homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Intrebare infectioase

#1 2010-01-15 17:50:39

Adalberta
Full member
Inregistrat: 2009-08-19

intrebare infectioase

stie cineva daca exista vreun microb care sa-ti dea senzatii ciudate cum ar fi:  intepaturi, gadilaturi pe fata, intepaturi in nas, intepaturi pe buze, intepaturi pe limba, intepaturi in jurul buricului?
Exista asa ceva?

#2 2010-01-15 18:13:46

moksha
Hero member
Inregistrat: 2009-12-19

Re: intrebare infectioase

iti raspund tot eu, intamplator sunt chiar in stagiul de infectioase acum.

exista vreo cativa care ar putea da asa ceva, dar nu sunt foarte specifici si sunt destul de putin probabil implicati in ceea ce ai tu.

dar raspunsul e ca se poate ca Herpes Simplex, Virusul Varicelo-Zosterian, anumiti paraziti - mai ales intepaturi. Dar nu cred ca e vorba de o infectie sistemica la tine, prea ai avut analizele bune si simptomele tale sunt nespecifice. in plus, ai facut controlul acela la un profesor de boli infectioase, care sigur ti-ar fi gasit o infectie cu aceste consecinte.

acum mi-am dat seama, cand ai expus mai pe larg subiectul, ca ar fi  bun un examen neurologic. ai facut asa ceva?

#3 2010-01-16 00:05:37

Adalberta
Full member

ma gandesc sa ma agat de asta pt. ca la inceput, inainte de a lua orice antibiotic, am avut aceste simptome concomitent cu cele genitale...  Intepaturi, gadilaturi pe fata, buze, in nas, pe limba... M-am speriat foarte tare...totusi, dupa antibiotic au trecut... au ramas numai simptomele genitale si uneori intepaturi in nas...  Acum am in plus intepaturi in vagin si/sau in fund. Ca o andrea care intra rapid. Nu-i placut deloc. Apoi, cand stau jos, simt CEVA acolo. Presiune, stransoare. Cand imi inchei blugii, ma doare. Nu mai pot purta blugii de anu trecut desi nu m-am ingrasat. Ma doare la presiune. De asemenea, parca ma strange invelisul de sub piele in zona pubisului/pelvisului... ca o stransoare/amorteala. Citesc degeaba manuale si forumuri... n-a mai avut nimeni asa ceva...  Am fost la un renumit neurochirurg. Si foarte serios. Mi-a pus multe intrebari, vadit interesat in a-mi rezolva situatia.  El ma chemase la el (un prieten i-a povestit disperat despre mine) in ideea ca as putea avea ceva cu nervul pudendal si ar fi fost usor de rezolvat. Concluzia lui a fost ca am nervii zonali iritati...in cazul in care nu-i o "boala inflamatorie pelvina cronica activa"... Urmeaza sa ne mai vedem, timp in care se va gandi la alta abordare.
Analizele de inflamatie imi ies proaste, VSH, fibrinogen, leucocitoza, eritrocite mari. Apoi, secretie crem-maro cu o saptamana inainte de ciclu. Secretia cotidiana nu-i deloc abundenta dar este lucioasa, incolora, vascoasa si intra in chilot...Ciclul vine mai devreme decat imi venea... cam la 22 de zile. Singurele zile in care nu am nimic sunt cele cu sangerare abundenta. Atunci sunt sanatoasa, ca inainte... Poate pt ca se curata uterul... nu stiu...

Spuneam pe alt topic cum marti am fost la gineco si mi s-a spus ca nu-i nimic genital trimitandu-ma la gastro iar sambata la urgenta mi s-a dat diagnostic de anexita dreapta si o gramada de medicamente: doxi, ketonal, diclofenac, omez, betadine...   M-a palpat si a fost dureros in dreapta. Mi-a facut ecografie si hemograma...

Am fost si la psihiatru pt ca mi s-a spus ca-i posibil sa mi se fi schimbat o componenta psihica. Totusi, femeia aia m-a inteles, m-a crezut si mi-a dat dreptate ca o poti lua razna cu durerile pelvine, mai ales ca nu le dai de cap. nu mi-a dat medicamente, nimic... Mi-a zis sa beau citrice and stuff. Deci, nu cred ca m-am dus cu capu'. Pur si simplu am ceva al naibii de ciudat care nu ma lasa sa-mi reiau viata de unde am lasat-o. desi incerc.   

Astept pap-ul in mediu lichid (am refacut si colposcopia care-i ok, fara modificari). O fi posibil sa am ceva in endocol??? care sa nu se vada? sa-mi fac biopsie in caz ca pap-ul este in continuare anormal?  Imi vine sa-mi scot tot ca sa scap de calvar. dar imi pare si rau... m-am simtit intotdeauna atat de bine cu mine, cu felul in care eram... Ar fi pacat sa ma operez si sa fie cine stie ce lucru simplu de fapt... care sa se rezolve prin medicamentul potrivit... :-( nu mai stiu

ps. herpes nu am pt ca mi-am facut analiza. n-am avut in viata mea vreo BTS... niciodata nimic genital. Am avut insa obiceiuri proaste: spalat intravaginal, contraceptive puternice 10 ani (diane 35)...

pps. doctorul de infectioase, renumitul dr. Ceausu, nici nu m-a intrebat prea multe... mi-a zis ca am durere cronica pelvina si sa merg la fizioterapie etc. eu nu cred asta... imi inchipui cum ar fi durerea cronica pelvina... nu cu intepaturi, arsuri, amorteli...   mie mi-au inceput toate in iulie si simptomele sunt perfect la fel ca in prima zi. fara ameliorari. dimpotriva, am in plus intepaturile in col/anus/vagin, nu stiu unde sunt ...  apoi, dureri de vezica atunci cand e plina...  petesii vaginale care nedumeresc doctorii...

poate fi oare TBC al colului? (am citit de curand ca exista asa ceva)... cum se diagnosticheaza asta???

