homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Vut un contact neprotejat, nu escapelle

#1 2010-01-03 19:19:08

amg
New member
Inregistrat: 2010-01-03

vut un contact neprotejat, nu escapelle

buna!
am o nelamurire. am avut un contact neprotejat, dar nu am fost penetrata total. din cauza unui moment de neatentie, pentru siguranta mea m-am gandit sa iau escapelle. ce sa fac? mentionez ca nu am folosit niciodata pastile anticonceptionale, singura metoda de protectie a fost prezervativul. va multumesc pt sfat.

#2 2010-01-03 19:24:05

x_ynna
Addicted member
Inregistrat: 2009-01-27

Re: vut un contact neprotejat, nu escapelle

eu zic sa iei escapelle pentru ca nu e neaparat sa fii penetrata total ca sa ramai insarcinata...mult succes!!

O sa te pastrez mereu in sufletul meu mamicutza mea scumpa!! grater

#3 2010-01-03 19:24:45

kdeea
Platinum member
Inregistrat: 2008-06-13

Pai .. Cel putin calculeaza-ti perioada fertila, sanse mici de sarcina ar putea exista din cauza lichidului preejaculator. Dar nu inteleg exact ce intelegi tu prin " nu am fost penetrata total ", adica am o banuiala, dar prefer sa imi explici smile

Just a puppet on a lonely string, oh who would ever wanna be king ?

#4 2010-01-03 19:45:56

amg
New member

a fost o joaca, hai sa zicem ca a stat in prag, s-a razgindit sa intre... smile

#5 2010-01-03 19:58:36

kdeea
Platinum member

E cam cu 2 taisuri chestia asta ... Sansele sunt destul de mici ( eu as indrazni sa zic ca sunt chiar .. foarte mici ), dar, totusi, nimeni nu poate spune cu certitudine ca n-o fi ajuns unde nu trebuie o picatura de placere si stim clar ca e nevoie de doar un spermatozoid sa se ajunga la sarcina ... Sincer, nu stiu ce sa iti zic. Daca chiar nu iti doresti un copil, mai bine ia Escapelle sau Postinor, dar aveti mult mai multa grija pe viitor ...

Ti-ai calculat perioada fertila, sa stii macar orientativ cum stai ?

Ultima oara a fost editat de kdeea (2010-01-03 19:59:45)

Publicitate

loading...

#6 2010-01-03 22:02:40

YoHanna
Insomniac member
Inregistrat: 2007-05-31

trebuie calculata neaparat perioada fertila...pt k ce a facut ea acolo...vb ta kdeea...implica niste riscuri extrem de mici....si n-are rost sa se bombardeze cu hormoni degeaba.

hjarta "The most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the "you" you love, well, that's just fabulous" hjarta

#7 2010-01-04 07:56:56

amg
New member

am calculat perioada fertila. joaca noastra s-a petrecut in perioada fertila. deci in concluzie...mi-e teama de reactile adverse ale Escapelle, dar sunt constienta ca decit sa ajung la avort, mai bine suport ceva timp toate implicatiile...este neatentia mea  care ma costa...

#8 2010-01-04 11:23:21

Al Pacino
Administrator
Participant la intalnirea nationala
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-02-01

amg...nu e chiar asa dramatic cu escapelle...cita vreme nu faci abuz...

Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop
informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot
inlocui examinarea directa de catre medic.

#9 2010-01-04 15:02:14

kdeea
Platinum member

amg, ce ai facut pana la urma ?

#10 2010-01-04 15:45:19

amg
New member

pt kdeea ...sunt foarte derutata, nu stiu ce sa fac, e destul de complicat. mi-e teama de deraglarile hormonale, mai ales ca nu am luat pina acum anticonceptionale, am avut in trecut probleme cu menstruatia, de cca 2 ani lucrurile au revenit la normal... Prietenul meu imi spune sa nu-mi fac griji pt ca nu e nimic, sunt bucuroasa ca e alaturi de mine, indiferent de decizia pe care o iau...imi vine sa iau pastila, dar apoi ma opresc...peste citva timp se fac 48 ore de la nazbitia noastra...

