homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Igiena intima

#1 2010-01-24 23:31:50

Jacqui
Platinum member
Inregistrat: 2008-09-18

igiena intima

As vrea sa va  fac o intrebare...va rog sa-mi raspundeti ca mie o prietena mia zis,sa nu mai zic la nimeni ce fac pt ca or crede cas o rapanoasa....am anexita si povesteam noi nustiu ce si ajungem la faza cu spalatul jos si imi zice fataaa,da tu nu te speli asa cu degetele pe inauntru??si eu zic cee?? wow  cum sa bag acolo degetele sa ma spal??si ii zic : nu fata eu ma spal numai ??pe afara??..si-mi zice fataaaaaaa sa nu mai zici la nimeni ca o sa zica ca esti rapanoasa si te rog sa te speli asa cum iti zic,imi zice ea ca se spala cu gel intim acolo in vagin de 3 ori pe saptamana si celelante zile fara gel(eu ma refer la vagin nu la zona de afara) deci ea cand se spala,baga si degetele....si iam zis fata nici pe maikmea nici pe prietenele mele nu leam auzit sa se spele inauntru cu degetele.. wow  deci va rog frumos sa-mi ziceti ce sa fac sa bag degetele pe acolo ? wow  roll

Ultima oara a fost editat de akisandra (2010-01-25 00:52:54)

#2 2010-01-24 23:48:29

AyraBlack
Sr. member
Inregistrat: 2008-08-29

Re: igiena intima

akisandra a scris:

as vrea sa va  fac o intrebare...va rog sa-mi raspundeti ca mie o prietena mia zis sa nu mai zic la nimeni ce fac pt ca or crede cas o rapanoasa....am anexita si povesteam noi nus ce si nu stiu cum ajungem la faza cu spalatul jos si imi zice fataaa da tu nu te speli asa cu degetele pe inauntru??si eu zic cee?? wow  cum sa bag acolo degetele sa ma spal??zic nu fata eu ma spal numai ??pe afara??..si-mi zice fataaaaaaa sa nu mai zici la nimeni ca o sa zica ca esti rapanoasa si te rog sa te speli asa cum iti zic imi zice ea ca se spala cu gel intim acolo in vagin de 3 ori pe saptamana si celelante zile fara gel(eu ma refer la vagin nu la zona de afara) deci ea cand se spala baga si degetele....si iam zis fata nici pe maikmea nici pe prietenele mele nu leam auzit sa se spele inauntru cu degetele...si mia zis fataaaaa da ce trebuie sa-ti deie mura in gura?? wow  deci va rog frumos sa-mi ziceti ce sa fac sa bag degetele pe acolo ? wow  roll

Ginecologul meu mi-a zis in mod expres ca macar o data pe saptamana sa ma spal cu degetele inauntru. Fara gel, sapun, etc. Dar sa ma spal. Si sa fac irigatii tot o data pe saptamana. Si mi-a aratat negru pe alb, studiu de specialitate si carti de medicina, ca da, e obligatoriu sa faci asta.

Dar stai linistita, mai mult de 90% din femei nu o fac pentru ca nu stiu.

LE: Flora vaginala este aproape identica cu flora bucala. Cum ar arata gura ta daca timp de o saptamana doar ai clati-o, nu si curata-o cu periuta de dinti? Exact asa era si in cartea de medicina, ca mi-am adus aminte/

Ultima oara a fost editat de AyraBlack (2010-01-24 23:50:14)

#3 2010-01-25 00:25:16

Jacqui
Platinum member

aham...pai nu stiu ce sa mai zic...dar chiar nu am mai auzit tocmai de asta am intrebat am zis ca poate toata lumea o face si eu nu..

#4 2010-01-25 00:28:10

wra_blu
Banat
Inregistrat: 2008-08-31

parerile sunt impartite, unii spun ca trebuie sa te speli in interior, altii nu....dar niciodata nu te spala in interior cu gel intim!!!!...este numai pt uz extern!!!!

#5 2010-01-25 00:37:10

Jacqui
Platinum member

stiu wra dar tocmai ca asta zicea ca ea baga acolo gel intim....

