Burse Erasmus
- Kleo
- Insomniac member
- Inregistrat: 2007-12-26
Burse Erasmus
Bune fetelor.Sunt in primul an de master si as vrea sa plec anul viitor cu o bursa erasmus. La noi la fac au acorduri cu universitati din Franta, Italia si Portugalia.M ar interesa sa plec in Italia sau Portugalia.Din pacate banutii care se dau la noi sunt cam putini(350 euro pe luna).Am o prietena care a plecat in italia anul trecut, dar au avut 450 /luna. A fost careva plecata in Italia sau Portugalia?Aveti idee care sunt preturile la chirii,mancare s.a.m.d?Sunt constienta ca nu o sa ma descurc cu banii dati de facultate, m am pus pe strans ceva banuti,insa as prefera sa aflu cateva informatii.Am 2 colege care vor de asemenea sa mearga si o sa mai impartim costurile, dar vreau sa-mi fac o idee.Mentionez ca nu ma duc de dragul scolii, si asa la master fac aceleasi lucruri care le am facut in fac ,asa ca nu as pierde foarte mult.Vreau sa plec cunosc oameni noi,sa vad locuri frumoase si mai schimb peisajul.Mc frumos
Ultima oara a fost editat de dya20 (2010-02-03 13:08:56)
Keep trying! Maybe you'll succeed!
- whitneyfree
- Full member
- Inregistrat: 2009-04-09
Re: Burse Erasmus
nu stiu nimic despre burse , nu am aplicat niciodata la ele, dar pot spune despre italia , nu mi se pare foarte scumpa , dar conteaza foarte mult unde , in ce oras , vei sta ; e oricum ceva mai scumpicel ca la noi , ma refer la preturile de supermarket , nu la destinatiile turistice ; iti pot spune sigur in schimb ca cei 350 euro nu iti vor ajunge o luna , pentru tot ce inseamna cheltuieli
To see the world in a grain of sand, And heaven in a wild flower, Hold infinity in the palm of your hand, And eternity in an hour
- smile_my
- Banat
- Inregistrat: 2007-07-25
din cate stiu eu chiriile sunt destul de mari, de exemplu, o chirie pe 2 camere 400 de euro, mancarea in schimb nu prea scumpa, acceptabila
- Kleo
- Insomniac member
Tocmai pentru ca sunt in cunostinta de acuza ca nu o sa mi ajunga, am inceput sa pun banuti deoparte.Plus ca or sa ma mai ajute si ai mei.In principiu sunt orasele Perugia, Milano, L'Aquila pentru italia si Minho,Braganca ,Setubal pentru portugalia. Vreau sa mi fac o idee sa stiu sa am banuti suficienti,sa nu ma trezesc ca plec si nu am destui bani pe acolo(mai bine stau acasa asa). O sa fim 2-3 fete asa ca o sa impartim cheltuielile
- BratzG
- Sr. member
- Inregistrat: 2009-02-12
Tot ce pot sa`ti spun ca in Italia mancarea e extrem de ieftina.Daca nu ma insel chiria e scumpa...
Eu iti recomand Milano.E un oras super
Ultima oara a fost editat de BratzG (2010-02-03 13:40:57)
eu,tu si restul lumii...
- albinuta_vesela
- Insomniac member
- Inregistrat: 2007-07-23
eu am fost cu erasmus in italia. e mult de povestit. am scris mult despre asta la un alt topic dar nu mai stiu cum se chema.
pe scurt, iti zic ca merita. pt mine a fost o experienta super. programul iti da 350 euro pe luna (asa era in 2006 cand am plecat eu) iar tu trebuie sa completezi pana la 500. eu am fost la trieste. superb !!!!!!! mancarea nu este scumpa. am avut noroc cu chiria. eu am stat in 3 locuri diferite dar mi-au ajuns banii numai bine
daca gasesc topicul iti dau link
- Kleo
- Insomniac member
Mc adina.Ti as ramane recunoscatoare
- pokemon
- Diamond member
- De la: Craiova
- Inregistrat: 2006-10-06
tot pe aceeasi tema vreau si eu sa intreb: examenul de limba, e examen de engleza indiferent unde te-ai duce? in sensul ca in tari precum olanda, turci, grecia, inteleg sa fie engleza ca altfel nu s-ar duce nici dracu', dar pe mine m-ar tenta franta. si ma intreb daca ar merge cu engleza sau musai franceza?
