Interpretare rezultate analize
- mai
- New member
- Inregistrat: 2006-09-25
Interpretare rezultate analize
Buna, Astazi am fost la ginecolog pentru a-mi lua rezultatele medicale la analizele mycoplasma hominis, ureoplasma; cultura flora din secretie si cultura fungi din secretii vag. Doctora a fost foarte grabita si abia mi-a spus ca am 2 sau mai multi microbi, mi-a dat reteta si atat Va rog daca se poate sa ma ajutati in interpretarea rezultatului.
Raportul la analiza suna cam asa: Mycoplasma hominis, ureoplasma si antibiograma vizuala - Met. manuala: Prezent Ureoplasma urealyticum>=10*4 UFC/prelevat. Antibiograma: Doxicilina-S; Josamicina-S; Ofloxacin -I; Eritromicina-S; Tetraciclina-S; Ciprofloxacin-I; Azitromicina- S; Claritromicina -S; Pristinamicina-S. Cultura flora totala din secretia vaginala Microscopie+cultura Frotiu Gram: frecvente celule epiteliale, frecvente leucocite, freceventi bacili Gram- pozitivi poliformi, frecventi Culturi: prezent streptococ=cus agalactiae(grup B) Antibiograma: ofloxacin- S; Eritromicina-S; Cefotaxime-S; Claritromicina-S; Ceftriaxone- S; Cefuroxime -S; Ampicilina -S Culturi fungi din secretii vaginale Microscopie+cultura: Nu s-au izolat specii patogene
Reteta care mi-a prescris-o este: Claritromicina cp 500mg 1 cap la 12 ore -7 zile si eu si partenerul Fermigin b spalaturi vaginale
Mentionez ca am mancarimi foarte mari de vreo luna jumatate care nu inceteaza deloc, nu ma lasa nici sa dorm sunt prezente si ziua si noapte.
Ultima oara a fost editat de mai (2010-02-16 17:34:46)
- moksha
- Hero member
- Inregistrat: 2009-12-19
Re: Interpretare rezultate analize
Pai ai prezent Ureaplasma si Streptococul de grup B. Despre Ureaplasma am mai mentionat ce parere am, si nu doar eu, anume ca nu ar trebui tratata, pentru ca nu e considerata patogena. Totusi, ai primit tratament cu Claritro, care merge si pe ureaplasma si streptococ. Nu stiu ce este Fermigin, dar presupun ca e ceva local care chiar nu are ce sa iti strice.
Mancarimile nu sunt explicate de nici una dintre aceste doua infectii, care sunt banale, usoare si o sa iti treaca repede. Totusi, dupa mine nu reprezinta cauza mancarimilor.
Mai ai si destui de multi bacili gram -, care pot sa fie si ei de vina pentru simptome, dar nu sunt acoperiti in principiu de claritro. Totusi, avand in vedere ca nu au crescut in cultura, nu cred ca trebuie sa le acordam prea multa importanta.
Sanatate multa! Si scuze ca am raspuns pe scurt, sunt si eu in graba, am de invatat.
Astept vesti bune.
- alex1234andra
- New member
- Inregistrat: 2007-06-12
Buna. V-as ruga foarte mult sa imi explicati s mie rezultatele urmatoareleor analize la secretie. Dna doctor nu a fost absolut deloc amabila sa imi spuna macar 2 vorbe despre asta, mi-a intins hartia cu rezultate ca si cum mi-ar fi dat o paine la alimentara... i-am cerut sa imi explice rezultatele, in 10 cuvinte spuse pe jumatate de gura si fff repede nu am inteles absolut nimic... in secunda 2 s-a dus sa vb cu asistenta ....
in fine...
rezultatele sunt urmatoarele:
-epitelii pavimentoase: -epitelii superficiale: - frecvente in placarde mari - epitelii intermediare: - frecvete in placarde mari - epitelii parabazale: - rare - epitelii bazale: - absente
-leucocite - rare -hematii - absente
flora microbiana: -cantitate: -bogata -tip: -gram (+): bacili Doderlein-frecventi -gram(-): bacili pleomorfi - relativ frecventi
levuri-absente filamente miceliene - absente trichomonas - absent
In urma analizelor mi-a dat 12 ovule Cervicid, si mi-a spus in 2 sapt sa revin la control as vedem cum s-a rezolvat cu rana de pe col( a spus ca e ffff micuta, si ca probabil e de la "deflorare") ...