Multumesc mult moksha pt atentie. Orice indrumare este mana cereasca.

Ultima oara a fost editat de Adalberta (2010-01-16 00:21:33)

#4 2010-01-16 01:19:00

Rose
Hero member
Inregistrat: 2007-08-30

Adalberta, vrei sa zici ca Tarlea a trecut cu vederea anexita? Dar esti sigura ca o ai? Ma intereseaza, ca si eu merg la ea...
Cat despre cazul tau, eu zic sa te gandesti asa: daca era cu adevarat grav, in 6 luni s-ar fi agravat, si ar fi devenit evident...Tu ai fost la atatia medici renumiti...NU SE POATE sa ai ceva grav , si nici unul sa nu-si dea seama... Zic sa nu ignori nici factorul psihologic...poate ar fi bine sa te intorci la psihiatru, sa iti dea ceva pt anxietate, sa vezi daca atunci cand iei medicamentele mai persista simptomele...ar fi un fel de ultim test. Sa iti dea ceva strong...Chit ca umbli capie o luna-doua, macar iesi din nebunia asta. Daca nu mai ai simptomele,  e clar de la ce a fost. Eu zic ca tu iti distrugi mai rau viata si sanatatea asa.
Cat de proaste iti ies VSH si restul. Stii, banuiesc, ca unele femei au VSH marit "din constructie". Tu inainte il aveai in limite?

21.04.2013 -  bebic Bebe Chitaila
www.pisicamov.ro

#5 2010-01-16 01:26:37

moksha
Hero member

Adalberta a scris:

ma gandesc sa ma agat de asta pt. ca la inceput, inainte de a lua orice antibiotic, am avut aceste simptome concomitent cu cele genitale...  Intepaturi, gadilaturi pe fata, buze, in nas, pe limba... M-am speriat foarte tare...totusi, dupa antibiotic au trecut... au ramas numai simptomele genitale si uneori intepaturi in nas...  Acum am in plus intepaturi in vagin si/sau in fund. Ca o andrea care intra rapid. Nu-i placut deloc. Apoi, cand stau jos, simt CEVA acolo. Presiune, stransoare. Cand imi inchei blugii, ma doare. Nu mai pot purta blugii de anu trecut desi nu m-am ingrasat. Ma doare la presiune. De asemenea, parca ma strange invelisul de sub piele in zona pubisului/pelvisului... ca o stransoare/amorteala. Citesc degeaba manuale si forumuri... n-a mai avut nimeni asa ceva...  Am fost la un renumit neurochirurg. Si foarte serios. Mi-a pus multe intrebari, vadit interesat in a-mi rezolva situatia.  El ma chemase la el (un prieten i-a povestit disperat despre mine) in ideea ca as putea avea ceva cu nervul pudendal si ar fi fost usor de rezolvat. Concluzia lui a fost ca am nervii zonali iritati...in cazul in care nu-i o "boala inflamatorie pelvina cronica activa"... Urmeaza sa ne mai vedem, timp in care se va gandi la alta abordare.
Analizele de inflamatie imi ies proaste, VSH, fibrinogen, leucocitoza, eritrocite mari. Apoi, secretie crem-maro cu o saptamana inainte de ciclu. Secretia cotidiana nu-i deloc abundenta dar este lucioasa, incolora, vascoasa si intra in chilot...Ciclul vine mai devreme decat imi venea... cam la 22 de zile. Singurele zile in care nu am nimic sunt cele cu sangerare abundenta. Atunci sunt sanatoasa, ca inainte... Poate pt ca se curata uterul... nu stiu...

Spuneam pe alt topic cum marti am fost la gineco si mi s-a spus ca nu-i nimic genital trimitandu-ma la gastro iar sambata la urgenta mi s-a dat diagnostic de anexita dreapta si o gramada de medicamente: doxi, ketonal, diclofenac, omez, betadine...   M-a palpat si a fost dureros in dreapta. Mi-a facut ecografie si hemograma...

Am fost si la psihiatru pt ca mi s-a spus ca-i posibil sa mi se fi schimbat o componenta psihica. Totusi, femeia aia m-a inteles, m-a crezut si mi-a dat dreptate ca o poti lua razna cu durerile pelvine, mai ales ca nu le dai de cap. nu mi-a dat medicamente, nimic... Mi-a zis sa beau citrice and stuff. Deci, nu cred ca m-am dus cu capu'. Pur si simplu am ceva al naibii de ciudat care nu ma lasa sa-mi reiau viata de unde am lasat-o. desi incerc.   