Indragostita de bebe Razvan si de tatic de bebe Razvan ♥ 2 ani+ ♥ No matter how you feel. Get up, dress up, show up, and NEVER give up
- deealexx
- Hero member
- De la: Hu
- Inregistrat: 2009-07-30
- Site
am o colega care a fost semestrul asta in spania si a dat test la spaniola...
- Monica999
- Hero member
- Inregistrat: 2009-03-11
- Site
Eu stiu ca in franta iti cm cer franceza in general. am o cunostinta care a mers in franta, dar cu franceza, nu cu engleza.
- pokemon
- Diamond member
ma gandeam eu o sa merg totusi candva sa intreb. paote exista vreo sansa
Indragostita de bebe Razvan si de tatic de bebe Razvan ♥ 2 ani+ ♥ No matter how you feel. Get up, dress up, show up, and NEVER give up
- motz
- Full member
- De la: Bucuresti
- Inregistrat: 2009-12-22
pokemon a scris:tot pe aceeasi tema vreau si eu sa intreb: examenul de limba, e examen de engleza indiferent unde te-ai duce? in sensul ca in tari precum olanda, turci, grecia, inteleg sa fie engleza ca altfel nu s-ar duce nici dracu', dar pe mine m-ar tenta franta. si ma intreb daca ar merge cu engleza sau musai franceza?
prietenul meu a mers in franta cu bursa erasmus si a dat examen la franceza
- Kleo
- Insomniac member
Adina84: Ti au ajuns banutii?Sa ocupat cineva de voi daca aveati nevoie?Ati avut disciplina separat de limba italiana?Notele care le ai luat acolo s au echivalat in romania cum le ai luat acolo s-au ti s a adaugat ceva in plus?Examenele au fost mai dificile pentru tine sau mai usoare decat la restul?Ai avut nevoie de multi bani in plus fata de ce ti au dat ei? Colegii te au ajutat,sau te au marginalizat din cauza ca esti din Romania?Iti poti gasi un job pe langa fac?Sau e prea obositor?Stiai limba sau ai invatat pe parcurs? care au fost aspectele neplacute? Poke: La noi ce e pe franta e in franceza...si in germania pe germana;grecia, italia si portugalia sunt pe engleza. Eu vreau sa plec la anu l,anul asta pe sem 2 e prea tz....as pleca pentru a vedea si altceva,a petrece ceva timp departe..sa cunosc oameni noi.Parintii ma sustin (mama stie ca vreau sa plec, tata n are treaba).Puiul emu...inca nus tie ce am de gand,dar nu o sa ma tina pe loc.Sper sa ma iubeasca suficient sa ma lase si sa stea singurel si sa ma astepte
Ultima oara a fost editat de dya20 (2010-02-03 16:17:40)
- albinuta_vesela
- Insomniac member
banii mi-au ajuns, numai bine pt strictul necesar si ceva pe langa. (din banii de bursa am facut excursii pe cont propriu in cateva orase din Italia, mi-am luat cateva hainute, etc.) cum spuneam, programul mi-a dat 350 euro/luna iar eu am completat pana la 500, adica 150 pe luna. 150*4.5 luni = 675 de euro au pus ai mei (saracii de ei ) plus transportul pana acolo, plus alte cheltuieli: pasaport, cumparaturi, etc.
cine sa se ocupe ? cica erau niste "tutors" care ar fi trebuit sa se ocupe de erasmusi, eu nu i-am vazut ever . nici nu stiu ce ar fi facut pt noi. ne-am descurcat pe acolo, oamenii sunt amabili, functionarii ne ajutau, multi vorbeau engleza (la inceput nu stiam boaba de italiana - eu eram in tarala fac de litere, studiam ro-engl si am mers acolo pt engleza). au fost o groaza de acte si formalitati de facut. am rezolvat tot. (m-au amprentat la politie !!! oamenii sunt mult mai draguti decat la noi.
