homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Trebuie facuta o pauza in timpul luarii de anticonceptionale?

• Index
  •  » Vreau sa aflu
  •  » Trebuie facuta o pauza in timpul luarii de anticonceptionale?

#1 2010-02-23 16:52:56

goian_alina
New member
Inregistrat: 2010-02-23

Trebuie facuta o pauza in timpul luarii de anticonceptionale?

Am inteles de la mai multe prietene ca la fiecare 1 an de zile de la luarea anticonceptionalelor s-ar face o pauza de cate o luna! E adevarat? eu iau de 1 an si 3 luni. Nu tin minte sa-mi fi zis medicul de pauza. Voi ati facut pauza dupa 1 an de consum?

#2 2010-02-23 16:53:34

ioana_4
Diamond member
Participant la intalnirea nationala
Inregistrat: 2006-11-13

Re: Trebuie facuta o pauza in timpul luarii de anticonceptionale?

nu, nu am facut pauza si nici nu e necesara daca nu ai nicio problema

#3 2010-02-23 18:12:37

Melania_Mely
Full member
De la: Cluj-Napoca
Inregistrat: 2009-04-17

Sunt si eu de aceeasi parere. Si Doctoressa a zis de mai multe ori ca pauza nu este necesara si ca renunti la anti doar atunci cand vrei un bebe.

Everything has its beauty, but not everyone sees it.
Don't Let Someone Become a Priority in Your Life When Your Just an Option in Theirs
http://tickers.tickerfactory.com/ezt/d/ … /event.png

#4 2010-02-23 18:28:29

moksha
Hero member
Inregistrat: 2009-12-19

Nu vreau sa contrazic pe nimeni, cu atat mai putin pe cineva care are experienta in acest domeniu asa ca nu am sa o fac, dar vreau doar sa zic ca si in absenta pauzei trebuie neaparat control ginecologic minim anual, analize de sange uzuale, inclusiv transaminaze si colesterol si de coagulare, ecografie hepatica. Asta e minimul necesar si obligatoriu, poate e ceva ce stiati, imi cer scuze daca repet.

Si pauza de fumat neaparat, daca se poate permanenta smile

#5 2010-02-23 21:33:38

AyraBlack
Sr. member
Inregistrat: 2008-08-29

Moksha, dar din ce am inteles, anticonceptionalele de ultima generatie nu mai produc aceleasi efecte in contact cu fumatul. Sau am inteles eu prost? Ca stiu ca se laudau cu asta.

Ca au reusit sa reduca si riscul fumatoarelor de peste 35 de ani, parca.

Publicitate

loading...

#6 2010-02-23 21:53:16

moksha
Hero member
Inregistrat: 2009-12-19

AyraBlack a scris:

Moksha, dar din ce am inteles, anticonceptionalele de ultima generatie nu mai produc aceleasi efecte in contact cu fumatul. Sau am inteles eu prost? Ca stiu ca se laudau cu asta.

Ca au reusit sa reduca si riscul fumatoarelor de peste 35 de ani, parca.

Daca tu ai citit, inseamna ca asa este, eu nu am informatii in legatura cu asta.

Nu au cum sa anuleze riscul, riscul ramane, mai ales daca exista probleme preexistente de coagulare sau factori care sa predispuna. Fumatul creste riscul prin el insusi, asociat cu anti conceptionalele teoretic riscul creste.

Daca tu ai informatii clare, mi-ar placea sa imi zici si mie unde ai citit, ca sa ma informez si eu mai bine.

Ps. Eu nu sunt vreo experta in anti conceptionale mai mult decat informatiile generale si unele aspecte medicale, nu folosesc si nici nu sunt foarte pro, asa ca nu sunt neaparat o persoana care sa aiba o parere competenta. Totusi, ce am zis ramane in picioare, cu sau fara fumat.

Acum

• Index
  •  » Vreau sa aflu
  •  » Trebuie facuta o pauza in timpul luarii de anticonceptionale?

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.