homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Menstruatie abundenta cu cheaguri foarte mari

#1 2010-01-27 13:52:09

anka26
Membru
Inregistrat: 2010-01-27

Menstruatie abundenta cu cheaguri foarte mari

In primul rand as vrea sa ma adresez doctoressei, pentru ca vreau o informatie de la cineva avizat.Am inceput sa iau yasmin de 3 zile(aceasta este a treia zi in care am luat pastila) la recomandarea medicului ginecolog ,care in urma unei consultatii, a descoperit ca am cateva chisturi,nu a precizat cate sunt si cat de mari sunt acestea, insa si eu am gresit ca nu l`am intrebat.
De azi`noapte menstruatia a devenit f abundenta si cu chisturi f mari de marimea ficatilor de pasare mai mari,toata noaptea trebuind sa ma duc din ora in ora(daca nu si mai des)la toaleta sa`mi schimb absorbantul.M`am invoit de la servici si am fost la dl doctor in dimineata asta  si i`am explicat ce se intampla.L`am intrebat daca toate acestea se intampla din cauza anticonceptionalelor iar el mi`a spus ca nu(sa continui sa iau pastila si azi),m`a intrebat daca mai am si alte simptome si mi`a spus sa iau clorocalcin de trei ori pe zi,sa vad cum imi e...iar daca nu e bine sa ma intorc la el,deoarece e de garda in spital,spunandu`mi ceva de eventualitatea efectuarii unui chiuretaj.
Sunt foarte speriata,am 26 de ani,nu am copii ,nu am facut nici un avort si nici nu vreau sa ajung sa fac chiuretaj grater Am fost la farmacie am luat cloracalcin,impreuna cu 3 fiole de vitamina k care le`am pus in solutia de cloracalcin.Am luat o singura lingurita deocamdata(mi s`a spus sa iau de trei ori pe zi),insa semne ca s`ar ameliora ceva nu sunt.De fiecare data cand ma ridic de pe scaun sa zicem,sau din pat..simt sangele cum curge(ca si cum as face pipi pe mine,dupa care iese si cate un cheag mare de sange sad .Sa va mai povestesc cateva lucruri ,poate are importanta.
Acum 2 ani ,avand la un moment dat menstruatie abundenta(la fel cu cheaguri,mult mai mici insa decat cele care le am acum) ,am fost tot asa la un control unde mi s`a descoperit un chist pe ovarul drept(la un alt doctor).Mi s`a recomandat sa iau anticonceptionale,insa eu am zis sa incerc prima data cu un tratament naturist(nefiind de acord cu luarea anticonceptionalelor) si abia dupa aceea daca nu se rezolva problema sa iau anticonceptionalele.Am urmat tratamentul cu tinctura de mladite de zmeur si tinctura de coacaz negru,iar dupa 3 luni cand m`am prezentat la control chistul disparuse in schimb doctorul a sesizat o anexita puternica mi`a dat un antiinflamator (parca)si mi`a recomandat din nou anticonceptionalele,Desorelle,care le`am luat vreo trei luni.Dupa aceea le`am intrerupt,probleme mari nu am sesizat insa.Menstruatia era dureroasa,ca si inainte,iar la sfatul unei farmaciste am luat ketorol.De fapt si acum,tot Ketorol iau cand am dureri la menstruatie.
Sunt anemica,din cauza menstruatiei abundente care o am,in 2008 am fost diagnostificata cu anemie si mi s`a dat un tratament cu fier,pe care l`am urmat o perioada insa dupa aceea am intrerupt si nici nu m`am mai dus sa repet analizele sa vad daca nivelul hemoglobinei revenise la normal.
La inceputul acestei luni am facut iar analize,mi`a iesit hemoglobina 9(mi s`a dat sirop ferrum care l`am luat de atunci,mai putin astazi gandindu`ma ca poate si din aceasta cauza sa fie hemoragia aceasta),niste probleme cu oasele( aslo 278,am avut un steptococ netratat corespunzator cand am fost mica,mi s`a recomandat sa fac moldamin,o injectie pe saptamana-nu le`am inceput inca ) si probleme cu ficatul,transaminazele avand valori ridicate.
Intre timp am fost si am facut si niste analize mai amanuntite pt ficat,fiind suspecta de hepatita(deocamdata nu sunt gata rezultatele ) si am intrebat si daca pot lua anticonceptionale in conditiile acestor probleme cu ficatul.Mi s`a spus sa le iau,iar daca se descopera ca am ceva grav le voi intrerupe.
Ideea e ca sunt disperata sad Nu`mi pot da seama din ce cauza se intampla toate acestea. La servici nu ma pot duce si la spital nu vreau sa ajung Doamne Fereste sa fac chiuretaj sad Astept un raspuns.Multumesc anticipat!

