homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Cum sa ma comport????-2

#20 2010-02-24 14:49:28

april sunset
Insomniac member
De la: Paradisul femeilor
Inregistrat: 2008-12-28

Re: cum sa ma comport????

_alexa_ a scris:

observi la ce se uita, si ii recomanzi un anumit produs, il informezi de vre-o promotie. De ex: "Buna ziua! Ce anume cautati? Observ ca va uitati la bluzele acestea. Va trebuie pentru un eveniment anume? Sau ceva casual?"

nu suport vanzatorii care fac asta lol de fapt, nu suport sa vina ei la mine. eu am nevoie de ceva, ma duc eu la ei cu intrebari. pt mine e de ajuns ca atunci cand ii rog sa ma ajute cu ceva, sa-mi zambeasca si eventual un "sigur ca da" e mai mult decat suficient.
elena, daca esti mai indrazneata, ii poti spune sefului tau ca ai mai lucrat intr-un domeniu asemanator pt ca tot cu clienti ai avut de-a face si stii ca pe unii ii deranjeaza sa te duci tinta la ei cum abia trec de usa (eu una, de exemplu, nu mai intru niciodata in magazinele meli melo pt ca pare-se deviza alora e "uite clientul, sari pe el si scoate-i ochii cu produsul X si Z" skitarg ). ii poti spune ca, dupa parerea ta, e mai bine sa-i lasi pe ei sa-ti ceara ajutorul. daca e calumea omul va aprecia sugestia ta si poate si faptul ca ai avut curaj sa-ti exprimi opinia. succes smile

bebe V., soarele si luna

#21 2010-02-24 14:58:16

Monica999
Hero member
Inregistrat: 2009-03-11
Site

Eu ocolesc magazinele in care sar pe tine vanzatorii. daca am nevoie cer ajutor, si atunci vreau sa ma ajute, pana nu intru eu in contact nu vreau sa vina nimeni la mine. Nici eu nu mai intru de mult in meli melo din cauza asta. Nu stiu cum isi imagineaza sefii ca ajuta la ceva agasatul clientilor.

Nu m-ar deranja daca atunci cand intru in magazin mi-ar spune vanzatoarea ca daca am nevoie de ceva sa intreb, sau ceva in genul asta, si dupa sa ma alse in pace.

#22 2010-02-24 15:27:18

Zeyna
Platinum member
Castigatoare a concursului de Miss
De la: Constanta
Inregistrat: 2007-07-07

april sunset a scris:

_alexa_ a scris:

observi la ce se uita, si ii recomanzi un anumit produs, il informezi de vre-o promotie. De ex: "Buna ziua! Ce anume cautati? Observ ca va uitati la bluzele acestea. Va trebuie pentru un eveniment anume? Sau ceva casual?"

nu suport vanzatorii care fac asta lol de fapt, nu suport sa vina ei la mine. eu am nevoie de ceva, ma duc eu la ei cu intrebari. pt mine e de ajuns ca atunci cand ii rog sa ma ajute cu ceva, sa-mi zambeasca si eventual un "sigur ca da" e mai mult decat suficient.
elena, daca esti mai indrazneata, ii poti spune sefului tau ca ai mai lucrat intr-un domeniu asemanator pt ca tot cu clienti ai avut de-a face si stii ca pe unii ii deranjeaza sa te duci tinta la ei cum abia trec de usa (eu una, de exemplu, nu mai intru niciodata in magazinele meli melo pt ca pare-se deviza alora e "uite clientul, sari pe el si scoate-i ochii cu produsul X si Z" skitarg ). ii poti spune ca, dupa parerea ta, e mai bine sa-i lasi pe ei sa-ti ceara ajutorul. daca e calumea omul va aprecia sugestia ta si poate si faptul ca ai avut curaj sa-ti exprimi opinia. succes smile

buna ziuaaaaa bine ati venit la meli melooooo  rotfl2  rotfl2  rotfl2

Dragostea nu se stă, se face.

#23 2010-02-24 15:36:23

sunshine16
Banat
Inregistrat: 2008-09-01
Site

Ce sa NU faci:

Nu te plimba dupa clienti ca asta enerveaza la culme;
Nu ii intreba daca au nevoie de ceva... un simplu buna ziua e de ajuns incat sa vada ca esti acolo in cazul in care iti vor cere ajutorul.

Mie daca mi se intampla una din fazele de mai sus, ies rapid din magazin smile

True sophistication lies in simplicity!

www.bubulinagospodina.com

#24 2010-02-24 16:05:51

Emilya
Platinum member
De la: munte
Inregistrat: 2006-07-16
Site

eu zic ca se observa usor daca o persoana are nevoie de ajutorul tau (se uita disperat dupa tine)...Exact cum au zis si fetele, urmareste-l mereu cu privirea (dar nu ca sa creada ca il supraveghezi sa nu fure ceva) iar cand te cauta din priviri abordeaza un zambet larg si intreaba-l daca il poti ajuta cu ceva. cel mai important e sa ai atitudinea ca el, clientul iti face o favoare TIE ca iti cumpara produsul, nu invers...si mai ai grija la ton, oricat de ocupata ai fi, nimanui nu-i place un varzator cu atitudinea "ce mai vrei si tu?"