Va rog mult sa imi explicati! multumesc
O seara frumoasa!
- moksha
- Hero member
alex1234andra a scris:Buna. V-as ruga foarte mult sa imi explicati s mie rezultatele urmatoareleor analize la secretie. Dna doctor nu a fost absolut deloc amabila sa imi spuna macar 2 vorbe despre asta, mi-a intins hartia cu rezultate ca si cum mi-ar fi dat o paine la alimentara... i-am cerut sa imi explice rezultatele, in 10 cuvinte spuse pe jumatate de gura si fff repede nu am inteles absolut nimic... in secunda 2 s-a dus sa vb cu asistenta ....
in fine...
rezultatele sunt urmatoarele:
-epitelii pavimentoase: -epitelii superficiale: - frecvente in placarde mari - epitelii intermediare: - frecvete in placarde mari - epitelii parabazale: - rare - epitelii bazale: - absente
-leucocite - rare -hematii - absente
flora microbiana: -cantitate: -bogata -tip: -gram (+): bacili Doderlein-frecventi -gram(-): bacili pleomorfi - relativ frecventi
levuri-absente filamente miceliene - absente trichomonas - absent
In urma analizelor mi-a dat 12 ovule Cervicid, si mi-a spus in 2 sapt sa revin la control as vedem cum s-a rezolvat cu rana de pe col( a spus ca e ffff micuta, si ca probabil e de la "deflorare") ...
Va rog mult sa imi explicati! multumesc
O seara frumoasa!
Cum adica nu a vrut? trebuie sa vrea, mai ales ca daca e vorba de deflorare presupun ca e vorba de una din primele tale vizite la ginecolog, caz in care era obligatoriu sa discute si mai mult cu tine si sa iti explice tot. In fine..daca este asta cazul, ar fi bine sa faci un pap, asa se face de rutina la inceperea vietii sexuale.
In rest esti ok, ai doar o mica infectie cu niste bacili gram negativi, nu pot sa ma pronunt de care fel, posibil Gardnerella, dar nu cred, pentru ca ai bacili Doderlein suficient de multi (acestia sunt cei buni, care iti folosesc ) sau poate fi E. Coli. De aia ar fi fost buna o cultura. Ai primit ratament cu Cervugid cred, Cervicid nu stiu ce e, imi pare rau E posibil sa se rezolve cu asta, desi nu putem sti sigur fara o antibiograma, dar avand in vedere ca doamna doctor a vazut situatia locala si coroborat cu analiza de secretie, probabil e vorba de o minima infectie.
Ranile astea de pe col eu una nu stiu ce e cu ele, e un termen care pe mine ma incurca si cred ca este foarte foarte exagerat de medicii de la noi. Eu zic ca e bine sa repeti si analiza de secretie plus cultura cand mergi peste 2 saptamani, de fapt la aprox 5 zile de cand termini cu ovulele ar fi cel mai bine.
Cam asta e tot, Sanatate!
- alex1234andra
- New member
- moksha
- Hero member
pai si cum a dedus doamna doctor ca rana e de la deflorare? este aproape exclus, dar cu siguranta stie despre ce e vorba mai bine. oricum, in general doctorii foarte buni, cel putin la noi unde asaltul pacientilor e mare, pierd mult din partea de comunicare, dar asta nu inseamna ca ansamblul masurilor luate de ei e prost. adica fac ce trebuie, dar nu se simt obligati sa iti explice.