#2 2010-01-27 15:21:33

AyraBlack
Sr. member
Inregistrat: 2008-08-29

Re: Menstruatie abundenta cu cheaguri foarte mari

Eu nu inteleg ce legatura are chiuretajul in toata chestia asta? Din moment ce spui ca esti la menstruatie, inseamna ca nu ai cum sa fii insarcinata; eu una nu inteleg de ce doctorul ti-a zis ceva de un chiuretaj.

Eu am avut menstruatie abundenta exact cum o descrii tu timp de 6 luni cand eram in perioada examenelor. Si a fost ceva normal. Insa daca domnul doctor ti-a dat tratament, eu una l-as urma pana la capat (desi eu tot nu inteleg care e faza cu chiuretajul).

3 fiole de vitamina K ar trebui sa iti diminueaze sangerarea in cursul zilei de azi, dar nu au efect instantaneu. Cel putin la mine nu au avut decat peste o zi.

Strict din punctul meu de vedere, pentru ca am avut aproximativ acelasi lucru, este modul in care iti functioneaza organismul la un moment dat. Sfatul meu este sa te duci pe capul medicului, sa il intrebi toate nelamuririle pe care le ai si dupa aceea sa urmezi totusi un tratament continuu, supravegheat.

#3 2010-01-27 16:27:14

loryyy
New member
Inregistrat: 2008-02-27

#4 2010-01-27 17:05:13

gargarita
Moderator
Inregistrat: 2008-01-27

anka, nu stiu cum sa te ajut, poate lasa moderatoarele link doctoressei

aira, este vorba despre indepartarea endometrului prin chiuretare, pentru a opri hemoragia. nu despre chiuretarea in scop abortiv. in principiu este cam acelasi lucru dar difera scopul

#5 2010-01-27 18:19:24

AyraBlack
Sr. member
Inregistrat: 2008-08-29

Garga, auzisem de asa ceva, dar mi se pare masura extrema...

Publicitate

loading...

#6 2010-01-28 09:08:57

andreea_andy2
Moderator
Participant la intalnirea nationala
De la: Gurile Deltei
Inregistrat: 2007-12-08

Ayra, uneori chiuretajul este singura solutie in cazul hemoragiilor. Iti spun din proprie experienta.

Fericita mamica de Aida Maria!

#7 2010-01-28 09:14:15

anka26
Membru

Multumesc mult pt mesaje fetelor,s`a mai diminuat putin sangerarea.Sa vad cum va decurge ziua de astazi(cand stau acasa) iar maine poate imi fac curaj sa ma duc si la servici,unde e problema cu lipsitul ,fie el si in cazul urgentelor de tip medical.

#8 2010-01-28 09:43:46

andreea_andy2
Moderator
De la: Gurile Deltei
Inregistrat: 2007-12-08

Anka las link doctoressei.

Fericita mamica de Aida Maria!

#9 2010-01-28 11:43:08

anka26
Membru

Multumesc mult de tot andreea!

#10 2010-01-30 10:46:02

Al Pacino
Administrator
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-02-01

anka26 a scris:

In primul rand as vrea sa ma adresez doctoressei, pentru ca vreau o informatie de la cineva avizat.Am inceput sa iau yasmin de 3 zile(aceasta este a treia zi in care am luat pastila) la recomandarea medicului ginecolog ,care in urma unei consultatii, a descoperit ca am cateva chisturi,nu a precizat cate sunt si cat de mari sunt acestea, insa si eu am gresit ca nu l`am intrebat.
De azi`noapte menstruatia a devenit f abundenta si cu chisturi f mari de marimea ficatilor de pasare mai mari,toata noaptea trebuind sa ma duc din ora in ora(daca nu si mai des)la toaleta sa`mi schimb absorbantul.M`am invoit de la servici si am fost la dl doctor in dimineata asta  si i`am explicat ce se intampla.L`am intrebat daca toate acestea se intampla din cauza anticonceptionalelor iar el mi`a spus ca nu(sa continui sa iau pastila si azi),m`a intrebat daca mai am si alte simptome si mi`a spus sa iau clorocalcin de trei ori pe zi,sa vad cum imi e...iar daca nu e bine sa ma intorc la el,deoarece e de garda in spital,spunandu`mi ceva de eventualitatea efectuarii unui chiuretaj.
Sunt foarte speriata,am 26 de ani,nu am copii ,nu am facut nici un avort si nici nu vreau sa ajung sa fac chiuretaj grater Am fost la farmacie am luat cloracalcin,impreuna cu 3 fiole de vitamina k care le`am pus in solutia de cloracalcin.Am luat o singura lingurita deocamdata(mi s`a spus sa iau de trei ori pe zi),insa semne ca s`ar ameliora ceva nu sunt.De fiecare data cand ma ridic de pe scaun sa zicem,sau din pat..simt sangele cum curge(ca si cum as face pipi pe mine,dupa care iese si cate un cheag mare de sange sad .Sa va mai povestesc cateva lucruri ,poate are importanta.
Acum 2 ani ,avand la un moment dat menstruatie abundenta(la fel cu cheaguri,mult mai mici insa decat cele care le am acum) ,am fost tot asa la un control unde mi s`a descoperit un chist pe ovarul drept(la un alt doctor).Mi s`a recomandat sa iau anticonceptionale,insa eu am zis sa incerc prima data cu un tratament naturist(nefiind de acord cu luarea anticonceptionalelor) si abia dupa aceea daca nu se rezolva problema sa iau anticonceptionalele.Am urmat tratamentul cu tinctura de mladite de zmeur si tinctura de coacaz negru,iar dupa 3 luni cand m`am prezentat la control chistul disparuse in schimb doctorul a sesizat o anexita puternica mi`a dat un antiinflamator (parca)si mi`a recomandat din nou anticonceptionalele,Desorelle,care le`am luat vreo trei luni.Dupa aceea le`am intrerupt,probleme mari nu am sesizat insa.Menstruatia era dureroasa,ca si inainte,iar la sfatul unei farmaciste am luat ketorol.De fapt si acum,tot Ketorol iau cand am dureri la menstruatie.
Sunt anemica,din cauza menstruatiei abundente care o am,in 2008 am fost diagnostificata cu anemie si mi s`a dat un tratament cu fier,pe care l`am urmat o perioada insa dupa aceea am intrerupt si nici nu m`am mai dus sa repet analizele sa vad daca nivelul hemoglobinei revenise la normal.
La inceputul acestei luni am facut iar analize,mi`a iesit hemoglobina 9(mi s`a dat sirop ferrum care l`am luat de atunci,mai putin astazi gandindu`ma ca poate si din aceasta cauza sa fie hemoragia aceasta),niste probleme cu oasele( aslo 278,am avut un steptococ netratat corespunzator cand am fost mica,mi s`a recomandat sa fac moldamin,o injectie pe saptamana-nu le`am inceput inca ) si probleme cu ficatul,transaminazele avand valori ridicate.
Intre timp am fost si am facut si niste analize mai amanuntite pt ficat,fiind suspecta de hepatita(deocamdata nu sunt gata rezultatele ) si am intrebat si daca pot lua anticonceptionale in conditiile acestor probleme cu ficatul.Mi s`a spus sa le iau,iar daca se descopera ca am ceva grav le voi intrerupe.
Ideea e ca sunt disperata sad Nu`mi pot da seama din ce cauza se intampla toate acestea. La servici nu ma pot duce si la spital nu vreau sa ajung Doamne Fereste sa fac chiuretaj sad Astept un raspuns.Multumesc anticipat!

curetajulhemostatic poate fi o foarte buna sulutie pentru stoparea unei eventuale hemoragii...nu vad de ce sa il asociem musai cu avortul si sa ne temem atit de tare de el
Hemoragia in cauza nu are legatura cu faptul ca iei yasmin, iar asazisele tale chiaguri sunt bucati de endometru(e normal sa se elimine!)
ce mi se pare mie insa foarte important e ca ai transaminazele mari, dupa cum spui, deci ficatul in suferinta. asta inseamna, indiferent ce ti-a spus oricine, ca NU E VOIE SA IEI CONTRACEPTIVE PRECUM SI ORICE FEL DE ALT MEDICAMENT pina ce nu se normalizeaza probele hepatice
ia fierul ala in continuare ca nu din cauza lui singerezi asa
Oricum, lasind deoparte modalitatile de stopare a actualului episod hemoragic cred ca important e sa aflam cauza(pentru ca inteleg ca doar din 2008 e asa nu din totdeauna)

Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop
informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot
inlocui examinarea directa de catre medic.

#11 2010-01-30 13:24:06

ani88
Full member
Inregistrat: 2008-06-17

ce intelegeti voi prin cheaguri foarte mari?  O colega facea big deal si cica era depressed intr-o zi ca avea unele cat unghia degetului mare. Pai dupa avort- chiar ca are legatura, asta am observat si eu, mie  tot asa imi vine cel putin in primele doua zile a lot! Fara nici un fel de dureri. As in musai sa ma schimb la  20 /30 min si cu chegulete.So let's talk size...

I love you. Remember. They cannot take it

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.