notele (de la 1 la 30, 18 parca era nota de trecere sau asa ceva.. ) se echivaleaza in tara. prin contract tu te obligi sa "aduni" 30 de credite minim pe perioada de studii. iti iei cate cursuri e nevoie ca sa strangi. am avut libertatea de a alege, nu ni s-a impus nimic. am frecventat vreo 3 facultati pe acolo si am strans 42 de credite. au fost si examene usoare dar si unele f grele. italienii nu sunt buni la engleza, asta e clar, deci noi eram maestre . normal, noi am mers acolo la Scoala superioara pt traducatori unde profii sunt in majoritate vorbitori nativi: americani, englezi, australieni etc. dar am luat cursuri si la fac de litere, de exemplu. nu stiam italiana, decat foarte putin. am invatat repede fiind nevoita sa vorbesc. aveam si cursuri speciale pt studentii straini, am mers la toate nivelele. ajunsesem sa vorbesc foarte bine !!! dar in 4 ani am uitat mult, acum imi e greu sa vorbesc
colegii italieni erau foarte draguti, se purtau cu noi normal, nu ne-am simtit deloc marginalizati. pt ca am dovedit ca suntem oameni cu bun simt si studenti buni.
de job nu stiu ce sa zic. eu nu am cautat. pe durata cursurilor nu as fi avut cum sa lucrez si nici nu eram tentata. am vrut sa frecventez 100% si asta am facut.
neplacut a fost ca noi a trebuit sa ne cautam singure cazare. in camin nu aveam acces, nici camere nu ma erau... a trebuit sa vorbim cu cineva sa ne trimita un contract de inchiriere ca sa putem face actele pt ambasada. a fost greu tare, de asta am si intarziat 2 saptamani. in fine... asta nu e valabil pt toti. la inceputul perioadei, in martie cand ajuns noi, nu prea mai erau cursuri. ori incepusera deja si nu puteam merge ori nu incepusera inca (noi asta nu stiam.) si ne-am panicat ca nu aveam cum sa facem nr de credite si dadeam banii inapoi dar pe parcurs lucrurile s-au reglat. au inceput cursuri si la mijlocul semestrului. si a fost ok. sistemul lor e diferit de al nostru, e mult mai flexibil, mai ofertant.
noi am avut noroc si cu responsabilul de program de la universitate care a tinut legatura cu noi, ne-a indrumat cand am avut nevoie, ne-a incurajat. cand aveam o problema ii scriam mail si raspundea prompt.
iar iubitul meu m-a asteptat cuminte acasa si a suferi si el cu mine. asta a fost poate cel mai urat aspect: distanta dintre noi. nu ne-am vazut deloc in 5 luni a fost greu tare.
Ultima oara a fost editat de adina84 (2010-02-03 16:48:43)
- Kleo
- Insomniac member
Mc frumos Adina,m-ai mai luminat un pic.Eu sunt al amster si nu fac decat 3 obiecte.Deci nu as avea asa mult de recuperat.Plus ca as pleca pe economie,asa ca nu as avea nevoie de angleza la nivelul tau.Muncesc si as reusi sa strang vreo 1000 de euro pana in octombrie cand ar trebui sa plec.sunt foarte entuziasmata si chiar vreau lucrul acesta. Numai ca pui e obisnuit sa ne vedem zilnic,3 ani nu am fsot despartiti decat max 2 sapt cand a fost el plecat.Dar sper as inteleaga.Mc mult de tot.Te poop
- albinuta_vesela
- Insomniac member
dya, sa stii ca asta e dureros, despartirea, mai ales pt cel care ramane acasa. tu vei pleca, vei fi ocupata si preocupata, vei vedea lucruri si locuri noi, oameni noi, vezi vizita, etc. iti va lipsi si tie foarte mult, dar pt el va fi mai rau pt ca din rutina lui, vei lipsi tu. al meu slabise mult atunci
- pokemon
- Diamond member
_Summer_ a scris:pokemon a scris:tot pe aceeasi tema vreau si eu sa intreb: examenul de limba, e examen de engleza indiferent unde te-ai duce? in sensul ca in tari precum olanda, turci, grecia, inteleg sa fie engleza ca altfel nu s-ar duce nici dracu', dar pe mine m-ar tenta franta. si ma intreb daca ar merge cu engleza sau musai franceza?
Nu stiu pentru ce anume ai nevoie de examenul respectiv dar vreau sa zic ca francezii nu stiu o boaba de engleza, se uita de parca le vorbesti in chineza De-abia am reusit sa-mi comand ceva de la Mc si sa-mi cumpar ceva dintr-un mall. Sa nu mai vorbesc de indicatii
in oras m-as descurca eu cumva. engleza, spaniola, febra musculara ma interesa daca se tin cursurile in engl/franc
© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului
anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.
|
|
|