Astept pap-ul in mediu lichid (am refacut si colposcopia care-i ok, fara modificari). O fi posibil sa am ceva in endocol??? care sa nu se vada? sa-mi fac biopsie in caz ca pap-ul este in continuare anormal?  Imi vine sa-mi scot tot ca sa scap de calvar. dar imi pare si rau... m-am simtit intotdeauna atat de bine cu mine, cu felul in care eram... Ar fi pacat sa ma operez si sa fie cine stie ce lucru simplu de fapt... care sa se rezolve prin medicamentul potrivit... :-( nu mai stiu

ps. herpes nu am pt ca mi-am facut analiza. n-am avut in viata mea vreo BTS... niciodata nimic genital. Am avut insa obiceiuri proaste: spalat intravaginal, contraceptive puternice 10 ani (diane 35)...

pps. doctorul de infectioase, renumitul dr. Ceausu, nici nu m-a intrebat prea multe... mi-a zis ca am durere cronica pelvina si sa merg la fizioterapie etc. eu nu cred asta... imi inchipui cum ar fi durerea cronica pelvina... nu cu intepaturi, arsuri, amorteli...   mie mi-au inceput toate in iulie si simptomele sunt perfect la fel ca in prima zi. fara ameliorari. dimpotriva, am in plus intepaturile in col/anus/vagin, nu stiu unde sunt ...  apoi, dureri de vezica atunci cand e plina...  petesii vaginale care nedumeresc doctorii...

poate fi oare TBC al colului? (am citit de curand ca exista asa ceva)... cum se diagnosticheaza asta???

Multumesc mult moksha pt atentie. Orice indrumare este mana cereasca.

Saracuta de tine.
Tb col nu poate fi. Adica ma rog, ar putea fi, dar e atat de rara ca..nu o luam in calcul. Domnul Ceausu este extraordinar, dar poate ca te-a subestimat ca pacienta si de aceea ti s-a parut ca nu ti-a acordat atentie. Adica i s-a parut probabil ca exagerezi, avand in vedere ca vede cazuri grave etc si nu te-a tratat cu suficienta atentie, dar chiar asa, este un doctor extraordinar si nu ar fi trecut cu vederea ceva important.

O sa vorbesc cu cat mai multi colegi, poate ii vine cuiva vreo idee.

Nu cred ca era cazul de psihiatru, dar e clar ca situatia aceasta te-a adus la disperare. Si nu o sa treaca fara un diagnostic precis.

Eu zic pana atunci sa incerci lyrica si sa te abtii de la a mai lua  multe medicamente, mai ales antibiotice, ca poate totusi ai ceva si devine rezistent, zic si eu.

Imi pare rau ca trebuie sa treci prin asta, dar cu incredere se va rezolva.

ps. poate te-am mai intrebat, un calciu, magneziu, niste vitamine dozate din sange ai facut? au fost ok?

acum am vazut ce ai scris si la topicul celalalt..da, nici eu nu cred ca e ceva grav, dar asta nu face situatia mai putin suparatoare, macar daca ar fi fost grav am fi stiut ce sa facem. o sa aflu de mynociclin de la o colega din franta, sa vedem pentru ce anume se da.

Ultima oara a fost editat de moksha (2010-01-16 01:31:14)

Publicitate

loading...

#6 2010-01-16 06:19:51

Adalberta
Full member

am uitat sa mai spun ca atunci cand stau in picioare, merg, etc, totul este ameliorat... sunt cvasi-normala exceptand intepaturile acelea ascutite cand si cand.   cand stau jos, simt ceva strain in interiorul uterului ... stiu ca nu-i nimic, zecile de ecografii arata asta, pana  si chistul s-a resorbit... dar exact asa simt. Cand stau pe spate, la fel, simt acolo ceva... o jena, discomfort. Foarte ciudat, pe burta, iar, ma simt ok.
Apoi... portiunea ganglionara inghinal dreapta, ma jeneaza dar rar ajunge durere propriuzisa si se lasa pe picior interior coapsa.

Calciul este ok, magneziul este usor peste limita, cu vreo 2 unitati dar mi-a zis dr. ca-i greseala de lab si nu arata nimik patologic...

Dr. Ceausu a considerat, vazand ca singura analiza care ar fi putut spune ceva a fost ureaplasma initial decelata prin real-time PCR din urina,   ca poate asta a fost ghinionul, ca m-am intalnit candva cu acest microb si am ramas cu escarele si cicatricile care se inflameaza pe-acolo.

De ce nu cred asta? Pt. ca simptomele sunt aceleasi, fara deosebire. Deci, si cand am avut analiza pozitiva, si dupa tratament, cand am facut din nou zeci de analize pt mycoplasme si au iesit negative, ei bine, simptomele sunt exact la fel. Ori, macar o deosebire ar trebui sa fie intre momentul cand ai un microb activ si cel in care ai ramas numa cu sechele...  Ma gandesc si eu, logic... Si, apoi, de ce sunt zile rele si zile mai putin rele? De ce in zilele de sangerare nu am nimic??? Nici macar presiunea aceea cand stau jos... Golirea uterului imi reda confortul...