pai...eu una consider ca exista totusi o infectie, bacilii aia gram negativi nu prea au ce sa caute acolo, in principiu ti-am zis despre ce ar putea fi vorba, dar nu putem sti fara o cultura. teoretic ar fi trebuit o antibiograma, pentru ca practic ce contine cervugidul nu e neaparat cea mai buna alegere daca ar fi e coli. astea sunt deja detalii pe care cred ca nu vrei sa le stii. tu urmeaza tratamentul si cu siguranta ar fi bine sa repeti analiza de secretie si sa faci si culturi la o perioada dupa ce termini cu ovulele, sa vezi exact daca s-a rezolvat sau nu. asa se procedeaza de obicei. eu una cand am avut probleme si am urmat tratamente am cam scapat analizele de control, dar stii cum e, sa faci ce spune (viitorul) doctor si nu ceea ce face
rana...repet, sunt cam reticenta cu termenul asta, dar doamna doctor o sa iti explice mai bine presupun.
cred ca primesti raspunsul la pap mai repede de 2 saptamani.
cam asta ar fi, oricum esti ok, nu ai nici un motiv de ingrijorare.
- alex1234andra
- New member
multumesc inca o data pentru raspus si incurajari... cu siguranta o sa revin si cu rezultatele de la PAP, pt ca am impresia ca o sa imi dea la fel de multe detalii ca si acum. O seara frumoasa!! noapte buna
- Papucica
- Insomniac member
- De la: Bucuresti
- Inregistrat: 2007-06-30
Buna fetelor. Am facut si eu niste analize si azi am luat rezultatele:
Mycoplasma hominis, ureoplasma si antibiograma vizuala - Met. manuala: Prezent Ureoplasma urealyticum>=10*4 UFC/prelevat. Antibiograma: Doxicilina-S; Josamicina-S; Ofloxacin -I; Eritromicina-I; Tetraciclina-S; Ciprofloxacin-R; Azitromicina- I; Claritromicina -S; Pristinamicina-S.
Citomegalovirus:Ac-IgG (VIDAS) : 54 UA/ml, Pozitiv:>=6
Rubella: Ac-IgG : 14 IU/ml, Incert: >=10-<15
Problema e ca nu mi-a dat antibiotice, desi ar fi trebuit si m-a mai pus sa mai fac si alte analize : Antigen Hepatite, HPV (ARN) si HIV. Mi-a dat decat sa iau Flamexim la nevoie daca ma doare burta , pana la rezultatele celorlalte analize...
Ce sa fac? Sa mai cer o parere altui dr pe aceleasi analize? Am colege la servici care au avut acelasi rezultat la Mycoplasma si au luat antibiotice... Multumesc anticipat.
Ultima oara a fost editat de Papucica (2010-03-12 14:20:52)
- moksha
- Hero member
Papucica a scris:Buna fetelor. Am facut si eu niste analize si azi am luat rezultatele:
Mycoplasma hominis, ureoplasma si antibiograma vizuala - Met. manuala: Prezent Ureoplasma urealyticum>=10*4 UFC/prelevat. Antibiograma: Doxicilina-S; Josamicina-S; Ofloxacin -I; Eritromicina-I; Tetraciclina-S; Ciprofloxacin-R; Azitromicina- I; Claritromicina -S; Pristinamicina-S.
Citomegalovirus:Ac-IgG (VIDAS) : 54 UA/ml, Pozitiv:>=6
Rubella: Ac-IgG : 14 IU/ml, Incert: >=10-<15
Problema e ca nu mi-a dat antibiotice, desi ar fi trebuit si m-a mai pus sa mai fac si alte analize : Antigen Hepatite, HPV (ARN) si HIV. Mi-a dat decat sa iau Flamexim la nevoie daca ma doare burta , pana la rezultatele celorlalte analize...
Ce sa fac? Sa mai cer o parere altui dr pe aceleasi analize? Am colege la servici care au avut acelasi rezultat la Mycoplasma si au luat antibiotice... Multumesc anticipat.
Pai eu vad ca ti-a iesit prezent Ureaplasma, unde scrie prezent Mycoplasma? Ureaplasma se trateaza doar la gravide, in majoritatea tarilor nu se trateaza altfel, fiindca traieste in vagin si e practic de-al casei, nu vrem sa il omoram. Ai fost infectata cu cmv, nu stiu daca mai esti, deci trebuia si ig g. La rubeola e vorba de o infectie mai veche. Daca astepti o sarcina, teoretic ar trebui sa te asiguri ca ai titrul adecvat de anticorpi anti rubeola, prin vaccinare, dupa care sa astepti un pic sarcina, te va invata medicul infectionist. Cu cmv-ul la fel, daca e sarcina e bine sa vezi si igm-ul, dar ma indoiesc ca e vreo infectie acuta, in general nu e cazul.
