homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Chist ovarian

#1 2010-01-04 22:39:18

andresita29
New member
Inregistrat: 2009-03-24

chist ovarian

cat de mari sunt sansele ca un chist ovarian sa fie canceros?adica, e posibil ca acesta, sa se "transforme" pe parcurs din necanceros in canceros?stiu ca poate pare stupid, dar ma intereseaza subiectul.....

#2 2010-01-04 22:49:32

YoHanna
Insomniac member
Inregistrat: 2007-05-31

Re: chist ovarian

nu stiu cat de mari sunt sansele ...insa stiu k sunt fff des intalnite...si se trateaza si f usor...asa ca daca ai vreunul...nu mai astepta sa se transforme in nimik si mergi la doctor smile

hjarta "The most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the "you" you love, well, that's just fabulous" hjarta

#3 2010-01-04 23:02:17

andresita29
New member

am primit tratament....anticonceptionale, dar am inteles ca acestea se dau in cazul chisturilor functionale.atunci ar avea efect in cazul meu?

#4 2010-01-04 23:06:25

YoHanna
Insomniac member

pai de ce sa nu aiba efect?

hjarta "The most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the "you" you love, well, that's just fabulous" hjarta

#5 2010-01-05 02:45:35

Rosa
Full member
Inregistrat: 2009-02-16

Sunt partial nelamurita si partial dezamagita. Un chist s-ar vedea la ecografie transvaginala, nu? La mine n-a vazut nimic, dar tot ma doare pe stanga. Si chiar nu stiu ce poate sa doara sau cat sa dureze. Obisnuiesc sa intru in panica atunci cand citesc despre urgentele medicale, dar la mine a evoluat incet.

Oare ar trb sa iau antibiotic, ceva? Imi tot dau sfaturi singura, dar adevarul e ca la Bucur am fost de 2 ori si nu m-a lamurit cu nimic decat ca nu era sarcina... sau nu era atunci sarcina, acum o iesi pozitiv... va  Sunt perfect confuza si mi-e frica sa ma intorc la doctor care sa-mi zica ca n-are ft multe optiuni de investigatie, sa ma puna sa astept si cam atata.

Publicitate

loading...

#6 2010-01-05 12:48:58

AyraBlack
Sr. member
Inregistrat: 2008-08-29

Rosa a scris:

Sunt partial nelamurita si partial dezamagita. Un chist s-ar vedea la ecografie transvaginala, nu? La mine n-a vazut nimic, dar tot ma doare pe stanga. Si chiar nu stiu ce poate sa doara sau cat sa dureze. Obisnuiesc sa intru in panica atunci cand citesc despre urgentele medicale, dar la mine a evoluat incet.

Oare ar trb sa iau antibiotic, ceva? Imi tot dau sfaturi singura, dar adevarul e ca la Bucur am fost de 2 ori si nu m-a lamurit cu nimic decat ca nu era sarcina... sau nu era atunci sarcina, acum o iesi pozitiv... va  Sunt perfect confuza si mi-e frica sa ma intorc la doctor care sa-mi zica ca n-are ft multe optiuni de investigatie, sa ma puna sa astept si cam atata.

Din experienta mamei mele, stiu ca Bucur nu e chiar cel mai bun ginecolog din lume smile

Unei prietene i s-a vazut la ecografie si un chist de 1 cm pe 0.7 cm, ceea ce este ft mic. Sfatul meu e sa schimbi medicul.

#7 2010-01-05 16:05:03

Rosa
Full member

Stai, era o gluma sau o neintelegere? Ma refeream la maternitatea Bucur, ginecologul era o femeie, medic rezident, care nu era neaparat pe dinafara, dar era in toate directiile si cand s-a oprit in sf sa se ocupe de mine a zis atat, sa mai fac o ecografie.
In orice caz, parca am mai intrebat o data pe undeva dar chiar mi se pare ft important sa stiu daca gingiile se pot inflama de la incompatibilitate cu ac sau dereglare hormonala.
La ecografie n-a vazut nimic, si testul de sarcina era negativ, dar poate ar trb sa mai fac unul...scurgerile ciudate sper ca s-au dus. In rest ma omoara gingiile si am racit, si sus si jos.

Ultima oara a fost editat de Rosa (2010-01-05 16:09:20)

#8 2010-01-05 16:45:31

anca90
Platinum member
Inregistrat: 2008-07-16

mergi la un stomatolog pt pb cu gingiile, nu o lasa netratata!
da, o dereglare hormonala poate influenta starea gingiilor (unele gravide au pb cu gingiile), dar nu cred ca e o cauza prea des intalnita in afectiunea asta... mai degraba pb sunt de natura stomatologica.

#9 2010-01-05 16:55:38

Rosa
Full member

Suna ca si cum as fi eu ghinionista dar am fost si la stomatolog, tot de 2 ori, tot asa a dat din umeri, dar stomatologul il schimb clar, ca nu merge asa. Si astept sa se regleze singura problema hormonala. Ca doar si organismul, e facut sa se vindece, nu?

