Pentru doctoressa
- crivel1980
- New member
- Inregistrat: 2009-09-22
Pentru doctoressa
La multi ani!!!
Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema:
Vreau sa va intreb cate ceva si poate ma ajutati cu un sfat sau poate trebuie sa fac analize suplimentare care sa ma ajute sa descopar cauza acetor e-coli iar la dvoastra sa vin cu toate rezultatele pentru interpretare. Va spun sincer ca dupa ultimul tratament cu augmentin si ovule cu zanocin+urisan ( facut acum 1 luna ) am crezut ca am scapat de e-coli. Dupa ce am facut tratamentul m-a lovit o cistita si tocmai ce-l terminasem. Mi-am facut din nou o urocultura cu antibiograma la care mi-a iesit:
Examen direct: numeroase polimorfonucleare, numerosi bacili coci gram negativ, cultura e-coli>100000 UFC/ml urina. leococite ++ nitriti +++ sediment - leucocite prezente celule epiteliale prezente flora microbiana prezenta.
sensibilitate la: biseptol cefotaxim ceftazidim cefuroxim colistin gentamicina.
Ultima menstra avuta a inceput pe 15.12.2009 si m-a tinut 6 zile. Am un ciclu la 38-40 zile. Desi ne-am dorit sa raman insarcinata acum ma rog sa nu se fi intamplat acest lucru. Ultimul contact l-am avut in 2 ian 2010...dar nu stiu ce sa cred pana nu fac tesul de sarcina la 7 zile dupa ultimul contact.
Inainte de tratamentul cu augmentin si ovule cu zanocin+urisan am facut si analiza secretiei vaginale iar rezultatul a fost: Frotiu moderat inflamator cu PNM integre si alterate, histiocite, detritusuri celulare, fibrina, mucus. flora microbiana nespecificata Absente candida albicanis, neisseria gonorrhoeae, trichomonas vaginalis, celule epiteliale scuamoase reactive. Valoare diagnosticata a frotiului: partial limitata de paucicelularitate din zona endocervicala si frotiu negativ pentru leziune intraepiteliala sau maligna.
Infectii cu: flora microbiana nespecificata
Modificari reactive ale celulelor: epiteliale scuamoase si din zona de transformare asociate cu inflatia.
Evaluare hormonala: pattern hormonal compatibil cu varsta
recomandari: tratament inflamator reevaluare citologica dupa 6 luni
Descriere citologica: celule epiteliale scuamoase si intermediare plate sau partial plicaturate eozinofile, cianofile, amfofile, oranjofile integre sau cu modificari reactive, dispuse in placarde sau izolate. celule din zona de transformare izolate sau grupate cu modificari reative. celule glandulare izolate sau grupate cu volum si forma variabila. exsudat inflamator moderat reprezentat de PMN integre si alterate, histiocite, detritusuri celulare, mucus, fibrina.
Diagnostic citopatologic: modificari reative ale celulelor de epiteliale scuamoase si din zona de jonctiune asociate cu inflamatia nespecificata moderata.
Cam acestea sunt rezultatele si urmeaza sa ma duc sapt aceasta din nou la dr ginecolog sa vedem ce-mi mai spune si ce-mi mai poate da pentru ca nu stiu cand o sa pot ajunge la dvoastra.
Ce parere aveti despre rezultate? Considerati ca trebuie sa mai fac investigatii suplimentare pentru a afla cauza? Daca am ramas insarcinata care este medicamentul pe care mi l-ati recomanda pentru tratarea e-coli.Nu reusesc sa mai scap de el. Vreau sa stiu daca in caz de sarcina acest e-coli poate afecta fatul.
A ramas ca dupa aceasta tratament si ultima urocultura ( descrisa mai sus )sa merg din nou la medicul ginecolog impreuna cu rezultatul secretiei.
Sunt destul de dezamagita de doctorii de la noi, nu-ti dau prea multe detalii si esti nevoita sa-i tot schimbi. foarte neplacut si la fiecare trebuie sa reiei aceasi placa... Stiu ca totul costa si nimic nu este gratuit in viata dar sper sa ma puteti ajuta cu un sfat pana la prima intalnire Am omis sa specific varsta mea: 29 ani.
In speranta ca nu v-am necajit foarte mult sper sa-mi puteti raspunde cat mai repede pentru ca stau ca pe pioneze.
