homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Cum scapam de o depresie?

#1 2010-02-21 23:30:15

uffff
Insomniac member
De la: mii de km departare
Inregistrat: 2008-02-29

cum scapam de o depresie?

Exista momente in viata cand ne aflam in impas si in sufletul nostru se cuibareste depresia, deprimarea. Si, din pacate, cu cat incercam sa rezolvam anumite probleme parca cu atata ne afundam mai tare si nimic nu merge bine.

Stiu ca sunt si psihologi sau viitori psihologi printre noi, asa ca as dori sa ne impartasim metode de a scapa de acel sentiment de deprimare. Binenteles ca parerile pot sa vina si din partea celorlati membrii si chiar sunt binevenite sugestii si metode folosite de a transforma viata din nou in roz.

Eu personal nu am gasit inca reteta succesului...cateodata functioneaza cu o muzica buna, alta data cu o iesita in oras dar problemele nu sunt niciodata nici pe jumatate rezolvate asa ca tot timpul exista posibilitatea de a ma lovi din nou de aceeasi problema si de a reactiona in exact acelasi mod.

Ultima oara a fost editat de uffff (2010-02-21 23:30:49)

#2 2010-02-22 00:04:20

green_fairy
Platinum member
De la: undeva...
Inregistrat: 2006-03-11

Re: cum scapam de o depresie?

mintea face totul smile nu ma complic cu muzica sau chestii ce au efecte de scurta perioada. analizez, iau partea pozitiva si plec mai departe la drum smile

partydance Si-mi vine cateodata s'arunc cu grijile, problemele, cu mainile sus in aer...Si-mi place cateodata sa infrunt necazurile, stresul, gandurile cu mainile sus in aer  partydance

#3 2010-02-22 00:28:29

LadyPink
Platinum member
De la: el din brate
Inregistrat: 2008-12-20
Site

De cand am descoperit beneficiile pozitivismului, incerc sa le exploatez la maxim. Depresiile care in trecut ma tineau de la o saptamana in sus nu trec de o zi in prezent si sper sa le tin sub control si de acum incolo.
E normal ca uneori sa mai cedam, ideal ar fi insa sa ne dam seama de ce ni se intampla, sa ne dam seama ca ne putem ridica singuri din starea in care suntem si sa o facem, nu sa ne complacem. Te complaci intr-o stare mentala negativa, iti va merge prost pe toate planurile. Cred ca e de preferat sa incepi cu gandirea pozitiva decat sa te tratezi cu pastile la un psihiatru... depresia cred ca-i boala secolului!

#4 2010-02-22 00:35:35

_Summer_
Platinum member
Castigatoare a concursului de MissParticipant la intalnirea nationala
Inregistrat: 2010-01-27

Depresie! Ce cuvant urat !  roll
Uffff, de cele mai multe ori totul se rezuma la perceptie. Asa cum gandim asa ne si simtim. Felul in care noi percepem lucrurile, ceea ce ni se intampla, momentele urate in cazul de fata, ne influenteaza mult gandirea si automat si comportamentul. Cand ceva negativ se intampla ai fix doua solutii : ori accepti in mod matur ceea ce se intampla si incerci sa faci ceva in privinta asta, incerci sa schimbi situatia ( asta daca se poate ) ori plangi , suspini, intorci povestea pe toate partile si iti repeti cat de mizerabila e viata si cat ghinion ai tu in viata asta etc. E clar ca daca adopti prima "tehnica" vei reusi sa iesi mai repede din situatie si poate o rezolvi cu brio ori faci ca in a doua situatie asta ducand intr-adevar la o depresie.
In concluzie gandirea face minuni, optimismul te ajuta , la fel si noncatastrofarea. Noi, oamenii avem tendinta asta de a exagera, de a face din tantar aramasar. Orice ar fi, trebuie sa nu uitam ca orice lucru extrem de urat ni se intampla, undeva in lume, e o persoana care sufera mai mult ca noi tongue
Nu exista o metoda anume. Trebuie lucrat la restructurarea gandirii oarecum. Nu e de ajuns sa asculti o muzica vesela azi ca sa dispara gandurile negative  pentru ca nu vor disparea, vor fi tot acolo dar ameliorate pe moment. E nevoie sa-ti schimbi intregul sistem de perceptie si de gandire. Se poate doar ca e nevoie timp si persevrenta. In cazurile cronice e nevoie de ajutorul unui psiholog care sa te ajute sa treci prin transformarile astea si sa te invete intr-adevar tehnici care te vor ajuta sa faci fata situatiilor mai bine. Stii, e ca si cu slabitu: nu e de-ajuns sa ti azi dieta , trebuie sa transformi dieta asta intr-un life style ca sa dea rezultate pe termen lung.