#10 2010-01-05 17:26:23

anca90
Platinum member

mda, cand vine vb de hormoni, unele organisme sunt greu de inteles. singure se regleaza, singure se deregleaza smile.
de cat timp ai dereglarea si in ce consta? scuze, n-am avut timp sa citesc ce ai mai scris.

#11 2010-01-06 14:08:18

andresita29
New member

eu as dori sa iau si ceva tratament naturist pe langa cel al medicului. stiu ca extractul de zmeur si cel de coacaz este bun. stiti cumva cum trebuie sa le iau? in cata apa, in ce moment al zilei, separat.....etc?aaaa.... si intercationeaza cu anticonceptionalele?ma gandesc ca alte efecte adverese nu au pentru ca sunt naturiste. please help cele care stiti ceva.

Ultima oara a fost editat de andresita29 (2010-01-06 21:34:11)

#12 2010-01-06 20:57:16

Rosa
Full member

Vezi ca poti sa iei o mare teapa cu tratamentele astea naturiste care crezi ca sunt inofensive. Apoi daca erau asa de inofensive la ce le mai faci. Ar trb sa scrie mai multe pe cutie cand iei "suplimentele alimentare".
Cat despre dereglare a durat vreo 15 zile, mi-a venit menstra si acum par ok...dar si luna trecuta a inceput pe la mijlocul foliei. Eh,nu-i bai, trece si asta, doar au trecut toate. signof10

#13 2010-01-07 09:53:06

anca90
Platinum member

deci tu iei ac si nu ai ciclu regulat? yikes poate ar tb sa mergi la doctor sa ti le schimbe.

pe mine am observat ca ma apuca dereglarea in fiecare sfarsit de an, prin noiembrie-decembrie lol, apoi isi revine  visslar .

#14 2010-01-19 02:04:50

Rosa
Full member

Nu stiu ce sa zic, ca acum iau amoxiciclina pt anexita si as putea sa jur ca maine imi vine iar niste sange inexplicabil, desi mie doctorita de familie aproape ca mi-a jurat ca nu modifica efectul ac. Am incercat sa tratez anexita cu biseptrim si desigur n-a fost de ajuns asa ca mi-a dat ceva mai tare, pt 5 zile(augmentin).

Sa vad la sfarsitul celor 5 zile de amoxiciclina(mai am cam una) daca ma mai doare ceva, si o sa ma mai duc la un consult. Azi doare, dar poate o fi anulat ac si o fi declansat menstra.
Dar nu stiu la cine sa mai merg, ca doctorita mea e buna, dar are ecograf prost. Si sa ma duc la un medic prost pt ecograful bun iar pare inutil. Noroc ca am mai multa rabdare in ultima vreme.

Ciudat e ca parca ma ciupe. Eco mi-a facut acum aproape o luna. Am mai simtit acelasi lucru numai la fiere, presupun ca sunt spasme, dar nu am idee de ce si ce inseamna.

Ultima oara a fost editat de Rosa (2010-01-19 03:43:10)

#15 2010-01-23 23:32:40

Rosa
Full member

Concluzia: anticonceptionalele nu-mi fac rau, dar ma doare ceva. Si chiar vreau un raspuns de la oameni care stiu ceva, ca probabil abia luni dupa-amiaza ajung la doctor( desi am fost de 3 ori degeaba) si nu stiu ce analize sa-i cer, sau cum sa fac sa nu ma amane aiurea.

Practic ma doare din cand in cand destul de rau pe unde ar trebui sa fie ovarul stang si n-a trecut de la antibiotic. A inceput asa, mai rau, durerea cand am avut contact sexual, dupa ce facusem, parca, o pauza(nu mai sunt ft sigura de pauza, dar de contact da). Nu imi imaginez ce poate fi, nu stiu daca trebuie sa fac ecografie si daca da, de care. Adica am impresia ca trece si iarasi, revine cam la aceeasi intensitate. De vreo saptamana doare cam la fel de tare.

Asa ca AJUTOOOR!... va rog, frumos angel

#16 2010-01-23 23:36:55

YoHanna
Insomniac member

nu stiu ce sa zic in legatura cu durerile alea...ar fi bine totusi sa mergi si la alt doctor...
insa nu inteleg de ce ti-a zis k amoxicilina nu interactioneaza cu AC... wow
e antibiotic...

#17 2010-01-24 01:10:40

Rosa
Full member

Nici eu, dar am folosit alte metode in paralel, oricum, asa, ca sa nu ma stresez. Iar de mers la alt doctor merg, dar daca si asta nu face nimica.....macar sa ii zic ce analize sa-mi faca, ceva. Nici nu stiu ce sa-i zic... Atata am de zis, ca ma doare si n-a trecut de la antibiotic, mai departe Doamne ajuta! ca eu chiar nu mai stiu ce sa fac.

Adica de exemplu as vrea sa stiu daca un chist poate asa sa doara si fara sa se rupa. Si peste tot citesc de situatiile de urgenta si de durerile acute, dar nu vreau sa ajung asa. Ce simptome au formatiunile care s-ar putea localiza in zona trompei si a ovarului? Pot fi dureri surde si sa devina treptat problema mai grava?
Si care e diferenta intre eco abdominala si transvaginala?

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.