homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Am nevoie de un sfat...

#1 2010-01-06 10:46:44

valentina.anda
New member
Inregistrat: 2010-01-06

Am nevoie de un sfat...

Buna!
Am si eu o problema...nu e grav...dar trebuie sa aflu ce sa fac.
Am luat anticonceptionale timp de 2 ani aproape,dar am renuntat la ele pentru cateva luni.Acum 2 luni am mers la doctor...unde m-am gandit eu ca ar fi ok sa reincep sa iau pastilutze...iar doamna Ginecolog mi-a recomandat YAZ.Am luat doar o luna...atat...totul a decurs normal,Cm a venit exact cum trebuia....insa nu am mai inceput a doua folie...pentru ca m-am despartit de iubit...si chiar nu mai avea nici un rost.Dupa calculele mele...luna aceasta ciclul trebuia sa imi vina...zilele astea...gen 5, 6, 7 ianuarie.Ideea este ca pana azi...6 ianuarie nu a venit... mentionez ca nu am avut nici un contact sexual dupa ce am terminat pastilutzele.Simptome as avea...ma cam doare burtica...dar...e ciudat ca nu mai vine....sa fie de la YAZ?poate ca s-a dereglat ceva?
Acum mai am o mica problema...aseara...am avut contact sexual...cu prezervativ...dar care s*a rupt...deci practic...a fost neprotejat.
Ce fac??astept sa vad poate vine menstra azi?Cumpar pastilutza de a doua zi?
Please astept o solutie!
Multumesc!

#2 2010-01-06 11:26:25

lady in black
Insomniac member
Inregistrat: 2007-11-28

Re: Am nevoie de un sfat...

se poate sa ai unele dereglari avand in vedere ca ai luat yaz o luna, e normal
cu postinorul nu stiu ce sa te sfatuiesc...se poate sa ai ovulatii multiple deoacere ai intrerupt ac de curand...un mic risc exista intotdeauna

#3 2010-01-06 11:37:09

valentina.anda
New member

Sunt sigura ca e de la yaz...pentru ca au si sistemul ala cu 24 de pastilutze roz si 4 albe inactive...si poate ca acum s-au dereglat lucrurile.Acum e problema cu contactul sexual de aseara...nu stiu ce sa fac...iau pastilutza de a doua zi sau nu?sa asept si azi sa vad?Nu vreau sa fasc vreo prostie tocmai deaia....

#4 2010-01-06 12:08:18

Al Pacino
Administrator
Participant la intalnirea nationala
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-02-01

daca zilele astea trebuie sa vina menstra nu cred ca e cazul de pastila de a doua zi...ea nu va face decit sa intirzie aparitia menstrei(fata de care nu iti inteleg ingrijorarea de vreme ce nu a intirziat inca)

Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop
informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot
inlocui examinarea directa de catre medic.

#5 2010-01-06 12:35:41

valentina.anda
New member

Cand luam anticonceptionale clasice...cele cu 21 de pastilutze ros si 7 albe...stiam sa imi calculez menstra...chiar daca renuntasem la anticonceptionale ...menstra venea regulata.Am luat o luna YAZ si e ciudat...ca erau 24 roz si 4 albe...acum nu mai stiu sa imi calculez exact...plus ca ma gandesc ca are loc si o dereglare....dupa calculele mele zilele astea trebuie sa vina...Problema cea mare cu postinorul era,,,daca sa iau sau nu:)..

Publicitate

loading...

#6 2010-01-06 22:21:51

Al Pacino
Administrator
Participant la intalnirea nationala
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-02-01

nu vad in ce consta incurcatura....24+4=12+7....menstra vine cam tot la acelasi numar de zile dupa ultima pastila indiferent cite pastile iei

Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop
informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot
inlocui examinarea directa de catre medic.