De altfel vreau sa ajung si la dvoastra in prima sambata diponibila, cand va permite timpul. Mi-a spus Irina ca lucrati si sambata.
va multumesc!
- Al Pacino
- Administrator
- De la: Bucuresti
- Inregistrat: 2006-02-01
Re: Pentru doctoressa
Nu lucrez simbata...asta ar fi o prima informatie in al doilea rind...infectia urinara....avind in vedere antibiograma mie imi reiese ca ati luat augmentin de pomana...e.colli nu e sensibil la el...Biseptolul e insa solutia ce e insa prost e ca riscul de reinfectie tot exista, din pricina vecinatatii intre colon si vulva deci si meatul urinar...in plus, nu putine femei gravide fac astfel de infectii urinare deci fata de sarcina nu m-as stresa prea tare in ceea ce priveste testul de sarcina, daca vreti sa va fie de folos faceti-l la 7 zile de intirziere menstruala nu la 7 zile de la ultimul contact(cind nu va va da nici o informatie) examenul citologic e relativ ok, inflamatie in discutie putind sa se datoreze si unui dezechilibru de flora pe seama tratamentelor antibiotice locale si generale din ultima vreme...sau altor evenimente si situatii pe care eu nu am de unde sa le cunosc acum
Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot inlocui examinarea directa de catre medic.
- michidoo
- Full member
- Inregistrat: 2008-12-24
as avea si eu cate ceva de adaugat in legatura cu infectiile urinare repetate. In primul rand, trebuie sa te adresezi unui medic urolog, mai degraba decat ginecolog (am vazut ca e.coli iese doar in urina, nu si in secretie). Apoi, viata si igiena sexuala ar putea sa aiba o legatura cu revenirea infectiei. E recomandat sa urinezi inainte si dupa contactul sexual, si sa te speli tot asa, inainte si dupa. Daca respecti lucrurile astea, nu-mi mai ramane decat sa-ti recomand (pe langa tratamentul cu antibiotic care inteleg ca s-ar putea sa nu mai poti sa-l faci daca e cazul de sarcina) sa faci un vaccin anti-e.coli. Uro-Vaxom ii zice, nu e vaccin injectabil, ci niste tablete pe care trebuie sa le iei o perioada mai lunga de timp (minim 30 de zile oricum). Eu abia l-am inceput, deci nu-ti pot spune din experienta ca am scapat de probleme (fac si eu infectii care-s legate de sex, desi respect regulile de igiena de mai sus) dar poti sa cauti pe internet, sunt foarte multe persoane care spun ca dupa ce au luat vaccinul au scapat de tot de infectiile cu e.coli. Eu zic ca merita incercat, dar impreuna cu antibioticul, pentru ca nu este inlocuitor pentru acesta.
in paralel, poti merge pe calea naturista, cu ceva plante recomandate pentru infectiile urinare: merisor, afin (poti sa iei tinctura sau sa faci ceai), ceai de musetel si de cozi de cirese, coacaze negre. Si mai exista un amestec de tincturi de plante, RENOSTIM ii zice, e mai usor sa-l iei pe acesta decat pe toate separat. Apoi, bai de sezut cu ceai de coada calului, coada soricelului, galbenele si musetel, in fiecare seara daca se poate. Si bea multe lichide (ceaiurile de mai sus), cel putin 2l pe zi, ca sa se spele e.coli de acolo, sa nu mai apuce sa se inmulteasca.
Mult succes si sper sa se lamureasca si chestiunea cu bebe
- cristina2009
- New member
va multumesc pentru raspunsuri. tratamentul cu augmentin l-am facut la penultima urocultura unde bacteria ar fi fost sensibila.Dar dupa tratament m-a lovit o cistita nasoala.Am facut din nou urocultura si mi-a iesit ce am scris mai sus. Am luat si renostim dar dupa 3 zile am inceput sa simt usturime la urinat si am vazut ca pe prospect scrie ca ar fi unul din efectele secundare.L-am intrerupt...parca sunt pe dos. biseptolul cum se ia si pentru ce perioada? am sa iau si URO-vaxom in combinatie cu antibioticul. Ce-mi recomandati sa iau impreuna cu antibioticul ca sa nu fac candida?
cat despre ceaiuri am incept sa beau de cateva zile mai mult.este f adevarat ca nu prea consumam lichide si din cate am citit si nehidratarea organismului duc la acesti e coli.
o sa tin o igiena mult mai riguroasa si sa vedem poate prin noul tratament+ceaiuri o sa-mi treaca.E destul de neplacut pentru ca nu am efecte secundare...doar dupa tratament am facut cistita dar in rest in afara de schimbarea culorii la urina si mirosul neplacut nu am avut alte efecte.Cele descrise m-au facut sa-mi fac urocultura si sa descopar acesti ecoli.
