homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Am Endometrioza . Cat de grav este ?

#1 2010-01-18 06:28:23

anca87
New member
Inregistrat: 2006-09-30

Am Endometrioza . Cat de grav este ?

In urma unui control ginecologic mi s-a descoperit endometrioza .
Ciudat este ca , pana acum nu mi s-a spus ca as avea asa ceva.
In urma cu 1 an am fost pt un alt control de rutina , la alt medic si nu mi-a spus nimic .

Acum , la control mi s-a spus ca ar fi veche problema . Mi-am facut si testul Papanicolau . Nu a iesit prea clar si a cerut sa-l repet.

Vreau sa stiu cat de grava este Endometrioza .
Am citit pe net despre ea , dar nu m-am lamurit .

Duce intr-adevar la sterilitate ?
Eu pana acum nu am ramas niciodata insarcinata , desi de cateva ori ar fi fost imposibil sa nu raman la cum s-a intamplat .
Atunci mi-am dat seama ca , ceva nu-i in regula .

Momentan nu iau nici un tratament . As prefera sa nu ma incarc cu pastile .
Am auzit ca se poate face si o interventie chirurgicala . As prefera mai mult asa.

Eu personal , n-am nici un fel de simptom . Nici in timpul menstruatiei nu am dureri ( niciodata n-am avut dureri mari , doar usoare si doar prima zi ).
In timpul contactului sexual uneori parca ma jeneaza ceva si in partea stanga simt o presiune - Uneori .

Ce pot sa fac mai departe ?

Ultima oara a fost editat de anca87 (2010-01-18 06:31:06)

#2 2010-01-18 10:38:48

kreed
Sr. member
Inregistrat: 2008-05-13

Re: Am Endometrioza . Cat de grav este ?

hmm...de unde stii ca este endometrioza?ti s-au descoperit chisturi?daca da, ai facut testul CA125?un asemenea diagnostic se pune cu exactitate numai dupa o inteventie chirurgicala...intr-adevar, se zice ca este una dintre principalele cauze ale infertilitatii, dar sunt sanse sa mai faci copii, mie de exemplu mi-a zis ginecoloaga ca se pot face copii asa, sa zicem pe cale naturala cu sanse de 20%, dar se pot face prin metode de fertilizare...Te doare vreun ovar?Adica simti o durere in partea de jos...ca si cum ai zice ca ai o anexita....nu este o durere locala, ci mai degraba pe intreaga parte de jos...mai este un topic despre endometrioza...unde exista si ceva linkuri...poate te ajuta!Este o boala recurenta, nu scapi de ea....dar fa-ti intai de toate si testul CA 125 sa vezi....ca asa nu prea poti diagnostica o astfel de boala...Daca mai doresti sa stii altele, feel free to ask.Eu am fost operata de endometrioza in noiembrie anul trecut....

#3 2010-01-18 17:31:55

anca87
New member

kreed , mi?au descoperit chisturile , dar nu mi?au facut testul de care spui .

Simt uneori o durere "surda" in partea stanga si la ecografie intravaginala am resimtit durerea in acelasi loc .

M-am gandit si sa merg la alt ginecolog , pt ca acum stau in Timsoara si nu mai merg la acea ginecoloaga , care sincera sa fiu nici nu mi-a prea placut .

#4 2010-01-19 14:49:52

kreed
Sr. member

si eu sunt din timisoara!ce bine!smile!la ce doctor ai fost?eu m-am operat la bega, la doctorul margan...

#5 2010-01-19 18:39:38

anca87
New member

kreed , eu la medic am fost in Deva . Ca eu de acolo sunt . As vrea sa merg in Timisoara la cineva , sa imi faca alt control si sa aud alta parere . Imi poti recomanda pe cineva ?

Publicitate

loading...

#6 2010-01-20 10:25:45

kreed
Sr. member

pai, eu am fost la margan operata, dar sincer nu il recomand(din punct de vedere al comportamentului,nu stie sa se comporte sau sa vorbeasca, ca din punct de vedere al calificarii, as putea zice ca este un doctor bun) La policlinica Doctor catu, este o doctorita destul de bun este chiriac dana, am fost la ea si s-a purtat f bine, dar la cat este destul de scump, pe mine un pap, consult si eco m-au costat 180 de lei! si acum din auzite bun doctor cica este mihai bacila(policlinica grigoras), as vrea sa merg la el, hannah ibrahim-la policlinica catu si am mai citit pe forum ca ar mai fi inca o doctorita buna iar parca ceva cu florentina..nu mai stiu numele de familie, cauta la dr ginecologi buni.Eu am mai fost recent la policlinica Grigoras la doamna doctor Gavrilita Bianca, mi s-a parut ok, dar am indoilelile mele despre ce mi-a explicat, nu am fost total multumita si as vrea sa ma duc la doamna doctor Zahner Mihaela(Catu si Grigoras) sau la doamna doctor Domocos(a fost la catu, nu mai este-lucreaza si in spital, dar nu stiu daca la Bega sau la Odobescu).Saptmana viitoare ma duc si iti spun.La grigoras se practica tarife mari, la Bacila cand ieseau lasau femeile insarcinate cate 200 de lei....smile

#7 2010-01-20 13:18:21

anca87
New member

kreed  , eu la femei ginecolog NU MERG !

Deci numai barbati ginecologi daca imi spui buni , ca am fost o singura data la o femeie si m.a simtit incomod . Prefer barbatii ginecologi lol

Si in Deva mi-a luat pe un papanicolau , consulatie si ecografie intravaginala 2 milioane! Asta e standardul primului consult la doctorita aia . Si fii atenta faza : Ti?l face obligatoriiu , indiferent ca vrei sau nu . Deci cand mergi acolo tre sa dai 2 mil direc . Alfel iti cauti alt medic . Ca ea asA FACE.
Mi s-a parut hotzie !

#8 2010-01-20 13:57:07

kreed
Sr. member

Atunci du-te la mihai Bacila sau Murariu ALin de la Policlnica Grigoras sau la Murariu il gasesti si la Policlinica Catu!

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.