Publicitate

loading...

#6 2010-01-25 00:37:36

briana_maria
Full member
Inregistrat: 2009-03-06

tot cu aceasta tema

as vrea sa va intreb ceva
am citit pe net ca daca vrei sa ramai insarcinata , dupa contact sa nu te speli imediat si sa nu mergi la baie

este adevarat?
si daca este adevarat atunci nu apar fel si fel de infectii urinare?

nu stiu ce sa mai zic.........sad

rugaciune sanatatea e mai buna decat toate rugaciune

#7 2010-01-25 00:39:20

LadyPink
Platinum member
De la: el din brate
Inregistrat: 2008-12-20
Site

Ayra, asa cum tie ti-a zis ginecologul ca trebuie sa te speli inauntru, asa vei gasi altii care iti vor spune ca nu e nevoie, ca se curata singur. Si ma indoiesc ca doar ginecologul tau s-a uitat peste studii de specialitate... Dar, din ce stiu eu, intre a te spala cu irigatorul, spre exemplu, si doar cu degetul, sa mergi pe cea de-a doua varianta. If it's a must.

Dar, Akisandra, in niciun caz cu gel intim sau mai stiu eu ce!! De ce crezi tu ca scrie pe el uz extern? Doar ca sa te induca in eroare? smile Cat despre prietena ta... no comment! Dar ai putea sa o aduci si pe ea aici, pe forum, sa se mai informeze un pic. Macar atat, daca la vocabular nu se poate umbla roll

#8 2010-01-25 00:51:20

AyraBlack
Sr. member
Inregistrat: 2008-08-29

LadyPink a scris:

Ayra, asa cum tie ti-a zis ginecologul ca trebuie sa te speli inauntru, asa vei gasi altii care iti vor spune ca nu e nevoie, ca se curata singur. Si ma indoiesc ca doar ginecologul tau s-a uitat peste studii de specialitate... Dar, din ce stiu eu, intre a te spala cu irigatorul, spre exemplu, si doar cu degetul, sa mergi pe cea de-a doua varianta. If it's a must.

Dar, Akisandra, in niciun caz cu gel intim sau mai stiu eu ce!! De ce crezi tu ca scrie pe el uz extern? Doar ca sa te induca in eroare? smile Cat despre prietena ta... no comment! Dar ai putea sa o aduci si pe ea aici, pe forum, sa se mai informeze un pic. Macar atat, daca la vocabular nu se poate umbla roll

Da, cunosc si doctori care mi-au spus sa nu ma spal mai mult de o data pe zi ca nu imi mai formez sistemul imunitar. Si doctori care mi-au spus ca nu este indicat sa ma epilez la subrat deloc, ca nu e igienic si ca e normal sa am par pentru ca ma protejeaza de microbi. Parerile sunt impartite. La irigator folosesc o solutie antiseptica. Recunosc ca fac asta doar de jumatate de an, de cand mi-am schimbat ginecologul. Si imi iese secretia mai putin incarcata, nu mai este acelasi miros etc. Sa nu intelegi cumva ca inainte eram o ingalata si nu ma spalam lol

Pareri impartite vei gasi la orice. De la trebuie sa bei 4 litri de apa pe zi pana la sa bei cel mult 2. Depinde de organismul tau, de flora ta vaginala si de multe ale chestii. Iar ca offtopic, ginecologi care nu stiu nici macar cu ce se mananca meseria lor sunt mult prea multi. Din pacate. Cum se intampla de altfel in multe alte domenii. Dar asta este alt subiect.

#9 2010-01-25 03:55:18

LadyPink
Platinum member
De la: el din brate
Inregistrat: 2008-12-20
Site

Da, bine, aia cu parul mi-o zice si mama. Si apoi sare tata si zice ca e mai igienic sa te epilezi lol
Nu am inteles deloc ca esti o ingalata, doamne fereste!! Doar ca are si ea (secretia) un miros anume, o anumita consistenta si pana si asta difera de la o femeie la alta. Asa ca daca la tine era mai multa, spre exemplu, si nu aveai nicio problema (medicala), atunci nu era nicio problema.

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.