Acum am luat-o pe ceaiuri (pufulita, cretisoara, coada calului, coada soricelului, pelin, maru' lupului... spalaturi, bai de sezut, baut etc), nu mai iau nimic altceva, m-am lamurit si cu capsulele minune de la Secom, CaliVita si altele...  mie nu mi-au facut nimic. Bani aruncati...  Saptamana asta am facut Electroforeza si Coprocultura. Ambele au iesit ok.   Ma gandeam sa fac si analize pt. boli autoimune... dar nu stiu ce? HLA? anticorpi ANA? inca nu stiu nimik.

Repet, singura imbunatatire este a psihicului meu, nu mai am panica aceea si stari de soc si ganduri ca voi muri curand... Adica, am reluat o parte din activitati... Insa nu ma pot avanta in proiecte mari si de durata pt ca eu azi nu stiu cum voi fi maine... iar cand am inflamatiile exacerbate nu pot gandi logic, sunt nervoasa si as tot bate pe cineva...  M-a cam afectat pe pertea personalitate... eram foarte efervescenta si radeam incontinuu, toate facandu-le cu acest start. Si acum mai rad... dar nu prea e rasul meu...

PS. nu cred ca-ti dai seama cam cat inseamna pt mine randurile tale si, mai ales, faptul ca nu bagatelizezi ce spun... imi da o speranta... ca voi gasi o ameliorare. Multumesc mult puss

Rose... nu o invinuiesc pe Tarlea... exact asa actioneaza ceea ce am eu. Azi nu am nici o jena la palpare, maine ma arde rau si nu rezist la tuseul intravaginal. Tocmai de aceea, am un raport al dansei in care scrie ca am BIP cu tratament Ketonal, iar urmatorul raport, la o luna distanta, spune ca-i suplu ce-i pe-acolo si ma trimite la gastro. Sambata, la urgenta, cand am primit diagnosticul de anexita (la 4 zile dupa consultatia la Tarlea), ma durea atat de rau in dreapta ca stateam numai in pozitia echer, iar cand intram cu masina in vreo groapa si ma zdruncinam ma durea f tare.   La psihiatru am fost... si mi-a spus ca n-am nevoie de medicamente, chiar m-am mirat pt ca stiu ca astia dau ceva si daca n-ai nevoie... Femeia insa s-a gandit ca numai asta nu mi-ar mai trebui, sa-mi nenorocesc viata de-a dreptul... de-abia am apucat sa reintru in normal cu cateva activitati... De ce sa iau tranchilizante cand am dovezi ca sunt probleme reale si nu inchipuite: petesii vaginale (niste pete rosii sangerii pe mucoasa vaginala), un pap modificat cu ASCUS, VSH marit, fibrinogen, leucocite, eritrocite la fel.  VSH-ul imi este marit mai ales in fazele acute, am si analize bune periodic deci, nu cred ca sunt printre cele cu VSH marit normal. Maica-mea este asa si mi s-a explicat cand umblam cu ea pe la dr...   :-(   Mersi, oricum Rose.  Du-te fara probleme la Dr. Tarlea, este buna, chiar uimitoare prin felul cum scaneaza problemele de col. Ea nu-i de vina ci problema mea care .... vad ca e destul de ciudata.  Azi ma doare rau la tuseu, maine deloc.  Totusi, senzatia de plin in uter este permanenta....
Asa cum ai vazut, si eu m-am prins ca nu poate fi vorba de ceva grav si de aceea am inceput sa mananc normal, fara noduri si anxietatea aceea a disparut... Mi-era frica rau. Acum sunt doar... in asteptare. Nu-mi mai e frica ca am ceva grav (astept si pap-ul in mediu lichid...) dar mi-e teama sa nu se agraveze in timp. Si, daca nu se agraveaza, asa subclinica cum e treaba asta... ce mama naibii o fi de nu pot sa-i dau de cap?
Repet, a debutat in vara... nu eram depresiva, nu nimic. Eram sanatoasa tun si cu chef de viata si lucruri mari. TOTUL a inceput insa, imediat dupa o relatie cu un partener nou (care nu are nimic-analizele sunt ok...). Eu aveam o relatie de 12 ani dar exact atunci am... aprofundat situatia cu altcineva... (amanuntele picante nu cred ca au semnificatie clinica)...  Ma gandesc ca s-a schimbat ceva pe-acolo, ph, naiba stie... poate corpul era obisnuit de atatia ani intr-un fel si... brusc, o informatie complet straina l-a dat peste cap... habar n-am ...dar este flagrant si clar ca de-aici mi se trage...  ori de la piscina/jacuzi pe care o frecventam exact atunci.

