homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Chisturi ovariene

#1 2010-01-11 22:25:23

Danusha
New member
Inregistrat: 2010-01-11

Chisturi ovariene

Buna! Am si eu unele nelamuriri.. Pe data de 21 Decembrie mi-a venit CM si probabil din cauza frigului asa gandeam eu, mi s-a dereglat si a tinut cam aprox 3 saptamani  butter . M-am consultat cu mai multe prietene si imi ziceau sa iau anticonceptionale marvelon sau dessorelle si clorocalcin. Prietenul meu nu m-a lasat sa iau nimic de capu''meu cu toate ca eram prea disperata, am hotarat sa ma duc prima data in viata mea la ginecolog.  wow si am aflat ca am chisturi destul de mari pe ambele ovare si ca un ovar este zgariat.. ce vreau sa stiu este daca chisturile astea sau faptul ca unul este zgariat au vreun efect negativ asupra unei viitoare sarcini..am citit pe undeva ca daca se agraveaza nu poti sa mai faci bebei sau cv de genu'... Ginecologu nu prea m-a lamurit, ptr ca avea multe programari si m-a expediat f rpd.. Mi-a dat sa iau duphaston 10 zile, si yasmine 3 luni.. eu n-am mai folosit pana acum antibb si vreau sa stiu dupa cat timp isi fac efectul.. si daca in pauza aia de 7 zile mai esti protejata sau nu.. merci mult!  bis
ce mult am scris  chicot

#2 2010-01-11 22:45:15

YoHanna
Insomniac member
Inregistrat: 2007-05-31

Re: Chisturi ovariene

foarte bine ca nu ai luat nimic de capul tau smile
nu stiu in ce masura acele chisturi pot afecta fertilitatea sau o viitoare sarcina...insa daca faci tratamentul ai sanse f mari sa scapi de ele smile si eu am avut si dupa 3 luni de Anticonceptionale m-am vindecat smile
daca le iei din prima zi de menstruatie...sunt eficiente si poti sa ai si contacte sexuale neprotejate smile si daca folia o iei corect ..vei fi protejata si in pauza de 7 zile.

hjarta "The most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the "you" you love, well, that's just fabulous" hjarta

#3 2010-01-12 03:26:01

Danusha
New member
Inregistrat: 2010-01-11

Merci mult de raspuns! Acuma sper sa nu ma fac cat o vaca avand in vedere ca si duphaston si yasmine sunt pe baza de hormoni! big_smile

#4 2010-01-12 21:07:03

YoHanna
Insomniac member
Inregistrat: 2007-05-31

cu mare placere puss
si n-ai sa te faci "cat o vaca" lol daca ai o alimentatie corespunzatoare.
in cazul in care totusi...acumulezi cateva kg in plus si esti sigura ca nu de la mancare...anticonceptionalele pot fi schimbate smile,nu trebuie sa astepti pana "te faci cat o vaca" lol

Ultima oara a fost editat de YoHanna (2010-01-12 21:07:34)

hjarta "The most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the "you" you love, well, that's just fabulous" hjarta

#5 2010-01-14 13:51:12

Fraise
New member
De la: Constanta
Inregistrat: 2008-04-12
Site

Danusha a scris:

Merci mult de raspuns! Acuma sper sa nu ma fac cat o vaca avand in vedere ca si duphaston si yasmine sunt pe baza de hormoni! big_smile

In 2006 am avut si eu chisturi ovariene, pe stangul era de 2 cm, iar pe dreptul avea 6 cm cand l-am descoperit. Am urmat tratamente homeopatice si apoi Utrogestan pt a da inapoi, din contra, unul dintre chisturi mi-a crescut. Cel de pe ovarul stang s-a absorbit si cel de pe dreptul a crescut. In februarie-martie le-am descoperit, si abia in august, la jumatatea lunii a trebuit sa ma operez, pt ca chistul de pe ovarul drept deja masura 15 cm pe 10 cm, cat o cana de cafea. Mi-a fost extirpat 85% din ovar si dupa o luna am trecut pe anticonceptionale Yasmin pt a evita reaparatia altor chisturi. Chiar daca unul dintre ovare este mai mic decat celalalt, fertilitatea este 100% activa, asa ca in orice moment se prinde o sarcina.

Asa ca mai bine ai mai consulta si alt medic ginecolog, ti-ai face niste analize, un echo, sa vezi evolutia chisturilor si mai multe informatii poti capata de la un medic care vrea sa-ti vada binele, nu sa te expedieze in 3 miscari.

Publicitate

loading...

#6 2010-01-14 14:42:10

ryanna22
Hero member
Inregistrat: 2008-10-08

Fraise, ce fel de tratamente homeopatice ai urmat? Au dat ceva rezultate? Intreb, caci si eu am probleme cu chisturile de la un timp incoace sad  tot reapar...

#7 2010-01-15 13:14:11

Fraise
New member
De la: Constanta
Inregistrat: 2008-04-12
Site

Nu le mai tin minte denumirea de acu 4 ani  ... stiu ca alea n-au facut decat sa-mi hraneasca chistul de pe ovarul drept ... au avut rezultat bun doar la chistul de pe ovarul stang care de fel a fost si mai micut de 2 cm ...

#8 2010-01-15 14:13:36

ET
Addicted member
Inregistrat: 2007-04-20

Fraise a scris:

stiu ca alea n-au facut decat sa-mi hraneasca chistul de pe ovarul drept ......

Interesant ce spui. E doar o constatare de-a ta sau ti-a confirmat si medicul?
Pana la urma, de ce natura au fost chisturile?

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.