Before I was a mom, I didn't know the feeling of having my heart outside my body
Maia Ecaterina 14.01.2014 hjarta

Publicitate

loading...

#25 2010-02-24 16:19:40

YoHanna
Insomniac member
Inregistrat: 2007-05-31

love_t a scris:

Ce sa NU faci:

Nu ii intreba daca au nevoie de ceva... un simplu buna ziua e de ajuns incat sa vada ca esti acolo in cazul in care iti vor cere ajutorul.

si eu fac la fel...
ma dispera la culme cand vine cineva de ex...sa-mi arate 10 modele de blugi...in speranta ca cel putin o pereche imi plac... pai lasa-ma naibii ca si eu pot sa vad...nu sa-mi ocup timpul cu refuzatul gusturilor tale lol
sau inca o chestie... ce nu suport...cand probez ceva...si se vede de la o posta ca marimea e ori mare ori mica...si apare "agentul de paza" cu: "Vvaaaaaiii dar ce bine iti vine,si sa stii ca modelul acesta e la moda,foarte multe vanzari am avut." lol

hjarta "The most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the "you" you love, well, that's just fabulous" hjarta

#26 2010-02-24 16:28:12

maryu
Hero member
De la: Honolulu
Inregistrat: 2007-08-27

Deuzza a scris:

april sunset a scris:

_alexa_ a scris:

buna ziuaaaaa bine ati venit la meli melooooo  rotfl2  rotfl2  rotfl2

va pot ajuta cu ceva?cautati ceva anume? rotfl2  rotfl2  rotfl2  rotfl2  rotfl2  rotfl2

În fiecare om sunt doi oameni: unul e treaz în întuneric, celălalt doarme în lumină. chicot
What will it take for us to realize,
The more we provoke, winter will come twice...

#27 2010-02-24 16:43:02

maryu
Hero member
De la: Honolulu
Inregistrat: 2007-08-27

si eu am lucrat in domeniul vanzarilor, tot la haine...si cum au spus fetele mai sus..salutam clientul si stam intr-un loc in care sa permita contactul vizual.nu spunem nimic pana nu intreaba clientul, iar in alte cazuri, unde unele doamne nu indraznesc sa intrebe sau sa ceara o informatie, facem noi primul pas.se cunoaste un client care cauta ceva dar este indecis sau confuz.cu timpul ai sa-ti formezi ochiul si imediat ai sa observi detaliile big_smile
in rest, unde am lucrat eu(magazin al unui designer) ne permiteam din moment ce intelegeam dorinta clientului,sa facem sugestii si recomandari.unele apreciau, altele care`s prea cucoane veneau cu un text " da ce vrei sa ma inveti de`acu cum sa ma imbrac?"hm, pacat nu stiu ce-au pierdut.
sa nu stai cu mainile incrucisate si in ceea ce priveste zambetul..eu spun sa fie restrans..o atitudine cat mai naturala, inspira clientului incredere smile
cel mai mult conteaza sa fii amabil, chiar daca clientul cumpara sau nu ceva, conteaza foarte mult atitudinea angajatilor..sa vina cu placere in magazin iar daca cer o parere o sa primeasca una sincera. la cate femei le-am spus ca nu le avantajeaza, ca le scot in evidenta unele defecte etc, chiar daca ele se vedeau bine in oglinda.conteaza ca impreuna am gasit o tinuta cat mai potrivita iar in final clientul este multumit.
pff ar fi atat de multe sfaturi insa nu stiu daca s-ar potrivi cu tipul magazinului si clientii sai..eu aveam numai clienti care-si permiteau sa cumpere de acolo..si totusi se asteapta sa fie tratati diferit.
acum parerea mea este ca...dupa un timp ai sa te saturi sa fii atat de amabila lol ti-o zic din proprie experienta, dar dupa ce iti intra in reflez toate aceste chestii, nu o sa mi fie probleme big_smile

În fiecare om sunt doi oameni: unul e treaz în întuneric, celălalt doarme în lumină. chicot
What will it take for us to realize,
The more we provoke, winter will come twice...

#28 2010-02-24 17:27:21

mykutza
Moderator
De la: noi de acasica :X
Inregistrat: 2008-03-28

YoHanna a scris:

love_t a scris:

Ce sa NU faci:

si eu fac la fel...
ma dispera la culme cand vine cineva de ex...sa-mi arate 10 modele de blugi...in speranta ca cel putin o pereche imi plac... pai lasa-ma naibii ca si eu pot sa vad...nu sa-mi ocup timpul cu refuzatul gusturilor tale lol
sau inca o chestie... ce nu suport...cand probez ceva...si se vede de la o posta ca marimea e ori mare ori mica...si apare "agentul de paza" cu: "Vvaaaaaiii dar ce bine iti vine,si sa stii ca modelul acesta e la moda,foarte multe vanzari am avut." lol

eu cand aud asta le zic,, "atunci multumesc,dar nu mai vreau...nu imi place s ma imbrac in uniforma"..