#5 2010-02-22 09:56:51

rogvaiv
Full member
De la: Iasi
Inregistrat: 2008-08-04

Strangi din dinti, mergi mai departe si speri ca n-o sa o iei razna intr-o zi.

qed

Publicitate

loading...

#6 2010-03-14 11:34:10

izvordemunte22
New member
De la: pitesti
Inregistrat: 2010-03-13

....uneori daca nu ai pe cineva alaturi...un prieten cu un sfat ceva...risti sa te adancesti intr-o astfel de stare mult timp...si sa-ti faci mult rau...ajungi sa te inchizi in tine.....ajutorul celor din jur este f important...

Ultima oara a fost editat de izvordemunte22 (2010-03-14 11:35:00)

....there is always a way...a price to pay...another day....

#7 2010-03-14 12:46:16

_alexa_
Hero member
De la: ghinioane mi se trage!!
Inregistrat: 2008-03-20

Eu am trecut printr-o depresie post natala care m-a tinut 7-8 luni. Cum am scapat de ea? Cu ajutorul mamei mele si a unei bune prietene, care au inteles ce am eu, si au cautat sa-mi vorbeasca si sa ma convinga sa fac putina autosugestie cu mine insumi. Aveam o viata frumoasa iar eu o consideram sfarsitul lumii smile. A, si am bagat in mine magne b6, ca m-au convins ca e medicamentul potrivit pentru mine si ca ma va ajuta enorm. Eu am crezut... si in scurt timp am inceput sa zambesc din nou, sa ma machez, sa ma imbrac frumos, etc.

Too often we lose sight of life's simple pleasures. Remember, when someone annoys you it takes 42 muscles to make your face frown, BUT, it only takes 4 muscles to extend your arm and bitch-slap that mother @#?*&! upside the head...

#8 2010-03-14 12:50:05

oana16
Sr. member
De la: capitala culturara
Inregistrat: 2007-04-21

de ce apare deobicei depresia post-natala?

Iubirea e un lux ce nu si-l permite toata lumea

#9 2010-03-14 13:18:41

adina15
Hero member
De la: bucuresti
Inregistrat: 2009-01-09

oana16 a scris:

de ce apare deobicei depresia post-natala?

http://www.topsanatate.ro/articol/tot-c … 20976.html

Da-mi Doamne puterea de a accepta ceea ce nu pot schimba,
Curajul de a schimba ceea ce-mi sta in putere
Si intelepciunea de a face diferenta dintre ele......

#10 2010-03-14 13:44:24

addicted
Hero member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2007-06-12

_alexa_ a scris:

Eu am trecut printr-o depresie post natala care m-a tinut 7-8 luni. Cum am scapat de ea? Cu ajutorul mamei mele si a unei bune prietene, care au inteles ce am eu, si au cautat sa-mi vorbeasca si sa ma convinga sa fac putina autosugestie cu mine insumi. Aveam o viata frumoasa iar eu o consideram sfarsitul lumii smile. A, si am bagat in mine magne b6, ca m-au convins ca e medicamentul potrivit pentru mine si ca ma va ajuta enorm. Eu am crezut... si in scurt timp am inceput sa zambesc din nou, sa ma machez, sa ma imbrac frumos, etc.

Asta fac eu acum, bag magneB6( pastile de "nesimtire" zic unii c-ar fi )
Mi-s satula de stres, de zile cretine si de probleme ce ma depasesc si ma distrug psihic, fizic deja stau prost ...
DAR capul sus si inainte, mai devreme sau mai tarziu toate se rezolva, cumva! smile

You can’t live a positive life with a negative mind.