Ce antigen hepatite, ca avem doar ag hbs? Pentru c ti-a dat ac anti hcv.
Nu e nevoie de parerea altui medic, important e scopul pentru care ai facut aceste analize. Daca nu e sarcina, nu iei antibiotic. Acelasi lucru merge si pentru Mycoplasma, la fel parerile sunt impartite, dar in principiu tot sarcina e indicatie de tratament. Nu conteaza ce au facut colegele, conteaza ce a spus medicul.
Succes.
Desigur, daca tu vrei sa ceri inca o parere, fa-o, nu te opreste nimeni. Sanatate!
Ultima oara a fost editat de moksha (2010-03-12 17:13:38)
- Papucica
- Insomniac member
Buna,
M-am dus la un control de rutina, ma durea burta foarte tare in saptamana cand trebuia sa imi vina CM si dr mi-a spus ca am o infectia vaginala (desi eu nu aveam nici un simptom gen secretie mirositoare, culoare si textura modificata, etc.), trompele inflamate si mi-a dat de facut analize in valoare de aprox. 500 RON. Intre timp am facut si o ecografie intravaginala la care nu mi s-a zis nimic legat de trompe inflamate ci doar ca un ovar e mai mic decat celalalt. Insarcinata nu sunt. Si chiar mi s-a parut ceva ciudat pt ca atunci cand am fost la recoltare am fost intrebata daca sunt insarcinata pt ca aceste analize se fac de obicei femeilor insarcinate.
Dr mi-a spus ca nu poate sa imi dea tratament pt ureaplasma (antibiotice) pana nu fac celelalte analize (care o sa ma mai coste si alea inca vreo 500 RON). Motivul pe care mi l-a dat este: daca imi da antibiotice pt ureaplasma acestea pot da un fel de reactii incrucisate cu Citomegalovirus: Ac-IgG (VIDAS) : 54 UA/ml, Pozitiv:>=6; Rubella: Ac-IgG : 14 IU/ml, Incert: >=10-<15 si deci trebuie neaparat sa fac al doilea rand de analize.
Motivele pentru care as mai cere o parere ar fi mai multe: mi se pare mult prea ciudat sa am atatea probleme deodata, ce zice el ma bulverseaza total si faptul ca refuza sa imi dea tratament ma scoate din sarite... adica daca tot am infectie de ce nu imi da macar ceva local? Mi-a dat un antiinflamator si gata... Practic imi amana asa zisul tratament si ma tot trimite la analize, si desi are aceste rezultate nu imi da nimic...
Pe scurt: sa inteleg ca aceste rezultate ar fi o problema decat daca as fi fost insarcinata? Multumesc frumos.
Ultima oara a fost editat de Papucica (2010-03-23 16:19:08)
- gargarita
- Moderator
- Inregistrat: 2008-01-27
CMV IGG pozitiv e in regula, inseamna ca ai avut infectia in trecut. cu rubeola trebuie sa te lamuresti ce e cu ea. cand rezultatul este incert, se repeta la un anumit interval de timp recomandat de medic. ar fi fost bun si un IgM cred
cred ca ar fi util sa detaliezi un pic analizele facute si cele recomandate pentru tura a doua.
daca atunci cand ti-a recoltat pt Chlamydia, mycoplasma si ureaplasma te-a intrebat daca esti insarcinata, nu trebuie sa ti se para ceva suspect. sunt infectii care se verifica in mod normal in sarcina si in faza de pre-conceptie dar asta nu inseamna ca femeile neinsarcinate sunt scutite de ele. si mai ales Chlamydia poate provoca boala inflamatorie pelvina care putea fi cauza pentru durerea ta. de ce a ajuns sa-ti recomande analize pentru CMV si toxo daca tu te-ai dus doar pentru o durere abdominala, asta nu stiu
nu prea stiu cum sa te ajut, mai asteapta raspunsuri
Ultima oara a fost editat de gargarita (2010-03-23 19:14:53)
- Papucica
- Insomniac member
Buna seara, Analizele detaliate le puteti vedea mai jos. Poate daca le vedeti asa ma puteti sfatui mai bine sau poate ma va putea sfatui si doctoressa.
