homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Cum trec la un alt tip de anticonceptionale?

#1 2010-02-09 10:56:26

diana popa
New member
Inregistrat: 2009-07-09

Cum trec la un alt tip de anticonceptionale?

Buna ziua. Iau AC LAurina de 8 luni si as vrea sa le schimb cu Jeanine. Problema e ca nu stiu cand sa incep noul blister de la Jeanine, mai ales ca laurina este un Ac combinat trifazic si Jeanine nu e..... Fac acele 7 zile de pauza si incep normal cu celelate Ac? Sau incep din prima zi de ciclu? Daca le schimb, trebuie sa iau masuri suplimentare de contraceptie si daca da, pentru cat timp?
Va multumesc si sa stiti ca ma bucur nespus ca existati!

#2 2010-02-09 16:53:02

AyraBlack
Sr. member
Inregistrat: 2008-08-29

Re: Cum trec la un alt tip de anticonceptionale?

Faci acele 7 zile de pauza si le incepi normal, cum faceai si cu Laurina.

Daca faci asa, nu iti trebuie protectie suplimentara. smile

#3 2010-02-09 18:14:14

Alex2
Sr. member
Inregistrat: 2008-08-11

eu cand am facut trecere de la marvelon21 la yasmin mi s-a spus sa nu mai fac pauza, ca sa fiu protejata.
sper ca nu le schimbi de capul tau tongue

#4 2010-02-09 18:55:53

AyraBlack
Sr. member

Depinde de la doctor la doctor.

Pe prospectul meu de la Jeanine scrie ca:

1. le poti lua fara pauza
2. poti face pauza de 7 zile lol

Si iti mentii protectia

Ultima oara a fost editat de AyraBlack (2010-02-09 18:56:09)

#5 2010-02-09 18:59:28

heimdall
Diamond member
Inregistrat: 2006-11-21

Da, ambele metode sunt bune

Publicitate

loading...

#6 2010-02-10 08:34:42

diana popa
New member

Multumesc mult. Mi-ati fost de ajutor!

#7 2010-02-10 08:56:10

diana popa
New member

Mai am o nelamurie..... am cautat prospectul de la jeanine pe internet si acolo scrie ca atunci cand se trece de la un alt Ac combinat la Jeanine, ar trebui sa incep noul blister imediat dupa ce am terminat cu cel vechi si sa nu las interval intre cele doua. Daca fac asa, o sa imi mai apara menstruatia sau practic o aman pana cand voi face acele 7 zile de pauza?

#8 2010-02-10 12:05:19

AyraBlack
Sr. member

In prospectul de la Jeanine nu scrie asta neaparat.

Scrie ca poti incepe dupa ce termini blisterul.

Sau facand pauza, care sa fie mai mica sau egala cu cele 7 zile pe care le faci in mod curent.

Deci daca vrei sa-ti vina, pauza 7 zile. Daca nu vrei, vine luna viitoare. Dar protejata oricum esti.

#9 2010-02-10 12:57:35

diana popa
New member

mersi, nu stiu ce am inteles eu... o sa mai citesc o data mai atenta smile

#10 2010-02-10 15:11:31

AyraBlack
Sr. member

N-ai pt ce.

Stiu sigur pentru ca eu iau Jeanine si am intors prospectul ala pe toate partile lol

#11 2010-02-10 15:12:10

camysh
Moderator
Inregistrat: 2007-12-08

diana, fa pauza de 7 zile si apoi incepe jeanine. protectia se mentine
dar sper ca nu le schimbi de capul tau

#12 2010-02-11 09:42:56

diana popa
New member

Ca sa fiu sincera le iau de capul meu. Sa nu ma certati sad, dar la mine in Arad, nu am gasit un cabinet unde sa ti se prescrie Ac dupa analize. Am fost la 2 doctori gine si mi-au recomandat Ac fara sa ma intrebe nimic despre sanatate. Am fost la un cabinet de plainning, mi-au zis sa le iau pe alea de la care nu ma simt rau. Asa ca... vreau sa renunt la Laurina pt ca imi taie pofta de facut dragoste de tot. Si va rog sa ma credeti ca nu din cauza iubitului meu. Am observat ca acum cativa ani cand am luat Laurina, iar n-am mai avut pofta de sex dupa o perioada. Am zis ca e de vina prietenul meu de atunci. Pe urma dupa ce l-am cunoscut pe actualul, am luat Diane si n-am avut probleme. Am renuntat la ele pt ca documentandu-ma am aflat ca de fapt se folosesc in anumite tratamente. Am inceput sa iau iar Laurina si acum iar am probleme cu libidoul....... Stiu ca toate Ac pot influenta libidoul, dar sper sa le gasesc pe acelea care nu ma influenteza asa tare ca astea. Si va mai rog sa nu-mi spuneti ca mi-a trecut pofta de sex pt ca deja sunt de ceva vreme cu iubitul meu (3 ani) si e normal sa nu-mi mai doresc de 5 ori pe zi dragaleala, cu nu va cred. Pt ca sunt o persoana careia ii place sa faca dragoste, isi iubeste partenerul, iar acesta nu mai stie ce sa-mi faca ca sa ma simt bine. Asa ca.... sper sa ma simt bine de la jeanine si sa gasesc pana la urma un cabinet unde sa mi se faca si analize pt prescrierea AC

#13 2010-02-11 10:04:10

camysh
Moderator
Inregistrat: 2007-12-08

diana... iti doresc doar sa nu dai in alte belele...
medicul nu trebuie sa-ti faca analize ci sa-ti faca o anamneza, adica sa-ti puna niste intrebari pt a stabili ce ti se potriveste.

analizele se fac periodic, in timp ce iei ac..