Sa nu te astepti sa te salut!

#29 2010-02-24 18:17:33

elena21
Full member
Inregistrat: 2007-06-14

fetelor multumes enorm ptr toate sfaturile voastre, ideea este ca  eu sper sa il conving pe sefu k nu este bn agasarea clientilor big_smile in ideea k si el este la primul magazin de haine si nu e f mare diferenta de ani eu am 23 iar el cred k max 26-27. nu sunt chiar incantata ink de job , dar fiind criza altceva nu am gasit... e naspa sa termini o facultate la zi (Politehnica) sa iesi inginer si sa lucrezi k vanzator , ospatar sau call-center (ce am lucrat pana acum), dar poate  voi gasi ei ceva pe profil (inginer in protectia mediului), dar cum pe mediu nu prea se pune accent si mai ales k toti vor experienta(de unde or vrea iei experientza dak doar am terminat  cesafac ).... nu prea cred, iar pile,nu am asa k pana atuncii  ma multumesc cu atat supa

Barbatii au descoperit focul, dar femeile au descoperit cum sa se joace cu el.
''Daca gasesti un drum fara obstacole probabil ca drumul acela nu duce nicaieri…”

#30 2010-02-24 18:42:29

kathrynn
Hero member
Inregistrat: 2009-08-24

Subscriu la ce au zis fetele cu agasarea clientilor. Aia de la MeliMelo sunt in top.
Pentru mine, e suficient sa ma intrebe "Pot sa va ajut?" la care eu raspund de cele mai multe ori cu "Ma uit, multumesc" (adica sa ma lase in pace, ca stiu eu daca vreau ceva). Daca mai zice ceva dupa asta, e clar ca m-a "pierdut". Cum mi s-a intamplat intr-un magazin in care am stat mai mult de cate secunde si a venit sa ma intrebe daca imi caut ceva anume. Apai, daca imi cautam ceva anume, spuneam de cand am intrat.
Pe de alta parte, cand chiar caut ceva, imi place sa-mi scoata si sa-mi arate toate produsele pe care vreau sa le vad, fara sa para plictisita sau enervata ca ii dau de lucru.

In magazinele mici mi s-a intamplat sa intru si vanzatoarea sa vorbeasca la telefon. Teoretic e f. urat. Practic, m-am bucurat ca macar ma lasa in pace sa ma uit in liniste. Daca am vrut ceva de la ea, am intrerupt-o fara jena. big_smile

O alta chestie pe care nu cred ca a zis-o nimeni pana acum, e modul de adresare. Nu stiu de ce, dar ma enerveaza sa ma ia la per tu de zici ca am fi prietene.  spranceana Cand le aud vorbind asa in magazin - clientele cu vanzatoarea - tot timpul am senzatia ca-s prietene.  Adica, eu nu mi-as permite sa-i spun vanzatoarei (chiar daca o vad ca e mai tanara decat mine): "Arata-mi te rog cutare", ci "Va rog sa-mi aratati" Si atunci ma astept la acelasi lucru.

Acelasi lucru e valabil si pt localuri, unde, am constat ca femeile-ospatar sunt asa de "prietenoase". Barbatii sunt mai politicosi.

Barurile nu se pun la socoteala. smile

Shorty, we can switch positions
From the couch to the counters in my kitchen

#31 2010-02-24 21:36:53

dea_di
Platinum member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2008-01-16

si eu lucrez in vanzari si am observat ca cel mai bine e sa ma apropii de client numai atunci cand da semne ca are nevoie de ajutor....in rest daca ni se intalnesc privirile ii zambesc in asa fel incat sa inteleaga ca ii stau la dispozitie....de fiecare data cand am intrebat pe cineva daca are nevoie de ajutor fara sa ma fi solicitat am primit celebrul raspuns pe care il dau si eu cand ma aflu in pozitia clientului: "ma uit!" lol

"Nu stii, ca numa-n lacuri cu noroi in fund cresc nuferi?"

#32 2010-02-24 21:56:18

extra
Banat
Inregistrat: 2009-06-11

Sau... "Daca aveti nevoie de o informatie... sa-mi spuneti". smile Ii spui asta, si apoi nu-l mai privesti -ca si cum tu ai fi ocupata; ca si cum serviciul tau nu este pe post de camera de luat vederi cu senzori. smile Sa faci tot ce poti ca vizitatorul sa se simta bine; cu cat mai mult clientul!
Si cum a spus mai sus dea_di: e mai placuta relatia atunci cand clientul vine singur la tine pentru informatii.

http://setapartlife.com/Faithfully_%7BOriginal%7D.html

"...Orice ni se da bun si orice dar desavarsit este de sus, pogorandu-se de la Tatal luminilor, in care nu este schimbare, nici umbra de mutare"Iacob 1:17

#33 2010-02-24 22:50:04

_Summer_
Platinum member
Castigatoare a concursului de MissParticipant la intalnirea nationala
Inregistrat: 2010-01-27

Si eu spun ca un simplu " daca aveti nevoie de ceva, nu ezitati sa-mi spuneti " e suficient.

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.