#11 2010-03-14 16:14:41

katami
Platinum member
De la: sapte coline - orasu, nu vinu
Inregistrat: 2008-01-09

eu rezolv cu boceala lol sau, daca sunt mai blocata, ma descarc pe primul care imi iese in cale si greseste ceva din perfectiunea care tre sa ma inconjoare rodnar si il fac cu ou si cu otet ca imi deprima mie viata... dupa care, dupa ce m-am calmat, imi dau seama ca am luat-o hais, ma impac cu respectivul si imi pare rau ca am facut-o pe nebuna lol sau mananc ca sparta si ma deprim dup-aia si mai tare... si ma apuc de sport, care inevitabil rezolva tot. sau ma abtin de la mancat ca sparta si trec direct la sport... asta e vaianta cea mai sanatoasa, dar o aplic si cel mai rar...

aseta asa, ca prime reactii de om prost dumbom rezolvare mai pe bune am gasit mereu in teoria despre lume si viata a lui Lazarev... asa ca, desi muulti (inclusiv sotul meu) considera cartile lui "bune, dar deprimante la maxim"... pe mine ma ajuta sa inteleg ca nu-s nici buricul pamantului si nici nu mi se dau lovituri nemeritate. si atunci imi mai amintesc si de Doamne Doamne...

si de aici CHIAR incepe sa se rezolve treaba smile

Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12)

Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/

#12 2010-03-14 16:26:51

blueeyes
Platinum member
De la: BearLand
Inregistrat: 2006-11-30

katami a scris:

eu rezolv cu boceala lol sau, daca sunt mai blocata, ma descarc pe primul care imi iese in cale si greseste ceva din perfectiunea care tre sa ma inconjoare rodnar si il fac cu ou si cu otet ca imi deprima mie viata... dupa care, dupa ce m-am calmat, imi dau seama ca am luat-o hais, ma impac cu respectivul si imi pare rau ca am facut-o pe nebuna lol sau mananc ca sparta si ma deprim dup-aia si mai tare... si ma apuc de sport, care inevitabil rezolva tot. sau ma abtin de la mancat ca sparta si trec direct la sport... asta e vaianta cea mai sanatoasa, dar o aplic si cel mai rar...

katami, parca ma vad pe mine (acum o ora) lol Si trist e, ca de obicei sotul trage paiul scurt si se sparg oaelele in capul lui, si saracul chiar nu intelege care e problema mea  neutral  Si dupa o criza din asta ma simt asa de vinovata!  bang  Nu-l merit, la cat de rabdator si iubitor e!  disperat

patfierbinte      sjuk     
mamica de Davidut si Anna-baba hjarta hjarta hjarta

#13 2010-03-14 16:36:06

katami
Platinum member
De la: sapte coline - orasu, nu vinu
Inregistrat: 2008-01-09

blue, exaaact rotfl vorba lu' pipa la topicul cu tatici... ceva de genu: "imi dau seama ca am un sot minunat, AR FI CAZUL SA NU MAI TIP MEREU LA EL" rotfl2

Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12)

Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/

#14 2010-03-14 17:21:57

uffff
Insomniac member

eu nu fac nimic.....tin in mine....si sufar in tacere .....ca acum ...si ma consum din niste nimicuri ....

#15 2010-03-14 17:25:19

wild_wind
Platinum member
De la: tara nimanui
Inregistrat: 2008-08-14

si nu e bine,uffff
trebuie sa ai pe cineva cu care sa vb despre problemele tale

VA ROG NU MA CITATI CAND SPUN TAMPENII!!!

#16 2010-03-14 17:26:17

uffff
Insomniac member

cu cine?! ...nu am pe nimeni...singura persoana pe care o aveam tocmai m-a abandonat ....deci ce sa mai zic sad

#17 2010-03-14 17:29:32

SoareleMeu
Hero member
Inregistrat: 2007-11-16

asta este ufff ...eu nu am avut niciodata caderi din acestea...cunosc insa pe cineva care sufera de depresie severa de 15 ani....si inca nu inteleg 100% , stiu cum sa ajut, stiu cum sa reactionez dar nu stiu ce e in interiorul persoanei respective. In teorie cunosc foarte multe despre depresie. Nu e bine sa te interiorizezi....trebuie sa vorbesti cu cineva sa spui tot ce ai pe suflet sa te inconjori de prieteni adevarati... Este ceva trecator.

#18 2010-03-14 17:35:23

wild_wind
Platinum member
De la: tara nimanui
Inregistrat: 2008-08-14

uffff,ia deschide tu ochii si priveste cu adevarat...sa vezi cati ai in jurul tau....daca nu real,macar in alt fel...si cativa iti pot fii confidenti de nadejde....

VA ROG NU MA CITATI CAND SPUN TAMPENII!!!

#19 2010-03-14 18:00:49

uffff
Insomniac member

ideea e ca pot sa discut virtual cu cati vreau ca tot nu ma voi simti mai bine...eu am nevoie de cineva langa mine .... am nevoie sa privesc in ochi persoana de langa mine....am nevoie de afectiune .....

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.