- michidoo
- Full member
Eu am luat Nistatina impreuna cu antibioticul, 4-6 pastile pe zi, toata perioada tratamentului + inca 2-3 zile dupa terminare
in legatura cu dosajul biseptolului, e bine sa mergi la un urolog sa-ti dea indicatii. Tot cu el ar trebui sa discuti si sa vedeti de ce tot revin infectiile pentru ca nu e ok sa faci tratamente peste tratamente cu antibiotic, la un moment dat o sa se resimta organismul
- cristina2009
- New member
multumesc foarte mult! oricum o sa-mi fac un set de analize complet sa vedem care este cauza...eu ma simt si inbalonata mai tot timpul...poate am ceva la colon dar eu sper sa nu! si ulterior am sa merg la un urolog sa vedem ce-mi recomanda si sper sa gasesc si unul bun! michidoo de cand te chinui cu e coli?
- michidoo
- Full member
aa, sa stii ca nici constipatia nu e favorabila infectiilor cu e.coli. Asta in cazul in care pe langa balonari ai si probleme de constipatie
eu am avut acum 5-6 ani o serie de infectii la rand, practic o tratam pe una si la urmatoarea urocultura aparea altceva. Am trecut prin e.coli, streptococ si alte minunatii, timp de vreo 6 luni. Apoi n-am mai avut nimic cativa ani, dar...infectiile doar cu e.coli au aparut odata cu inceputul vietii sexuale, acum un an. Prima infectie am inteles-o, e denumita chiar "cistita din luna de miere" si se pare ca o fac multe femei la inceputul vietii sexuale din cauza penetrarii si a frecarii care transporta bacteriile catre uretra. De atunci, desi am respectat igiena sexuala de care-ti spuneam (urinare si spalare inainte si dupa contact), am mai avut 2 episoade din astea, ultimul chiar recent. Deja mi-e groaza de urmatorul act sexual, daca urmeaza o alta infectie si alta cura de antibiotice, nu stiu ce sa mai fac. Am inceput vaccinul asta in speranta ca o sa ma vindece si pe mine ca pe cei despre care am citit pe net. Am de gand sa merg la un urolog care sa verifice ca totul e ok acolo, din punct de vedere fizic (am impresia ca infectiile au legatura si cu o anume pozitie din timpul actului, dar nu prea-mi vine sa aflu apucandu-ma sa experimentez. Mai bine intreb un doctor). Trebuie sa m-apuc sa cercetez, sa gasesc un urolog bun, ca nu-mi permit sa dea rateuri daca tot cheltuiesc niste bani pe consultatii si investigatii. Insa asta o las pe mai incolo, deocamdata toate finantele sunt alocate rezolvarii unei probleme pe col. Dupa ce-o rezolv pe asta, ma ocup si de partea urinara. Sa speram ca intre timp nu mai apare alta infectie
- cristina2009
- New member
am inteles.sincera sa fiu nu am prea avut probleme cu sanatatea si am 29 de ani.Multumesc lui Dumnezeu ca a fost asa si sper sa ramana asa.In afara de simple raceli chiar am fost ok. Cu sotul meu sunt impreuna de 7 ani si ne-am gandit ca e timpul sa facem bebe dar s-ar parea ca nu e cand vrem noi... Ne-am facut analizele si tot ce se mai putea iar sotul meu a iesit de fiecare data cu analize ca de bebe. deja am cateva zile de cand consum cate 2.5 litri de ceai si urina si-a cam schimbat culoarea. nu mai este inchisa si nu mai miroase. in plus iau Urisan care este foarte bun pentru tratarea infectiilor urinare si este naturist.e bine de luat si dupa ce scapi ca nu mai favorizeaza producerea infectiilor. am citit ca sunt foame grave de e coli care se pot transmite la bebe dar multi afirma ca nu afecteaza sarcina...nu stiu ce sa cred! Poate daca am gasi un medic pasionat pentru meseria pe care o are am avea mai multe sanse de izbanda. majoritatea se uita, iti dau tratament si te trimit acasa.Dar niciunul nu-ti spune sa faci analize suplimentare sa vezi care este cauza si nu efectul. inca un medicament gasit pentru tratarea infectiilor l-am gasit la Cali Vita si se numeste ParaProtex.Este naturist.
