homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Am nevoie de sfatul doctoressei...-2

#20 2010-05-29 20:16:53

Rosa
Full member
Inregistrat: 2009-02-16

Re: Am nevoie de sfatul doctoressei...

Regim pe viata, special pt fiere si ficat (fara prajeli in primul rand) poti incerca un hepatoprotector care sa reduca toxicitatea anticonceptionalelor si a altor factori chimici, si sunt diverse tratamente, pe care le faci pt cateva saptamani, de cateva ori pe an, sau chiar continuu, medicul iti va spune, cu medicamente speciale pt fiere, pt care trebuie sa le iei in legatura cu mesele, mi se pare ca dupa.

Si eu am o fiere care face figuri, uneori ma darama oboseala de la ea si iau colebil, nu mai mananc nimic gras sau prajit, nici alcool nu mai beau si incerc sa mananc fructe crude multe si eventual verdeturi.

Legat de durere, mai erau niste pastile, nu stiu daca no spa se potrivesc, dar din cate spui, ti-a pus diagnostic pe baza de simptome si o ecografie...ar trebui si analize de sange, speciale pt ficat (sunt separate si se platesc).

Bafta! Si sper ca n-am incurcat borcanele si am inteles ce intrebai.

#21 2010-05-29 21:54:53

Theia
Membru
Inregistrat: 2010-05-29

As dori sfaturul doctoressei...Eu iau de 4 luni anticonceptionale yaz.Primele 2 luni nu am avut nici o problema,a treia luna insa cand am ajuns la a opta pastiluta am inceput sa am sangerari care m-au tinut pana am ajuns la pastilele placebo...mi-a venit ciclul,mi-a trecut..am inceput urmatorul blister primele zile nici o problema iar cand am ajuns cam la a opta pastiluta iar sangerari.Ce ar trebui sa fac..sa iau blisterul pana la capat sau sa le intrerup de acum ? Sunt foarte ingrijorata...sad

#22 2010-05-30 11:45:36

camysh
Moderator
Inregistrat: 2007-12-08

e vorba de scurgeri maronii sau sangerare rosie?

#23 2010-05-30 17:50:54

Theia
Membru

E vorba de sangerare rosie sad am si dureri de burta .... dupa blisterul asta oricum nu mai iau..dar vroiam sa stiu daca se poate sa le intrerup de acum...ma gandesc ca daca continui sa le iau mai mult rau imi fac

#24 2010-05-31 12:07:45

Al Pacino
Administrator
Participant la intalnirea nationala
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-02-01

Theia a scris:

E vorba de sangerare rosie sad am si dureri de burta .... dupa blisterul asta oricum nu mai iau..dar vroiam sa stiu daca se poate sa le intrerup de acum...ma gandesc ca daca continui sa le iau mai mult rau imi fac

nu stiu de ce nu mai iei dupa ce termini blisterul insa sunt sigura ca ai un motiv serios...ideea e ca ar trebui sa le schimbi daca singerezi, ceea ce poti face si acum, si la sfirsitul foliei...nu patesti nimic daca duci folia la capat, asta e sigur, decit ca te enervezi si te nelinistesti.
asadar: daca vrei sa renunti la contraceptive orale, poti sa opresti folia si acum...daca ai vrea totusi sa folosesti aceasta metoda de contraceptie(fiind cea mai eficienta) solutia e sa mergi la medicul tau de planning si sa discuti despre ce ti se intimpla si despre solutii

Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop
informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot
inlocui examinarea directa de catre medic.

Publicitate

loading...

#25 2010-05-31 17:01:07

Theia
Membru

Bun pai atunci le voi schimba si voi merge la doctor...eu sunt din constanta...am fost acum aproape un an la medic pt un control si am discutat si despre metode contraceptive(eu pe atunci nu aveam viata sexuala) si doamna doctor mi-a zis ca nu recomanda anticonceptionale ca cica nu ar fi bune si considera ca cel mai bun este prezervativul si va dati seama ca m-am speriat acum cand am vazut sangerarile..mi-am adus aminte de ce mi s-a zis...insa parerea dumneavoastra m-a linistit. Va multumesc foarte mult pt sfat ! ! big_smile

#26 2010-06-20 14:57:14

Sonia_22
New member
Inregistrat: 2010-03-27

Buna-ziua as vrea sa stiu cum as putea sa obtin o informatie de la doctoressa?Problema mea este k am o analiza in care mi-a iesit pozitiv ureaplasma si medicul mi-a prescris sumamed 500 mg in doza unica.Dar eu nu stiu ce presupune asta, adik cum le iau.Pe reteta sunt trecute 2 pastile si am citit ca in prospect scrie ca se ia pentru infectii cu transmitere sexuala in priza unica.Eu ce trebuie sa fac,sa inghit ambele pastile deodata sau se le iau la anumite intervale de timp.Doctorul meu ginecolog a intrat in concediu si nu pot lua legatura cu el, iar in farmaciste nu prea am incredere plus ca atunci cand am cumparat medicamentul farmacista mi-a dat o cutie intreaga ce contine 3 pastile de sumamed 500 mg.As vrea sa stiu urgent cum iau in doza unica azitromicina pentru ureaplama,plsssss!!!

