:53

Pink Vampire
Full member
De la: Constanta
Inregistrat: 2009-12-20

Nici eu nu te sfatuiesc sa iei anticonceptionale dupa ureche.
Indiferent pentru ce le iei.
Am o prietena care a luat asa aiurea pentru ca ii era rusine sa mearga la doctor sa-i prescrie niste anticonceptionale si acum s-a ingrasat foarte mult din cauza ca nu erau potrivite organismului ei.
Acum se chinuie sa slabeasca, dar in zadar sad

I hate this part right here...

#4 2010-01-04 11:42:20

Al Pacino
Administrator
Participant la intalnirea nationala
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-02-01

cred ca am vazut cu totii ca mama ei e medic....si ca nici nu pare a locui in Romania...asadar riscul luatului dupa ureche e catre zero...asa e peste tot in lumea civilizata...
ca sa revenim la intrebare...da minigirl,contraceptivele pot fi o solutie, mama are dreptate....mergi deci pe mina ei

ah...camish...nu ar fi potrivit si un medic de planning?

Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop
informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot
inlocui examinarea directa de catre medic.

#5 2010-01-04 13:31:16

camysh
Moderator
Inregistrat: 2007-12-08

ba da doctoressa smile
dar ma gandeam ca poate are nevoie intai de niste analize hormonale daca menstruatia apare asa de rar, si apoi de prescrisul ac

Publicitate

loading...

#6 2010-01-05 22:55:07

minigirl
Membru
Inregistrat: 2010-01-02

Multumesc frumos pentru raspunsuri, aveam nevoie de un sfat smile am discutat cu mama despre acest lucru si e si ea de acord sa mergem la un medic de specialitate.

#7 2010-01-06 10:17:58

Al Pacino
Administrator
Participant la intalnirea nationala
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-02-01

camysh a scris:

ba da doctoressa smile
dar ma gandeam ca poate are nevoie intai de niste analize hormonale daca menstruatia apare asa de rar, si apoi de prescrisul ac

ok, medicul de planning e la fel de abilitat sa recomanda analizele si stie foarte bine sa le interpreteze...

Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop
informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot
inlocui examinarea directa de catre medic.

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.