Ultima oara a fost editat de Adalberta (2010-01-16 09:10:12)

#7 2010-01-16 10:36:47

Rose
Hero member

Mi-au mai venit niste idei...
1) Ziceai de o relatie noua...Poate "amanuntele picante" cum zici tu chiar conteaza...Poate te simti vinovata sau ceva de genul asta --->vezi ce are de zis un psiholog.
2) Imi aduc aminte ca si eu am avut in urma cu cativa ani niste dureri foarte-nasoale in partea dreapta. Dupa cum erau, eu eram sigura ca e ceva ginecologic. S-a nimerit ca atunci sa tb sa facem controlul periodic ( la serviciu) si i-am zis doctoritei de asta. Doctorita mi-a zis sa ma duc peste 2 zile la ecografie ( abdominala) , iar pana atunci sa tin un anumit regim -2 zile ( ca sa nu fie gaza in abdomen si sa se vada bine). Regimul era fara legume&fructe, fara sosuri, fara multe...parca ramasese doar carnea la gratar/fiarta si branza, carbune medicinal, triferment si colebil ( nu mai tine minte exact cum se luau...cred ca conform prospectului). Si minune - cum am tinut regimul asta, cum au incetat durerile. Apoi doctorita de la eco mi-a zis ca au fost cu siguranta din cauza colonului durerile, pt ca acolo in burta stau toate la gramada si apasa unele pe altele --->ai putea sa incerci regimul asta pt 2 zile sa vezi daca este vreo ameliorare. Nu ai nimic de pierdut si este foarte rapid.
3) Poate ai un soi de congestie + incordare a zonei pelvine ( tot pe fond psihologic, ca atunci cand ne trezim dimineata cu o contractura musculara, cu gatul sucit) si de asta in timpul menstruatiei ti-e mai bine...atunci sunt niste contractii, care poate mai elibereaza tensiunea de acolo...
4) De simptome eluzive de genul asta , furnicaturi , intepaturi , dureri anale eu am mai auzit vorbindu-se pe un site unde un doctor le raspundea unora care se temeau ca au luat HIV. Era cate unul care avea exact simptomele astea ( si vreo 10 teste negative) Daca imi aduc bine aminte se cheama neuropatie, si chiar ar fi un simptom pt virusul ala, in stadii avansate. Astia o tineau una si buna ori ca sunt acel caz unic in care testele au fost toate fals negative, ori ca au o tulpina noua necuprinsa in teste, etc , etc. Iar doctorul le explica ca nu , nu se poate daca ar suferi cu adevarat de neuropatia datorata virusului, situatia lor ar fi asa de grava incat ar fi vizibile si alte probleme, manifestarile sunt clasice pt anxietate si la final le punea si linkuri cu intrebarile altora cu fix aceleasi manifestari, ca sa vada ca problema e pe scara larga. Cert este ca doctorul ala ii sfatuia cu tarie sa mearga la "counseling".
Cam asta mi-a mai trecut prin cap in legatura cu problema ta... kram

www.pisicamov.ro

#8 2010-01-16 11:02:02

Adalberta
Full member

Rose :-)... 
1. daca tot intram in amanunte picante, crede-ma ca n-am avut nici o mustrare de constiinta, vinovatie, etc. In plus, vinovatia nu cred ca se lasa cu analize proaste...

2. am tinut din iulie "n" regimuri , nemaivorbind de perioadele in care, siderata, n-am mancat NIMIC...

3. aici... nu stiu ce sa zic... bate tot catre psihic si vin din nou cu argumentul palpabil al analizelor si concluziilor ochiometrice. Stii... exista un microb infricosatot, Morgellons. Suna absolut SF cum se manifesta aceasta: de la simptome de ordin psihic (ceea ce face ca cei bolnavi sa fie trimisi la tratamente pshihiatrice sau sa fie declarati cu usurinta "dusi cu capul") pana la simptome absolut ingrozitoare de genul viermi si gandaci care li se plimba pe sub piele (da, ati citit bine) sau fire si fibre colorate, ca niste ate, care le ies din corp de sub leziunile produse pe piele. Este ceva halucinant si sincer nu mi-a venit sa cred cand am aflat prima oara despre asta, dar mi-am extins cercetarile si, din pacate, totul este cat se poate de real. http://en.wikipedia.org/wiki/Morgellons  . Ei bine, despre aceasta boala cunoscuta sub numele de Morgellons, nu se stiu inca prea multe deoarece bolnavii, negasind sprijin nici la medici, nici la familii (care de multe ori ii marginalizeaza crezand ca acestia isi imagineaza, sau ca vor sa atraga atentia asupra lor, sau ca dezvolta probleme psihice), ajung sa se izoleze complet si sa nu mai iasa din casa, traind in singuratate si straduindu-se sa nu-si piarda mintile. Bineinteles ca aceasta este reactia normala in fata ridiculizarii la care sunt supusi numai pentru faptul ca boala lor nu exista inca in analele medicinei!  Sa credem atunci ca situatia ar fi diferita atunci cand acuzam simptome pentru care medicii nu gasesc o situatie clinica certa? Am auzit de atatea ori despre situatia aceasta in care medicul se dispenseaza de pacient sub pretextul inchipuirilor sau ipohondriei ...
Eu cred ca durerile , problemele psihologice, psihosomatice... au cu totul alta desfasurare. Am studiat psihologia, e drept, latura despre Analiza Tranzactionala, am citit carti de psihanaliza, m-a pasionat acest domeniu si, crede-ma ca as sti macar sa identific cauze, situatii, etc... 

4. Testul HIV l-am facut asa cum am facut toate analizele, si nu este... si nici nu nu ma tem ca as avea asa ceva... deci... ce rost are sa adaug la nelinistile mele una noua? Crede-ma ca, in toata nebunia asta, sunt un om destul de rational... Altfel, aceasta a 4-a idee atinge tot latura psihica, anxietate, etc., pt care am raspuns la 1 si 3.