Toxoplasma: Ac. IgG (VIDAS)* Met. ELFA 0.00 IU/ml Negativ <4 Incert 4-8 Pozitiv >8
Toxoplasma: Ac. IgM (VIDAS)* Met. ELFA 0.07 Negativ:<0.55 Incert:>=0.55-<0.65 Pozitiv:>=0.65
Citomegalovirus: Ac - IgG (VIDAS)* Met. ELFA 54.00 UA/ml Negativ:=<4 Incert:>4-<6 Pozitiv:>=6
Citomegalovirus:Ac - IgM (VIDAS)* Met. ELFA 0.05 Negativ:<0.7; Incert:>=0.7-<0.9; Pozitiv:>=0.9
Virus Herpetic I/II: Ac - IgG* Met. TIE 0.3 Negativ: <0.8 Incert: 0.8 - 1.2 Pozitiv: >1.2
Virus Herpetic I/II: Ac - IgM* Met. TIE 0.27 Negativ: <0.8 Incert: 0.8-1.2 Pozitiv: >1.2
Rubella: Ac - IgG* Met. ELFA 14.00 IU/ml Negativ:<10 Incert:>=10-<15 Pozitiv:>=15
Rubella: Ac - IgM* Met. ELFA 0.08 Negativ:<0.8 Incert:>=0.8-<1.2 Pozitiv:>=1.2
Chlamidia Antigen* Metoda ELFA Negative Negativ
Cultura flora totala din secretie vaginala* Microscopie+cultura - Frotiu Gram: relativ frecvente celule epiteliale, relativ frecvente leucocite, frecventi bacili Gram-pozitivi polimorfi, rari coci Gram-pozitivi alungiti. Culturi: absente specii patogene de bacterii. Au fost cautate urmatoarele specii bacteriene patogene: Neisseria gonorrhoeae, Gardnerella vaginalis, Streptococcus agalactiae (grupB), Enterococcus sp., Staphylococcus aureus, Enterobacterii patogene, Pseudomonas aeruginosa.
Cultura fungi din secretii vaginale* Microscopie+cultura Nu s-au izolat specii de fungi.
Ex. secretie extemporanee vaginala/uretrala pt. Trichomonas Microscopie Absent Trichomonas vaginalis
Mycoplasma hominis, Ureaplasma si antibiograma vizuala* Met. manuala Prezent Ureaplasma urealyticum >=10*4 UFC/prelevat. Antibiograma : Doxiciclina -S; Josamicina-S; Ofloxacin-I; Eritromicina-I; Tetraciclina-S; Ciprofloxacin-R; Azitromicina-I; Claritromicina-S; Pristinamicina-S. S- Sensibil; I- Intermediar; R- Rezistent.
Multumesc frumos.
Ultima oara a fost editat de Papucica (2010-03-23 23:26:40)
- moksha
- Hero member
Papucica a scris:Buna seara, Analizele detaliate le puteti vedea mai jos. Poate daca le vedeti asa ma puteti sfatui mai bine sau poate ma va putea sfatui si doctoressa.