#7 2010-01-07 12:56:45

lovearth
New member
Inregistrat: 2009-11-25

eu iau anti de 4 luni ..si am citit in diverse locuri ca dupa o perioada nici lunga nici scurta de cand iei anti e indicat sa faci o pauza ptr k organismul sa-si reia activitatea normala ...nefortata de pastile ....e adv? sau sa opresti si apoi peste sa zicem 3 luni sa reiei poate face mai mult rau si poate deregla mai tare organismul in loc de bine?si dak o pauza dupa o perioada e indicata ...cam dupa cate luni ar fi cel mai ok sau faci aceasta pauza ?dak o fac acum si sa zic dupa 3 luni 3 ,4 luni incep iar ar putea face mai mutl rau decat bine? multumesc anticipat ptr rasp:)

#8 2010-01-07 13:01:56

heimdall
Diamond member
Inregistrat: 2006-11-21

Nu, nu e adevarat
Faci pauza cand vrei sa faci un copil
In rest, iti faci analizele recomandate macar la un an, daca nu la 6 luni, si mergi cu ele la medicul care ti-a prescris pastilele

#9 2010-01-07 13:11:57

alessandra.ada
Full member
Inregistrat: 2008-01-12

d aseara am inceput sa iau pastilutele inactive de la marvelon28. sunt protejata si in astea 7 zile in care trebuie sa mi vina menst? de vreo 2 zile am vaz pete maronii, care sunt normale in primele 3 luni, din cate am inteles..dar ce nu am inteles eu este daca trebuie sa iau in continuare pastilutele inactive indiferent cand imi vine si cat ma va tine. nu stiu cum sa explic..  nu incep alta folie pana nu o termin pe asta nu?

#10 2010-01-07 13:13:22

heimdall
Diamond member

exact, cand termini folia asta o incepi pe urmatoarea

#11 2010-01-07 13:17:54

alessandra.ada
Full member

deci nu o intrerup indiferent cand vine sau cat ma tine

#12 2010-01-07 13:50:23

alessandra.ada
Full member

aa si inca ceva..azi ma duc la stomatolog. daca imi face vreo injectie sau imi da antibiotice,cum procedez cu pastilele ac?

#13 2010-01-07 13:51:46

heimdall
Diamond member

nu, n-o intrerupi
anestezia nu interactioneaza, nici substantele folosite local
daca-ti da tratament cu antibiotic, te protejezi suplimentar pe durata tratamentului + 7 zile

#14 2010-01-07 14:04:53

degetica
New member
Inregistrat: 2008-10-07

Buna ziua,

Am si eu o mare problema care ma macina de ceva vreme, si m-am gandit ca poate v-ati mai confruntat cu o astfel de situatie sau imi puteti da un sfat. De 1 an si jumatate folosesc pilule contraceptive Marvelon 21. Pe prospectul lor scria ca iti vine CM in ziua 2-3 dupa terminarea blisterului; in schimb mie imi venea in ziua a 5-a. Ingrijorarea mea este ca de 3 luni de zile nu-mi mai vine CM in ziua 5, ci in ziua 6; si faptul ca mi-a trecut prin cap sa ma cantaresc si am observat ca intr-o luna de zile am luat in greutate aprox 3,5 kg. Ieri am fost si mi-am luat si un test de sarcina Barza GOld caseta; ceea ce m-a ingrijorat si mai tare pentru ca nu stiu cum sa interpretez. Pe indicatii scrie ca esti insarcinata daca apar 2 liniute una in caseta C si una in caseta T; ori mie mi-a aparut toata caseta T cu roz, si absolut nimic in caseta C.
Va rog sa ma ajutati cu un sfat, ceva..