Mersi mult pt ajutor. Nice try :-))   Citeste despre Morgellons si ai sa vezi ca foarte usor clasezi la psihopupu  lucruri despre care nu ai informatii.  Tocmai asta-i nelinistitor in situatia mea... latura asta enigmatica. Daca as avea un diagnostic nu as mai pierde timpul pe-aici.  nocry

Ultima oara a fost editat de Adalberta (2010-01-16 11:17:12)

#9 2010-01-16 11:27:21

SoareleMeu
Hero member
Inregistrat: 2007-11-16

nu e caz de psiholog. e anexita !

#10 2010-01-16 11:50:50

Rose
Hero member

Nu voiam sa zic ca ar tb sa adaugi la nelinistile tale una noua, voiam sa zic ca manifestarile astea "ciudate" - furnicaturi, intepaturi, etc. sunt comune intre cei care au o stare de teama legata de sanatate, ca sunt oarecum "clasice" pt anxietate.
Si pe mine m-a atras atras partea cu Analiza Tranzactionala. Si...te-ai analizat din punctul asta de vedere? Mama ta a suferit cumva de vreo boala cand era de varsta ta? rodnar
Dar nu mai zic nimic, ca o sa spui ca o tin una si buna cu factorul psihologic.
Nu ne ramane decat sa vedem cu ce idee mai vine si moksha. nustiu

www.pisicamov.ro

#11 2010-01-16 12:45:19

Adalberta
Full member

SoareleMeu a scris:

nu e caz de psiholog. e anexita !

dah... asa vreau si eu sa cred... metroanexita. chiar daca nu-mi mai iese nici un microb la analiza... o fi acolo ceva ce intretine inflamatia. fac de cateva seri bai de sezut cu sare...

Rose, sigur ca m-am analizat... am studiat cu un mare shrink elvetian, evreu, am fost la colocvii, workshopuri, am asistat la sedintele lui Jodorowsky in Franta... Crede-ma ca nu-i treaba de script aici ci de un ghinion , pur si simplu.

Ultima oara a fost editat de Adalberta (2010-01-16 12:58:26)

#12 2010-01-16 13:40:21

SoareleMeu
Hero member
Inregistrat: 2007-11-16

si eu am anexita de multi ani netratata corect si tot simtome ca astea am. Noroc ca nu le am des dar e aiurea si na...
te descurci cum  poti.
poate in vara o sa vizitez ceva doctori sa vad ce imi spun. Sincer eu o sa iau doar tratament pt anexita si cu asta basta.

#13 2010-01-16 15:26:05

moksha
Hero member

Trebuie totusi, fara sa crezi vreo secunda ca te iau peste picior, sa recunosti ca documentarea aceasta excesiva, pana la detalii pe care nici macar toti medicii nu le cunosc, ar putea fi un semn ca anxietatea este la un nivel maxim. Dar e o diferenta intre anxietate si inchipuire si pana la urma e un mod firesc de actiune.

Sincer nu imi dau seama exact ce ar putea fi. Este probabil si posibil sa fi ramas o iritare a nervilor la acel nivel, asa ca, dupa cum am zis, incearca lyrica si complexul b, sa vedem cum este.

Din cauza faptului ca simptomele tale sunt asa nespecifice, necaracteristice pentru o boala sau alta, e foarte greu sa iti zic fa-ti o analiza. Boli auto-imune sunt atat de multe ca nici nu stiu cu ce sa incepem...mai ales ca totusi nu pare ceva sistemic, pare pana la urma mai degraba local.

Nu mi-ai zis de hormoni, sau poate nu te-am intrebat eu, sau poate am intrebat si am uitat. Tu pana la urma mai iei anti conceptionale sau nu? - scuze ca am uitat, sunt multe informatii smile Eu nu sunt un mare fan al anti conceptionalelor, medical vorbind, dar trebuie sa spun ca e doar parerea mea personala si nu trebuie luata in seama deloc.

M-am documentat despre mynociclin. Nu e un antibiotic atat de tintit specific pe ceva anume, are un spectru totusi larg, se da in acnee, in boala lyme, in infectii cu chlamydia, gonococ, coxiella si multe altele. nu cred ca ti-ar fi rezolvat situatia, mai ales ca e echivalenta sa zicem cu doxaciclina, de care mi se pare ca ai luat deja.

ps. de unde am zis ca nu sunt fan, se pare ca daca scriu anti conceptionale fac reclama cuiva, nu e deloc intentia mea. asa ca am corectat.