Toxoplasma: Ac. IgG (VIDAS)* Met. ELFA 0.00 IU/ml Negativ <4 Incert 4-8 Pozitiv >8
Toxoplasma: Ac. IgM (VIDAS)* Met. ELFA 0.07 Negativ:<0.55 Incert:>=0.55-<0.65 Pozitiv:>=0.65
Citomegalovirus: Ac - IgG (VIDAS)* Met. ELFA 54.00 UA/ml Negativ:=<4 Incert:>4-<6 Pozitiv:>=6
Citomegalovirus:Ac - IgM (VIDAS)* Met. ELFA 0.05 Negativ:<0.7; Incert:>=0.7-<0.9; Pozitiv:>=0.9
Virus Herpetic I/II: Ac - IgG* Met. TIE 0.3 Negativ: <0.8 Incert: 0.8 - 1.2 Pozitiv: >1.2
Virus Herpetic I/II: Ac - IgM* Met. TIE 0.27 Negativ: <0.8 Incert: 0.8-1.2 Pozitiv: >1.2
Rubella: Ac - IgG* Met. ELFA 14.00 IU/ml Negativ:<10 Incert:>=10-<15 Pozitiv:>=15
Rubella: Ac - IgM* Met. ELFA 0.08 Negativ:<0.8 Incert:>=0.8-<1.2 Pozitiv:>=1.2
Chlamidia Antigen* Metoda ELFA Negative Negativ
Cultura flora totala din secretie vaginala* Microscopie+cultura - Frotiu Gram: relativ frecvente celule epiteliale, relativ frecvente leucocite, frecventi bacili Gram-pozitivi polimorfi, rari coci Gram-pozitivi alungiti. Culturi: absente specii patogene de bacterii. Au fost cautate urmatoarele specii bacteriene patogene: Neisseria gonorrhoeae, Gardnerella vaginalis, Streptococcus agalactiae (grupB), Enterococcus sp., Staphylococcus aureus, Enterobacterii patogene, Pseudomonas aeruginosa.
Cultura fungi din secretii vaginale* Microscopie+cultura Nu s-au izolat specii de fungi.
Ex. secretie extemporanee vaginala/uretrala pt. Trichomonas Microscopie Absent Trichomonas vaginalis
Mycoplasma hominis, Ureaplasma si antibiograma vizuala* Met. manuala Prezent Ureaplasma urealyticum >=10*4 UFC/prelevat. Antibiograma : Doxiciclina -S; Josamicina-S; Ofloxacin-I; Eritromicina-I; Tetraciclina-S; Ciprofloxacin-R; Azitromicina-I; Claritromicina-S; Pristinamicina-S. S- Sensibil; I- Intermediar; R- Rezistent.
Multumesc frumos.
Pe cuvant ca nu inteleg de ce ti-a recomandat toate analizele astea pentru durerea ta de burta. Nu e rau ca le-ai facut, dar chiar nu le vad relevanta. Parerea mea despre recomandarea acestor analize este usor....mi se pare suspect, dar in fine..Nu inteleg legatura ureaplasma, antibiotice, cmv, rubeola si analize, este o explicatie aberanta. Stiu ca nu ar trebui eu care inca nu sunt medic sa spun asta despre un medic experimentat, dar pur si simplu e o aberatie si ti-a luat banii pe niste analize de care tu de fapt nu ai nevoie. Asta e parerea mea. Sa te mai puna sa le si repeti chiar ca e culmea. Ca sa nu mai zic si faptul ca ureaplasma chiar nu trebuie tratata decat la femeile insarcinate si chiar si asa e o discutie..Una peste alta, chiar mi se pare extrem de suspect cum s-a procedat in cazul tau, imi cer scuze daca nu sunt prea clara, dar sunt usor intrigata.
Acum ce ti-a iesit la analize:
Cu toxoplasma nu ai avut treaba vreodata, foarte bine CMV - ai intrat in contact cu el, dar nu mai ai probleme acum, ig m este negativ. Nici cu herpesul nu ai avut probleme. Cu rubeola, asa cum ti-am zis, exista doua variante - ori ai facut boala demult si a scazut titrul anticorpilor, ori daca esti mai tanara ai facut vaccinul si tot asa a scazut titrul. Rubeola NU are treaba cu ureaplasma, te intereseaza rubeola ca sa nu faci o infectie acuta cand esti insarcinata, atat. Chlamydia nu ai. La culturi nu ai nimic.
Tot ce ai este prezenta Ureaplasmei, care nu ridica absolut nici o problema, ghidurile internationale nu prea recomanda tratarea ei. Daca voia sa o trateze era extrem de simplu sa aleaga un antibiotic din cele la care era sensibil.
