homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Nevoie de ajutor ...urgent va rog!

#1 2010-02-26 20:44:08

jullya24
New member
Inregistrat: 2009-06-28

nevoie de ajutor ...urgent va rog!

Folosesc anticonceptionale Yaz de jumatate de an. Pe prospect scrie ca daca uiti un comprimat roz in sapt 15 - 24 poti sa il iei pe cel uitat, sa continui apoi cu cele roz  normal dar sa sari peste cele albe de la final si sa incepi un nou blister. Problema mea este urmatoarea:  am luat comprimatul roz din ziua 19 cu 5 ore mai tarziu, in seara respectiva am facut sex cu iubitul meu neprotejat, am continuat sa iau anticonceptionalele in mod normal dar si pe cele albe. Sunt la a2a si abia acum mi-am dat seama ca nu trebuia sa le mai iau... si.. de regula cand luam prima pastila alba aveam menstra dar pana acum nu mi-a venit niciun strop... care sunt riscurile? adica...sunt sanse sa nu aiba efect si sa am probleme peste 9 luni? In aceste conditii sunt sanse sa fi ramas insarcinata? sunt putin panicata..va rog spuneti-mi la ce sa ma astept...si ce ar trebui sa fac.. Multumesc.

#2 2010-02-26 21:51:22

Alex2
Sr. member
Inregistrat: 2008-08-11

Re: nevoie de ajutor ...urgent va rog!

deci ai intarziat 5 ore cu o pastila? in cazul asta nu e nici o problema. "uitat" inseamna ca ai intarziat cu mai mult de 12 ore.
cum adica sa ai probleme peste 9 luni ? neutral

#3 2010-02-26 22:33:17

December
Hero member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2009-09-09
Site

Alex2 a scris:

Inteleg ca se teme sa nu fi ramas insarcinata  gravida deci peste 9 luni...  bebic

Dacă tu crezi că poți, sau dacă crezi că nu poți, oricum ai dreptate. (Henry Ford)

#4 2010-02-26 22:38:10

andreea_andy2
Moderator
Participant la intalnirea nationala
De la: Gurile Deltei
Inregistrat: 2007-12-08

Alex2 a scris:

deci ai intarziat 5 ore cu o pastila? in cazul asta nu e nici o problema. "uitat" inseamna ca ai intarziat cu mai mult de 12 ore.

Alex are dreptate. Daca ai intarziat numai cinci ore, nu e afectata protectia. Deci, nu se pune problema unei sarcini. Iar faptul ca nu a aparut menstra nu e ingrijorator. Ziua in care iti vine se poate schimba.

Fericita mamica de Aida Maria!

#5 2010-02-27 03:08:06

shopping0679
New member
Inregistrat: 2010-02-27

este imposibil sa ramai insarcinata smile stai linistita eu nu am luat pastila si 2 zile si nu sa int nimic

Publicitate

loading...

#6 2010-02-27 03:40:03

Alex2
Sr. member
Inregistrat: 2008-08-11

shopping daca tie nu ti s-a intamplat nimic nu inseamna ca e corect si ca nu se poate intampla nimanui .

#7 2010-02-27 10:26:49

shopping0679
New member

da stiu ai dreptate ,dar voi credeti ca atat de usor se ramane insarcinata ? nu am luat pastila la ora care trebuia sa gata? fac bebe? ...... nu e asa simplu

#8 2010-02-27 13:03:11

YoHanna
Insomniac member
Inregistrat: 2007-05-31

dac nu iei pilula 2 zile...e f usor sa ramai insarcinata...pentru ca protectia scade.
daca uiti pilula mai putin de 12 ore...e imposibil.

hjarta "The most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the "you" you love, well, that's just fabulous" hjarta

#9 2010-02-27 13:08:43

sleeping_beauty
Addicted member
Inregistrat: 2006-11-23

probabila ca shopping0679 are ovare micropolilchistice ca si mine se de aceea ramane greu insarcinata , si eu am luat pastilele aiurea de multe ori si nu s-a intamplat nimic , in schimb sunt fete care au luat o singura data pastila aiurea si au ramas so... depinde cum esti programat de la mama natura

