homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

In dubii

#1 2010-02-09 13:15:22

Chiri
Full member
Inregistrat: 2010-01-02

In dubii

Buna!Am si eu niste dubii,mai degraba indoilei...am fost la un cabinet de planning si mi s-a recomandat sa iau yaz si am vrut sa mai vad si alte pareri pro sau contra ca sa pot lua o decizie infromata asura corpului meu si am dat peste niste topicuri si mesaje cutremuratoare pe net cum ca de la yaz si in general antic faci tromboze ba chiar poti muri,iar cum istoricul familiei mele din punct de vedere al sanatatii nu e foarte roz:cam toti bunicii mei au sufeit de tensiune,inima,colesterol,ficat erc ma simt in pericol...eu am tensiunea cam mica,in fine...vroiam sa imi mai spuneti si voi opinii in privinta anticc si mai ales yaz.Va multumesc!smile

#2 2010-02-09 17:53:19

Alex2
Sr. member
Inregistrat: 2008-08-11

Re: In dubii

pai, poti sa faci niste analize de sange. cu analizele astea te duci la un cabinet de planning si cei de acolo iti pot spune daca e ok sa iei ac sau nu.
nu faci tromboza/embolii daca iti faci periodic analizele de sange.

#3 2010-02-10 16:59:41

Al Pacino
Administrator
Participant la intalnirea nationala
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-02-01

Chiri a scris:

Buna!Am si eu niste dubii,mai degraba indoilei...am fost la un cabinet de planning si mi s-a recomandat sa iau yaz si am vrut sa mai vad si alte pareri pro sau contra ca sa pot lua o decizie infromata asura corpului meu si am dat peste niste topicuri si mesaje cutremuratoare pe net cum ca de la yaz si in general antic faci tromboze ba chiar poti muri,iar cum istoricul familiei mele din punct de vedere al sanatatii nu e foarte roz:cam toti bunicii mei au sufeit de tensiune,inima,colesterol,ficat erc ma simt in pericol...eu am tensiunea cam mica,in fine...vroiam sa imi mai spuneti si voi opinii in privinta anticc si mai ales yaz.Va multumesc!smile

Chiri, rostul mersului la cabinetul de planning e tocmai acela de a lua o decizie informata...
stau si ma uit la mesajul tau si mi se pare ca nu vad bine: adica ai mers la un medic de planning...cu care nu ai discutat nimic despre nici o temere de a ta, desi asta ar fi trebuit sa fie rostul vizitei tale acolo si mai apoi ai cercetat pe net in sus si in jos si acum ne intrebi pe noi daca sa urmezi prescriptia medicului sau nu? am inteles corect?
daca da, uite cum zic eu ca ar fi corect sa faci: mergi inapoi la medicul de planning si vorbeste cu el despre toate lucrurile citite pe net...pentru ca repet: rostul mersului la medicul de planning e sa te ajute sa iei o decizie informata....
ah...si daca tot suntem la capitolul informare, sa stii ca toti oamenii virstnici ajung sa aiba probleme cu inima si cu tensiunea nu doar bunicii tai...dar de aici pina la tromboza e cale lunga...si responsabil de eventuala aparitie a vreunei tromboze poate fi estrogenul din pastila, dar si cel secretat in mod obisnuit de ovarul tau si asa e, sunt persoane care au facut tromboze in relatie cu contraceptivele(un procent extrem de mic) insa sunt si persoane care au facut tromboze din pricina sarcinii...nu inseamna ca toate gravidele fac tromboze si nici ca e cazul sa nu mai facem copii niciunele....

Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop
informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot
inlocui examinarea directa de catre medic.