Fara sa folosesc cuvinte mari, eu cred ca ti-a prescris analize total inutile si ti-a luat banii degeaba. Erau suficiente culturile si chlamydia, eventual herpes virusul. Ce e in plus chiar nu inteleg, pentru ca nu are o logica prea clara.
Unde anume ai fost si unde ai facut analizele? Nu ridica probleme nici daca ai fi insarcinata, dar acum ca stii ca nu esti protejata de rubeola mergi la un infectionist cu analizele, uneori la titrul tau nu se recomanda (re)vaccinarea, dar e bine sa te vada si sa iti dea un sfat, ca sa eviti infectarea cu v rubeolos in sarcina. Atat.
- Papucica
- Insomniac member
Am fost la un domn doctor (nu stiu daca e ok sa ii dau numele aici, daca e ok o sa il dau) in cadrul unei policlinici particulare si apoi dansul m-a trimis la Centrul Medical Matei Basarab sa fac aceste analize. Cu rezultatele mi-a zis sa ma duc la spitalul Caritas si vedem acolo ce si cum, facem o ecografie, etc... In timpul consultatiei printre altele m-a luat la intrebari daca lucrez, ce lucrez, daca salariille noastre (al meu si/sau al iubitului meu) sunt bune ca o sa ma bage la cheltuiala. Am dat 510 RON pe aceste analize. Dupa ce m-am dus cu aceste rezultate la el mi-a zis ca inca nu imi poate da tratament, motivul si explicatia ti le-am spus... Mi-a mai dat de facut antigenul pt toate hepatitele, HPV (ARN), HIV si de abia dupa ce le fac si pe astea o sa imi dea ceva. Astazi am sunat la centrul medical sa aflu pretul pt celelalte analize si numai HPV (ARN) costa 450 RON.
O sa fac tot posibilul sa ma cer o parere unui alt medic... dar mare incredere nu mai am si nici bani... Multumesc mult pt raspuns.
- moksha
- Hero member
Papucica a scris:Am fost la un domn doctor (nu stiu daca e ok sa ii dau numele aici, daca e ok o sa il dau) in cadrul unei policlinici particulare si apoi dansul m-a trimis la Centrul Medical Matei Basarab sa fac aceste analize. Cu rezultatele mi-a zis sa ma duc la spitalul Caritas si vedem acolo ce si cum, facem o ecografie, etc... In timpul consultatiei printre altele m-a luat la intrebari daca lucrez, ce lucrez, daca salariille noastre (al meu si/sau al iubitului meu) sunt bune ca o sa ma bage la cheltuiala. Am dat 510 RON pe aceste analize. Dupa ce m-am dus cu aceste rezultate la el mi-a zis ca inca nu imi poate da tratament, motivul si explicatia ti le-am spus... Mi-a mai dat de facut antigenul pt toate hepatitele, HPV (ARN), HIV si de abia dupa ce le fac si pe astea o sa imi dea ceva. Astazi am sunat la centrul medical sa aflu pretul pt celelalte analize si numai HPV (ARN) costa 450 RON.
O sa fac tot posibilul sa ma cer o parere unui alt medic... dar mare incredere nu mai am si nici bani... Multumesc mult pt raspuns.
In primul rand pana acum linisteste-te, esti perfect sanatoasa. In al doilea rand exista doua optiuni:
1. Ori e de o factura foarte nefericita ca om si pur si simplu te-a stors de bani. 2. Ori e un pic ametit si a dedus ca vrei sa ramai insarcinata.
Nu e in masura un medic ginecolog sa prescrie asemenea analize complexe - adica nu ca nu e in masura, nu are motive sa o faca - decat in contextul unei sarcini. Pur si simplu nu ii urmaresc logica...Ideea e ca nici nu trebuie sa vezi alt medic daca nu te mai doare burtica, pur si simplu esti ok.
Nu face testarea HPV asa aiurea in tramvai, fa intai un papanicolau!!Acum am vazut. Nu ai motive sa dai banii pe care nu ii ai degeaba pe o analiza care in momentul de fata nu iti e utila.
Domnul doctor cu siguranta a gresit un pic abordarea. Sunt aproape convinsa ca ori a vrut sa iti ia banii pur si simplu - stiu ca e urat ce zic, dar alta impresie nu imi lasa, ori chiar a ramas cu ideea ca vrei sa ramai insarcinata.