#15 2010-01-07 14:08:15

heimdall
Diamond member

-nu sunt sigura ca testul era valid, dar n-ai de ce sa suspectezi o sarcina
-e normal sa-ti vina menstruatia in oricare din cele 7 zile de pauza
-gandeste-te daca in ultima vreme ai mancat ceva mai mult, oricum poate fi vorba si de retentie de apa
-daca esti sigura ca e vorba de ingrasat si nu ti-ai schimbat alimentatia, mergi si vorbeste cu medicul de planning despre asta

#16 2010-01-07 14:20:20

degetica
New member
Inregistrat: 2008-10-07

heimdall a scris:

-nu sunt sigura ca testul era valid, dar n-ai de ce sa suspectezi o sarcina
-e normal sa-ti vina menstruatia in oricare din cele 7 zile de pauza
-gandeste-te daca in ultima vreme ai mancat ceva mai mult, oricum poate fi vorba si de retentie de apa
-daca esti sigura ca e vorba de ingrasat si nu ti-ai schimbat alimentatia, mergi si vorbeste cu medicul de planning despre asta

Iti multumesc pentru raspuns. Sotul imi spune ca m-am ingrasat tocmai pentru ca au fost sarbatorile si am mancat mai mult decat de obicei, si miscare nu prea am facut. Doar ca eu de 27 de ani nu tin minte sa fi luat atat de mult in greutate intr-o luna. Si cand am fost insarcina am luat doar 10 kg . Desi mi-a mers atat de bine cu aceste pastile e posibil sa nu-mi mai priasca?
Nu vreau sa fiu paranoia, cand am vrut bebe a venit pt ca asa ne-am dorit amandoi. Acum insa nu ne mai dorim.
Off de ce ma stresez atat de tare pe tema asta? cesafac

#17 2010-01-07 14:54:01

lovearth
New member
Inregistrat: 2009-11-25

si ce tip d analize se fac ...nu de alta dar medicul ginecolog care mi-a prescris pastilele mi-a facut un control general si atat ...sa merg tot l un control obisnuit sau sunt necesare analize mai amanuntite?

#18 2010-01-07 14:55:59

heimdall
Diamond member

lovearth a scris:

si ce tip d analize se fac ...nu de alta dar medicul ginecolog care mi-a prescris pastilele mi-a facut un control general si atat ...sa merg tot l un control obisnuit sau sunt necesare analize mai amanuntite?

Hemoleucograma completa, colesterol, trigliceride, glicemie, TGO, TGP si Timp Quick
Toate intra in analizele anuale gratuite, mai putin Timpul Quick care costa vreo 15 ron

degetica, ti-am zis, poate e si retentie de apa; daca pana acum te-ai inteles bine cu pastilele, nu prea ai cum sa te ingrasi brusc acum din cauza lor
si dupa o varsta, din pacate, metabiolismul mai incetineste si e nevoie de mai putina mancare si mai multa miscare ca sa ne mentinem greutatea...

Ultima oara a fost editat de heimdall (2010-01-07 14:58:14)

#19 2010-01-07 22:48:41

delya85
Full member
De la: Tg-Jiu
Inregistrat: 2007-07-27

si eu am nevoie de un sfat. am vrut sa-mi vina ciclul mai devreme cu o zi si am inceput sa iau pastilele in ziua de duminica, in loc de ziua de luni. mi-a venit mai devreme, dar dupa pauza de 7 zile am inceput sa iau din ziua de luni. si am avut contacte in ziua de duminica, cand eram in pauza, si luni, cand trebuia sa incep folia. este ceva grav?iau anticonceptionale de vreo 2 ani.va rog sa-mi raspundeti, ca nu mai pot de nerabdare sa aflu.menstra ar trebui sa-mi vina pe data de 14 ian.  astept rasp. poate sa-mi raspunda si mie cineva? ca sunt cam ingrijorata. toata noaptea n-am putut sa dorm cu gandul la un posibil avort.sunt foarte stresata. va rog sa-mi rasp.

Ultima oara a fost editat de delya85 (2010-01-08 08:22:15)

Ca o ploaie in desert ai aparut
Am simtit ca ma pierd intr-un sarut
M-ai facut sa plutesc pe aripi de dor
M-ai facut sa te ADOR

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.