#4 2010-02-10 17:23:05

Chiri
Full member

Am inteles:)Multumesc pentru raspuns!Am mai discutat si cu mama mea si am decis ca sa fac si un control ginecologic si niste analize de sange si apoi sa iau yaz si vroiam sa va intreb daca stiti cumva nr de telefon al doamnei doctor Degeratu caci am vazut mesajele in legatura cu consultatiile dumneaei si as vrea sa merg si eu cu o trimitere de la dcotorul de familie pentru un consult:)

#5 2010-02-12 15:30:33

Chiri
Full member

Deci??Stie cineva ceva?cesafac

Publicitate

loading...

#6 2010-02-12 16:40:00

Alex2
Sr. member
Inregistrat: 2008-08-11

dr. degeratu rodica ?
am gasit asta pe net:

BUCURESTI

Bucuresti

Adresa: Strada Tudor Arghezi, nr. 28, et. 3, Sector 2

Tel: 0722570781

Fax: 021 313.14.55

E-mail: rodica1952@yahoo.com

Web: www.drdegeratu.ro

#7 2010-02-12 17:21:12

maria2008
New member
Inregistrat: 2008-08-18

buna seara.
Intotdeauna incep un blister nou joia la ora 10 seara. Aseara am uitat complet si am luat prima pastila astazi la ora 7 dimineata. Daca am relatii sexuale in seara asta, trebuie sa folosesc si prezervativul?
multumesc

#8 2010-02-12 17:22:56

heimdall
Diamond member
Inregistrat: 2006-11-21

te-ai incadrat in cele 12 ore de intarziere, e ok, nu e nevoie de protectie suplimentara

#9 2010-02-12 20:46:14

andreeea
Full member
De la: Rm valcea
Inregistrat: 2008-02-26

fetelor ce se intampla daca pastilele se tot intrerup adica daca cineva ia o luna sau doua apoi le intrerupe peste ceva timp le ia iar si tot asa Stiu ca pot exista dereglari hormonale dar e posibil ca pastilele sa nu isi mai faca efectul 100 %  ? intreb pentru ca am citit fel de fel de discutii pe diverse forumuri si nu mai stiu raspunsul smile

life is like a game you must be the best

#10 2010-02-12 21:48:38

YoHanna
Insomniac member
Inregistrat: 2007-05-31

in afara de dereglari hormonale(si riscul de a nu te simti bine cu ele cand le reiei a doua sau a treia oara) nu se int nimik...
eficienta e tot aceeasi smile

Ultima oara a fost editat de YoHanna (2010-02-12 21:49:07)

hjarta "The most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the "you" you love, well, that's just fabulous" hjarta

#11 2010-05-12 08:08:05

silvianna
New member
De la: Blog
Inregistrat: 2009-11-16
Site

Buna , in ultima vreme am avut ceva probleme si am fost mai tot timpul suparata , sunt pe la jumatatea foliei de yasmine si aseara am uitat sa iau pastila pe la 9 si am luat dimineata la ora 6 , cu doua zile am avut contact cu sotul , oare e posibil sa raman insarcinata ?
Va rog mult sa imi raspundeti !Astept cu sufletul la gura raspunsul vostru ,Multumesc.

Viata cu adevarat traita este in trecut sau in viitor – prezentul este un interludiu..un straniu interludiu in care recurgem la trecut sau viitor ca sa ne slujeasca drept marturie ca traim. – Eugene O’Neill

#12 2010-05-12 08:23:23

daenarys
Vizitator

nu sunt sanse de sarcina stai linistita.te-ai incadrat si in intervalul de 12 ore deci nu trebuie nici protectie suplimentara 7 zile

#13 2010-05-12 08:42:20

silvianna
New member
De la: Blog
Inregistrat: 2009-11-16
Site

Ms mult ,doamne ce m-am speriat     disperat  , imi voi dori un copil dar totusi nu e momentul potrivit.
Cred ca oricui i se mai intampla , sunt si la inceput si nu prea le am cu astea.
Multumesc mult inca odata !

Viata cu adevarat traita este in trecut sau in viitor – prezentul este un interludiu..un straniu interludiu in care recurgem la trecut sau viitor ca sa ne slujeasca drept marturie ca traim. – Eugene O’Neill

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.