homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Rezultat papanicolau ingrijorator?

#1 2010-02-12 20:26:36

andreeea20
New member
Inregistrat: 2009-12-18

Rezultat papanicolau ingrijorator?

Buna fetelor,am fost si mi`am luat rezultatul de la testul papanicolau si dna doctor mi`a zis ceva de genu "rezultatul asta nu ar fi trebuit sa`l aibe nici o femeie de 80 de ani"
Sincer m-a cam speriat si vreu sa ma duc la alt doctor sa repet testul si analizele
La pap mi-a iesit cam asa :

I.Evaluarea calitatii frontiului : SATISFACATOARE
Prezenta PMN
II. Caracaterizare generala : FRONTIU CU MODIFICARI CELULARE BENIGNE
III. Anomalii ale celulelor epiteliale :
      Celule pavimentoase : CIN I/DISPLAZIE USOARA
Citodiagnostic babes - papanicolau :  FRONTIU Clasa III
Concluzii :
Prezente celule panimentoase superficiale de aspect normal,nitermentoase si endocervicale cu raportul nucleu / citoplasma crescut,citoliza ,nuclei,denudati,prezente polimorfonucleare.

dupa acest rezultat mi-a dat tratament cu ovule - Cerviron ,pentru 10 zile

Sincer nu mi-a explicat mai nimic doctora decat faza cu femeia de 80 de ani.Daca ma puteti lamuri si pe mine,poate ma mai linistesc,oare e asa grav?
Precizez ca m-a chemat la cabinetul ei particular zicand ca la ea rezultatul de la pap vine intr`o saptamana si nu in 2 saptamani cum ar fi venit daca il faceam la clinica unde lucra ea ca angajata.

Am de gand sa ma duc la alt doctor si sa repet testul si analizele.Voi ce ziceti? care e parerea voastra despre rezultat?
Daca ar putea sa`mi raspunda si doamna Doctoressa ar fi minunat.
Multumesc!

#2 2010-02-12 22:03:12

YoHanna
Insomniac member
Inregistrat: 2007-05-31

Re: Rezultat papanicolau ingrijorator?

prezenta celulelor polimorfonucleare indica o infectie insa nu stiu de care....
mi se pare urat din partea ei ca te sperie cu afirmatia ...cu femeia de 80 de ani,dar nu-ti explica de ce.
CLAR trebuie mers la alt doctor...si papanicolau clasa 3 nu e grav...insa trebuie tratata infectia.

hjarta "The most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the "you" you love, well, that's just fabulous" hjarta

#3 2010-02-13 10:32:25

andreeea20
New member

Multumesc pentru raspuns YoHanna ,sper sa nu fie nimic grav. O sa incerc saptamana viitoare si alt doctor.
Daca mai are cineva cunostinta despre ceea ce mi-a iesit la testul pap si poate sa ma lamureasca ,as fi recunoscatoare,abia ma mai linistesc si eu,sincer imi e cam frica sa nu fie ceva grav grater

#4 2010-02-13 15:20:15

andreeea20
New member

va rog mult daca puteti sa`mi mai dati cateva sfaturi.Am citit pe net ca rezultatul la pap daca e clasa 3 inseamna ca e un inceput de cancer ?

#5 2010-02-13 15:27:30

YoHanna
Insomniac member
Inregistrat: 2007-05-31

FRONTIU CU MODIFICARI CELULARE BENIGNE indica faptul ca nu e nimik malign(cancer),insa prezenta acelor celule de care ziceam mai sus...indica prezenta unei infectii...dar nu specifica de care...si de-aceea ori va trebui sa refaci acelasi test in alta parte,ori va trebui sa faci (tot in alta parte) o analiza de secretie.
Fa analiza si mai vorbim dupa...ce vedem rezultatele.
eu zic ca de la C4 incolo e ingrijorator ...nu la C3 smile,insa asta nu inseamna k daca ai C3 sa nu mai faci investigatii mai departe.

LE: ar fi bine sa faci si o colposcopie.

Ultima oara a fost editat de YoHanna (2010-02-13 15:30:48)

hjarta "The most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the "you" you love, well, that's just fabulous" hjarta

Publicitate

loading...

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.