sa vedem ce-o sa zica si medicul... cauta sa vezi despre ce este vorba si poate iti iei si tu,la sfatul medicului si nu altfel chiar daca este naturist...
- michidoo
- Full member
am impresia ca am luat si ParaProtex (oricum, am luat mai multe de la CaliVita, tocmai ca sa ma protejez pentru alte infectii urinare, sa intaresc imunitatea si sa rezolv o candida). Am luat si Urisan, este de fapt extract de afine rosii, ti-am zis ca fac bine Am mai luat si o gramada din astea care incep cu Uri: Urinex, Urinal etc Tocmai, ca ma asteptam ca dupa astfel de tratamente, sa nu mai am probleme...si m-am trezit cu ultima infectie, in conditiile in care am respectat regulile de igiena In plus, am luat-o din pripa, cum am observat mirosul, nici n-am mai facut urocultura: am bagat la greu ceaiuri, Renostim, albastru de metil (am uitat sa-ti spun, e un dezinfectant foarte bun), bai de sezut. Am crezut ca pot evita antibioticul, dar dupa 2 zile nu trecuse mirosul si am zis sa nu ma mai joc, am luat Nolicin timp de 7 zile. O sa refac urocultura, probabil ca nu o sa mai fie nimic...pana la urmatorul contact
Nu stiu cum se trateaza e.coli in sarcina, stiu doar ca nu se prea iau antibiotice la inceputul sarcinii, nu? Adica sunt toate remediile pe care le-am scris mai sus, dar uite ca in unele cazuri, ca al meu, nu merg si infectia tot trebuie tratata cumva. In fine, e bine ca la tine se amelioreaza Eventual poate mai vorbesti cu viitoarele mamici (sunt topicuri speciale pe aici) sa-ti spuna cum se trateaza ele, pentru ca stiu ca infectia urinara apare in timpul sarcinii (la unele femei, chiar pentru prima data in viata lor) si probabil nici ele nu o trateaza cu antibiotic. Cat despre sarcina, pentru testul cu urina ori astepti sa intarzie menstra, ori sa se faca 3 saptamani de la contact. Dar intre timp poti face testul de sange (beta HCG), ma gandesc ca daca e necesar poti incepe tratamentul cu antibiotic daca nu esti insarcinata. Oricum, sfatuieste-te si cu niste doctori - urolog pentru infectie, ginecolog pentru sarcina.
Ultima oara a fost editat de michidoo (2010-01-10 20:37:36)
- cristina2009
- New member
inca nu stiu daca sunt insarcinata...o sa vedem dar chiar si asa prefer sa gandesc pozitiv...nu vreau sa stau stresata.sunt multe alte cazuri mai grave decat banala mea infectie cu e coli. sunt antibiotice care se prescriu si pe timp de sarcina dar trebuie sa-ti apara si pe urocultura.daca nu cel mai bun tratament e cel naturist si in special ceaiuri cate 3 litri pe zi. Mama mi-a mai dat un remediu dar cand l-am auzit m-a apucat rasul dar mi-a zis ca e probat pe bunica mea si i-a trecut.partea ciudata este ca tot dupa nu stiu cate tratamente cu antibiotice nu-i trecea deloc acest ecoli.Tratamentul la gasit in formula asa si presupune sa bei in ficare zi timp de 21 de zile cate o jumatate de bere la sticla dar sa fie de calitate. Urinezi mai des....partea buna este ca a scapat...am ras cu lacrimi cand mi-a povestit dar sunt sigura ca exista si un dram de adevar in toata treaba asta. maine dim sunt programata la analize si am sa vad dupa ce-mi iese...te tin la curent si iti spun ce si cum...
© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului
anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.
|
|
|