#11 2010-01-04 16:51:08

kdeea
Platinum member

amg a scris:

pt kdeea ...sunt foarte derutata, nu stiu ce sa fac, e destul de complicat. mi-e teama de deraglarile hormonale, mai ales ca nu am luat pina acum anticonceptionale, am avut in trecut probleme cu menstruatia, de cca 2 ani lucrurile au revenit la normal... Prietenul meu imi spune sa nu-mi fac griji pt ca nu e nimic, sunt bucuroasa ca e alaturi de mine, indiferent de decizia pe care o iau...imi vine sa iau pastila, dar apoi ma opresc...peste citva timp se fac 48 ore de la nazbitia noastra...

Chiar nu stiu ce sa iti zic ... Cum zicea si Doc, cata vreme nu abuzezi de Postinor ( sau Escapelle ), nu e asa o mare problema, dar nici n-ar fi ok sa iei degeaba. Dar gandeste-te bine, cum am mai spus, sansele sunt foarte foarte mici, din cate spui tu, nici macar nu a existat penetrare efectiv, iar el nu a ejaculat, pe de alta parte, spui ca ai fost exact in perioada fertila ( sper ca ai stiut cum sa calculezi ) si faza e ca nimeni nu are de unde sa stie si nu poate sa spuna daca cumva nu a ajuns in tine o picatura din lichidul preejaculator, care POATE contine spermatozoizi ... Oricum, daca te hotarasti sa iei, ia cat mai repede, pana in 72 de ore, cu atat mai repede, cu cat mai bine ... Ar fi o idee sa iei, ca apoi sa nu stai cu griji nu stiu cat timp ca nu iti vine sau ai simptome, cu conditia sa nu mai repeti chestia asta, fie folositi prezervativ de acum inainte, fie iei anticonceptionale ... Bafta oricum.

m_e_c_a_m_y a scris:

buna ziua! am 18 ani am folosit yasmine pana acum 3 luni iar menstruatia nu mi-a venit regulat dupa terminarea pastilelor (18 septembrie 24 octombrie si 27 noiembrie) dupa calendarul acela care iti zice cand ar fi urmatoarea data zice k ar trebui sa imi vina pe 31 dec numai ca nu mi-a venit! este vreun motiv de ingrijorare? pot fi insarcinata? mentionez ca am avut contacte sexuale numai protejate, o sg data si-a dat drumu pe burta mea, iar apoi am facut dush s poate sa s fi prelins sau ceva? pls help

camy, se poate ca menstra ta sa fie inca dereglata din cauza faptului ca te-ai lasat de anticonceptionale, iar daca spui ca ai avut contacte protejate, nu poate fi vorba de sarcina. Cu toate astea, ma nedumereste ca zici ca odata a ejaculat pe burta ta, sa inteleg ca acel contact a fost neprotejat ?

Ultima oara a fost editat de kdeea (2010-01-04 16:52:26)

#12 2010-01-04 17:01:05

sushi
Hero member
Inregistrat: 2009-05-11

nu, spermatozoizii mor in contact cu apa

#13 2010-01-04 17:05:16

kdeea
Platinum member

Ah. Pai faza e ca TEORETIC se poate, dar asta nu poate sa iti spuna nimeni, tu singura poti sa stii daca in momentul ala te-ai miscat in asa fel incat sa se fi prelins ceva, daca te-ai inclinat in vreun anume fel, daca te-ai ridicat in asa incat sa favorizezi chestia asta ... Dar, oricum, chiar si asa, sansele sunt infime, asta ii ziceam si lui amg, cu alte cuvinte - ca sa poti sa vorbesti de sarcina, trebuie sa existe efectiv penetrare ( terminata sau nu cu ejaculare ), deci ar fi chiar culmea ca un spermatozoid sa isi fi croit drum FIX in vaginul tau, chiar daca ar fi ajuns sperma in zona ... Sansele sunt chiar infime, eu zic sa stai calma. Plus ca spermatozoizii mor  in cateva secunde in contact cu aerul. Eventual, pentru linistea ta, fa un test la 3 saptamani de la contactul pe care il banuiesti cu risc, dar nu prea ar avea cum sa fie ceva. Nu se fac copii chiar asa usor, cu ejaculare in alt loc decat in vagin ( daca nu a existat contact neprotejat in prealabil, si tu spui ca nu), stai calma smile

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.