Opreste-te din dat bani aiurea pentru o durere de burta nespecifica! Mai bine mergi la medicul de familie sau la un internist sa te vada sa nu ai altceva decat sa cheltuiesti banii aiurea.
Sunt foarte indignata. Atat de indignata ca daca vrei vin cu tine la domnul doctor sa ne explice care e ratiunea pentru care ti-a recomandat toate analizele astea pentru ca te durea burta. Daca vrei sa facem asta anunta-ma, cu toata placerea. Si sa ne spuna fetele daca regulamentul permite sa ii spui numele, eu una sunt foarte curioasa.
- Papucica
- Insomniac member
Nu i-am dat de inteles nici macar o clipa ca as vrea sa raman insarcinata... Am uitat sa precizez ca mi-a dat de facut si Papanicolau care a iesit ok cu recomandare de tratament antiinflamator si repetare dupa acest tratament. Nici eu nu am inteles de ce mi-a dat de facut HPV daca Papanicolau a iesit ok...Asta este...
El mi-a dat decat 7 pastilute de Flamexin sa le iau la nevoie adica doar daca ma doare burtica. Burtica inca ma doare si cred ca o sa ma duc la medicul de familie sa imi dea o reteta pt antiinflamator si sa imi zica cum sa le iau.. Faptul ca inca ma doare burta ma deranjeaza...M-am dus la dr acum 2 saptamani cu o problema si inca nu am rezolvare pt ea si nu stiu ce sa fac... Sunt foarte dezamagita si suparata...
Multumesc pt raspunsuri si pt explicatii.
Ultima oara a fost editat de Papucica (2010-03-24 00:49:24)
- moksha
- Hero member
Papucica a scris:Nu i-am dat de inteles nici macar o clipa ca as vrea sa raman insarcinata... Am uitat sa precizez ca mi-a dat de facut si Papanicolau care a iesit ok cu recomandare de tratament antiinflamator si repetare dupa acest tratament. Nici eu nu am inteles de ce mi-a dat de facut HPV daca Papanicolau a iesit ok...Asta este...
El mi-a dat decat 7 pastilute de Flamexin sa le iau la nevoie adica doar daca ma doare burtica. Burtica inca ma doare si cred ca o sa ma duc la medicul de familie sa imi dea o reteta pt antiinflamator si sa imi zica cum sa le iau.. Faptul ca inca ma doare burta ma deranjeaza...M-am dus la dr acum 2 saptamani cu o problema si inca nu am rezolvare pt ea si nu stiu ce sa fac... Sunt foarte dezamagita si suparata...
Multumesc pt raspunsuri si pt explicatii.
Pai burta poate sa te doara din n cauze, asa ca ceea ce trebuia sa faca domnul doctor era - in situatia in care a exclus o problema ginecologica, ceea ce aparent a facut - sa se abtina de la a recomanda analize inutile si sa te trimita la un medic pe care il considera competent spre a iti da un sfat...In fine, nu are rost sa ma revolt eu degeaba, dar serios serios ai dat banii total inutil, in timp ce putei sa faci un consult care sa iti dea informatii.
Esti prea calma, eu in locul tau as fi reactionat un pic mai dur la adresa doctorului
Mergi la medicul de familie, poate e o alta problema de te doare burta, sunt multe multe cauze.
Saracuta de tine, iti tin pumnii si astept vesti bune.
- gargarita
- Moderator
- Inregistrat: 2008-01-27
am ramas fara cuvinte
Papucica, mergi la alt medic... si poate ne mai tii si pe noi la curent. mult succes!
apropo de numele doctorului... ai voie sa-l spui. e bine sa stim de cine sa ne ferim.
- Papucica
- Insomniac member
Dr. Galagan Ovidiu. Eu gasisem despre dansul pe net ca ar fi bun. Ori nu era vorba despre el, ori mai are si el zile mai proaste ca orice om... O sa merg la alt medic si o sa va tin la curent. Multumesc pt incurajari si pt sfaturi.
© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului
anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.
|
|
|