#14 2010-02-11 10:44:13

diana popa
New member

Daca va zic ca nu m-a intrebat nimeni nimic.... doar cati ani am. Atat. Sunt constienta de faptul ca fac experiente pe propriul corp, si ca bag in mine niste hormoni, dar chiar nu mai stiu ce sa fac. Mi-e dor de zilele in care eram pofticioasa. Sper sa fie bine. Va multumesc si va pup! kram

#15 2010-02-11 14:37:13

AyraBlack
Sr. member

camysh a scris:

diana... iti doresc doar sa nu dai in alte belele...
medicul nu trebuie sa-ti faca analize ci sa-ti faca o anamneza, adica sa-ti puna niste intrebari pt a stabili ce ti se potriveste.

analizele se fac periodic, in timp ce iei ac..

De ce nu prea am eu incredere in doctorii de planning: 3 prietene de-ale mele au fost la acelasi doctor. Tuturor le-a prescris acelasi tip de AC. Si le-a intrebat pe fuga ce si cum.

Eu am incredere mult mai mare in ginecologi cand vine vorba de contraceptie, pentru ca au mai multa experienta in domeniu.

Dpmdv, cabinetele de planning au aparut pt acele persoane carora le e frica sa mearga la ginecolog si este o varianta mult mai comoda, bla-bla-bla.

@ Diana, daca nu ai dereglari hormonale, nu ti se fac analize inainte de AC. Pentru ca si in urma analizelor, nu isi poate da nimeni seama ce anticonceptional este bun pentru corpul tau decat in linii mari.
Mie cand mi le-a dat ginecolog m-a intrebat vreo 30 de minute toate tampeniile, plus ca a trebuit sa vin cu istoricul mamei+ al tatalui. Ca sa vada exact ce si cum.

#16 2010-02-11 15:20:00

anca90
Platinum member
Inregistrat: 2008-07-16

pai de asta ai tu incredere in ginecolog, pt ca ai dat peste unul bun. insa nu toti sunt asa. pe majoritatea ii depaseste endocrinologia si ft multi prescriu AC la fel ca medicul de planning mentionat de tine.

nici eu n-am incredere in doctorii de la planning; eu ii asez in aceeasi oala cu doctorii de familie, adica: la planning si medicina de fam sau medicina muncii, ajung studentii slabi sau cel mult mediocri, care au facut facultatea in dorul lelii (daca i-ar fi pasionat, si-ar fi ales o specializare).
sper sa nu se supere doctoressa daca citeste; nu am nimic personal cu ea, nici nu incerc sa indoctrinez pe nimeni cu parerea mea, pur si simplu spun ce cred.

#17 2010-02-11 15:27:52

AyraBlack
Sr. member

@ anca90: subscriu.

Eu am dat peste un ginecolog care face meseria asta pentru ca ii place, nu pentru bani. Si a facut la studii de specialitate pe toate domeniile aproape, pentru ca a pasionat-o.

Adica, nu stiu, cand le aud pe tipele care vin de la planning ca "e ok daca am ameteli in primele 3 luni, ca trebuie sa mi se obisnuiasca organismul". Si dupa 3 luni ce faci daca nu ti se potrivesc? O iei de la capat?  Ca una e sa rezolvi problemele dupa o luna si alta dupa 3 luni.

Mie mi s-a explicat clar ca la primul efect advers, pastilele se schimba. Nu stai la discutii ca m-am ingrasat, ca nu mai am libidou, ca am greata, ma doare capul si mi-e somn. Ca nu e tratament de 2-3 luni, ci de ani intregi, care iti da organismul peste cap. Trebuie sa gasesti acele AC care nu te modifica pe tine cu nimic, inafara de faptul ca nu ramai insarcinata. Si sa nu aiba niciun efect advers.

Si m-am dus la doctorita cu o intreaga lista de intrebari: ce face, cum face, cum se ia, cum fac daca uit, etc. Si a stat calm si mi-a raspuns la toate bazaconiile intrebate de mine lol

Ultima oara a fost editat de AyraBlack (2010-02-11 15:29:39)

#18 2010-02-11 16:01:33

diana popa
New member

Mda... As vrea sa dau si eu peste asa doctor. Cum am mai spus si mai sus, am fost la 2 doctori diferiti si nici unul nu m-a intrebat nimic inainte de a-mi prescrie AC. Am mai intrebat cateva prietene si mi-au zis ca la fel s-a intamplat si cu ele. Iar referitor la Ac, exact asta ziceam si eu, sper sa gasesc acele Ac care sa nu-mi mai taie din pofta de viata wink

#19 2010-02-11 16:21:48

anca90
Platinum member
Inregistrat: 2008-07-16

diana, imi pare rau ca situatia ma determina sa spun asta, dar... incercari poti sa faci si singura, nu ai nevoie de bajbaielile unui  asa-zis "doctor" neutral
bafta sa gasesti cat mai repede contraceptivul ideal, sa nu faci prea multe experiente goodluck

totusi, eu sa fiu in situatia ta, as merge la mai multi doctori, chiar si de planning. macar as vedea ce intrebari mi se pun, ce-mi recomanda, m-as uita apoi pe net, sa vad care sunt legaturile.

si acum vesnica mea obsesie: un control la sani ai facut? AC cu continut marit de estrogeni (cum sunt laurina, diane35 si chiar jeanine), pot sa dea unele reactii. cum tu ai luat asa ceva in trecut, n-ar strica o verificare. eu as merge mai degraba pe un contraceptiv mai echilibrat (sub 0,03 mg etinilestradiol).

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.