homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Dependenta de picaturi de nas

#1 2010-01-20 16:36:47

Adalberta
Full member
Inregistrat: 2009-08-19

dependenta de picaturi de nas

Fetelor, de prin noiembrie cand am avut o raceala puternica  , folosesc Olynth pt decongestionarea nazala. Mai exact, imi pun picaturi dimineata si seara. Totusi, mi se pare ca au cam trecut 3 luni si mi-e teama ca am dat in dependenta. Am vazut ca sunt oameni care folosesc picaturi de 10 ani si m-a luat frica.  Daca nu pun picaturi zici ca nu mai am nas. Se infunda complet!!!  Ce sa fac sa scap???

#2 2010-01-20 16:46:10

ioana_4
Diamond member
Participant la intalnirea nationala
Inregistrat: 2006-11-13

Re: dependenta de picaturi de nas

cred ca e adevarata faza asta cu dependenta de picaturi.. eu cel putin de la Bixtonim am patit-o..imi trecea raceala dupa cateva zile, dar nasul ramanea infundat cate 3 saptamani.. si nu puteam sa respir deloc fara picaturi.. ma fortam sa respir fara ele numai ca sa scap de dependenta.. Acum de ceva timp e mai bine, evit sa le folosesc cand sunt racita sau imi pun doar seara inainte sa adorm

#3 2010-01-20 16:47:54

heimdall
Diamond member
Inregistrat: 2006-11-21

da, si eu am fost dependenta de Bixtonim si am luat niste pastile atunci, dar nu mai stiu cum se numeau...
poti incerca niste picaturi naturiste, Pinosol mai foloseam eu sau Nazomer

#4 2010-01-20 17:13:44

V's bunny
Full member
Inregistrat: 2009-05-03

Da, si eu am patit-o cu dependenta de Bixtonim, daca nu-mi puneam seara, nu puteam sa adorm. Numai ca la un moment dat mi s-a terminat si m-am ambitionat sa nu-mi mai cumpar si mi-a trecut tongue Desi, cateva seri am fost in "sevraj" lol

#5 2010-01-20 17:28:57

deyacrs
Hero member
Inregistrat: 2008-06-06

si prietenul meu a fost dependent de bixtonim destui ani, iar acu de cateva luni incearca sa se abtina, desi de multe ori se vaita ca nu poate sa respire.
si eu mi-am pus vreo 2-3 saptamani, iar cand am vazut ca tot timpul aveam nasul infundat, desi nu mai eram racita, am renuntat.

Publicitate

loading...

#6 2010-01-20 17:59:40

Adalberta
Full member
Inregistrat: 2009-08-19

am diluat cu ser fiziologic dar... tot tre sa-mi pun. Si nu pot sa ma abtin. La serviciu nu pot sa vin fonfaita si respirand pe gura ca boracii  iar noaptea nu pot dormi respirand pe gura... :-( O sa iau Picno... d-ala si Nazomer sa vad cum o fi... ca ma oftic s-o am si p-asta...

#7 2010-01-20 18:07:48

blueeyes
Platinum member
De la: BearLand
Inregistrat: 2006-11-30

Incearca sa scapi treptat de dependenta - de exemplu sa pui numai in cate o nara picaturile, iar in cealalta Nazomer. Apoi nu mai pui picaturi decat seara, si uite asa scapi big_smile
Sau se poate sa nu mai pui deloc, dintr-o data, dar 3 zile o sa fie nasol de tot, nu o sa poti respira deloc sad

patfierbinte      sjuk     
mamica de Davidut si Anna-baba hjarta hjarta hjarta

#8 2010-01-20 18:48:40

Daria285
New member
Inregistrat: 2009-01-20

Si eu m-am confruntat cu problema asta  cativa ani supa si am ajuns la concluzia ca nu ai cum sa scapi de dependenta decat daca nu le mai folosesti.Eram tot timpul cu flaconul dupa mine...prietenii imi ziceau ca sunt "drogata" tongue  Am folosit tot felul de pastile, care chipurile, te  scapau de ele dar nu au avut niciun efect. M-i s-a facut rana in interiorul nasului si ma ustura ingrozitor supa. Intr-o zi mi-am zis "gata, nu le mai folosesc" si  le-am inlocuit cu ser fiziologic. Mi-am mai pus insa picaturi o vreme, doar inainte  de culcare iar acum nu mai folosesc deloc big_smile ... mi-am dat seama ca pot trai si fara ele tongue

Do not regret anything, because at that time, it was exactly what you wanted.

#9 2010-01-20 18:50:57

ryanna22
Hero member
Inregistrat: 2008-10-08

Si eu sunt dependenta de Bixtonim de cativa ani neutral  neutral  neutral ( am si o rinita alergica+deviatie de sept)...nu stiu ce sa mai fac sa scap de aceasta dependenta! grater

#10 2010-01-20 19:00:54

butterfly3
Full member
Inregistrat: 2009-02-26

ati incercat sa folositi un inhalant.este o sticluta mica din care in apa fiarta se pun niste picaturi si se stai cu capul deasupra si inhalez aburii aia.desfunda si nasul si scapi si de durerea de cap de la curent sau raceala.e vreo 5 lei asa o sticulta si te tine ceva timp.

