homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Chist ovar

#1 2010-01-28 22:48:38

aaaaaaaa
New member
Inregistrat: 2009-02-25

Chist ovar

Buna seara! In urma unui consult ginecologic, medicul a constatat ca am pe ovarul drept un chist de 3.03 cm. Am mers la medic deoarece ma simteam imbalonata si am desoperit si o intaritura pe abdomen, in zona ovarului 9dreapta). In urma examenului ginecologic, medicul mi-a recomandat un tratament cu anticonceptionale Logest, pe care le administrez din prima zi a ciclului menstrual. Am 28 ani si nu am mai avut astfel de probele si de aceea imi fac mari griji in privinta acestui chist. Imi puteti oferi cateva informatii legate de aceasta afectiune? Este aceasta una grava? Ce ar trebui sa fac?
    Si inca ceva, daca imi permiteti: pot intretine raporturi sexuale cu sotul meu in timpul tratamentului? El este foarte grijului si desi nu am dureri sau altfel de neplaceri, se teme sa nu fie cumva contraindicat. Si cu riscul de a va agasa cu intrebari, putem face dragoste neprotejat cat timp iau anticonceptionalele Logest ca tratament? Va multumesc mult pentru ajutor si va felicit pentru ideea pe care ati avut-o infiintand acest site! Multa sanatate!

#2 2010-01-28 23:31:22

AyraBlack
Sr. member
Inregistrat: 2008-08-29

Re: Chist ovar

aaaaaaaa a scris:

Buna seara! In urma unui consult ginecologic, medicul a constatat ca am pe ovarul drept un chist de 3.03 cm. Am mers la medic deoarece ma simteam imbalonata si am desoperit si o intaritura pe abdomen, in zona ovarului 9dreapta). In urma examenului ginecologic, medicul mi-a recomandat un tratament cu anticonceptionale Logest, pe care le administrez din prima zi a ciclului menstrual. Am 28 ani si nu am mai avut astfel de probele si de aceea imi fac mari griji in privinta acestui chist. Imi puteti oferi cateva informatii legate de aceasta afectiune? Este aceasta una grava? Ce ar trebui sa fac?
    Si inca ceva, daca imi permiteti: pot intretine raporturi sexuale cu sotul meu in timpul tratamentului? El este foarte grijului si desi nu am dureri sau altfel de neplaceri, se teme sa nu fie cumva contraindicat. Si cu riscul de a va agasa cu intrebari, putem face dragoste neprotejat cat timp iau anticonceptionalele Logest ca tratament? Va multumesc mult pentru ajutor si va felicit pentru ideea pe care ati avut-o infiintand acest site! Multa sanatate!

Pot sa zic din experienta mea recenta. Eu am avut un chist de 5 cm/4cm pe ovarul drept si mi s-a dat tratament cu anticonceptionale.

Mi s-a explicat ca sunt mai multe tipuri de chisturi - al meu a fost format dintr-un fel de punga de sange, de aceea s-a si spart doar la o luna de la utilizarea AC. Mi s-a recomandat ca dupa o folie de anticonceptionale sa ma duc sa repet ecografia transvaginala ca sa vada daca mi s-a redus chistul (daca nu se reduce macar ceva din el e o problemuta). Pentru ca e posibil sa fie de natura fibroasa si atunci trebuie inlaturat prin operatie.

Mie mi s-a recomandat sa nu merg cu spatele gol, sa imi fie cald ... si cam atat.

Poti intretine relatii sexuale cu sotul tau fara probleme. Totusi, vezi ca nu cumva anumite pozitii sa nu deranjeze chistul. Eu am patit-o acum 3 ani de zile cand din cauza unei pozitii nu m-am putut misca 2 zile din pat pt ca se mutase chistul mai la stanga putin.

Si poti avea contact sexual nepotrejat - daca incepi AC cum ai zis din prima zi de mesnra esti protejata din prima zi. Trebuie sa fii atenta la antibiotice (e discutabil, dar mai bine sa fii precauta), la gref si la ceai de sunatoare pentru ca pot interactioneaza cu anticonceptionalele si pot reduce efectul lor contraceptiv.

Sper ca te-am ajutat cu ceva!

Sanatate multa smile

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.