#10 2010-02-27 13:29:21

YoHanna
Insomniac member
Inregistrat: 2007-05-31

sau poate is probleme cu sperma lui... smile
dar nu ne putem baza pe daca si cu poate...si de-aceea e indicat sa le luati corect,daca nu vreti surprize neplacute.

hjarta "The most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the "you" you love, well, that's just fabulous" hjarta

#11 2010-02-27 16:36:05

katharina_x
Full member
Inregistrat: 2009-07-11

Daca mi s-a spus ca am ovare micropolichistice si un uter mic, adica nu suficient de dezvoltat pentru varsta mea, -aproape 18 ani- pot ramane insarcinata mai greu? Iau Yaz pentru a-mi combate problema..dar..in cazul unei intamplari nefericite..sa stiu daca sa imi fac ditamai problemele sau sa stau mai chill..ca am tot auzit ca daca ai ovare micropolichistice ramai mai greu...intreb si eu big_smile

Lips of splendor and tongue of deceit. All dying now as our fragile wrists hold only waste..
Yeah, that's my eye!

#12 2010-02-27 17:43:23

andreea_andy2
Moderator

Eu nu m-as risca kemikal. Sub tratamentul cu anticonceptionale organismul reactioneaza cum nu ne asteptam.

#13 2010-02-27 18:32:34

katharina_x
Full member
Inregistrat: 2009-07-11

dar nu e vorba ca vreau sa ma risc. Doar intreb ca sa fiu informata, si sa confirm ceea ce am auzit de prin parti.

Lips of splendor and tongue of deceit. All dying now as our fragile wrists hold only waste..
Yeah, that's my eye!

#14 2010-02-27 18:55:02

Selena.J.
Full member
Inregistrat: 2010-02-13

Buna seara. grater A fost prima luna cand am luat anticonceptionale.Sunt in a 3a zi de pauza si de ieri a inceput sa-mi vina menstruatia...cred..pentru ca a venit in cantitati mici..de obicei nu era asa...si am niste crampe infernale...nu sunt durerile obisnuite care le aveam in prima zi de ciclu.Nu mai suport...nu mai stiu ce sa fac.Va rog dati-mi un sfat ceva...am dureri asa mari incat transpir toata...

Sexul este arta de a controla lipsa de control.

#15 2010-02-27 19:55:27

andreea_andy2
Moderator

In mod normal durerile menstruale se diminueaza de la anticonceptionale. Insa aceste crampe pot fi, sa zicem un efect secundar pana se obisnuieste organismul cu pastilutele. Ia un calmant. Cat despre cantitate, este normal sa se diminueze.

#16 2010-02-27 22:50:56

Selena.J.
Full member
Inregistrat: 2010-02-13

Am reusit sa adorm o ora si m-au lasat durerile.Sper sa nu ma apuce iar ca o iau razna.Multumesc f mult ptr raspuns.O seara frumoasa.

Sexul este arta de a controla lipsa de control.

#17 2010-02-28 15:50:14

shopping0679
New member

sunt perfect normala ,dar infine era doar o parere daca vreti un raspuns concret cred ca ar trebui sa mergeti la medic! smile

#18 2010-02-28 23:11:48

moksha
Hero member
Inregistrat: 2009-12-19

kemikal a scris:

Daca mi s-a spus ca am ovare micropolichistice si un uter mic, adica nu suficient de dezvoltat pentru varsta mea, -aproape 18 ani- pot ramane insarcinata mai greu? Iau Yaz pentru a-mi combate problema..dar..in cazul unei intamplari nefericite..sa stiu daca sa imi fac ditamai problemele sau sa stau mai chill..ca am tot auzit ca daca ai ovare micropolichistice ramai mai greu...intreb si eu big_smile

avand in vedere ca iei tratament special pentru aceasta problema, practic esti ok si poti ramane insarcinata la fel de usor. pentru ca ai uterul mai mic e posibil sa ai probleme daca ai avea o eventuala sarcina, dar nu cred ca trebuie sa te gandesti la asta. in mod teoretic intr-adevar ovarele micropolichistice au ca si consecinta mici probleme de fertilitate, dar la fel de bine cred ca la varsta ta hormonii nu sunt asa de bine reglati incat sa punem diagnostice definitive.

una peste alta, nu te juca cu focul, chiar daca arde mai putin (poate), tot foc este smile

sanatate multa!

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.