Ultima oara a fost editat de moksha (2010-01-16 15:29:15)

#14 2010-01-16 23:24:58

Adalberta
Full member

Ai dreptate moksha, nici nu ma dezic de anxietate ca doar am simtit-o in toata puterea...  Documentarea excesiva este un defect al meu si ma comport astfel in toate domeniile si situatiile.  Totusi, cu un an inainte de toata povestea asta, am trecut printr-un mare soc cu mama, care avea un chist pe pancreas de vreo 15 ani si incepuse sa aiba dureri, pancreatite, etc. Tot timpul i s-a spus ca-i pseudochist ca sa ne trezim peste 15 ani cu o tomografie care arata o formatiune captanta in interiorul chistului de am innebunit cu totii. A operat-o Sir Dr. Mihnea Ionescu, care, la fel, a vazut acolo ceva "urat" dar la ex. extemporaneu nu a iesit cancer... Am stat 21 de zile innebunita pana la ex. histopatologic si m-am rugat sa nu fie atinsi ganglionii. Cand colo, au gasit numai displazie severa...iar chistul era seros, nu mucinos, etc...  Mama este bine acum. Ce am vrut sa spun cu asta? Ca m-am documentat si atunci exact la fel, anxietatea ma cuprinsese si atunci de mi se inclestau falcile si-mi treceau curenti electrici noaptea pe sira spinarii... A fost maxim!!!   Ei bine, daca nu eram acest gen, daca n-as fi scotocit, daca n-as fi studiat manuale, daca nu i-as fi facut analize... tomografia cu subst de contrast a fost ideea mea!!!!  La urgenta ii facusera cu o luna inainte una fara subst. si scria pe foaie mare: pseudochist, imagine fara pereti proprii, etc...  Daca stateam linistita... poate altul era cursul lucrurilor... poate ramaneam la Dr. Beuran si nu mai ajungeam la Dr. Mihnea Ionescu...   
Deci, nu neg ca am angoase... dar sunt din cauza durerilor, nu invers... Si apoi... mi-e frica... mi-e frica de cancer, de biopsii, conizatii, amputari...

Hormonii... aici m-ai prins... n-am investigat NIMIC pe latura asta... :-)) Nici nu stiu ce... Am un doctor fff bun pe endocrinologie , Cucu de la Parhon, l-am cunoscut cand i-am facut maica-mii punctie dintr-un chist tiroidian si ne-am imprietenit. Ar trebui sa fac ceva... analize? 
Contraceptive nu mai iau de 4 luni si le-am spus adio.

Acum stau cu inima cat un purice in asteptarea Pap-ului.  Daca iese modificat si colposcopia este ok, nu am rana pe col, nimic... genotipare HPV negativa... ce ar trebui sa fac?  Biopsie din endocol? Cum se face aceasta daca cea de col este ghidata colposcopic???  Ai vazut ce a spus Dr. House? O biopsie este ca si cum ai lua o cana de apa dintr-un ocean... daca nu ai pesti in ea... nu inseamna ca nu-s pesti in ocean...  cool

Ultima oara a fost editat de Adalberta (2010-01-16 23:36:34)

#15 2010-01-16 23:54:54

moksha
Hero member

Mie mi se pare normal sa te documentezi, parca intr-un fel aproape ma complexeaza, cuprinzi foarte bine informatiile si le intelegi, atunci de ce mai sunt doctori/studenti? smile Mai mult, tuturor ne e frica de boala, cunosc multi multi medici care nu fac nici macar o glicemie de frica a ceea ce ar putea afla, dar trebuie sa iti zic ca daca citesti mult, o sa afli mult si o sa iti fie si mai frica.

Ma bucur ca totul a iesit bine cu mama ta, a fost o situatie ce normal ca te-a ingrijorat si oricum pentru parinti cu totii cautam si gasim solutia buna. Si stiu ca nu e frumos sa zic asta, dar si medicii pot gresi, pentru ca factorul uman poate complica lucrurile, asa ca eu cred ca sa ceri o a doua parere sau o a suta parere ar trebui - bine, chiar este, dar nu e privit ca atare - sa fie un drept al pacientului si o incurajare de catre medic.

Ma gandeam la hormoni in sensul ca poate - desi repet, nu ma gandesc la ceva sistemic, dar pentru ca ai pomenit de intepaturi si in buze, limba etc - poate ar fi ceva cu tiroida. Este posibil, dar nu foarte probabil. Plus ca daca ai o dereglare pe linie estrogenica, poate ar fi aceasta cauza. Merita incercat, daca tot le-ai incercat pe toate. Este un doctor foarte bun, ai putea sa incerci. Repet, nu stiu daca ai sa rezolvi ceva cu asta, dar daca tot ai incercat, mai fa si acest efort. Din cate stiu cam costa dozarile hormonale..

Eu cred ca nu trebuie sa iti faci asa multe griji asupra endocolului, pentru ca nu vad ce ar putea fi dupa cate analize ai facut si mai ales dupa simptomele pe care le ai. Intr-adevar, sensibilitatea pap-ului nu e 100%, dar toate coroborate, plus papul in mediu lichid te aduc la o concluzie imbucuratoare. Nu cred ca trebuie sa iti faci griji.

Mie mi-a cam ramas gandul la endometrioza, desi stiu ca tu nu esti de parere ca ar fi asta, dar parca se potriveste totusi.

Mai imi atrage atentia faptul ca totul se leaga de acel singur contact. Stiu ca pare amuzant, dar poate pur si simplu s-a intamplat ceva la nivel local care ti-a iritat nervii si ai ramas cu aceasta simptomatologie. Bine, asta nu explica intepaturile de la nivelul fetei. Stiu ca nu e prea stiintific ce am zis, dar... Sau poate iritarea permanenta cu un tampon ar fi o cauza. Ultimele doua sunt chiar sf, dar eu le mentionez, poate recaptezi tu ceva din memorie.

