homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Menstruatie prelungita datorita anticonceptionalelor

#1 2010-01-22 19:08:31

Roxana.C
New member
Inregistrat: 2010-01-06

menstruatie prelungita datorita anticonceptionalelor

Buna seara!este prima oara cand scriu pe acest forum..vazand ca sunt dezbatute foarte multe subiecte..am cautat si problema mea..insa nu am gasit..sper sa nu incalc vreo regula..Am o intrebare pt doamna doctor, sunt foarte ingrijorata. Iau pentru prima oara anticonceptionale,dessorel, la recomandarea medicului ginecolog in urma unui control cu analize de sange, am inceput sa iau anticoncep. in prima zi a menstruatiei si este deja a13a zi si nu mi-a trecut inca menstruatia care este f abundenta si cu dureri de burta si spate si nu stiu daca lucru acesta este normal, am citit pe acest forum ca exista in primele luni reactii adverse chiar si doctorul m-a avertizat insa nu ma asteptam sa patesc chiar asa si am citit despre acel spotting care din ce am citit este de culoare maronie..la mine este menstratie normala..este normal sa patesc asa, sa ma tina atat de mult? si in curand trebuie sa vina pauza de 7 zile in care ar trebui sa-mi vina mentruatia..este posibil sa ma tina toata luna?sad(sunt f descurajata si ma gandeam dupa ce termin folia sa le intrerup..mi-e frica sa nu patesc asta si luna viitoare:( va rog sa ma ajutati cu un sfat si sa-mi spuneti daca este normal...si daca ma poate ajuta cineva si cu pareri despre aceste anticonceptionale dessorel..daca sunt bune..va multumesc! astept rasp.o seara buna! Roxana

#2 2010-01-22 19:13:39

sushi
Hero member
Inregistrat: 2009-05-11

Re: menstruatie prelungita datorita anticonceptionalelor

Mi se pare foarte ciudata menstruatia asta atat de lunga, nu stiu ce sa spun, dar ok nu cred ca e. Desi ai facut analize, poate totusi anticonceptionalele acestea nu sunt potrivite pentru tine hmm

#3 2010-01-22 19:39:57

Roxana.C
New member

sad asta m-am gandit si eu ca nu este bine..insa am fost azi la farmacie si am intrebat si farmacista mi-a spus ca este normal sa se intample asta in prima luna..de obicei ma tinea 5-6 zile..maine fac 2 sapt deja sad medicul mi-a mai dat si alte 2 variante de anticoncep. karissa si yaz..in cazul in care nu ma inteleg bine cu astea..e prima oara cand iau si nu stiu prea multe..dar am inteles k nu e bine nici sa le schimb asa imediat k ar trebui sa treaca 3 luni si atunci imi dau seama sigur..insa..nu stiu ce sa fac..sunt curioasa daca a mai patit cineva asta..sa tina atat de mult..

#4 2010-01-22 21:22:44

AyraBlack
Sr. member
Inregistrat: 2008-08-29

De ce nu treci pe Yaz de acum? Sa vezi daca efectul ramane?

Eu la Marvelon aveam spotting destul. Cum le-am schimbat cu Jeanine dupa 8 zile nu mai aveam nimic.

#5 2010-01-22 21:51:07

Roxana.C
New member

le am cumparat si pe cele yaz..insa am zis sa nu le schimb asa imediat k am inteles k nu e bine..ca-ti poti da seama de-abia dupa 3 luni daca sunt potrivite sau nu:( doctorul mi-a zis sa nu le schimb asa repede..si nici sa le intrerup sad vreau sa stiu daca a mai patit cineva ceva similar prima data cand a luat anticoncep s-o tina foarte mult menstruatia..sau sa primesc un sfat din partea doamnei doctor daca ar trebui sa continui cu ele desi ma tine foarte mult..sau sa le intrerup sau sa le schimb..sad ca nu stiu cum sa procedez..multumesc.

Publicitate

loading...

#6 2010-01-23 08:32:59

camysh
Moderator
Inregistrat: 2007-12-08

Roxana, intr-adevar organismul are nevoie de 3 luni ca sa se obisnuiasca cu ele si abia daca si dupa aceea persista efectele adverse te gandesti la schimbarea lor..

totusi, nu mi se pare normal ca sangerarea de acum sa fie ca si cea de la menstruatie...

#7 2010-01-23 09:56:19

Roxana.C
New member

azi e a14a zi de cand menstruatia continua..sad nu stiu ce ar trebui sa fac in situatia asta..sunt ingrijorata..pana acum n-am mai avut probleme de genu`..de fapt acum vreo 2 ani mi s`a mai intamplat sa ma tina 2 sapt pt k am racit..dar acum cred k s`a intamplat din cauza anticoncep. ..nu stiu ce as putea sa fac in situatia asta..probabil mai astept cateva zile si`l voi suna pe doctor..sad

#8 2010-01-23 12:29:57

elena30
New member
Inregistrat: 2009-12-29

Si eu m-am speriat la fel, cand am vazut cat ma tine prima menstruatie (adica acum, in ianuarie), cand am luat prima folie de AC din viata mea. M-a tinut exact 13 zile, menstra normala. Medicul a zis sa nu ma ingrijorez, ca asa se poate intampla. acum sunt in pauza, a venit iar menstruatia si astept sa vina ziua 8 sa iau a doua folie. O sa vad acu cat ma tine iar si am sa-ti spun. Am prietene pe care le-a tinut si mai mult. Probabil ca se mai intampla. Mie mi-a zis clar dr. sa nu ma nelinistesc, ci sa astept sa incep si cea de-a doua folie. Acum nu stiu ce sa zic, dar oricum ii ascult sfatul. Mai ales ca alte reactii nu am avut deloc, in afara de aceasta menstra prelungita.

#9 2010-01-23 14:18:39

Roxana.C
New member

sunt un pic mai linistita..si la mine e tot prima oara cand le iau..chiar te rog sa ma anunti cat te tine acum...la a doua menstruatie..probabil acelasi lucru o sa-l patesc si eu, prob sa ma tina chiar toata luna..incontinuu:( ceea ce nu e placut deloc..este si abundenta..insa alta alternativa nu am..sper in timp sa se regleze..trebuie sa ma innarmez cu rabdare..smile mersi puss

#10 2010-01-26 13:06:23

Roxana.C
New member

este deja a17a zi si menstruatia nu s-a oprit deloc...sad chiar nu a mai patit nimeni ceva similar..sau daca stie cineva de vreo pastila ceva pe care s-o pot lua sa mi se opreasca:(

#11 2010-01-26 14:23:23

lady in black
Insomniac member
Inregistrat: 2007-11-28

Roxana, daca sangerarea e abundenta mergi cat mai repede la medic, nu mai sta asa!

#12 2010-01-26 15:07:24

Roxana.C
New member

mersi pt sfat...nu mai este atat de abundenta sangerarea..insa exista in continuare..mi-am propus sa mai astept pana termin cele 5 pastile..nici nu stiu..am sperat k o sa se opreasca..ma cam astept..ca medicul ginecolog sa-mi spuna k e normal..avand in vedere ca m-a avertizat oarecum..ca o sa am anumite sangerari..insa n-am inteles eu concret ce a vrut sa spuna atunci..cred ca imi voi lua inima in dinti si-l voi suna zilele astea...cred ca este cel mai in masura sa-mi spuna cum sa procedez sad oricum mi se pare exagerat de mult 17 zile..

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.