homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Interpretare Papanicolau(un raspuns din partea Doctorresei pls)-2

#20 2010-05-28 12:21:45

ioana cristina12
New member
Inregistrat: 2010-05-28

Re: interpretare Papanicolau(un raspuns din partea Doctorresei pls)

mersiiiii mi s`a spus sa ma intorc la control dupa 3.4 zile de la terminarea tratamentului,sa vedem ce iese:D
eu am mai avut tratamente si sincer ma scotea din minti preturile...dadeam gramezi de bani si nimic,,,,am antecedente ft triste sad insa de cand mi`am schimbat medicul parca e mai bn....
1 la mana prima dr ma speria,,baga mega panica in mine si 2 la mana imi dadea o reteta interminabila asta fara a face vreodata papanicolau numai din tuseu...ini spunea un diagn prezumtiv cred si un kil de medicamente:(

#21 2010-05-28 12:52:29

gargarita
Moderator
Inregistrat: 2008-01-27

mi se pare cam putin 3-4 zile pana la o noua recoltare. eu zic sa astepti macar o saptamana
succes!

PS am rugamintea sa nu iti mai scrii povestea, chiar si cu completari asa cum ai facut tu, pe la mai multe topicuri pentru ca devine greu de urmarit. si acelasi mesaj postat la mai multe subiecte contravine regulamentului.

#22 2010-05-28 13:21:59

ioana cristina12
New member

mii de scuze,nu am fost prea atenta la citirea regulamentului...sad greseala mea:(
ok ms mult...Mie dr mi`a spus ca dupa 3,4 zile de la terminarea tratamentului sa ma duc la control...nu neaparat sa mi se recolteze din nou...ideea e ca am facut mult prea multe tratamente fara un papanicolau sau un frotiu recoltat...si bineinteles ca nu "mi`am revenit"
acum sper sa imi fie bine
ms si inca odata scz:D

#23 2010-05-28 14:10:53

gargarita
Moderator

am inteles... ideea e ca e bine sa se faca un examen de secretie de control, ca sa te asiguri ca a fost eficient tratamentul si ai scapat de lighioane
sa ne tii la curent smile

#24 2010-05-28 14:19:05

ioana cristina12
New member

a si inca ceva inainte de rezultat (la papanicolau) mi`a spus sa fac odata la 3.4 zile spalaturi cu pelin si galbenele....in timpul tratamentului e ok sa continui cu ele? ms multtt...o sa va tin la curent:)

Publicitate

loading...

#25 2010-05-28 14:29:55

gargarita
Moderator

daca asa ti-a zis medicul, fa-le.

#26 2010-05-28 14:33:47

ioana cristina12
New member

ok ms mult...

#27 2010-05-28 14:36:47

gargarita
Moderator

cu placere

#28 2010-06-01 15:13:45

kurbissa
New member
Inregistrat: 2008-01-10

vreau si eu va rog frumos daca se poate sa imi interpreteze si mie cineva rezultatul de la analiza de secretie daca se poate care mi-a iesit asa:cultura in conditii aerobe:nu s-au dezvoltat colonii bacteriene la 48 ore cultura fungi negativ.Citodiagn secretii vaginale:FRECVENTE EPITELII SUPERFICIALE SI INTERMEDIARE RARE PMN.FRECVENTI BACILI DOBERLEIN.ABSENTE LEVRURI.ABSENT TRICHOMONAS VAGINALIS.

#29 2010-06-01 15:15:00

heimdall
Diamond member
Inregistrat: 2006-11-21

kurbissa, e totul ok, nu ai nimic

#30 2010-06-02 21:50:13

ioana cristina12
New member

buna fetelor:D
am o intrebare... eu sunt sub tratament cu metronidazol,daca imi apar semne de menstra continui cu ovulele? daca vine big_smile sa continui cu tratamentul?? multumescccc

#31 2010-06-03 11:16:59

gargarita
Moderator

daca apare menstra intrerupi si continui dupa ce trece

#32 2010-06-03 12:53:30

eu_andra@21
Membru
Inregistrat: 2009-01-07

buna, as vrea sa stiu si eu ce inseamna urmatoarele rezultate:

cultura secretie vaginala: pe mediile insamantate nu s-a dezvoltat flora patogena.
                                     pe mediul Sabouraud s-au izolat numeroase colonii de Candida spp.

examen microscopic colorat Gram-secretie vaginala : celule epiteliale poligonale - frecvente, izolate si in gramezi, plicaturate in proportie de 80%.
                                                                              celule epiteliale rotunde - absente
                                                                              celule cu aspect de "clue cell'' - absente
                                                                              leucocite- frecvente
                                                                              hematii -rare
                                                                              trichomonas vaginalis - absent
                                                                              levuri - frecvente unele inmugurite

Flora microbiana:-bacili Gram pozitiv, polimorfi (probabil Doderlein) - prezenti
                         -bacili Gram la limita scurti, dispusi unghiular si in palisade- frecventi
                         -cocobacili si bacili Gram negativ-relativ frecventi
                         -coci Gram pozitiv, rotunzi si alungiti, izolati si in diplo- rari
Examen microscopic nativ- secretie vaginala :trichomonas vaginalis - absent

Precizez ca am ajuns la doctor deoarece aveam simptomele unei infectii urinare :urinat foarte des, cu sange , usturimi etc. Doctorul mi-a recomandat ovule Klion si  crema Canesten pana au venit rezultatele iar apoi mi-a dat urmatoarea reteta: urisan, leukaret si ovule GynieL insa nu mi-a explicat ce inseamna acest rezultat. Va multumesc.

#33 2010-06-03 13:01:22

heimdall
Diamond member
Inregistrat: 2006-11-21

ai candida, insa pentru infectia urinara trebuia sa faci o urocultura

#34 2010-06-03 13:15:23

eu_andra@21
Membru
Inregistrat: 2009-01-07

urocultura este acelasi lucru cu sumarul de urina? tocmai mi-am facut analizele de sange care mi-au iesit foarte buna numai la sumarul de urina mi-a iesit asa:

proteine -negativ
nitriti- negativ
corpi cetoniti trebuia sa fie negativ si eu am 15mg/dl
hematii - negativ
leucocite trebuia sa fie negativ, eu am 75Leu/ul
glucoza - normal
urobilinogen - normal
densitate 1.015(normal)
sediment urinar - celule epiteliale relativ frecvente, leucocite rare si flora bacteriana rara

analizele de sange mi le-am facut dupa ce am terminat tratamentele pe care mi le-a dat doctorul ginecolog.

#35 2010-06-03 15:28:32

Al Pacino
Administrator
Participant la intalnirea nationala
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-02-01

ai deci o infectie urinara. e bine sa faci urocultura(nu e totuna cu sumarul de urina) si tratament tintit

Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop
informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot
inlocui examinarea directa de catre medic.

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.