Pentru ca pentru cazul tau eu cred ca cea mai importanta - avand in vedere ca tu ai toate analizele ok - este rememorarea conditiilor exacte in care au aparut simptomele acestea.

ps. dr house is always right smile dar trebuie sa nu uitam ca e un film si prezinta in general niste situatii incitante pentru public, dar absolut rare in practica. are dreptate, dar nu pentru col, asta e parerea mea. sau altfel spus o fi papul doar o cana, dar cu restul analizelor pe care le-ai facut se face si oceanul smile

cat despre morgellons, fa-ti un test pentru boala lyme, desi ma indoiesc foarte foarte mult ca ar fi vorba de asa ceva, dar daca ai citit despre asta e bine sa scapi de idee, pentru ca despre morgellons nu se stiu multe, dar se pare ca ar fi asociata cu boala lyme. dar nu e asta.

Ultima oara a fost editat de moksha (2010-01-17 00:01:17)

#16 2010-01-17 00:48:29

Rose
Hero member

Moksha, eu stiu ca problemele pe col apar in zona de jonctiune, si , IN PRINCIPIU, daca jonctiunea este vizibila si se recolteaza pap de pe ea, nu ar mai fi ce problema sa fie in endocol. Stiu corect?

www.pisicamov.ro

#17 2010-01-17 00:48:52

Adalberta
Full member

ah... am uitat ca am facut TSH, T3, T4 - valori normale. O sa ma caut de estrogeni, progesteron si celelalte.

cu documentarea ai perfecta dreptate... cu cat aprofundez mai tare, cu atat angoasa devine mai puternica... mi s-a intamplat si cu chistul maica-mii dar mai abitir acum cand am intrat printre virusi si bacterii, mi-am luat toate cartile de bacteriologie si virusologie scrise vreodata, in toate limbile... Am cumparat si Ginecologia Crangu Ionescu -Ancar...   Ei bine, am intrat intr-o panica....

despre endocol... eu am un papanicolau facut la Medsana in octombrie, cu rezultat ASCUS (koilocite rare, discarioze usoare)... prin urmare am facut colposcopie (fara modificari, col curat)  si genotipare HPV.  Zilele trecute am refacut colposcopia pt ca am simtit pe col ceva ca un grauncior dar a iesit la fel de ok ca prima oara, graunciorul fiind ceva nespecific care a si disparut in 2 zile...  Rezultatul la pap lichid inca il astept cu inima-n chilotzi. D-aia intrebam ce-ar trebui sa fac daca ar iesi cu modificari

de ce nu cred ca-i endometrioza? pt ca ultima sarcina (intrerupta) a fost cu un an inainte de povestea asta ( toata viata am avut o fertilitate de invidiat) pt ca markerul CA 125 e ok, pt ca nu am dureri atroce (doar arsura-intepatura-discomfort-iritatie) si nu am dureri in timpul menstrei. Dimpotriva.

Da, atunci a inceput totul, la cateva zile de la contactul cu pricina am avut usturime la urinat dar trecatoare... a tinut doar o zi...dupa asta au inceput niste senzatii aiurea pe labii, ca o stransoare, amorteala si asta m-a facut sa fug sa ma caut de chlamydia. acolo doctorul mi-a zis sa fac si ureaplasma. Chlamydia neg, Ureaplasma pozitiv. Au inceput dureri pelvine si senzatii aiurea semi-usturimi pe vulva, perineu si anus + intepaturile -gadilaturile fetei, nasului, ochiului stang.. Am facut tratament urgent (la 2 saptamani de la contactul acela ) cu azitrox 2 zile si doxyciclina 21 de zile. In timpul tratamentului totul a fost perfect cu exeptia diareei cauzate de antibiotic. După tratament insa, totul a revenit  bagandu-ma in panica... Am inceput investigatiile dar n-a mai iesit nimic nici pana in ziua de azi... nici macar ureaplasma... am facut vreo 7 analize de toate felurile, adn, secretie... De atunci, simptomele au ramas asa cum le-am povestit pana acum cu specificatia ciudata ca daca incerc (si am incercat de 2 ori) sa mai iau vreun antibiotic, arsurile si iritatiile devin acute... totul de exacerbeaza si sufar... Acum daca as incepe un antibiotic as sti sigur ca voi avea vreo 3-5 zile terorizante...

o sa fac si testul pt Lyme. Multumesc a mia oara.   teiubesc

Rose, am citit intr-un raport al spit. Filantropia ca 10 % din cazurile de "col curat" pot ascunde in endocol toata paleta de CIN-uri...

Ultima oara a fost editat de Adalberta (2010-01-17 00:56:50)

#18 2010-01-17 01:01:43

Rose
Hero member

Si ce putem face pt endocol? Exista vreo analiza, ceva?

www.pisicamov.ro

#19 2010-01-17 01:04:55

Adalberta
Full member

biopsie...

si inca o intrebare... care este specificitatea markerului SCC pt cancerul de col? Conf. Dr. Rizescu imi spunea candva ca markerii se fac in special pt urmarirea evolutiei postoperatorii si prea putin pt diagnosticare...

Ultima oara a fost editat de Adalberta (2010-01-17 01:06:33)

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.