#11 2010-01-20 19:07:00

Daria285
New member
Inregistrat: 2009-01-20

butterfly3 a scris:

ati incercat sa folositi un inhalant.este o sticluta mica din care in apa fiarta se pun niste picaturi si se stai cu capul deasupra si inhalez aburii aia.desfunda si nasul si scapi si de durerea de cap de la curent sau raceala.e vreo 5 lei asa o sticulta si te tine ceva timp.

Eu am folosit inhalant, dar cand imi faceam doar seara, pentru ca in timpul zilei eram la scoala, munca...la mine avea efect, sa zicem jumatate de ora dupa ce il faceam, apoi simteam ca ma sufoc din nou si trebuia sa imi pun picaturi supa

Do not regret anything, because at that time, it was exactly what you wanted.

#12 2010-01-20 20:06:52

mirik
Insomniac member
Inregistrat: 2009-12-17

Eu folosesc Bixtonim de cand eram mica de cate ori sunt racita si nu pot respira insa pot spune ca nu am devenit niciodata dependenta.Am avut perioade lungi in care il foloseam pentru ca aveam nasul infundat dar dupa cateva saptamani imi trecea de la sine(banuiesc ca asta nu este dependenta din moment ce nu ma chinuiam sa ma abtin pur si simplu trecea)

Cea mai fericita mamica!!!
Cea mai frumoasa zi 28-XII-2010

#13 2010-01-20 20:38:22

Lavinia_tia
Sr. member
Inregistrat: 2006-12-30

si prietenul meu este dependent de olinth. am citit pe net si o sa incerce varianta infuzii cu ceai de musetel si multa sare.
iar nazomer cica s-ar fi retras de pe piata pentru ca nu avea o compozitie ok. si oricum nu isi facea treaba foarte bine (nici lui si nici mie nu ne-a placut deloc)

#14 2010-01-20 20:52:57

butterfly3
Full member
Inregistrat: 2009-02-26

cand sunt racita si eu folosesc picaturi de nas olinth sau ce gasesc prin afra daca nu sunt in romania.dar apoi dupa ce imi trece raceala si mi se mai infunda nasul fac o infuzie cu inhalant si imi trece.pacat ca nu la toata lumea e la fel smile

#15 2010-01-20 21:18:29

blueeyes
Platinum member
De la: BearLand
Inregistrat: 2006-11-30

S-a retras doar un singur lot de Nazomer, acum se gaseste din nou.
Rolul sau principal este de a hidrata mucoasa nazala, nu de a desfunda nasul.
Si mare atentie - sa nu folositi picaturile pe o perioada mai lunga decat cea scrisa in prospect, pentru ca ele cauzeaza atrofierea mucoasei.

patfierbinte      sjuk     
mamica de Davidut si Anna-baba hjarta hjarta hjarta

#16 2010-01-21 15:44:55

Zizika
Full member
Inregistrat: 2008-10-16

Si eu am fost dependenta de Olynth si Bixtonim cam vreo 7-8 ani... cum nu-si mai facea efect unul, mi-l luam pe celalalt. Insa din vara nu mi-am mai pus deloc, dintr-o data. N-am dormit vreo 3 nopti, dar s-a meritat. Acum chiar nu mai am probleme.

#17 2010-01-21 15:48:29

wild_wind
Platinum member
De la: tara nimanui
Inregistrat: 2008-08-14

ryanna22 a scris:

Si eu sunt dependenta de Bixtonim de cativa ani neutral  neutral  neutral ( am si o rinita alergica+deviatie de sept)...nu stiu ce sa mai fac sa scap de aceasta dependenta! grater

vei reusi,daca mai intai pui jumate -jumate bixtonim si ser fiziologic. eu asa am facut.
iar pe fimiu l-am scapat de dependenta prin autosugestie(off,la tine nu merge)..i-am pus fara sa stie,doar apa in sticluta de bixtonim si cateva zile asa a folosit...apoi i-am spus..nu a mai avut nevoie.

VA ROG NU MA CITATI CAND SPUN TAMPENII!!!

#18 2010-01-21 16:04:54

anne85
Full member
Inregistrat: 2009-04-07

Cum spune si Daria285, de dependenta nu scapi decat atunci cand te hotarasti sa nu le mai folosesti ... desi e foarte greu, ce-i drept. Eu fac vara o alergie la ...ceva, nu mi-au dat inca de cap nici unul din doctorii la care am fost. Toata luna august, pana prin septembrie cand se pun ploile, ma mananca nasul, ochii si cerul gurii ingrozitor, simptome carora li se adauga si nasul infundat in permanenta, dand bineinteles dependenta de Olinth. Nici maca vara asta, cand eram gravida in trei luni, nu m-am putut abtine, chiar daca stiam ca ar putea sa ii faca rau copilului ...
Ma sufocam noaptea in somn, la propriu !

Ma gandesc cu groaza ca si 2010 are o luna august ... lol Dar anul asta, daca nu o sa mai alaptez pana atunci, ma duc la testul de alergologie si ma desensibilizez ...

gravida 35+ babyboy happydance

#19 2010-01-21 16:07:20

wild_wind
Platinum member
De la: tara nimanui
Inregistrat: 2008-08-14

anne,esti meteoalergica si eu sunt la fel.
va trebui sa iei ceva ptr alergie

VA ROG NU MA CITATI CAND SPUN TAMPENII!!!

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.