homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Amenoree secundara

#1 2010-01-29 11:49:49

jalaboi
Membru
Inregistrat: 2010-01-29

amenoree secundara

buna ziua.... acuma 3 ani am luat un tratament cu Duphaston timp de 10 zile din cauza unei amenoree de 2 sapt. Apoi la sfatul medicului am laut 2 ani Diane 35, in timpul acesta menstruatia era regulata. Am oprit anticonceptionalele si dupa 6 luni menstruatia s-a dereglat (nu mai vine la data fixa). Am o luna de cand nu mai am menstruatie si am facut 3 teste de sarcina care sunt negative. sa fie oare aceeasi problema ca la inceput? Ce sfat imi dati? Va multumesc!

#2 2010-01-29 12:08:59

anca90
Platinum member
Inregistrat: 2008-07-16

Re: amenoree secundara

mda... odata ce ai intrerupt AC, organismul revine la starea initiala. cu un endocrinolog ai vb?

#3 2010-12-01 17:32:43

shoana
New member
Inregistrat: 2010-09-25

Buna seara! Am fost diagnosticata cu amenoree secundara, problema este veche si o perioada am tinut-o sub control daca se poate spune asa cu anticonceptionale. Apoi am renuntat la anticonceptionale si dupa aceea au revenit problemele.Doctorita mi-a recomandat duphaston 3 luni pana la max 6 luni luat dupa prima menstruatie timp de 10 zile din  16 zi , cate o pastila pe zi. Dupa a doua luna de luat tratamentul menstruatia a venit corect, dar in luna a treia cea de fata nu mi-a venit , am o intarziere de doua zile. Intrebarea e ,faptul ca in aceasta luna pastilele au fost luate la interval mare de timp, practic mai mult de 24 de ore si in unele zile mai putin de 24 ore poate fi acesta un factor care sa influenteze intarzierea? Sau trebuie sa suspectez o sarcina, primul test de sarcina a iesit negativ, urmand sa mai repet . Precizez ca nu am facut sex in perioda fertila conform datelor ultimei menstruatii.
Multumesc anticipat pt raspuns!

#4 2010-12-01 17:36:01

anca90
Platinum member

pai sub duphaston fertilitatea creste, nu te mai poti baza pe metoda calendarului ca e posibil sa se modifice perioada fertila. alta metoda de contraceptie nu ai folosit?

#5 2010-12-01 17:43:43

shoana
New member

Teoretic da, am folosit foite contraceptive, dar nu am asteptat 15 minute ca sa se topeasca si partea proasta e ca actul sexual s-a terminat destul de repede , mai mult a fost o tentativa nereusita , mai pe inteles nu a fost erect  deci nu a fost forba de ejaculare.

Publicitate

loading...

#6 2010-12-01 17:45:58

anca90
Platinum member

nu stiu ce sunt foitele acelea... dar din ce zici, nu cred ca poate fi sarcina.

#7 2010-12-01 17:55:30

shoana
New member

Foitele sunt niste spermicide care se introduc in vagin si se topesc acolo in contact cu temperatura corpului, insa trebuie asteptat in  jur de 15 minute sa se topeasca. Acest gen de protectie nu este 100 eficient si nu recomand , multe dintre prietenele mele le folosesc inca si nu au avut pana acum probleme. partea proasta e ca efectul lor dureaza in jur de 30 minute,deci trebuie sa te incadrezi. Ele dupa terminarea actului isi mai introduc o pelicula pt siguranta. Mai multe detalii gasesti pe net, dar repet nu recomand, desi si eu le-am mai folosit fara probleme.
Nici eu nu cred ca ar fi vb de sarcina si pun problema pe faptul ca am luat duphastonul aiurea. mai repet testul de sarcina si apoi cred ca fac o vizita iar la ginecolog si o sa folosec anticonceptionale pe reglare.

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.