#27 2010-06-20 21:01:03

gargarita
Moderator
Inregistrat: 2008-01-27

cred ca ti-a dat tie o pastila si partenerului o pastila. daca ai reteta, poti intreba si farmacista, ar trebui sa stie
sa repetati analizele la 7 zile de la tratament

#28 2010-06-20 21:11:02

Sonia_22
New member

nu mi-a zis nimik de partener si nici eu nu am pomenit nimik, in plus am citit k doza trebuie sa fie de 1000 deci e bine cum mi-a prescris adik 2 pastile de 500 mg dar nu stiu cum sa le iau,nu inteleg termenul de priza unica.nu cred k e corect sa le inghit deodata pe amandoua si nu vreau sa risc un supradozaj.as fi vrut sa vb cu doctoressa,dar nu stiu sa iau legatura cu ea.k,sterg msg unde l-am postat de mai multe ori.

#29 2010-06-21 18:12:54

Sonia_22
New member

Cum as putea sa fac k sa vada msg-ul meu si doamna doctor??K initial nu stiam k pot deschide eu o pagina in care sa imi expun subiectul si d-aia il imprastiasem pe unde discutau alte pers de diferite probl de sanatate!Informatia pe care vreau sa o primesc as vrea sa fie de la un doctor si nu as dori sa apelez la farmaciste.Scuze de deranj!PLS,HELP!

#30 2010-06-21 18:21:29

gargarita
Moderator
Inregistrat: 2008-01-27

daca nu ati discutat despre partener si pe reteta scrie 2 comprimate de azitromicina in priza unica, exact asta inseamna: le inghiti pe ambele odata. ziceam de farmacista pentru ca pe reteta trebuie sa scrie clar modul de administrare.
dar sa stii ca trebuie sa faca si partenerul tratament

las link doctoressei

#31 2010-06-21 18:29:47

Sonia_22
New member

Merci mult de tot pentru k lasi link,as dori sa aud si parerea ei!Multumesc

#32 2010-06-21 18:54:54

Al Pacino
Administrator

Sonia_22 a scris:

nu mi-a zis nimik de partener si nici eu nu am pomenit nimik, in plus am citit k doza trebuie sa fie de 1000 deci e bine cum mi-a prescris adik 2 pastile de 500 mg dar nu stiu cum sa le iau,nu inteleg termenul de priza unica.nu cred k e corect sa le inghit deodata pe amandoua si nu vreau sa risc un supradozaj.as fi vrut sa vb cu doctoressa,dar nu stiu sa iau legatura cu ea.k,sterg msg unde l-am postat de mai multe ori.

doza unica inseamna ca iei ambele pastile deodata.
nu risti nici un fel de supradozaj, ca sa poti obtine doza de 1000mg necesara trebuie sa inghiti 2 pastile de 500mg(amindoua odata, nu pe rind)

#33 2010-06-21 19:00:36

Sonia_22
New member

Stiti de ce m-am referit la supradozaj pentru ca mi-aduc aminte k am luat odata pentru candida flucoric sau nu mai stiu cum se numea si le-am inghitit pe amandoue deodata si am inceput sa fac febra si sa vomit intruna...si doctorul tot doza unica imi scrisese pe reteta.Pe urma am aflat mai tarziu ca nu trebuiau inghitite amandoua si ca d-aia am avut starea aceea.Stiti cumva pentru ureaplasma dak nu doresc sa iau doza unica cum as putea sa le iau dar tot 2 pastile de azitromicina 500 mg?

#34 2010-06-21 19:08:34

Al Pacino
Administrator

daca nu doresti sa iei doza unica poti sa le iei oricum vrei tu, deoarece tratamentul corect e cu doza de 1000mg de azitromicina si inteleg ca tu nu doresti sa il faci asa cum ti-a fost recomandat. parerea mea e ca daca nu vrei sa faci tratamentul sa nu il faci deloc, asumindu-ti ureaplasma aia si gata...nu are nici un rost sa iei antibioticul ala altfel decit ar putea fi eficient deoarece microbul poate dezvolta rezistenta si faci mai mult rau decit bine.
povestea cu flucoricul, cind ti s-au dat 2 pastile(ditre care foarte probabil una pentru partener) si tu le-ai inghitit pe amindoua nu e relevanta.

#35 2010-06-21 19:22:02

Sonia_22
New member

Recunosc ca imi este teama sa le inghit pe amandoua deodata dar decat sa raman asa cu ceea ce am mai bine le iau.Multumesc mult.Referitor la flucoric va spun sincer k 2 pastile am primit de la farmacie si 2 am inghitit,pe reteta scria doza unica.Dar poate aveti dreptate poate era una pt partener si eu nestiind am facut ce am facut.

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.